Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Παράσταση σχολικών φυλάκων στο δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης


Εμπόδιο στην επιστροφή των απολυμένων σχολικών φυλάκων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στην εργασία τους είναι η μη έκδοση της απαραίτητης βεβαίωσης δυνατότητας πληρωμής της μισθοδοσίας τους για το τρέχον οικονομικό έτος, από το δήμο. 

Έτσι ενώ άλλοι δήμοι προχώρησαν σε τροποποιήσεις προϋπολογισμών και εξέδωσαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, στο δήμο μας η διαδικασία αυτή έχει προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 29 Μαΐου, μαζική αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων του δήμου μας συναντήθηκε με τον κ. Κωνσταντάτο. Στη συνάντηση ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες (ορισμένες από τις οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουνίου).

Ωστόσο η στάση του δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους σχολικούς φύλακες καθώς πριν τη συνάντηση άτομα του περιβάλλοντός τους ενημέρωναν ότι όλα προχωρούν κανονικά, ενώ στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι διαδικασίες (διαπιστωτικές πράξεις, έκδοση βεβαίωσης οικονομικής υπηρεσίας).

Πηγή: www.sinergasia.gr

Αναβίωση του Ηπειρώτικου Παραδοσιακού Γάμου στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.00μμ


Η ταινία "AGORÁ - από τη Δημοκρατία στις αγορές" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 3 Ιουνίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης προβάλλει την ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου "AGORÁ - από τη Δημοκρατία στις αγορές" στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη" Λεωφ. Ειρήνης 50, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 9.00 και 11.00μμ.

Μετά το τέλος της πρώτης προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Γιώργο Αυγερόπουλο.

Τρίποντο στη Ζωή. Ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ στο Μίλωνα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ρεπορτάζ, Συνεντεύξεις

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μίλωνα πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της ομάδας
παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών και της ομάδας μπάσκετ του ομώνυμου σωματείου στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και δράσεων του μήνα ευαισθητοποίησης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που εορτάζεται το Μάιο.

Στο φιλανθρωπικό αγώνα έλαβαν μέρος γνωστά ονόματα όπως Γαλακτερός, Πρέλεβιτς, Καλαϊτζής, Ντικούδης. Η εκδήλωση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με την χρόνια πάθηση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΑΟΝΣ ο Μίλων Μιχάλης Σακελλαρίδης, ενώ παρουσιαστής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον «Αγρό» του Ελληνικού, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11.00πμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 11.00πμ, θα φιλοξενηθούν στον χώρο του «Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικό», η Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό», η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Βλαστός» και άλλες συλλογικότητες.

Οι παραπάνω καλούν σε συνάντηση «...για να συμμετάσχουμε στις εργασίες του "Αγρού" και να συζητήσουμε για το τι θέλουμε να γίνει στο Ελληνικό...»

Πρόσβαση στον χώρο του «Αγρού»:
από Λ. Βουλιαγμένης - ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού - δίπλα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Πηγή: www.sinergasia.gr

Διαγωνισμοί εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων στον Άγιο Δημήτριο


Οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου ορίζουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής πλειοδοτικών διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων.

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Ιουνίου στα γραφεία
των Σχολικών Επιτροπών, Ξενοφώντος 10, 2ος όροφος κατά τις ώρες που ορίζονται στην προκήρυξη που επισυνάπτεται.

Συνημμένα αρχεία:

Ας έχουμε το νου μας για τους εξαπατητές ηλικιωμένων ατόμων

Σύμφωνα με καταγγελία νέας κοπέλας, πριν μερικές ώρες έκανε την εμφάνισή του στην Αργυρούπολη ζευγάρι απατεώνων που προσέγγισε τη γιαγιά της και προσποιούμενοι τους οικογενειακούς φίλους προσπάθησε να της αποσπάσει χρήματα που χρωστούσαν δήθεν τα παιδιά της.

Το κόλπο είναι παλιό και όπως φαίνεται και από πρόσφατη ανακοίνωση της αστυνομίας βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εφαρμογή σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα πριν λίγες ημέρες η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άντρα και μία γυναίκα που προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και πείθοντάς τους ότι ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά για να τακτοποιήσουν δήθεν οικονομικές εκκρεμότητες των παιδιών τους.

Άγιος Δημήτριος: Προκήρυξη για την προμήθεια Υπόγειων Κάδων Απορριμάτων

Η Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής Προκηρύσσει Δημόσιο Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς για την «Προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων».

Περισσότερες πληροφορίες
στα συνημμένα αρχεία:

Βαδίζουνε στο δρόμο που χαράξατε...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 31.05.2015

Ραδιόφωνο - Γ. Τόλιος: Απουσία μέτρων ασφάλειας στα ΕΛΠΕ - και 4ος νεκρός

Για απουσία ή ελαστική εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων, όταν συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα όπως το τελευταίο στα ΕΛΠΕ, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τόλιος, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη.

"Τέτοια ατυχήματα οφείλονται σε απουσία ή ελαστική εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων".


"Αυτό το καθεστώς υπήρχε στα ΕΛΠΕ, στα οποία το δημόσιο είχε ένα μικρό ποσοστό και κουμάντο έκανε ο όμιλος Λάτση.

Α' πλαζ Βούλας: Απλά απαράδεκτοι!


Όποιος τα τοποθέτησε ή δεν θέλει να έχουν πρόσβαση AμεΑ στην πλαζ ή δεν γνωρίζει τι εξυπηρετούν οι κίτρινες πλάκες καθοδήγησης. - στην τοποθεσία S Beach Athens.

Dimitris MaltezosΕμαθα δυο πληροφοριες.
Το θεμα ξεκινησε απο το forum, (ευχαριστουμε Πανο για το “ρεπορταζ”) και προκαλεσε την αντιδραση του δημαρχου. Ενημερώθηκε άμεσα ο υπευθυνος της παραλίας ότι πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία στις διαβασεις. Οι υπευθυνοι της πλαζ ανταποκριθηκαν λεγοντας οτι θα φυγουν αμεσα και οταν ξανατοποθετηθουν, και θα υπαρξει μεριμνα για τα ΑμεΑ. Argiris Paxinos εχω σωστες πληροφοριες;

Πηγή: geitoniamou.gr

Συναυλία rock στην Άνω Γλυφάδα, το Σάββατο 6 Ιουνίου


Τράχωνες Αλίμου: Ποιος πλήρωσε το ρεύμα; (video)

Δυόμισι τα ξημερώματα…Στο γήπεδο των Τραχώνων όλοι οι προβολείς ανοιχτοί.

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, 5-6 πιτσιρίκια έπαιζαν μπάλα. Παραδίπλα, στο κυλικείο, καμιά 15αριά άτομα, μάλλον οι γονείς των παιδιών, χόρευαν και τραγουδούσαν.


Θέλουμε να μάθουμε αν αυτοί που έκαναν το παρτάκι πλήρωσαν και το ρεύμα. Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τη διοίκηση του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου;

Πηγή: geitoniamou.gr

Πόλο γυναικών: Αποχώρησε η Βουλιαγμένη από τον 5ο τελικό. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Ο πέμπτος τελικός με τη Βουλιαγμένη διεκόπη τρία λεπτά πριν από το τέλος μετά την
αποχώρηση των φιλοξενούμενων από το κατάμεστο "Παπαστράτειο".

Μια σειρά τελικών-διαφήμιση για το γυναικείο πόλο στην Ελλάδα είχε πραγματικά άσχημη κατάληξη. Αποτέλεσμα που δεν τιμά την ιστορία των δύο συλλόγων και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τις Ολυμπιονίκες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πρωταθλήτριες Ευρώπης που αγωνίζονται στις δύο ομάδες.

Για τον μεν Ολυμπιακό για τις ύβρεις των οπαδών προς τον προπονητή και τις παίκτριες της Βουλιαγμένης και για τη Βουλιαγμένη για την αποχώρηση της πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Εσείς τι προτιμάτε ;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 01.06.2015

«Έφυγε» και 4ος τραυματίας των ΕΛΠΕ - Εκτός κινδύνου οι δυο

Εξέπνευσε, χθες Κυριακή και ο Κώστας Μάγγουρας. Είναι ο τέταρτος εργαζόμενος που φεύγει από τη ζωή, εξ όσων τραυματίστηκαν σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου, στα ΕΛΠΕ, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης εκφράζονται βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και γνωστοποιείται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

Είναι προφανές ότι το μέγεθος της τραγωδίας του συγκεκριμένου δυστυχήματος θέτει επί τάπητος, με τρόπο επιτακτικό, το «αιώνιο» ζήτημα των συνθηκών ασφαλείας και της τήρησης κανόνων ασφαλείας στη βιομηχανική ζώνη του Θριάσιου - κι όχι μόνο σε αυτή, ενδεχομένως...

Η Παναρίτη, η «ωριμότητα» και το σάπισμα…

του Διονύση Ελευθεράτου

Το συνειδητοποιήσαμε, άραγε, άπαντες; Καταλόγισε ανωριμότητα σχεδόν στο σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Παναρίτη, εσχάτως πολυσυζητημένη και στο ΔΝΤ ως εκπρόσωπος τοποθετημένη (μέχρι
νεωτέρας ελπίζουμε, ειδάλλως, αχ Αριστερά καημένη…).

Βάσει ρεπορτάζ του «usay.gr», η κυρία Παναρίτη χαρακτήρισε «ανώριμες» τις αντιδράσεις, τις οποίες προκάλεσε η επιλογή (ποιών ακριβώς, άραγε;) στο πρόσωπό της.

Δοθέντος ότι οι εν λόγω έντονες ενστάσεις προήλθαν από ολόκληρο το φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έμεινε «πτέρυγα», ούτε στελεχική ιδιότητα -βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργοί, κλπ- που να μην «εκπροσωπήθηκε» σε αυτές τις διαμαρτυρίες, φανταζόμαστε πως η κυρία Παναρίτη έχει πολλούς λόγους να εκστομίζει το «αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα…».

Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στη Le Monde: Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία λόγω των παράλογων απαιτήσεων των θεσμών

Τη στρατηγική ορισμένων που επιδιώκουν τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης καταγγέλει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τονίζει ότι στόχος τους «είναι η δημιουργία μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, όπου ο σκληρός πυρήνας θα θέτει σκληρούς κανόνες λιτότητας και προσαρμογής και θα διορίζει έναν υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με απεριόριστη εξουσία, με τη δυνατότητα δηλαδή να απορρίπτει ακόμη και προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

Ο κ. Τσίπρας σε άρθρο του στη Le Monde επισημαίνει ότι τις χώρες τις χώρες που δεν θα υποκύψουν τις περιμένει: «Σκληρή τιμωρία. Υποχρεωτική λιτότητα. Και, ακόμη περισσότερο, περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, πειθαρχικές κυρώσεις, πρόστιμα, ακόμη και παράλληλο νόμισμα».

Τονίζει δε ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως παράδειγμα για όλους τους υποψήφιους απείθαρχους.

Ο κ. Τσίπρας επιρρίπτει παράλληλα ευθύνες στους θεσμούς για την καθυστέρηση της επίτευξης συμφωνίας «Η έλλειψη μιας συμφωνίας μέχρι στιγμής δεν οφείλεται στην υποτιθέμενη αδιάλλακτη, ασυμβίβαστη και ακατανόητη ελληνική στάση.