Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ανδρέας Λοβέρδος: Η έξυπνη δήλωση ενός «πολιτικού κλόουν»

Έξυπνη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο χειρότερος υπουργός μετά τη Μεταπολίτευση».

Έξυπνη, για δύο λόγους:

1ον: Στρέφει τον προβολέα μακριά από τον εαυτό του, διότι άνετα θα μπορούσε να κερδίσει ο ίδιος το έπαθλο του χειρότερου, ως ο μνημονιακός Υπουργός Υγείας και Παιδείας - την κρίσιμη, δηλαδή, περίοδο που κατέρρευσαν ολοκληρωτικά και οι δύο θεμελιώδεις αυτοί τομείς του κοινωνικού κράτους.

2ον: Γλιτώνει από τον χαρακτηρισμό του «χειρότερου» αρκετούς συντρόφους του -Άκης, Γιάννος, Μαντέλης-, αλλά και αρκετούς ομοϊδεάτες «αντιπάλους» του -Άδωνις, Βορίδης- με τους οποίους μοιράζεται αγώνες, ιδεολογία και ιδανικά.

Υ.Γ.: Κι επειδή ο αμέσως προηγούμενος χαρακτηρισμός του κ. Λοβέρδου για τον κ. Βαρουφάκη ήταν αυτός του «πολιτικού κλόουν», ας θυμηθούμε, στο βίντεο που παρατίθεται, μία αυθεντική πολιτικώς κλοουνίστικη δήλωση: ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο αυθεντικό ακτιβιστικό κίνημα μετά τη Μεταπολίτευση.


Ν.Μ.

Πηγή: www.altsantiri.gr

Παρέμβαση Ομπάμα και Μέρκελ υπέρ του να κατουράνε τα ΜΑΤ στη Βουλή

γράφει ο πιτσιρίκος

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους, αφού η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και απαίτησε να κατουράνε οι άνδρες των ΜΑΤ στη Βουλή.

Σαν να μην έφτανε η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε τηλεφώνημα και από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως, αν δεν επιτρέψει στους άνδρες των ΜΑΤ να κατουράνε στη Βουλή, η στάση του ΔΝΤ θα γίνει ακόμα πιο σκληρή με την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται και ο βομβαρδισμός της χώρας μας με πετροδολάρια.

Χορεύοντας (με) τους λύκους


γράφει ο Ρεμπελίσκος

Ο Αλέξης γύρισε πριν λίγες ημέρες από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα κουβαλώντας τον Παρθενώνα της σύγχρονης Ευρώπης.

Έξω από αριθμούς και ποσοστά, οι εταίροι μας έδωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα πως η Ένωση αυτή

έχει προ πολλού πάψει να είναι πολιτική, πως είναι οι εκπρόσωποι μίας συγκεκριμένης τάξης, που σκοπό έχει να μην αφήσει καμία άλλη πολιτική να ανατρέψει την πορεία της.

Ακόμα κι εάν αυτή προέρχεται από εκλογές όχι σε μία, αλλά και σε περισσότερες χώρες.

Λέτε να είναι μνημονιακός ;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 09.06.2015

Η Ζωή, ο εύκολος στόχος (νομίζουν)

Δύο είναι οι ειδήσεις που αφορούν την Ζωή Κωνσταντοπούλου τις τελευταίες ώρες αλλά εντελώς τυχαία έτυχαν διαφορετικής προβολής.

Την πρώτη τη γνωρίζετε, παίζει παντού:


η πρόεδρος της Βουλής απαγόρευσε -λέει- στα κακόμοιρα τα ΜΑΤ (επιβάλλοντας νέο dress code) να κάνουν τις σωματικές τους ανάγκες μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου. Στις τουαλέτες, εννοείται.

Τεράστια είδηση, ο Μπογδάνος το ανέλυσε διεξοδικά το ζήτημα στο Σκάι ενώ και ο Άδωνις το θεώρησε... κάργα σημαντικό (διαβάστε εδώ το παραλήρημα).

Οδηγίες για τον Τσοντο-ιό του facebook

από το facebook

Χαμός χθες βράδυ στο fb. Σεισμός και.. καταιγίδα τσόντας!!! 100δες αναρτήσεις με "απολαυστικό περιεχόμενο" χρωμάτισαν τις τελευταίες άρες το facebook. Δεκάδες φίλοι έγιναν tag σε video φίλων τους που έπεσαν θύματα κακόβουλου λογισμικού.

Τι συμβαίνει και τι κάνουμε λοιπόν?

Η ανάρτηση εμφανίζεται ως κοινοποίηση από κάποιον φίλο σας, στην οποία μπορεί να έχουν γίνει tag μέχρι και 20 φίλοι.

Αν πατήσετε στο video ('νταξ αδελφέ,
άνθρωποι είμαστε, να μην ρίξουμε μια ματιά να δούμε τι θέλει να πει ο σκηνοθέτης?), θα μεταφερθείτε σε μια fake σελίδα που παίζουν λίγα δευτερόλεπτα τσόντας, και στην συνέχεια, σταματάει, και σας ζητάει αναβάθμιση του Adobe Flash Player.

Ηλιούπολη: Κοινωνική καλλιτεχνική εκδήλωση, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 6.30μμ


Κατασκηνώσεις 2015 - Δωρεάν φιλοξενία παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από την Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Δήμο Λαυρεωτικής, συμμετέχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στην Παιδική Εξοχή - Κατασκήνωση Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής της Δ. Ε. Κερατέας και έχει εγκριθεί η δωρεάν φιλοξενία παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δημοτών Δήμου Ηλιούπολης.

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών.
Οι ακριβείς ημερομηνίες των Κατασκηνωτικών Περιόδων θα καθοριστούν από το Δήμο Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και θα ανακοινωθούν σύντομα.


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζεται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

Οι "Ιστορίες Ανέργων Γυναικών" στην Ηλιούπολη, το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 8.00μμ

Σάββατο 13 Ιουνίου  στις 8.00μμ στο Θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτου, Ηλιούπολη).

Οι Ιστορίες Ανέργων Γυναικών είναι πραγματικές, είναι ιστορίες καθημερινές , αφηγούνται κυρίως την κρίση αξιών και την προσπάθεια επιβίωσης μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, του παραλογισμού , των μνημονίων και έχουν επιλεγεί από τον ιστότοπο imerologioanergou.gr.

Μέσα απο αυτές τις ιστορίες διαπιστώνεις -όπως λέει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης- οτι υπάρχει κάτι ερμητικό στην ύπαρξη του ανέργου και της άνεργης, μια βαθιά ενοχή και ντροπή, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά καθαρή περηφάνεια, ένστικτο επιβίωσης, σοφία, κρυμμένη δύναμη και φυσικά ανάγκη...

Πού τέτοια τύχη ;...


ARKAS -The Original Page

Παλαιό Φάληρο: Καταγγελία για επίθεση από αιρετό σε υπάλληλο του Δήμου

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, έθεσε υπόψιν των συμβούλων, έγγραφο στο οποίο περιγραφόταν επίθεση κατά της υπάλληλου κας Βοργία, από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κανέλλο (το κείμενο θα το βρείτε στο τέλος του ρεπορτάζ).

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κ. Μερκουράκης αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη αρχές του Μάη στην αίθουσα του Δημοτολογίου.

«Μάθαμε πως πραγματοποιήθηκε μια αδιανόητη επίθεση κατά της υπαλλήλου κας Βοργία, εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα και να εκτεθούμε στους Δημότες που εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν, και να αναστατωθούν οι υπάλληλοι, και το πιο σημαντικό να καταλήξει ένας άνθρωπος -υπάλληλος του Δήμου- στο νοσοκομείο, λόγω της ασύλληπτης συμπεριφοράς ενός εντελώς αναρμόδιου» τόνισε ο κ Μερκουράκης, ενώ στρεφόμενος στον κ. Κανέλλο είπε: «Δεν είχατε και δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να βρίσκεστε εκεί, δεν είχατε και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο».

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει η Περιφέρεια Αττικής για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, το Σάββατο 6 Ιουνίου, συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της,
εξαντλώντας και υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της, το έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής, η συγκεκριμένη πυρκαγιά έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών κυρίως στη Δυτική Αττική. Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη συντονισμένης δράσης όλων των φορέων της Πολιτείας.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής προχωρά άμεσα με αποκλειστικό της γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος στις εξής ενέργειες:

Με μεγάλη συναυλία ανοίγει η ΕΡΤ για τους πολίτες, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8.00μμ

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8.00μμ, οι πύλες του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής θα ανοίξουν για τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν την ΕΡΤ στη νέα ιστορική της περίοδο.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, ενώ στην εκδήλωση θα δώσουν το δικό τους «παρών» σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.


Επί σκηνής θα βρεθούν ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πηγή: www.avgi.gr

Από 55% στο 85% το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ με τη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής

"Προκαλούν θυμηδία τα κροκοδείλια δάκρυα", τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με ανυπόστατες καταγγελίες
του Γ. Σγουρού για υποτιθέμενο κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Προκαλούν θυμηδία τα κροκοδείλια δάκρυα εκείνων που θα όφειλαν να γνωρίζουν, εκ της θέσεώς τους στο πρόσφατο παρελθόν, τα της διαχείρισης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και εμφανίζονται σήμερα να προσπαθούν να δημιουργήσουν «θόρυβο» άνευ περιεχομένου, μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Το ενορχηστρώσατε με μπαλαλάικες ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 07.06.2015

Εναλλακτική Δράση: Ξενάγηση στις αρχαιότητες του Μαραθώνα, την Κυριακή 14 Ιουνίου

(Τύμβος - Μουσείο - αρχαιότητες Μπρεξίζας - Χώρος Μάχης Μαραθώνα - Εθνικό Πάρκο Σχινιά)

Τύμβος Μαραθώνα. Ο τύμβος των Μαραθωνομάχων είναι το σημαντικότερο όμως σωζόμενο μνημείο της πεδιάδας του Μαραθώνα, που σκεπάζει τα οστά των 192 Αθηναίων, που έπεσαν στη μάχη εναντίον των Περσών.

Ν. Ξυδάκης: "Ο επαναπατρισμός της μαρμάρινης κεφαλής του Ερμή αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων αρχαιολόγων"

Ως μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων αρχαιολόγων χαρακτήρισε τον επαναπατρισμό της μαρμάρινης κεφαλής του Ερμή ο υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κατά τη χθεσινή παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Παράλληλα σημείωσε την αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου, θεωρώντας την ως πρώτο βήμα από ένα ευρύτατο δίκτυο συμπράξεων μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες.

"Σπουδαία μέρα η σημερινή καθώς για πρώτη φορά έχουμε απτά αποτελέσματα της συνέργειας δύο φορέων του ελληνικού κράτους. Χωρίς μεγαλοστομίες, εξαγγελίες και διαγκωνισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής -σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού- χρηματοδότησε τον επαναπατρισμό της κεφαλής του Ερμή.", τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Γιορτή Παιδικών Σταθμών Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 6.30μμ


«Κυκλικά της Δήλου» της Λώρας Πετροπούλου

Το έργο για πιάνο «Κυκλικά της Δήλου» της «δικής μας» Λώρας Πετροπούλου θα είναι φέτος το υποχρεωτικό έργο που θα ερμηνεύσουν όλοι οι συμμετέχοντες στον 7ο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών (*) που θα διεξαχθεί στην Άνδρο στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το έργο που έχει βαθμολογικά τον υψηλότερο συντελεστή στάθμησης, μια και η μελέτη του θα γίνει σε περιορισμένο -ίδιο για όλους τους υποψήφιους- χρόνο.

Το έργο αυτό παραγγέλνεται σε έναν διαφορετικό κάθε φορά Έλληνα συνθέτη να το γράψει.

Εταιροφιλίες !...



Πηγή: yannis-ioannou.com