Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Kaspersky: Ο 1 στους 4 ξεχνάει ή χάνει το backup των δεδομένων του

Όλοι μας ξέρουμε τι είναι το backup ή ελληνιστί «αντίγραφο ασφαλείας».

Είτε κάποιος χρησιμοποιεί τον Η/Υ όλο το εικοσιτετράωρο, είτε μια φορά την εβδομάδα, όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε αρχεία που θέλουμε
να τα σώσουμε και να τα διαφυλάξουμε, είτε από εχθρικές ενέργειες, είτε από απλά ένα σφάλμα του ίδιου του υπολογιστή (hardware, λογισμικού, που μπορεί να απαιτήσει ολική διαγραφή των πάντων ( γνωστό και ως format).

Το backup λοιπόν είναι η διαδικασία, κατά την οποία δημιουργούμε και φυλάσσουμε αντίγραφο των σημαντικών μας δεδομένων, ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση που αναδυθεί ένα λάθος στον υπολογιστή, να υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς τους.

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Ελληνικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών και την «ΜΚΟ Υδροναύτες» διοργανώνει και συντονίζει τον εθελοντικό καθαρισμό (μέσα και έξω) της παραλίας του Ελληνικού.

Ο καθαρισμός της παραλίας του Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 10.00πμ.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ανδρέας Κονδύλης: «άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για "χωματερή" στο Ελληνικό, για δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ»

Γνωρίζει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ότι τα 12 στρέμματα  στο πρώην αεροδρόμιο δεν παραχωρούνται για ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, αλλά για μονάδα μεταφόρτωσης
και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο κλπ).

Ειδικά ο κ. Κονδύλης το γνωρίζει, γιατί και ο ίδιος είχε ψηφίσει τη σχετική προμελέτη του ΤΕΙ Πειραιά και την απόφαση που έλαβαν για τη μονάδα οι τρεις όμοροι δήμοι το 2012.

Παρότι γνωρίζει, εμμένει σε ανέξοδη και ακατανόητη ρητορική όπως «δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε στη δημιουργία ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στο Ελληνικό».

Παρόλα αυτά τονίζει ότι «άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για "σκουπιδαριά" στο Ελληνικό, για δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ» - παίρνοντας έτσι κάποιες αποστάσεις από τον κ. Κωνσταντάτο, βασικό διακινητή αυτών των φημών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κονδύλη:

”Tο Ελληνικό δεν θα γίνει χωματερή”, δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Xρήστος Καπάταης

"Καλά θα κάνουν χωματερή το Ελληνικό; Πού είναι η ανάπτυξη που έλεγαν. Μιλούσαμε για μητροπολιτικό πάρκο και τώρα θα γίνει χωματερή; Να τα πάρει σπίτι της τα σκουπίδια η Βαλαβάνη.”

Αυτά είναι μερικά από τα πιο ήπια σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για την είδηση της παραχώρησης 12 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των δήμων Αλίμου, Ελληνικού-
Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου.

Οι πολίτες ανησυχούν δικαιολογημένα και ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους δώσει απαντήσεις είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, ο οποίος έχει πάρει το οκ από τους δημάρχους για να εξασφαλίσει χώρο, στο πρώην αεροδρόμιο.

Μάλιστα όλα είχαν συμφωνηθεί σε συνάντηση που είχε γίνει στις 12 Μαϊου.

“Παγωμάρα” από τη δήλωση Κωνσταντάτου για τη δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμάτων, στο Ελληνικό

Όταν ο κ. Κωνσταντάτος πόζαρε χαρούμενος
μαζί με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους του

“Παγωμάρα” έχει προκαλέσει η ανάρτηση του κ. Κωνσταντάτου, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με την οποία χαρακτηρίζει ατυχή και άστοχη την δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη,
για τη δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμάτων, στο Ελληνικό.

Να θυμίσουμε ότι στις 12 Μαϊου είχε γίνει συνάντηση των δημάρχων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας και Αλίμου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστο Καπάταη.


Οι δήμαρχοι είχαν συμφωνήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης και χωροθέτησης χώρου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μάλιστα είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο τύπου.

Δείτε τι λέει στο facebook ο κ. Κωνσταντάτος και τι ανέφερε το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί μετά τη συνάντηση των δημάρχων.

"Έτος Γιόγκα 2015" στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 21 Ιουνίου

Στις 21 Ιουνίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας Yoga, o Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας και το "Έτος Γιόγκα 2015", με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνουν Open Yoga Day στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.00πμ, με τη συμμετοχή σαράντα σχολών, που εκπροσωπούν όλα τα συστήματα Γιόγκα, και θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα στο κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, εγκύους και άτομα μέσης ηλικίας.

Τα πρώτα λουλούδια του δημοτικού φυτωρίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Με πολύ μικρό κόστος, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο δημοτικό φυτώριο στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.


Η δημιουργία του ήταν στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, αφού ως αντιπολίτευση ο κ. Κωνσταντέλλος είχε ασκήσει έντονη κριτική στην προηγούμενη διοίκηση για τις δαπάνες της για φυτοτεχνικές εργασίες.

Δείτε ζωντανά στις 18:30 τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η αποψινή συζήτηση θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του κανονισμού και θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.


To τέλος της υπακοής!


Την άτιμη συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές, παρά τα γλυκά λόγια, τα χτυπήματα στην πλάτη και τις υποσχέσεις θα την φέρει σήμερα ο Τσίπρας στην βουλή.

Αυτό ήταν το σχέδιο των ξένων μαζί με τους ντόπιους συνομιλητές τους. Ας την ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Αυτοί που έμαθαν έτσι κι αλλιώς να υπογράφουν προκειμένου να πάρουμε την δόση. Οι Έλληνες αυτή την συμφωνία δεν πρόκειται να την υπογράψουν.

του Λάκη Λαζόπουλου

Από την καταραμένη εκείνη μέρα του Μαΐου, που ο Γιώργος Παπανδρέου μάς έβαζε στο απάνεμο λιμάνι του ΔΝΤ, μόνο φουρτούνες και συμφορές μάς περίμεναν. Κυβερνήσεις διαλύθηκαν, πρωθυπουργοί ήλθαν, είδαν και απήλθαν, κόμματα συνετρίβησαν, ιδεολογίες χάθηκαν και η χώρα μετατράπηκε σε ένα απέραντο φτωχοκομείο.


Οι έλληνες πρωθυπουργοί έγιναν πιόνια ενός διεθνούς συστήματος τοκογλυφίας με εξευγενισμένους όρους. «Βοήθεια», «εταίροι», «αλληλεγγύη» και λοιπές γραβατοποιημένες φράσεις.

Δεν θα μάθουμε ποτέ... τι έκανε ο Ταγματάρχης...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 05.06.2015

Έχει άλλη πρόταση ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης;

σχόλιο του Μίλτου Ευσταθιάδη *

Εκτίθεται πολύ ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης με τις δηλώσεις που κάνει στα ΜΜΕ...

Για τα 12 στρέμματα που παραχωρούνται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού!!!

Και κινδυνολογία μεγάλη για δήθεν ''σκουπιδοτοπο''...

Στεγασμένος χώρος συγκέντρωσης και διαλογής απορριμάτων θα είναι!!!

Έχει άλλη άποψη; πρόταση;

Γιατί οι άλλοι δήμαρχοι των όμορων δήμων (Αλίμου, Γλυφάδας, Π.Φαλήρου) λένε πως ήταν όλοι ενήμεροι και σύμφωνοι για αυτό... Θα συμμετέχουν στα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμάτων - αποβλήτων...

Περιμένουμε κάτι ανάλογο και από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης...

Αλλά και βγάζουμε συμπεράσματα!!!
* Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής
με την περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής»

Διαβάστε ακόμα:

Τοπικά σχέδια εντός πενταμήνου από τους ΟΤΑ για τα απόβλητα

Για την εφαρμογή του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων έως το 2020 θα αντληθεί περί το 1 δισ. ευρώ από επιχειρησιακό πρόγραμμα της νέας προγραμματικής
περιόδου - 16.000 νέες θέσεις εργασίας από τις δραστηριότητες της ανακύκλωσης

γράφει η Λούλη Σταυρογιάννη

Έως τις 12 Ιουνίου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση επί του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, για να οριστικοποιηθεί και να θεσμοθετηθεί στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνης.

Το νέο σχέδιο κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και εισάγει νέο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης, το οποίο εδράζεται στην πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, με φορέα εφαρμογής την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" από το Θεατρικό Εργαστήρι Ελληνικού


«Πάρτε θέση» ζητά ο Τσίπρας απόψε, στη Βουλή

Έπειτα από το «ακραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές», το οποίο είπε σε συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός απευθύνει το «πάρε τε θέση» στην αντιπολίτευση, απόψε (6.00μμ) στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.

Η αποψινή συζήτηση, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του κανονισμού και στην οποία θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, δεν θα καταλήξει σε κάποια ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των διαπραγματεύσεων και φυσικά για τις ιταμές «προτάσεις» των δανειστών, όπως διατυπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Χάσανε τους εισπράκτορες

«Δεν είναι κακή η συγκυρία, όσο κι αν βγάζουν αφρούς οι διάφοροι «Μπάμπηδες» των δανειστών. Τουναντίον. Υπομονή θέλει»

του Niko Ago

Υπάρχει ένας αιφνιδιασμός. Ένα ελαφρύ μούδιασμα. Μια ανάλαφρη απορία σε στιλ: πώς μας προέκυψαν αυτοί τώρα; Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα και την προεκλογική ευχή «για γνώριμα πρόσωπα» που ήθελαν να δουν στην ελληνική κυβέρνηση. Αγκαλίτσες, φιλιά, χαμόγελα, ντοσιέ στο κεφάλι. Καλαμπούρια, να περάσει η ώρα.

Και πιο πέρα, σε άλλα γραφεία, πάντα πίσω από τις κουρτίνες, η θηλιά να σφίγγει όλο και περισσότερο στους αδύναμους λαιμούς.

Take it και ό,τι σε φωτίσει ο Θεός, Αλέξη !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 05.06.2015

Σταθάκης: Μπορούσαμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ, αλλά δεν το κάναμε

Η Αθήνα είχε τα κεφάλαια που απαιτούνταν για την αποπληρωμή της δόσης των 305 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, αλλά επέλεξε να μην την καταβάλει. Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί τις προτάσεις των δανειστών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση Γιούνκερ - Τσίπρα.

«Θέλουμε να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο. Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί τις προτάσεις που έκαναν οι πιστωτές για τις δημοσιονομικές προσαρμογές το 2015 και 2016», είπε.

Εν τω μεταξύ, ποικίλα σχόλια του βρετανικού Τύπου προκάλεσε η απόφαση της Αθήνας να μην αποπληρώσει τη δόση που κανονικά θα λάμβανε σήμερα (Παρασκευή) το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Guardian, η εν λόγω επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης σημαίνει πως η Ελλάδα «κατευθύνεται προς την έξοδο». Οι Financial Times» σημειώνουν: «Η Ελλάδα παρακρατά την δόση προς το ΔΝΤ ύψους 300 εκατ. σε ένδειξη αντίστασης».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Η πρόταση της κυβέρνησης - Οι ακραίες θέσεις των θεσμών

Με ανεπίσημη ενημέρωση, αργά το βράδυ της Πέμπτης, κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε από τους θεσμούς
στις Βρυξέλλες περιέχει ακραίες θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκρίνοντας τις δύο προτάσεις κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως δεν ανταποκρίνονται, μάλιστα, στις αλλαγές που είχαν αποδεχθεί στο Brussels Group!

Δεν έχουν κάνει ούτε βήμα πίσω, ανεξάρτητα αν στους τέσσερις αυτούς μήνες οι δύο πλευρές είχαν συγκλίνει σε μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ενσωμάτωσε στην πρότασή της, η πρόταση των δανειστών δεν τις εμπεριέχει.

Ελληνικό: Κάνουμε το γκολ, διαβατήριο αλληλεγγύης: από τον σύλλογο εθελοντών "προασπίζω" στις 13 & 14 Ιουνίου


Πανελλαδικές: σφαγή με... μαθηματική ακρίβεια

γράφει ο Χρήστος Κάτσικας

Ενώ συνεχίζεται η διόρθωση των δεκάδων χιλιάδων γραπτών των φετινών υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καταγράφονται τα πρώτα «βαθμολογικά ίχνη» από ένα ορατό δείγμα απαντήσεων.

Την ίδια στιγμή, δίπλα στην αγωνία για τις επιδόσεις και την κίνηση των βάσεων, που πριμοδοτεί η φετινή μείωση στον αριθμό εισακτέων, και τα «προβληματικά» θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής, βαδίζει ο προβληματισμός δεκάδων χιλιάδων οικογενειών για την αλλαγή στο θέμα των μετεγγραφών που, όπως φαίνεται, μειώνει δραστικά τις δυνατότητες μετακίνησης.

Αγωνίες και ανησυχίες που σταδιοδρομούν, βεβαίως, στην «πίστα» της οικονομικής αδυναμίας τους και στις απαράδεκτα χαμηλές κρατικές δαπάνες για τη φοιτητική μέριμνα, που κάνουν απαγορευτική την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής των παιδιών τους, ιδιαίτερα εκείνων που θα πετύχουν την είσοδό τους σε σχολή εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.