Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Για τους λάθος λόγους φτιάχτηκε το πάρκο σκύλων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Όχι για να περνάμε καλύτερα μαζί τους, αλλά για την απομόνωση των «σκυλιών - θηρίων», γεγονός που μας κάνει… θηρία ανήμερα!


Ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν είδαμε την είδηση ότι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμπεριέλαβε πάρκο σκύλων στο νέο Πρότυπο -όπως λέει- Οικογενειακό Πάρκο του. Για αυτό και σπεύσαμε να την δημοσιεύσουμε.

Πριν προλάβουμε να το επισκεφθούμε, μας ενημέρωσε αναγνώστρια ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα, αφού στο πάρκο-πρότυπο φαίνεται τελικά ότι… απαγορεύονται τα σκυλιά! Ναι, καλά διαβάζετε.

Πάρκο σκύλων με περιοριστικές οδηγίες

Παλαιό Φάληρο: Φωτιά στο Ρέμα της Πικροδάφνης (φωτογραφίες)


Για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, φωτιά έπληξε το ρέμα της Πικροδάφνης στο ύψος της Κοψαχείλας, σήμερα γύρω στις 1.30μμ.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως ήταν φυσικό, αναστατώθηκαν, αλλά η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά έσβησε.

Παραδίδεται το γήπεδο της Καλλιθέας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες παραδίδεται το γήπεδο της Καλλιθέας που είχε κολλήσει εξαιτίας της μη χρηματοδότησής του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους...

Μετά από ενέργειες του
 αντιπεριφερειαρχη Χρήστου Καπάταη και του δημάρχου Καλλιθέας το πρόβλημα λύθηκε και το γήπεδο παραδίδεται.

Εντύπωση ,πάντως, προκαλεί η απουσία της διοίκησης της ομάδας από τις προσπάθειες δήμου και περιφέρειας για την απεμπλοκή της χρηματοδότησης του έργου. Προφανώς μόνο παράλειψη δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος...

Μήπως, κάποιοι ψάχνουν δικαιολογίες για μια προαποφασισμένη πορεία;...

Προτάσεις έργων για τη Βούλα στο προσεχές Τοπικό Συμβούλιο


Δράσεις και έργα που θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 για τη Βούλα συζητά το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 6.00μμ στο δημαρχείο
Βούλας και κατά τη διάρκειά της θα καταρτιστεί η λίστα των προτεινόμενων παρεμβάσεων στη δημοτική κοινότητα που θα προταθεί να περιληφθούν στο επιχειρησιακό και Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016.

Ακόμη, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει:

Επαναφορά του θέματος που είχε αναβληθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, σχετικά με τη λήψη απόφασης - πρότασης περί καθορισμού ή μη, θέσεων σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο για την άσκηση υπαίθριας στάσιμης εμπορικής δραστηριότητας στην δημοτική ενότητα Βούλας.

Πηγή: 3vita.gr

Παρατάθηκε μέχρι 26 Ιουνίου η ρύθμιση με τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Με βουλευτική τροπολογία που ψηφίστηκε, η κυβέρνηση προχώρησε στην παράταση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής», που ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίστηκε και η τροπολογία που αφορούσε την κατά ένα μήνα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο καθεστώς ρύθμισης του άρθρου 19 του Ν.4324/2015.

SOS για το αρχαιολογικό άλσος Καβουρίου (video)



Τα εμφανή σημάδια
εγκατάλειψης και φθοράς του Αρχαιολογικού Άλσουςστο Καβούρι ανέδειξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης
και δημοτικός σύμβουλος των 3Β, Δημοσθένης Δόγκας, με ένα βίντεο που τράβηξε ο ίδιος.

Το πολυδιαφημισμένο πάρκο που εγκαινιάστηκε την προεκλογική περίοδο του 2014, πριν ακριβώς ένα χρόνο, σήμερα βρίσκεται σε παρακμή.

Η μεγάλη ροή επισκεπτών, η ανεξέλεγκτη στάθμευση που πολλές φορές εμποδίζει την Πυρασφάλεια του Δήμου, η προκλητική επέκταση των καντινών πέρα από τα αρχικά τους όρια πάνω στην άμμο, η αισθητική «καραγκιόζ μπερντέ» που επικρατεί, όλα δείχνουν έναν τόπο αφημένο στην τύχη του, πέρα από κάθε κανόνα και φροντίδα.

Η τελευταία μας ελπίδα...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 28.05.2015

Ψήφισμα ενάντια στη Χρυσή Αυγή στο Δήμο Γλυφάδας

Ψήφισμα ενάντια στη Χρυσή Αυγή κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις, πλην του χρυσαυγίτη εκλεγμένου της «Ελληνικής Αυγής» που αποχώρησε από την αίθουσα.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται ο ρόλος της Χρυσής Αυγής ως μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στο λαϊκό κίνημα και αναδεικνύεται ο χαρακτήρας της ως ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα το ψήφισμα, όπως σημειώνει το πόρταλ 902, καλεί και τους δημότες της Γλυφάδας να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, μέσα από τη μαζική τους πάλη σε τροχιά ρήξης με το σύστημα που γεννά το φασισμό.

Πηγή: 3vita.gr

Η Βάρκιζα τραγουδά Νίκο Ξυλούρη με τις Φωνές του Νότου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8.30μμ


Μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα», συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8.30μμ, στην πλατεία Βάρκιζας ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βάρκιζας (Ε.Π.Α.Ο.Β.Α.) και η εταιρία Advertising Communication Project.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Από το Ρέθυμνο και όλη την Κρήτη θα ταξιδέψουν στην Αθήνα οι «Φωνές του Νότου», ζωντανεύοντας μνήμες, με την ερμηνεία τραγουδιών του Ανωγιανού, «Ψαρονίκου», Νίκου Ξυλούρη.

Το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, με τέσσερις ημέρες και νύχτες εκδηλώσεων

Το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με τέσσερις ημέρες και νύχτες εκδηλώσεων, από την Κυριακή 21 ως την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μια «μικρογραφία» του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ).

Τις ημέρες αυτές, το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» θα υποδεχθεί με ελεύθερη είσοδο τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινά από το απόγευμα και θα διαρκεί ως το ξημέρωμα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νύχτα μέρα.

Συλλογή υλικού για το ψηφιακό μουσείο του Δήμου Νέας Σμύρνης


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες την υλοποίηση ενός σχεδίου για την ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου με τον προσωρινό τίτλο «Η Σμύρνη των Δύο Ηπείρων, του Ελληνισμού και του Κόσμου. Άυλες Δράσεις για μια Ψηφιακή/Βιωματική Έκθεση
σε Φυσικό Χώρο και στο Διαδίκτυο».

Σκοπός του Μουσείου είναι να φωτίσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ακμή και στον αφανισμό μετά από έναν λαμπρό πολιτισμό και στη δημιουργία από τις στάχτες ενός νέου κόσμου.

Η παιδεία, η πολιτική, η επικοινωνία και, γενικά, η δημόσια δράση, και οι τρόποι με τους οποίους η ίδια κοινωνία αναζητά την ταυτότητα της και δημιουργεί τις εικόνες που κληρονομεί για τον εαυτό της παρουσιάζονται ως συμβολές στην προσπάθεια αυτογνωσίας της δικής μας κοινωνίας στο παρόν και στο μέλλον της.

Και τι δεν πέρασε η γενιά μας, ρε παιδιά !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Την εξουσία την έχει αυτός που μπορεί να αποφασίζει τη στιγμή της κρίσης

γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος *

Πριν από μερικές εβδομάδες, η κ. Μιράντα Ξαφά, γνωστό στέλεχος του ΔΝΤ, είχε τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Αφορμή ήταν η δήλωσή της ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση και γι' αυτό έχει μεταφέρει το σύνολο των χρημάτων της σε τράπεζες του εξωτερικού. Στην ίδια δήλωση είχε επίσης αναφέρει ότι το βασικό πρόβλημα της νέας κυβέρνησης είναι ότι «μιλάει για αναδιανομή».

Για να μην είμαστε όμως άδικοι, χρειάζεται να τονίσουμε ότι ο κόσμος που εκπροσωπεί η κ. Ξαφά έχει πρόβλημα με την αναδιανομή μόνο στον βαθμό που αυτή σχετίζεται με την κοινωνική δικαιοσύνη. Όσο η αναδιανομή συντελείται με όρους που συμβάλλουν στην όξυνση των ανισοτήτων, όλα πάνε βάση σχεδίου και, απ' ό,τι φαίνεται, μέσα στην κρίση το σχέδιο λειτούργησε μια χαρά.

Τα έργα του 2016 καλείται να προγραμματίσει η Βάρη

Μια σημαντική συνεδρίαση ξεκινά την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 7 μ.μ. για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, στο πρώην Δημαρχείο Βάρης (Βασ. Κωνσταντίνου 25, Βάρη).

Συγκεκριμένα, οι τοπικοί σύμβουλοι θα συντάξουν
την καθιερωμένη λίστα με προτεινόμενες δράσεις και έργα η οποία θα περιληφθεί στο Επιχειρησιακό και Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για το έτος 2016.

Βέβαια, όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του οργάνου, έχουν διαπιστώσει ότι χρόνο με το χρόνο η λίστα αυτή για τη Βάρη λίγο αλλάζει, με δεδομένο ότι πολύ λίγα από τα προτεινόμενα έργα υλοποιούνται.

Θα δείξει λοιπόν, αν ο φετινός απολογισμός και προγραμματισμός γίνει η εξαίρεση του κανόνα.

Πηγή: 3vita.gr

Άρης Καζάκος: «Με συμβάσεις-σκουπίδια, με απλήρωτους εργαζόμενους και 2 εκ. ανεργία δεν υπάρχει υγιές ασφαλιστικό»

«Επί το έργον βρίσκονται οικονομικοί και πολιτικοί δολοφόνοι» δήλωσε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ, Άρης Καζάκος στο Κόκκινο και στον Σπύρο Γεράρδη, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από το ευρωπαϊκό κατεστημένο στην εργασία.

«Η ενίσχυση της ζήτησης με την ενίσχυση της αγοραστικής αξίας του μισθού, είναι κομβικό εργαλείο για να επανέλθει η οικονομία σε κανονικότητα», γιατί «η ελληνική οικονομία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην εσωτερική ζήτηση (κατανάλωση)», τόνισε.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

«Οι συλλογικές συμβάσεις είναι θέμα αξιοπρέπειας, είναι θέμα τιμής, αλλά και βίας. Είναι μια αξία σχετικής δικαιοσύνης και μιας ισορροπημένης ρύθμισης των όρων εργασίας αλλά και ένας μηχανισμός ελάττωσης της βίας, η οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι εγγενής στις εργασιακές σχέσεις» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Έφερε την ανατροπή η Βουλιαγμένη με τον ΟΣΦΠ (τελικό 10-9)

Η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης επικράτησε, με 10-9, του Ολυμπιακού στο «Παπαστράτειο», έκανε το break έδρας και μείωσε την τελική
σειρά της Α1 πόλο σε 2-1.

Επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι στο Λαιμό, εκεί που εντός έδρας ο ΝΟΒ έχει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει τη σειρά.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-2, ενώ πρώτη φορά η Βουλιαγμένη πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-4 κι έκτοτε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

Η Ευδοκία Χατζηιωάννου στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.00μμ


Π. Σκουρλέτης: «Στα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν άρεσαν πολύ όσα είπε ο ΠτΔ για τα εργασιακά»

«Το γεγονός ότι κινούμαστε πάνω στην κόψη του ξυραφιού υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην ενδώσει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, να μην αυτοαταπεινωθεί και να μην ταπεινώσει τον λαό που την εμπιστεύτηκε».

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. «Η κυβέρνηση έχει κερδίσει το στοίχημα της ειλικρίνειας και της αποφασιστικότητας», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.


Τόνισε ότι θα ήταν πολύ εύκολο για την κυβέρνηση, αποφεύγοντας όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις που επιφέρει η «μακρόχρονη και βασανιστική διαπραγμάτευση», να έχει υπογράψει συμφωνία, την οποία θα επιθυμούσαν οι δεσμοί.

Ποια λείψανα και ποια θαύματα


Έχει χειρουργήσει ΔΩΡΕΑΝ 16.000 παιδιά από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. 16.000 μη αμφισβητούμενα θαύματα.
Όχι δεν περιφέρεται για προσκύνημα από τους θεομπαίχτες απατεώνες με τιμές αρχηγού κράτους γιατί δεν είναι λείψανο και δεν έχει παγκάρι.

Είναι ζωντανός και συνεχίζει τα θαύματα χωρίς να δέχεται ούτε τάματα ούτε κεριά και λιβάνια.

Πηγή:
ionath.blogspot.gr

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Σκουρλέτη στην Πλατεία Καλογήρων - Δάφνη, απόψε στις 7.30μμ


Ρ. Αντωνοπούλου: «Επανασχεδιασμός προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης - ευνοϊκότερος για τους ανέργους»

Η Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, μιλά στο Κόκκινο και στον Σπύρο Γεράρδη, για τις βελτιώσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και απαντά στις αντιδράσεις για τις αλλαγές.

«Αληθεύει το ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης το75% των χρημάτων δεν πήγαινε στους ανέργους», επανέλαβε η υπουργός.

Επίσης τόνισε ότι «η κατάρτιση είναι χρήσιμη όταν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: στόχευση σε τομείς και κλάδους που είναι υπό ανάπτυξη, ώστε ο άνεργος να βρίσκει δουλειά».

Όχι στη δραχμή !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα