Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ν. Βαλαβάνη: Θα παραχωρηθούν 12 στρεμ. στο πρ. αεροδρόμιο για υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη,
για το αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω Δήμων.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

«Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων.

»Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η παραλία του Αγίου Νικολάου Καβουρίου δεν είναι ιδιωτική περιουσία κανενός ! - Κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιουνίου

Σε ποιόν ανήκει τελικά η παραλία του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι;

Υπάρχει ιδιώτης «ιδιοκτήτης» που πουλάει «οικόπεδα στο κύμα»;

Χρειάζεται νέα χάραξη της γραμμής του αιγιαλού και της παραλίας και για ποιο λόγο;

Μπορεί ένα παλιό ξενοδοχείο να μετατραπεί σε ιδιωτική κατοικία - βίλα;

Σε ποιόν ανήκει η ’’βίλα αμαρτία’’, που γιγαντώνεται;

Έχει περιβάλλοντα χώρο η οικοδομική νησίδα, δηλαδή το κτήριο του Καστέλο;

Γιατί καθυστερεί μήνες τώρα το πόρισμα του εισαγγελέα για το φάκελο της οικοδομής που έστειλε για έλεγχο το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του;

Στο «1ο ταξίδι αγάπης και χαράς» των παιδιών με ειδικές δεξιότητες η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

Στο «1ο ταξίδι αγάπης και χαράς» των παιδιών με ειδικές δεξιότητες, μαθητών και μαθητριών των Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά,
παραβρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Η εκδήλωση αυτή, για την οποία στόχος είναι να καθιερωθεί και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια, την Π.Ε. Πειραιά, το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά ενώ σημαντική ήταν η συμβολή εθελοντών και εθελοντριών.

Video από την Ειρηνοδρομία 2015, στον Άγιο Δημήτριο

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει την προσπάθεια όλων των συντελεστών της «Ειρηνοδρομίας 2015», που έγινε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου τον προηγούμενο μήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία.


Καθαρίστε τη Μεσόγειο!

Φέτος πες έμπρακτα «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» στο περιβάλλον με αφορμή τον Παγκόσμιο εορτασμό του στις 5 Ιουνίου.

Πάρε μέρος στην πιο ιστορική εκστρατεία καθαρισμών της χώρας, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής υλοποίησης.

ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Γίνε ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές, που από το 1995 έχουν δώσει πνοή στην εκστρατεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κι έχουν συμβάλει, μέσα από τη συμβολική προσπάθεια των καθαρισμών, στη διάδοση του μηνύματος για διαφύλαξη του παράκτιου περιβάλλοντος.

Πάρτυ του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.00μμ


Άγιος Δημήτριος: Η δημοτική παράταξη "Μετέχω" για το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής είναι ένα στοίχημα που αφορά σε όλη την κοινωνία.

Η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες θα αναμετρηθούν με το κορυφαίο πρόβλημα της πρωτεύουσας και πρέπει να βγουν νικητές.

Η παράταξη του ΜΕΤΕΧΩ έχει σαν βασικό πυλώνα στο πρόγραμμά του ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον που να διευκολύνει τους δημότες.

Εργασίες σε σχολεία του Ελληνικού και της Αργυρούπολης

Η Ανώνυμη Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό
για την ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση Σχολικών Συγκροτημάτων με συνολική δαπάνη 600.000,00 €».

Οι σχολικές μονάδες του δήμου μας είναι οι παρακάτω:

1) 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
2) 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
3) 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
4) 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
5) 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
6) 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
7) 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
8) 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
9) 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
10) 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
11) 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
12) 6ο,12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 9 Ιουνίου γίνεται η δημοπράτηση και μέσα Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες στα σχολεία που προβλέπει η μελέτη.

Πηγή: www.sinergasia.gr

"Κούκου": Τρεις παραστάσεις της εθελοντικής θεατρικής ομάδας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το έργο «Κούκου» του George Feydeau ανβάζει η εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Ντάφλου.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου και το Σάββατο 13 Ιουνίου στο θέατρο «Ιωνία», Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα (παραπλεύρως δημαρχείου) και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο θέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, Άττιδος 7.

Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 8.00μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και σε όλες τις παραστάσεις θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Ελληνικο-Αργυρούπολη: Θεατρικές και μουσική παράσταση

Δύο θεατρικές παραστάσεις και μια μουσική με τη συμμετοχή των Τμημάτων Σύγχρονου Χορού είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Θεατρική παράσταση Κέντρου Έκφρασης & Δημιουργίας «Η μικρή Καπελού». Σενάριο - σκηνοθεσία: Μαρία Μπιτσακάκη. Παράσταση 5 Ιουνίου 2015, ώρα έναρξης 19:30. Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Παιδική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ σε σκηνοθεσία Στέλλας Κωνσταντάτου. Παραστάσεις 7-8 Ιουνίου 2015, ώρα έναρξης 20:00. Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5).

Συναυλία της Σχολής Κρουστών Οργάνων «Σπύρος Λιβιεράτος». Παράσταση των Τμημάτων Σύγχρονου Χορού. Καλλιτεχνική επιμέλεια - Διδασκαλία: Ανδρέας Νικόλης, Χριστιάνα Σκιαδά. Παράσταση 15Ιουνίου 2015, ώρα έναρξης 20:30. Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Κορίνθου & Μιλήτου).

Πηγή: www.sinergasia.gr

Λιμάνι Βάρκιζας: Συναυλία αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.00μμ

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), οργανώνει συναυλία αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό, με τίτλο «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην πλατεία της Βάρκιζας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο μεγάλος συνθέτης θα παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες του από το «ΝΕΟ ΚΥΜΑ» τις «ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ» και την «ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ».

Στο δίωρο μουσικό ταξίδι η Πένυ Ξενάκη και ο Κώστας Τζιαγκούλας θα ερμηνεύσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη όπως «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», «Μια φορά θυμάμαι», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Οδός Αριστοτέλους» κ.α.

Η ΗΛΙΟΥ-πόλις Καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση για τον αυθαίρετο ναό τοων κοπτορθόδοξων


Εκδόθηκε η άδεια δόμησης και πιθανολογείται από σήμερα άμεση έναρξη εργασιών για ανέγερση ναού από τους Κοπτορθόδοξους σε δημόσια ακίνητα στον Άγιο Κωνσταντίνο στην οδό Λυσίου & Ιπποκράτους.

Πέρα απ την πολιτική και κοινωνική πλευρά του θέματος η άδεια είναι παράνομη και πρέπει να ανακληθεί για πολλούς λόγους, όπως :
  • Δεν προβλέπεται από το υπάρχον ρυμοτομικό σχέδιο η συγκεκριμένη χρήση.
  • Δεν υπάρχει έγκριση αρχιτεκτονικής επιτροπής όπως προβλέπεται αφού το κτήριο είναι ειδικής χρήσης.

Πόλο: Ραγδαίες εξελίξεις κι αλλαγές στη Βουλιαγμένη - Τεχνικός Διευθυντής ο Γιάννης Φράγκος

Στη Βουλιαγμένη οι εξελίξεις, μετά την αποχώρηση (ή επισήμως λύση κοινή συναινέσει) του Τεό Λοράντου και την μετακόμιση του Δημήτρη Τίγκα, γιο της προέδρου του Ομίλου, Στέλλας, στην Παρτιζάν, είναι πολλές.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο «ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Γιάννη Φράγκο στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή.

Ο Κύριος Φράγκος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην υδατοσφαίριση με πολυετή και πετυχημένη πορεία στον χώρο, αναλαμβάνει υπεύθυνος των τμημάτων υδατοσφαίρισης και κολύμβησης και πιστεύουμε ότι με την εμπειρία του και την εργατικότητά του θα συντελέσει στην αγωνιστική άνοδο των ομάδων όλων των τμημάτων, θα δώσει μια νέα πνοή στην οργάνωση και κυρίως στην παραγωγή αθλητών και αθλητριών.

Ραδιόφωνο - Φίλης: Η συμφωνία θα είναι συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματός μας

Την πεποίθησή του ότι την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές θα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
του κόμματος, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ο κ. Φίλης ανέφερε δυο θεμελιώδεις λόγους για τους οποίους, όπως είπε, η συμφωνία θα είναι συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτον, θα επιτρέπει τον «σταδιακό απεγκλωβισμό από τη λιτότητα» και, δεύτερον, θα έχει αναπτυξιακό ορίζοντα.


«Είναι δύσκολη πορεία, αλλά πάντως πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε:

Ντου γιου σπικ ινγλις ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 03.06.2015

Κριτική - Διαφωνία - Αντιπαράθεση: Όρια και Υπερβάσεις

του Κώστα Μπαλτζή *

Τα όρια μεταξύ κριτικής, διαφωνίας και αντιπαράθεσης ενίοτε είναι δυσδιάκριτα. Ορισμένες φορές όμως οι αποστάσεις μεταξύ τους καθίστανται χαοτικές...

Υποβόσκουσες σκέψεις και προβληματισμοί αναδύονται καθημερινά καθώς γινόμαστε μάρτυρες ή και μέτοχοι των ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα και θεατές της διογκούμενης παραφιλολογίας και αχρείας εκμετάλλευσης της ρητορικής στελεχών του κομματικού και κυβερνητικού μηχανισμού από τα συστημικά μηντιακά μέσα, την αντιπολίτευση και εκπροσώπους των θεσμών.

Δεν θα ήταν δύσκολη η ανάλωση σε μία ατέρμονη συζήτηση περί της διακρισιμότητας μεταξύ κριτικής, διαφωνίας και αντιπαράθεσης, τη βαρύνουσα σημασία της κάθε μίας εξ αυτών, τις επιπτώσεις τους στις κοινωνικοπολιτικές ισορροπίες και συσχετισμούς.

Κακό σπυρί στον ποπό των δανειστών

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Το 2010 μας έσωσε ο Κινέζος, τώρα θα μας σώσει ο Γιαπωνέζος, που αν η σωτηρία του είναι σαν του Κινέζου, να μην σώσει να μας σώσει.

Το 2010 ο Σόιμπλε ήταν έτοιμος να ανακοινώσει
την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ, όταν τον πήρε τηλέφωνο η Μέρκελ -το έχει αποκαλύψει η ίδια- και του ζήτησε να το βουλώσει, διότι ο Κινέζος πρωθυπουργός της είπε ότι, αν ταραχθεί το ευρώ, η Κίνα θα αποσύρει τις επενδύσεις τις.

Πέντε έτη μετά και ενώ οι φήμες περί grexit οργιάζουν, ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιουνκέρ μετέφερε από το Τόκιο την προειδοποίηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού ότι οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από την ύπαρξη εμπιστοσύνης στο ευρώ.

"Διαχείριση απορριμμάτων και κοινωνική συμμετοχή": στην Καλλιθέα, την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 7.30μμ


"Μέσα απο τις στάχτες" στη Ρεματιά Χαλανδρίου, απόψε στις 8.00μμ

Σε μια βραδιά μαγική, για να "ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί το Θέατρό μας" καλούν ο δήμος και οι πολίτες του Χαλανδρίου.

21 μοναδικοί καλλιτέχνες και η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου ενώνονται και στηρίζουν την προσπάθεια ανακατασκευής του Θεάτρου της Ρεματιάς, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20:00.

Η μεγάλη συναυλία στο θέατρο της Ρεματιάς, με τίτλο "Μέσα από τις στάχτες", ξεκινάει την Τετάρτη 3 Ιούνη στις 8μμ.

Ο Δήμος Χαλανδρίου σας προσκαλεί στη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας για την αναδημιουργία του θεάτρου της Ρεματιάς".

Το event στο FB

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Μοσχάτο: Περπατάμε στην παραλία μας - Γνωρίζουμε αυτό που μας ανήκει!

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία" στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει την Κυριακή 7 Ιουνίου περιήγηση στην παραλία του Μοσχάτου με ξεναγό τον Βασίλη Ψαλλιδά, φυσιογνώστη ("Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία Φυσικού Πάρκου Φαληρικού Δέλτα - Παραλίας Μοσχάτου") και κατόπιν συζήτηση στο σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13,
Μοσχάτο) με θέμα τους τρόπους αντίστασης στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Συγκεντρωνόμαστε στις 6.30μμ το απόγευμα Μακρυγιάννη και Αγ. Κωνσταντίνου και καταλήγουμε στις 8.30μμ στον κήπο του σπιτιού της Μεσοποταμίας.


ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 03.06.2015

Η Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για το επιχειρησιακό και τεχνικό πρόγραμμα 2016 για τη Βάρη

Ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια που γίνεται για την κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος 2016 στα όρια της Δημοτικής κοινότητας Βάρης, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μετά την επεξεργασία στα συλλογικά όργανα της κίνησης και την ομάδα περιβάλλοντος - υποδομών, καταθέτει τις προτάσεις που υποβάλλονται.

Η Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για το επιχειρησιακό και τεχνικό πρόγραμμα 2016 για τη Βούλα

Ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια που γίνεται για την κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος 2016 στα όρια
της Δημοτικής κοινότητας Βούλας, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μετά την επεξεργασία στα συλλογικά όργανα της κίνησης και την ομάδα περιβάλλοντος - υποδομών, καταθέτει τις προτάσεις που υποβάλλονται.

Αναρχικοί εναντίον Ισλαμιστών: Η επανάσταση για την οποία δεν μιλά κανείς

Η Μέση Ανατολή της εποχής μας, είναι, ίσως, η τελευταία περιοχή του πλανήτη, στην οποία η κυρίαρχη δυτική ιδεολογία, θα αναζητούσε ποτέ τη ριζοσπαστική πολιτική σκέψη, πόσο μάλλον, να την δει να μεταφράζεται και σε δράση.

του Gareth Watkins
αναδημοσίευση - μετάφραση από το CVLTNation

Η εικόνα που έχουμε για την περιοχή, συντίθεται από δικτατορίες, στρατιωτικά πραξικοπήματα και θεοκρατίες.

Χτισμένη πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποτελείται από κούφια κράτη όπως το Αφγανιστάν και -όλο και περισσότερο- κράτη όπως το Πακιστάν, όπου οτιδήποτε έξω από την πρωτεύουσα, μοιάζει με το Mad Max.

Αλλά δεν βρίσκεστε στα κατεστημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αυτή τη στιγμή, σωστά;

Ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας στον Υμηττό

Με αφορμή την καταστροφή τριών πυροφυλακίων στον Υμηττό, τον τελευταίο μήνα, η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη κατέθεσε ερώτηση
προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Πέρα απ' αυτό, "το απόγευμα της 20ής Μαΐου σημειώθηκε και μία πυρκαγιά σε δασικό δρόμο θέτοντας σε επιφυλακή τους αρμόδιους φορείς" επισημαίνει η βουλευτής, τονίζοντας ότι "παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν πριν από εμπρησμούς που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του δάσους του Υμηττού".

Ολόκληρη η ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη:

Δεν μιλάμε για σας κύριε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 03.06.2015

Ιστορική απόφαση για την άμεση εκμίσθωση του Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Αποβλήτων με ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία

Με απόφασή της χθες η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ -κάνοντας πράξη τη νέα πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων- αποφάσισε, στο μεταβατικό διάστημα της διαδικασίας απομάκρυνσης του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων του Συνδέσμου, να προχωρήσει στην εκμίσθωση του Αποτεφρωτήρα άμεσα, με την πιο ανοικτή μορφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την πλειοδοτική δημοπρασία, πετυχαίνοντας:
Α) να κερδίσουν οι πολίτες τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή: τα 11.5 εκατομμύρια που λόγω της υφιστάμενης σύμβασης «μπήκε μέσα» ο Σύνδεσμος καλύπτοντας τη διαφορά στον ανάδοχο, συν τα περίπου 4 εκατομμύρια που θα εισπράξει ο Σύνδεσμος από το νέο ανάδοχο τα επόμενα τρία χρόνια). 
Β) να απαλλαγεί ο Σύνδεσμος από το βραχνά των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων, οι οποίες ανέρχονται σήμερα σε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ. 
Γ) να μειωθεί κατά περίπου 5% το κόστος που πληρώνουν οι Υγειονομικές Μονάδες, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 1.7 ευρώ ανά κιλό.

Βόλεϊ ανδρών: και επίσημα στην Α2 ο Πανιώνιος

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. γιόρτασε επίσημα την άνοδό της στην Α2 Εθνική Ανδρών,
παραλαμβάνοντας την κούπα του πρωταθλητή.

Η εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα, ενώ πραγματοποιήθηκε και φιλικός -προφανώς- αγώνας βόλεϊ μεταξύ της γυναικείας και της ανδρικής ομάδας.

Στο ημίχρονο του αγώνα εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γ.Γ. του Συλλόγου, παρέδωσαν το κύπελλο και μετάλλια σε κάθε παίχτη της ομάδας βόλεϊ ανδρών.

ΨΝΑ: Εργαζόμενοι vs Παύλος Θεοδωράκης σημειώσατε 1

Στην αποπομπή του Διοικητή του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών κ. Θεοδωράκη προχώρησε χθες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά την θύελλα αντιδράσεων και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

του Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού υγείας η λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», κ. Παύλου Θεοδωράκη αποφασίστηκε με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ.

Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΨΝΑ στις 26 Μαϊου με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας την άμεση αποπομπή του διοικητή του ΨΝΑ Παύλου Θεοδωράκη για μια σειρά ενεργειών αποδόμησης και κατάρευσης του νοσοκομείου.