Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«Ήρθε η ώρα να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία» (video)



«Το ποιος θα πληρώνει τους φόρους σε αυτή τη χώρα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Ήρθε η ώρα την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία και όχι ο κόσμος της εργασίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των δανειστών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει λύση που θα τερματίζει την πολιτική της λιτότητας.

«Το μεγάλο στοίχημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι εάν θα αφήσουν να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ταπείνωση και την εξαθλίωση ή εάν θα οικοδομηθεί μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών», υπογράμμισε αναφερόμενος και στην αδιάλλακτη στάση των εταίρων.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Με ευρεία συναίνεση εγκρίθηκε το "μίνι" φορολογικό νομοσχέδιο



Δεκτό κατά πλειοψηφία -και με ευρεία συναίνεση- επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε το νομοσχέδιο "Τροποποίηση

διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις" του υπουργείου Οικονομικών. Θετικά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι.

Στόχος του νομοσχεδίου "να διορθώσει μέρος των αδικιών που υπάρχουν στους φορολογικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και ισχύουν τα τελευταία χρόνια", όπως έχει δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις»

Βούλα: Νότιος. Χώρος Τέχνης & Δράσης - ‎Θεατρική Παράσταση "Το μάθημα"

Θα γίνει το Ελληνικό χωματερή;

της Ντίνας Καράτζιου

Σε πολλά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο περίσσευε αυτές τις μέρες η ανησυχία για την τύχη της «επένδυσης» στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο λόγος ήταν η είδηση που αφορούσε στην παραχώρηση 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης, για τη δημιουργία διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Αμέσως, «παράγοντες της αγοράς», δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία «ξεκινά να ξηλώνει το πουλόβερ της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development» και οι πολίτες, που διάβασαν το ρεπορτάζ των ημερών τελούσαν υπό σύγχιση.

Γλυφάδα: Υπαίθρια προβολή της ταινίας "Αβάνα" αναβάλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων

Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Αβάνα" στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τα πρώην ναυπηγεία Ζέη, στην οδό Βενεζουέλας & Δημελά (αδιέξοδο προς Λ. Βουλιαγμένης), την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Λίγα λόγια για το αδιέξοδο της οδού Βενεζουέλας…

Το αδιέξοδο της οδού Βενεζουέλας είναι μια γωνιά της πόλης ξεχασμένη από τις δημοτικές αρχές χρόνια τώρα.

Το κουφάρι των πρώην ναυπηγείων Ζέη (ιδιοκτησίας της Εθνικής Τραπέζης μέχρι την επαναπώλησή του) αποτελούσε εστία εγκατάλειψης μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

Υπέρ του τρέχοντος προγράμματος...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή στην ΕφΣυν 15.06.2015

Κάποιοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία

γράφει ο πιτσιρίκος

Παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις για τις διαπραγματεύσεις και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σου δημιουργείται η εντύπωση πως η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη χώρα αλλά μια χώρα που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

Θα ήθελα να θυμίσω σε αυτούς που το έχουν ξεχάσει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010.

Από το 2010, η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Αυτός ήταν ο λόγος που προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης και μπήκε στα Μνημόνια.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το ελληνικό δημόσιο χρέος και την ελληνική οικονομία, μετά από το 2010.

Μια υπογραφή για να κλείσει η "ντροπή" του Αλίμου

Μια υπογραφή λείπει, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη (που είναι και Αλιμιώτισσα) για να ξεκινήσουν τα έργα και να κλείσει επιτέλους η τρύπα στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην δήμαρχος Αλίμου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θάνος Ορφανός, ρώτησε τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, τι γίνεται με την τρύπα που χαλάει την εικόνα της πόλης.

Θάνος Ορφανός: “Δέκα μήνες είστε δήμαρχος κ.Κονδύλη, πείτε μας τι γίνεται με την τρύπα. Εμείς ως διοίκηση είχαμε κάνει 40 ενέργειες”.

Αργυρούπολη: Βιβλίο - "Το τραγούδι των ηττημένων" στο Υπόστεγο, αναβλήθηκε.


Ελληνικό: Πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 7.00μμ

Η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό καλεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 7.00μμ, στην πλατεία Σουρμένων (Λεωφ. Ιασωνίδου, Ελληνικό), σε πορεία προς το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτυ στις 10.00μμ στο χώρο της κατειλημμένης 129ΠΥ (Δραγατσανίου & Πραξιτέλους, απέναντι από το Praktiker, σταθμός ΜΕΤΡΟ: Αργυρούπολη.)

H πρόσβαση για την πορεία είναι με το μετρό από το σταθμό ΕΛΛΗΝΙΚΟ (500μ.) και για το πάρτυ από το σταθμό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ (200μ.)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό

Γλυφάδα: "Κίνηση" της φωτογράφου Άννας Χαραλαμπίδη για τις προσφυγικές κατοικίες της Λ. Αλεξάνδρας και του Νέου Κόσμου.

Το 2ο πολιτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα της Λέσχης Αμπάριζα, Ελ. Ανθρώπου 99, Τερψιθέα Γλυφάδας, ξεκινάει την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 8.30μμ.

Θα γίνει παρουσίαση του έργου "Κίνηση" της φωτογράφου Άννας
Χαραλαμπίδη με θέμα τις προσφυγικές κατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Νέου Κόσμου.

Νώντα... Μου είχες υποσχεθεί γάμο...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Παρόλα αυτά, θα είμαστε πάλι εκεί...

H χθεσινή κατάθεση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην επιτροπή του λογιστικού ελέγχου του χρέους, την Επιτροπή της Αλήθειας, όπως τη βάφτισε η ψυχή της επιτροπής, Ζωή να ‘χει, δεν υπήρχε βέβαια περίπτωση να «περάσει» ως είδηση στα μέσα του μαζικού μας εμπαιγμού.

Όμως. από τα αξιοσημείωτα της τηλεοπτικής βραδιάς ήταν ότι αντί για να είναι πρώτη είδηση στο δελτίο ειδήσεων του επανιδρυμένου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης  -δημόσια την θέλουν και την λένε κάποιοι, αλλά αυτό μένει ακόμα να αποδειχτεί- πέρασε στα δεύτερα ή τα τρίτα του δελτίου των εννιά.

Αν υποθέσουμε ότι το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ έχει τη δημοσιογραφική του αυτονομία, τότε τολμώ να πω ότι θα μπορούσε να ελεγχθεί για αδυναμία ορθής ιεράρχησης της επικαιρότητας. Το λέω αυτό επειδή έχω κι εγώ ακούσει, όπως άλλωστε κι όλοι μας, τη γνωστή ρήση που λέει ότι είδηση δεν είναι όταν δαγκώνει σκύλος άνθρωπο, αλλά όταν ο άνθρωπος δαγκώσει τον σκύλο.

Μαύρο στη ΝΕΡΙΤ

by To Skouliki Tom

Τέλος εποχής για την κρατική τηλεόραση. Χωρίς καμιά προειδοποίηση ή ανακοίνωση, η κομμουνιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τη ΝΕΡΙΤ και ξανάνοιξε στη θέση της την ΕΡΤ, παρά την επιθυμία του ελληνικού λαού που ζητούσε τον βομβαρδισμό της, ώστε να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την ιστορία.

Βέβαια, η ΕΡΤ χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην προηγούμενη κυβέρνηση, αφού χωρίς αυτήν δε θα είχε κερδίσει ποτέ τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος πριν πέσει το μαύρο την είχε χεσμένη και έβριζε τους υπαλλήλους της από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η Κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, αν κι εγώ δε θυμάμαι κανέναν ελληνικό λαό ή εργαζόμενο να επιλέγει το Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Επιλογή της Κυβέρνησης ήταν.

Ελληνικό: Συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 8.00μμ


Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τον Γιούνκερ μου

γράφει ο Ρεμπελίσκος

Το ΔΝΤ αποχώρησε για Ουάσιγκτον, χωρίς να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις. Οι Βρυξέλλες κατέβασαν ρολά μετά από τον οργασμό συνόδων που είχαν την περασμένη εβδομάδα, και η ελληνική αποστολή άρχισε να πιστεύει πως θα κάνει τα πρώτα της μπάνια το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Μέχρι που τηλεφώνησε ο Γιούνκερ και τους κάλεσε για weekend στις Βρυξέλλες.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Κομισιόν προβάλλεται ως ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας. Το λέει ακόμα και ο ίδιος για τον εαυτό του.

Άλλωστε, έχει κάνει τόσα για το καλό μας. Μπορεί κανείς να ξεχάσει πως ο Λουξεμβούργιος είναι αναμεμειγμένος σε κάθε μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο;

19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη - Ιλίσια: 3, 4, 5 Ιουλίου


Με κεντρικό του σύνθημα «Αλληλεγγύη στον “ξένο” δίπλα μας - Λευτεριά στον “ξένο” μέσα μας» το φετινό 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στόχο έχει να γκρεμίσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον “ξένο” διπλανό μας και τον “ξένο” εαυτό μας.

Να αναδείξει τη χαρά της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες που φτάνουν εδώ κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια, διεκδικώντας
το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.

Να μας απελευθερώσει από το φόβο και την άγνοια και να μας συμφιλιώσει με τη διαφορετικότητα, απαραίτητη συνθήκη για ένα κόσμο ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς αποκλεισμούς.

Η Αίγινα είναι...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Μαδρίτη και Βαρκελώνη και επισήμως στα χέρια της Αριστεράς

Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις, η Μανουέλα Καρμένα και η Άντα Κολάου, οι επικεφαλής των νικηφόρων συνδυασμών με τη στήριξη των Podemos, ανέλαβαν τα ηνία της διακυβέρνησης των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας, της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης.

Οι συνδυασμοί της αριστεράς κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στις πρωτεύουσες των σημαντικότερων περιφερειών αλλά και την πλειονότητα των πιο πολυπληθών δήμων της χώρας, ενώ το Λαϊκό Κόμμα- PP «καταποντίστηκε» κρατώντας μόνο τη Μάλαγα και τις πρωτεύουσες με τους λιγότερους κατοίκους.

Οι δυο γυναίκες που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά χρέη δημάρχου κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους μέσα στα δημοτικά τους συμβούλια, με τη στήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος- PSOE, χωρίς όμως τον σχηματισμό συγκυβέρνησης.

Η ταινία «Ο Βασιλιάς» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 9.00μμ

H ταινία του Νίκου Γραμματικού «Ο Βασιλιάς» θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός
Πρωταγωνιστές: : Βαγγέλης Μουρίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Ζουγανέλης

Λίγα λόγια για την ταινία:

2 μέρες εκδηλώσεων στο Βύρωνα & το Ελληνικό


Υστερόγραφο στη Μεταπολίτευση - Θεωρία του ελληνισμού και ιδεολογικές προϋποθέσεις στη σκέψη του Λαοκράτη Βάσση

γράφει ο Κώστας Καραβίδας *


Έχοντας επίγνωση ότι κάθε φορά που αναφέρεται κανείς σε δασκάλους ζητά ο ίδιος, καθόλου αθώα, να οικειοποιηθεί κάτι από την προσωπικότητά τους και διεκδικεί για τον εαυτό του ένα μέρος από τη γοητεία τους, αναφερόμενος στον Λαοκράτη Βάσση θα προσπαθήσω να αποφύγω αυτόν τον σφετερισμό.

Θα προσεγγίσω λοιπόν «Το Πολιτιστικό μας Αλφαβητάρι», το τελευταίο του βιβλίο, όχι με έναν λόγο τυπικής ανταπόδωσης σε μια προσωπική οφειλή, αλλά ενεργοποιώντας ελπίζω όλα τα κριτικά ανακλαστικά της διαλεκτικής σκέψης που με ανεπανάληπτο τρόπο εκείνος μας δίδαξε στα χρόνια της προπαρασκευής για το πανεπιστήμιο και την ενήλικη ζωή.

Μια πρώτη αλλά κρίσιμη προσημείωση είναι ότι εν προκειμένω το βιβλίο είναι ο άνθρωπος, πράγμα διόλου αυτονόητο για τα συγγραφικά ήθη των καιρών μας.

Κοινή λογική...


ARKAS -The Original Page 15.06.2015