Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

They like lies: Και όταν δεν τους απαντάει, και όταν ψέματα τούς λέει ο κ. Κωνσταντάτος... tragic! (φωτογραφίες)

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Ερωτήματα έχουν οι φίλοι του κ. Κωνσταντάτου και τα υποβάλλουν στη σελίδα του στο facebook.

Δεν τους απαντάει ως όφειλε ο κ. Κωνσταντάτος - ενίοτε συλλαμβάνεται ψευδόμενος.

Ας τα δούμε...

Δεν διάβασε προσεκτικά η αναγνώστρια.
Ούτε οι άλλοι δυο αναγνώστες...
"Είχε προηγηθεί ενημέρωση της κ. Βαλαβάνη από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστο Καπάνταη για το αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού".

Αυτά λέει το δημοσίευμα που οι αναγνώστες της σελίδας του κ. Κωνσταντάτου, διαβάζουν μεν, αλλά -κατά τον κ. Κωνσταντάτο- δεν... διαβάζουν "προσεκτικά", οπότε -κατά τον κ. Κωνσταντάτο- δεν καταλαβαίνουν "ποιος το ζητάει".

Να μην αφήσουμε...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 10.06.2015

Τα ταμειακά διαθέσιμα ζητά από δημάρχους και περιφερειάρχες ο Ν. Βούτσης

Επιστολή προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ζητώντας να συμμορφωθούν άμεσα με το νόμο για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσιμών στην Τράπεζα της Ελλάδος απηύθυνε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Ο Ν.Βούτσης σημειώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών που έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση μεταφοράς των ταμειακών διαθεσιμων υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των ΟΤΑ και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων και ζητά από τους αιρετούς «όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Ν.Βούτσης σημειώνει:

Διεθνής συνάντηση για το δικαίωμα στη στέγη, στο ΕΜΠ (20-21 Ιουνίου)

Τα τελευταία χρόνια οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στρέφονται με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της κυριαρχίας (ιδιοκτησίας και ελέγχου) στο χώρο.

Μέσα σ' αυτό το τοπίο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Ευρώπη απειλούνται άμεσα να απολέσουν ακόμα και την ελάχιστη συνθήκη μιας αξιοπρεπούς κατοικίας.

Στην Ελλάδα αυτές οι πολιτικές έχουν εκφραστεί με την ιδιαίτερη επίθεση
(μέσω των ιδιωτικοποιήσεων) στο δημόσιο χώρο αλλά και με την απειλή, μέσω της υπερχρέωσης προς χιλιάδες πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους.

Συγκεντρώσεις έξω από τον Ιανό και στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες στην απεργία της Κυριακής 28/12/14


“Η παιδεία ως αναφαίρετο δικαίωμα μεταναστών και προσφύγων”: στη Μεσοποταμία στο Μοσχάτο

Το “Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά”, το “Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών”, τα “Πίσω Θρανία” και το “Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων”, καλούν σε θεματική συζήτηση με τίτλο:

“Η παιδεία ως αναφαίρετο δικαίωμα μεταναστών και προσφύγων”

την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 7.30μμ στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Tα εγκαίνια της έκθεσης Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου, την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 8.00μμ, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, Χρυσ. Σμύρνης 18 στο Μοσχάτο.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σιώκας, αρκετοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και πλήθος κόσμου, που μετά τα εγκαίνια, ξεναγήθηκε στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου,
όπου στεγάζεται η έκθεση.

Αυτός παίρνει χαπάκια ευτυχίας...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ενημέρωση από τον αγώνα κατοίκων για απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε γειτονιά του Ασυρμάτου

Τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις εγκατεστημένες κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης σήματος της κινητής τηλεφωνίας Vodafon.

Οι κεραίες που είναι καμουφλαρισμένες και εξωτερικά μοιάζουν με δυο απλές καμινάδες, βρίσκονται στην ταράτσα ιδιόκτητου τετραώροφου κτιρίου στην οδό Μαρκόνι 66.

Οι ιδιοκτήτες , όπως μάθαμε, είχαν συνάψει συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, νοικιάζοντας την ταράτσα τους έναντι αδρού χρηματικού ποσού, πριν τουλάχιστον 6 χρόνια και μάλιστα το ανανέωσαν μέχρι το 2020, ενώ ήδη οι γείτονες είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται.

Φιλικός Αγώνας Παλαίμαχων στη μνήμη του Φαληριώτη Παμή

Στη μνήμη του Φαληριώτη Επαμεινώνδα Μαρουλή
πραγματοποιήθηκε Φιλικός Αγώνας Παλαίμαχων
ανάμεσα στις δύο ομαδες που πρωταγωνίστησε
Παλαιό Φάληρο και Καλαμάκι.

Ο αγώνας καθιερωνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Παμή με ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Ο καφενές της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας είναι ανοιχτός κάθε Τρίτη στις 8.00μμ


Κάθε Τρίτη στις 8.00μμ, στην όμορφη βεράντα της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας, τώρα που έφτιαξε ο καιρός, είστε καλεσμένοι για τσιπουράκι, μπυρίτσα, κρασάκι και μεζέ. Να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να γνωριστούμε.

Πηγή: ergatikilesxikallitheas.wordpress.com

Δωρεάν Φορολογικές Δηλώσεις από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Λογιστές, μέλη της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας, συντάσσουν και υποβάλουν σε κάθε Άνεργο, Χαμηλοσυνταξιούχο, Απλήρωτο Εργαζόμενο ή εργαζόμενο με επισφαλή εργασιακή σχέση την Φορολογική Δήλωση οικονομικού έτους 2015 (φορολογικού 2014).

Γιατί όμως δωρεάν η σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων;

Ηλιούπολη: Eκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών. 10-14 Ιουνίου

Τα Εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης λειτουργούν καθημερινά,
φιλοξενώντας 600 μαθητές κάθε ηλικίας.

Τα μέλη των Εργαστηρίων διδάσκονται τις βασικές αρχές και τεχνικές της ζωγραφικής, της αγιογραφίας και του βιτρό, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.

Με την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου λειτουργίας τους, καθηγητές και μαθητές θα σας περιμένουν, από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου, να επισκεφτείτε τους χώρους έκθεσης των έργων τους και να μοιραστείτε μαζί τους τις εντυπώσεις σας.

Απαγορεύεται...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 11.06.2015

Άγιος Δημήτριος: Θαλάσσια μπάνια 2015

Πραγματοποιείται και φέτος το πρόγραμμα της δωρεάν μεταφοράς κατοίκων του Αγίου Δημητρίου στην παραλία του Αγίου Κοσμά, για θαλάσσια μπάνια, κατά το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2015.

Το πρόγραμμα θα εκτελείται με δύο διαδρομές, από 29 Ιουνίου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2015, σε 5 15νθήμερα, ως εξής:
1ο 15νθήμερο 29 Ιουνίου - 10 Ιουλίου 
2ο 15νθήμερο 13 Ιουλίου - 24 Ιουλίου 
3ο 15νθήμερο 27 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 
4ο 15νθήμερο 10 Αυγούστου - 21 Αυγούστου 
5ο 15νθήμερο 24 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο οδοιπορικό της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη

Στις 6-7 Ιούνη πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, από τα Τρίκαλα και άλλες περιοχές, το διήμερο οδοιπορικό στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη, από τις Εργατικές Λέσχες της χώρας με κεντρικό σύνθημα: «Άρης Βελουχιώτης, 70 χρόνια ασύλληπτος». Ασύλληπτος από την αστική τάξη, τον «εθνικό κορμό», τις ηγεσίες.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε το Σάββατο 6 Ιούνη με πρώτο σταθμό την πλατεία Λαού
στη Λαμία, εκεί όπου ο Άρης εκφώνησε τον ιστορικό του λόγο κλείνοντας με τη φράση «Ζήτω ο κυρίαρχος λαός». Oι Εργατικές Λέσχες καλωσόρισαν το κόσμο και έδωσαν το λόγο στο συναγωνιστή Βασίλη Ζούμπο, από τη Λαμία.

ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Διάλεξη για την Οκτωβριανή Επανάσταση (2ο μέρος), το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7.00μμ


Η Οκτωβριανή Επανάσταση

Μέρος 2ο: Από τις θέσεις του Απριλίου στην Οκτωβριανή Επανάσταση

Ποτέ δε θα πειράξω τα ΜΑΤ τα καημένα

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ελλάδας και δανειστών τις τελευταίες ώρες, μετά την καταγγελία αστυνομικού ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν επέτρεψε το Σάββατο σε άνδρες των ΜΑΤ να μπουν στο Κοινοβούλιο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τέτοιες προκλητικές διακρίσεις εις βάρος των ζώων δε θα γίνουν αποδεκτές από τη Γερμανία και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει στα ΜΑΤ τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δις.

Η νέα αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής προκάλεσε και την αντίδραση περίπου 25 ακτιβιστών της WWF, οι οποίοι εισέβαλλαν στο προαύλιο της Βουλής και πέταξαν τρικάκια με το μήνυμα: «Ποτέ δε θα πειράξω τα ΜΑΤ τα καημένα, μην τάχα σαν εμένα κι εκείνα δεν πονούν;»

Φως στο MEGA: «Ένα ρολόι μου είχες χαρίσει»…

γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας

Φως στο MEGA. Μέσα στα χρόνια της κρίσης έπρεπε κάπως να επιβιώσει, για να συνεχίσει την πορεία του. Όλοι αυτοί που κοροϊδεύουν, για το «πειραγμένο» ρολόι

της ΔΕΗ, δεν αντιλαμβάνονται την «αλήθεια». Το MEGA έπρεπε να μείνει ζωντανό.

Η είδηση συγκλόνισε τη χώρα: Δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ’ εξακολούθηση άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία στην Τηλέτυπος MEGA AE. Διαπιστώθηκε, λένε, πως είχε «πειραχτεί» η παροχή για να καταγράφεται η κατανάλωση μειωμένη.


Και τι να έκαναν δηλαδή; Τόσα χτυπήματα; Ειδικά το δελτίο του MEGA βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας. Η αντίσταση των κεντρικών παρουσιαστών του δελτίου έπρεπε να περάσει και σε μια συμβολική πράξη.

Αθήναι, 1942...

Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 07.06.2015

Με υπογραφή Μηταράκη, σχεδόν ένα εκατομμύριο επιδότηση πήρε το ιδιωτικό ΚΔΑΥ που κάηκε στον Ασπρόπυργο

Τους επιδοτούν για να μας πεθαίνουν! Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει έτσι. Πρέπει άμεσα να ελεγχθούν όλα τα ΚΔΑΥ στο Θριάσιο.

Ανοίξτε το λινκ εδώ και κάνετε κλικ στην ένδειξη «Λήψη αρχείου», και θα δείτε την υπουργική απόφαση που επιδοτεί τη «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμφερόντων του κ. Λαζόπουλου, με σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ!


Μ. Ευσταθιάδης: ''Φωτιές'' πετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα!!!

Υπογράφω!

γράφει η Γιώτα Καραδήμα

Πολλές φορές στο παρελθόν, η στήλη αυτή φιλοξένησε άρθρα για τον κίνδυνο των γενετικώς τροποποιημένων («μεταλλαγμένων»), για την ιεροσυλία που διαπράττεται από τη
ληστρική απληστία λίγων πολυεθνικών σε βάρος του περιβάλλοντος, της ποιότητας διατροφής, της υγείας αλλά και της αξίας που ο κάθε πολιτισμός προσδίδει στη φύση και στα γεννήματά της. Άρθρα που περιέγραφαν μια αρνητική κατάσταση, έναν κίνδυνο που παραμονεύει στη γωνία.

Δυστυχώς όλο και πιο πολύ, ο εφιάλτης αυτός παίρνει σάρκα και οστά: το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας ετοιμάζεται να χορηγήσει 30 πατέντες για βρώσιμα φυτά στη Μονσάντο.

Πρόκειται για φυτά βασικά στη διατροφή μας. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν αυτής της κολοσσιαίας αγροχημικής πολυεθνικής, που κυριαρχεί στον τομέα των γενετικώς τροποποιημένων φυτών, θα βρούμε: DDT, PCB, Agent Orange και το καρκινογόνο RoundUp.

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς" καλωσορίζει το καλοκαίρι, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 9.00μμ



Η δημόσια υγεία στο βωμό της «συμφωνίας»;

του Στέφανου Τυροβολά


Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης ήταν εμφανές ότι, δεδομένου του συσχετισμού δύναμης, η ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευόταν στην προσπάθειά της να πετύχει μια επωφελή συμφωνία, που θα έδινε τέλος στη λιτότητα και θα ανακούφιζε την ελληνική οικονομία από τον στραγγαλισμό που μεθοδικά της επιβαλλόταν.

Φτάνοντας προς το τέλος αυτού του δράματος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Ανεξαρτήτως των προθέσεών της, η ελληνική κυβέρνηση προσκρούει σε ένα ιδεολογικά συμπαγές και πολιτικά μονολιθικό μπλοκ, που πέρα από την βαθιά πίστη στον νεοφιλευθερισμό, έχει και μια σαφή επιδίωξη: να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ευρωπαϊκούς λαούς ότι α) δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και β) η λαϊκή ετυμηγορία δεν έχει σημασία.

Μου φάγανε την γκόμενα κύριε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Η ΕΡΤ ξανά στον αέρα