Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Φωτιά με φωτιά

Εξαιρετικά είναι τα νέα που έρχονται από τον τομέα του Περιβάλλοντος, αφού η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο καίει για 5η συνεχή μέρα μολύνοντας την κατά τα άλλα πεντακάθαρη ατμόσφαιρα του αττικού ουρανού.

Η φωτιά ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή από άγνωστα αίτια -αχ αυτές οι κακές φωτιές που ξεσπάνε από μόνες τους-, ενώ το τοξικό νέφος έχει μετατρέψει το Λεκανοπέδιο Αττικής σε Μόρντορ. Τα ορκ υπήρχαν ήδη.

Η δυσοσμία εξαιτίας του καπνού ήταν πολύ έντονη σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα μόνο όταν άρχισαν να βρωμοκοπάνε και τα Νότια Προάστια. Όσο δεινοπαθούσε η πλέμπα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Αργυρούπολη: "Ίσως, αύριο" - Ας μιλήσουμε για την οικογένεια μέσα από το σινεμά, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 7.00μμ


Ποινική δίωξη για «πειραγμένο» ρολόι της ΔΕΗ που κατέγραφε μικρότερη κατανάλωση στο MEGA!

Ποινική δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ' εξακολούθηση άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία, μετά από τη διαπίστωση ότι είχε παραβιαστεί η παροχή της Τηλέτυπος MEGA AE, και «έγραφε» μικρότερη κατανάλωση.

Τα σχετικά στοιχεία έδωσε, μέσω εγγράφου στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τους δύο βουλευτές ότι τον περασμένο Ιούλιο (4.7.2014) είχε κατατεθεί ερώτηση από την βουλευτή Ραχήλ Μακρή με θέμα αν υφίσταται ρευματοκλοπή μειωμένης καταγραφής μετρητή της εταιρείας Τηλέτυπος MEGA AE.

Νέο κείμενο της Ελλάδας στους δανειστές

γράφει ο πιτσιρίκος


Και νέο κείμενο με προτάσεις έστειλε η Ελλάδα στους δανειστές, αφού το σχέδιο είναι να τους στέλνουμε εκατό κείμενα την ημέρα, ώστε να τους έχουμε διαρκώς

απασχολημένους με το να διαβάζουν τα κείμενά μας, και να μην έχουν χρόνο να αντιδράσουν.

Στο νέο κείμενο, εκτός από τις προτάσεις, η κυβέρνηση έβαλε και δυο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, για να πάνε οι δανειστές να πιούνε ένα καφεδάκι στην υγειά μας.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζωγράφισε καρδούλες στον φάκελο και έγραψε: Greece+Daneistes=Love for Ever.

Κρίσιμες μέρες...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Αν μια μέρα δεις «μαύρο», αντί για τον Πρετεντέρη, θα καταλάβεις τη διαφορά;

Δεν θα πάρουν, λέει, μέρος στο διαγωνισμό για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών τα μεγάλα κανάλια, και έτσι, θα εκβιάσουν την κυβέρνηση, η οποία θα αναγκαστεί, λέει, να τους ρίξει «μαύρο» και θα είναι σαν να κλείνει πολλές ΕΡΤ ταυτόχρονα.

Ποιος τα λέει αυτά; Εφημερίδες και ιστότοποι που ανήκουν ή εξαρτώνται από τους ίδιους τους καναλάρχες. Δεν είναι ρεπορτάζ, με άλλα λόγια, είναι η αναγγελία μίας ιδιότυπης ομερτά.

Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η όποια σύγκριση με το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι τελείως άτοπη και δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Επενδύουν στο γεγονός ότι μαύρο από μαύρο δεν διαφέρει. Είναι, όμως, άλλο να ρίχνεις μαύρο στη νομιμότητα, κι άλλο να ρίχνεις μαύρο σε αυτόν που παρανομεί.

ΜΑΤιασμένη δεοντολογία

του Niko Ago

Αφού είναι άνδρας των ΜΑΤ -και όχι κάποιος «αλλοδαπός εγκληματίας»- αυτός που φέρεται να στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του στη Θεσσαλονίκη, ήδη,
μερικά ΜΜΕ, αποφάσισαν να τηρήσουν επιτέλους τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Διάβασα να αποκαλείται -και πολύ σωστά- ως «ο φερόμενος ως δράστης». Μόνο που τις λέξεις αυτές, τη δεοντολογία γενικά, τη θυμόμαστε ΜΟΝΟ σε επιλεγμένες περιπτώσεις. Κυρίως όταν πρόκειται για «δικούς μας».

Σε άλλες περιπτώσεις, με φερόμενους ως δράστες αλλοδαπούς, «τους άλλους» και τους αδύναμους, η δεοντολογία πάει περίπατο και τη θέση της καταλαμβάνουν λέξεις όπως «τέρας», «εγκληματίας», «αιμοσταγής», «δολοφόνος» κλπ.

Rainbow Party στο Thesis Rock Cafe, Λ.Αλίμου 99, το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 10.00μμ


από το facebook

Να πει δημόσια την πρότασή του ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης



ΘΕΜΑ: Διαχείριση απορριμμάτων - αποβλήτων... Τοπικά Σχέδια. Παραχώρηση 12 στρεμμάτων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού... Διαδημοτικός χώρος διαλογής.

Έχει προηγηθεί συνάντηση των δημάρχων (Π.Φαλήρου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας) με τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρ. Καπάταη.

Έχει γίνει διάλογος, έχει εκδοθεί κοινό δελτίο τύπου και έγινε το αίτημα για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων στο Υπ.Οικονομικών, που αμέσως ανταποκρίνεται θετικά!!!

Οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Αλίμου, Π.Φαλήρου χαιρετίζουν και στηρίζουν αυτήν την απόφαση και θα συμμετέχουν στα Τοπικά Σχέδια!

Παράξενες μέρες


"Κι αν μου ρημάξατε το γήπεδο η καρδιά μου είναι

κόκκινο τούβλο και υλικό για οικοδομές
σα φυσαρμόνικα μέσα στην κατεδάφιση

*** * ***
κι αν βρέχει στο μικρό σταθμό θα σέρνω
τη μουσική σου μέσα στα χαλάσματα
σαν ξοδεμένο φως στο νεροχύτη"

Νίκος - Αλέξης Ασλάνογλου
"Ο δύσκολος θάνατος"

γράφει η Ευγενία Λουπάκη


Το πρωί θυμώνω, το βράδυ απελπίζομαι. Το βράδυ πεισμώνω, το πρωί απογοητεύομαι. Βλέπω τα τέρατα ανέγγιχτα στην τηλεόραση, έτοιμα πάλι να "σώσουν" τη χώρα που κατέστρεψαν, σαν να γεννήθηκαν χθες, σαν να τους ανήκει.

Βλέπω, όμως, κι άλλα τέρατα να μεγαλώνουν δίπλα μου. Μικρά τερατάκια έτοιμα για όλα, έτοιμα να πάρουν τη θέση αυτού που καταδίκαζαν. Έτοιμα να δικαιολογήσουν τα πάντα εις το όνομα του "γενικού καλού".

Πού ήσασταν όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ ;...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 09.06.2015

Αποχαιρετιστήρια γιορτή στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης προγραμματίζουν την καθιερωμένη ετήσια αποχαιρετιστήρια γιορτή της ΣΤ' Τάξης στον προαύλιο χώρο του σχολείου το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 8.00μμ.

«Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με μουσική, χορό και φαγητό» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η Μάχη της Κρήτης στο Ελληνικό

Ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ διοργανώνει το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 8.00μμ, την 74η εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Μάχη της Κρήτης στην κεντρική πλατεία Σουρμένων Ελληνικού.

Πηγή: www.sinergasia.gr

10 Ιουνίου 2007: Πέφτουν τα κάγκελα της πλαζ στον Άγιο Κοσμά

Εκατοντάδες κάτοικοι του Ελληνικού και των όμορων δήμων όλων των ηλικιών πήραν μέρος στο ξήλωμα των κιγκλιδωμάτων και στον καθαρισμό της, ανταποκρινόμενοι εκείνη τη ζεστή Κυριακή στο κάλεσμα του δήμου για απελευθέρωση της παραλίας από τους επιχειρηματίες.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των αγώνων της περιοχής για τους ελεύθερους χώρους έκλεινε με επιτυχία.

Για πρώτη φορά στην Αττική μια ιδιωτική πλαζ μετατράπηκε σε δημόσια από τους ίδιους τους πολίτες.

Στις μελέτες ΕΜΠ & ΤΕΙ Πειραιά στηρίχθηκε η Βαλαβάνη για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο

ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Στις μελέτες του ΕΜΠ και του ΤΕΙ Πειραιά στηρίζεται η κατασκευή διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης -ανακύκλωσης - κομποστοποίησης οικιακών
απορριμμάτων σε έκταση 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό, που περιλαμβάνεται στην πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη για παραχώρηση της έκτασης στους δήμους.

Σε ενημερωτικό σημείωμά του ο καθηγητής του ΕΜΠ Ν. Μπελαβίλας υποστηρίζει ότι η πρόταση για κατασκευή της μονάδας είχε κατατεθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης από το 2012, είναι "συμβατή, χαμηλού έως μηδενικού κόστους και υψηλού οφέλους" και εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για μετατροπή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο.

Γίναμε του χεριού τους ρε γαμώτο !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Γλυφάδα: Ανακοίνωση για τις Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς για το 2015-2016

Προς ενημέρωση των γονέων που θέλουν να γράψουν το παιδί τους στη δύναμη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Γλυφάδας για το σχολικό έτος 2015-2016:

Το Νομικό Πρόσωπο Κ.Α.Π.ΠΑ, στο οποίο και υπάγονται οι «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί», Δήμου Γλυφάδας, έχει πέντε (5) παραρτήματα που λειτουργούν για νήπια και δύο (2) παραρτήματα για βρέφη στις παρακάτω διευθύνσεις:

Αρχαίο νεκροταφείο κάτω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (φωτογραφίες)

Στα πλαίσια του Έργου “Αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων Δήμου Γλυφάδας”, έργο που
χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου εργασίες ανάπλασης του νότιου πεζοδρομίου της οδού Σεμέλης, στο οικοδομικό τετράγωνο που χωροθετείται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

Κατά την εκτέλεση του Έργου, ήρθε στο φως νεκροταφείο κλασικών χρόνων. Την ανασκαφική έρευνα διενεργεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων υπό την εποπτεία της Διευθύντριας της Εφορείας κ. Στ. Χρυσουλάκη και την επίβλεψη της αρμόδιας για τον αρχαιολογικό έλεγχο του Δήμου Γλυφάδας, αρχαιολόγου κ. Στ.Ψαρρή.

Ολόκληρος ο οδηγός χρηματοδότησης για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις - Ζεστό χρήμα από ευρωπαϊκά κονδύλια

Εκδήλωση, για την παρουσίαση του “Οδηγού Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις”, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, και ώρα 12.00, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος).

Ο “Οδηγός Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις” αποτελεί ένα χρηστικό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους φορείς να αξιοποιήσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρουν, όλα τα διαθέσιμα κοινοτικά ταμεία και προγράμματα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και η Αναπληρώτρια Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Θα παρευρεθούν, επίσης, και θα παρέμβουν, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του επιμελητηριακού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΣΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και νεοφυείς Επιχειρήσεις, Start-Up.

Δείτε τον Οδηγό σε ηλεκτρονική μορφή

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος του εργοστασίου ανακύκλωσης που κάηκε στον Ασπρόπυργο

Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λειτουργούσε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου όπου εκδηλώθηκε
η μεγάλη πυρκαγιά η οποία επι τέσσερις μέρες ήταν σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση στην Αθήνα, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες παραβάσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία προχώρησε χτες σε μία σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη χτες το μεσημέρι, Τρίτη 9 Ιουνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αναζητείται ο 46χρονος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 09.06.2015

Βενιζέλος τέλος

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Το απόγευμα του Σαββάτου με έλουσε κρύος ιδρώτας. "Μήπως έπαθε τίποτα ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος;", αναρωτήθηκα μεγαλοφώνως. Οι ομιλίες των επίδοξων διαδόχων του ανέδιδαν τη θέρμη των επικηδείων, τόσο γλαφυρά ήταν τα λόγια που ξεστόμισα για 'κείνον:

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στήριξε καθοριστικά και με τεράστιο πολιτικό κόστος τη μοναδική στρατηγική που υπήρχε για τη χώρα» είπε η Γεννηματά, «Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας στη νέα προσπάθεια» συμπλήρωσε ο Κωνσταντινόπουλος.

Και μετά ήρθε ο Λοβέρδος, ο Άρχοντας των Γλειψιματιών, να τους ταπώσει όλους. «Ο Βενιζέλος είναι ο σημαντικότερος Έλληνας πολιτικός» απεφάνθη ο αγλαός Ανδρέας, ο οποίος μπερδεύει, προφανώς, τον Ευάγγελο με τον Ελευθέριο.

Ήρεμος

γράφει ο πιτσιρίκος

Θεωρητικά, ζούμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, η οποία θα καθορίσει το μέλλον της χώρας των πολιτών της. Βέβαια, αυτό -σύμφωνα με τους «ειδικούς»- ίσχυε και για κάθε ημέρα των τελευταίων πέντε χρόνων,
ενώ αναμένεται να ισχύει και για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις που θυμίζουν πολεμικά ανακοινωθέντα -και τις προτάσεις που γίνονται για επιτευχθεί η εκεχειρία που λέγεται συμφωνία-, διαπιστώνω πως είμαι πολύ ήρεμος.

Είμαι ήρεμος γιατί αντιλαμβάνομαι πως όλο αυτό είναι λάθος.

Στροφή Νέας Σμύρνης: Δημόσια, αποκεντρωμένη, οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της δημοτικής κίνησης ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη νέα πολιτική που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, με άξονες τον δημόσιο χαρακτήρα, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημοτική σύμβουλος Ρουμπίνη Τσαμασίρου στην ομιλία της παρουσίασε με σαφήνεια τη θέση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Πριν από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2012, πρώτοι μιλήσαμε με τους συμπολίτες μας, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης για την ανάγκη της αποκεντρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών μας, με δημόσιο και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με βάση την ανακύκλωση και κυρίως τη διαλογή στην πηγή.

Το νου σου Αλέξη !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα