Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: τα μετ-εγκαίνια των πιστοποιημένων της 129ΠΥ



Πιστοποιημένη τραμπάλα
μιας μόνο εβδομάδας
στο "νέο πρότυπο πάρκο"...
της Κυριακής χαρά
και της Δευτέρας λύπη...
(
από το facebook)
Οι πιτσιρικάδες πραγματοποίησαν τα δικά τους μετ-εγκαίνια στα πιστοποιημένα όργανα, της πιστοποιημένης παιδικής χαράς, στο πιστοποιημένο πλέον οικογενειακό Πάρκο της 129ΠΥ χωρίς ΜΜΕ, Πλούταρχο και λοιπές παράτες...

Αναρωτιέμαι πότε θα γίνουν τα εγκαίνια αντικατάστασης των πιστοποιημένων οργάνων...

Επίσης αναρωτιέμαι αν σε κάθε όργανο χωριστά θα τοποθετηθούν ταμπελάκια του στυλ "αντικατάσταση επί δημαρχίας τάδε"...

Πάντως οι πληροφορίες ότι δεν θα παρευρεθεί ο Πλούταρχος, αλλά η Πάολα και ο Παντελίδης που μπορούν να μαζέψουν πάνω από 3000 κόσμο, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Επίσης ελέγχεται αν θα στείλουν συνεργεία τα μεγάλα κανάλια, γιατί οι καναλάρχες μαζεύουν λεφτά για να πληρώσουν αυτά που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα για τις συχνότητες.

Έγινε πρόταση στον Λάτση να δώσει χορηγίες στα κανάλια -τώρα που εξοικονόμησε δαπάνες έξι μισθοδοσιών από τα ΕΛΠΕ- αλλά δεν το βλέπω γιατί είναι τσιγκούνης.


Αβάσιμες είναι και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις χορηγίες αντικατάστασης των οργάνων θα συμμετάσχει και πάλι ο προμηθευτής που πήρε τη δουλειά των 36.900€ με μία και μοναδική προσφορά και με μηδενική έκπτωση.

Δεν ακούσαμε ακόμα κάτι περί βανδαλισμών και ανησυχούμε μήπως η παράταξη του κ. Κωνσταντάτου χάσει την ιδεολογική της ταυτότητα.

Τέλος δεν ακούσαμε ούτε ότι πήγε ο Κορτζίδης και έκανε ντραμπάλα... Προφανώς γνωρίζουν ότι έχει άλλοθι, γιατί όλη την εβδομάδα ξεκόλλαγε τα αυτοκόλλητα από τους κάδους.


Ελληνικό: Φτιάχνω το δικό μου ανόθευτο κρασί - διαδραστικό σεμινάριο στο "βλαστό", την Πέμπτη 28 Μαϊου στις 7.00μμ

Ύστερα από την επιτυχία των προηγούμενων σεμιναρίων με θέμα: «Φτιάχνω το δικό μου ανόθευτο κρασί χωρίς χημικά» οργανώνεται και φέτος το σεμινάριο παραγωγής κρασιού στο «βλαστό». Καλλιπόλεως 33 Ελληνικό (5΄λεπτά από το μετρό)

Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό και όχι μια στείρα γνώση.

Ξεκινάμε την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 7.00μμ στο «Βλαστό»
Εισηγητής είναι ο Μάρκος Βιδάλης.


Η διάρκεια θα είναι συνολικά οκτώ (8) συναντήσεις.
Θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και θα διαρκούν 2 ώρες.

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Μοιράζουν πρόστιμα και απλώνουν ομπρελοκαθίσματα

Ημερήσια διάταξη ρεκόρ με 89 θέματα αλλά και με δυσάρεστες εκπλήξεις έχει η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
που ορίστηκε για την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 8.00μμ.

Στα νούμερα 19 και 20 της ημερήσιας διάταξης κρύβονται και πάλι οι παραχωρήσεις παραλιών για ανάπτυξη ομπρελλών και καθισμάτων.

Μετά το μεγάλο κύμα  παραχώρησης ελεύθερων ακτών σε επιχειρηματίες της …άμμου τον Μάρτιο τώρα σειρά παίρνει η μικρή παραλία δίπλα από το Δημαρχείο Βούλας, αλλά και η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Apollon Divani.

Έξι αθλήτριες του Πρωτέα Βούλας στην Εθνική Ομάδα που πάει Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών αναχώρησε από την Ελλάδα για την Ισπανία όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί 11-28/6 στα γήπεδα της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

Στην προετοιμασία συνεχίζουν έξι αθλήτριες του Πρωτέα Βούλας οι εξής:

Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Άννα Σπυριδοπούλου, Όλγα Χατζηνικολάου και Μαριέλλα Φασούλα.

Όλοι εύχονται στην Εθνική μας ομάδα κάθε επιτυχία, με υγεία για όλες τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην επιστροφή της στο Ευρωμπάσκετ.

Πηγή: 3vita.gr

400 παιδιά από τα δημοτικά σχολεία του Αγίου Δημητρίου, ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο είχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στο «4o Πρωτάθλημα - γιορτή ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων» του Δήμου Αγίου Δημητρίου, κατά την ημέρα του τελικού της διοργάνωσης χθες, Κυριακή 24 Μαΐου.

Το Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής της Διεύθυνσης Δίωξης
Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, για να δημιουργηθεί ένα περίπτερο ενημέρωσης για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, στο δημοτικό γήπεδο, όπου έλαβε χώρα η τελική φάση του «4ου Πρωταθλήματος - Γιορτής ποδοσφαίρου Δημοτικών σχολείων».

Τρεις συλλήψεις στον Άγιο Δημήτριο για εμπόριο ναρκωτικών

Τρία άτομα ηλικίας 45, 53 και 56 ετών συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • 267 ναρκωτικά δισκία
  • Ποσότητα ηρωίνης βάρους 24,5 γραμμ
  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 5,3 γραμμ
  • Τρία (3) φιαλίδια με μεθαδόνη
  • Το χρηματικό ποσό των 1.470 ευρώ
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, ποινική δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: geitoniamou.gr

Χειροπέδες σε παρκαδόρους και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης σε Γλυφάδα-Κηφισιά

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε,
το βράδυ της Παρασκευής και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην Γλυφάδα και στην Κηφισιά.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη οκτώ συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις ως υπεύθυνοι καταστημάτων και οι πέντε ως παρκαδόροι.

Χαιρετισμός της Ρένας Δούρου σε εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»

«Τον αγώνα για τη μη-λήθη τον δίνουμε όλοι μαζί για να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις του φανατισμού και του σκότους να αφήσουν τα ίχνη τους»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» για την παρουσίαση του λευκώματός του «Μικρασιατών Ίχνη - Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω», απέστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης τόνισε στο χαιρετισμό της:

Σοκ αλλά και ανακούφιση στην Βουλιαγμένη μετά τη σύλληψη του παιδεραστή με την κάμερα

Φρίκη προκάλεσε η είδηση του αστυνομικού δελτίου για έναν 49χρονο που φέρεται να βιντεοσκοπούσε ανήλικα αγόρια και κορίτσια την ώρα που άλλαζαν στη Βουλιαγμένη. Ο συλληφθείς, πρώην ναυαγοσώστης, χρησιμοποιούσε το κινητό του και βιντεοκάμερα
για να εμπλουτίζει την προσωπική συλλογή του.

To σακίδιό του βρέθηκε να είναι παρατημένο στην παραλία, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο Βαρουφάκης έγραψε και μετά διευκρίνισε...


Πηγή: i-kyr.gr

Moτοσυκλέτα καρφώθηκε κάτω από λεωφορείο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα - Σώος ο οδηγός (φωτογραφίες)

Το ατύχημα έγινε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας.

Ο οδηγός του λεωφορείου (171 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σταθμός Ελληνικού-Βάρκιζα) τον έσωσε όταν έβγαλε την μπλούζα που φορούσε και την έσφιξε δυνατά στο σημείο που αιμορραγούσε ο τυχερός/άτυχος αναβάτης της μηχανής ο οποίος είχε ρήξη σπλήνας…

Ο αναγνώστης μας που μας έστειλε και τις φωτογραφίες, μας γράφει ότι ο εξαιρετικός συνάδελφος που έσωσε την ζωή του ανθρώπου είναι ο Σταμάτης Κονδήλας!



Πηγή: geitoniamou.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Προμηθευτής του δήμου με μηδέν έκπτωση και ταυτόχρονα χορηγός

Στο διαγωνισμό του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για την προμήθεια ξύλινων τραπεζόπαγκων, κιοσκίων και περιφράξεων για τις παιδικές χαρές του δήμου, ύψους 36.900€
με ΦΠΑ, κατέθεσε προσφορά μία μόνο εταιρεία, με μηδενική (0%) έκπτωση.

Η εταιρεία ήταν χορηγός στην 129ΠΥ προσφέροντας και τοποθετώντας ξύλινες περιφράξεις.

Η διοίκηση εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 19ης Μαΐου την κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία και όχι την επανάληψή του, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να πέσει η τιμή δεδομένου μάλιστα ότι στο χώρο κινούνται πολλές εταιρείες και το θέμα δεν ήταν εξαιρετικά επείγον.

Όταν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Συνεργασίας Γιάννης Μαραγκός ανάφερε ότι η εν λόγω εταιρεία είναι και χορηγός του δήμου, συνάντησε την κατηγορηματική άρνηση των μελών της διοίκησης.

Ο Γιάννης Μαραγκός, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Μαΐου επανήλθε παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Μοσχάτο: Προβολή της ταινίας "Ιδιωτική Ζώνη" στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 9.00μμ

Η ταινία του Ουρουγουανού Ροντρίγκο Πλα "Ιδιωτική Ζώνη - La Zona" θα πρτοβληθεί την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 9.00μμ στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Βραβείο FIPRESCI φεστιβάλ του Τορόντο 2007Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Πρώτης Ταινίας φεστιβάλ Βενετίας 2007

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Πλα
Πρωταγωνιστές: Μαριμπέλ Βερντού, Nτανιέλ Χιμένεθ Κάτσο, Κάρλος Μπαρντέμ, Ντανιέλ Τοβάρ

Λίγα λόγια:

Άλλα αντ' άλλων από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης για τον καθαρισμό του Υμηττού (video)

Στο διαγωνισμό του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπλασης Υμηττού) έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για τον καθαρισμό του βουνού από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια
η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα (!) πράγμα που σημαίνει ότι το καλύτερο σενάριο είναι ο εργολάβος να πιάσει δουλειά τον Ιούνιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΑΥ είχε συνεδριάσει στις 24 Μαρτίου και είχε αποφασίσει την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την απομάκρυνση των χόρτων και των σκουπιδιών από 10 περιοχές του Υμηττού, μεταξύ των οποίων και η Αργυρούπολη.


Πρέπει να απαγορεύσουμε στη Βουλή την πρόσβαση...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 24.05.2015

Άλιμος: Απαράδεκτη συμπεριφορά του Α. Κονδύλη στο Δημοτικό Συμβούλιο προκαλεί την αποχώρηση της Αντιπολίτευσης (video)

Αήθη επίθεση από τον κ. Κονδύλη με ειρωνικούς και ακραία προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, δέχτηκε τόσο προσωπικά η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" Ε. Μπελιά, όσο και η ίδια η δημοτική κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Μαϊου.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το κ. Κονδύλη -όπως την κάλεσε η Ε. Μπελιά- με αποτέλεσμα να επικρατήσει κομφούζιο και να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, εκτός από την Ελληνική Αυγή.

Ακολουθεί το video με το 38ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια η ανακοίνωση του "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι". Η επίθεση του κ. Κονδύλη και όσα ακολούθησαν μετά το 13'.35''.

"Αγαπώ την αγορά μου. Στηρίζω την Καλλιθέα": Εκδηλώσεις του Δ. Καλλιθέας, την Πέμπτη 28 Μαϊου

Ο Δήμος Καλλιθέας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη, τη γιορτή “Αγαπώ την αγορά μου. Στηρίζω την Καλλιθέα” με την υποστήριξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρες 19.00-22.00 στην πλατεία Δαβάκη με τη Γιορτή Τοπικής Γευσιγνωσίας, στο πλαίσιο της οποίας επιχειρήσεις εστίασης της Καλλιθέας θα παρουσιάσουν τις καλύτερες τοπικές «σπεσιαλιτέ» τους με εδέσματα από κρεατικά και θαλασσινά.

Την ίδια μέρα και ώρες 09.00-14.00, στην Κεντρική Αγορά (Πλάτωνος 5),
οι Επαγγελματίες της Κλειστής Αγοράς θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους κεράσματα.

Πάντα ελαφρώς υπερβολικός ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης (video)

Τι το ΄θελε ο πρόεδρος να πει πόσοι παρακολουθούν live το δημοτικό συμβούλιο;

Η τεχνολογία είναι μαρτυριάρα.



Τ. Ταστάνης: Δεν είναι προς τιμήν της δημοτικής αρχής Γλυφάδας να δημιουργεί προσκόμματα στην Αγορά "Χωρίς Μεσάζοντες"

Ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη θέσπιση του Νόμου 4264 για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος,
ο Δήμος Γλυφάδας με τη συνδρομή τεσσάρων περιπολικών ακύρωσε την πρώτη αγορά χωρίς μεσάζοντες στην περιοχή, που είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία πολιτών.

Ο νόμος απαγορεύει την άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων και, όπως λένε παραγωγοί και πολίτες, είναι ένας "ύπουλος" τρόπος ώστε να καταργηθεί η αγορά χωρίς μεσάζοντες και να ανακοπεί το κίνημα που έχει ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά και έχει δώσει μια πολύτιμη διέξοδο στους παραγωγούς.

Στον νόμο αυτόν "πάτησε" ο δήμος, που χαρακτήρισε "καταπατητές" τους συμμετέχοντες και παρουσίασε ως επίτευγμα την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς "απετράπη το παράνομο εμπόριο" που πήγε να γίνει "σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης".

Μιλάει ο Νταβανέλος !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Απούσα η διοίκηση Κωνσταντάτου από τη δίκη κατά των κληρονόμων Νάστου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου στο Εφετείο Αθηνών η μεγάλη δίκη με κατηγορούμενους τους κληρονόμους Νάστου για κακουργηματικές απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος της δημοτικής περιουσίας.

Στην δίκη παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία από την πολιτική αγωγή καθώς και ένας μάρτυρας σε μια προσπάθεια να αποδειχτεί η καταπάτηση των οικοπέδων από τους κληρονόμους.

Η υπόθεση δεν τελείωσε και θα συνεχιστεί σε άλλη ημερομηνία.

Για μια ακόμη φορά η αινιγματική απουσία της διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα έγινε αξιοπρόσεκτη.

Αντιθέτως το παρών έδωσαν ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης μαζί με δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης Δημοτική Συνεργασία.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ευτυχώς επτωχεύσαμεν

γράφει ο πιτσιρίκος

Πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα εκβιάζεται από τους θεσμούς για να συνεχιστούν τα Μνημόνια και η πολιτική της λιτότητας.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -η οποία προέκυψε σχεδόν πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας-
υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, επισημαίνει πως επί τέσσερις μήνες αρνείται «ιταμά τελεσίγραφα» και ξεκαθαρίζει πως επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Δεν αμφισβητώ αυτά που υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν τα διαψεύδει κανείς.

Αλλά ήμουν βέβαιος πως θα συμβούν όλα αυτά. Η κυβέρνηση δεν το περίμενε;

Να σου πω για τα ΕΛΠΕ;

από το facebook

Τρεις μήνες (τότε) στο ταμείο ανεργίας είχα ψωμολυσσάξει για μερόκαμα και έστελνα παντού βιογραφικά...

Χτυπάει κάποια στιγμή το τηλέφωνο και ήταν ένας εργολάβος ηλεκτρολόγος μέσα στα ΕΛΠΕ (το βιογραφικό μου έγραφε θερμο-υδραυλικός).

"Ναι οκ" του λέω, "αλλά εσείς τραβάτε καλώδια κι εγώ σωλήνα", πως; τι; Η απάντηση;

"Μην σε νοιάζει τίποτα έχω πάρει και κάτι σωληνάκια παράλληλα με τα καλώδια, έλα αύριο στο ραντεβού να ρίξεις μια ματιά".

Δεν θα πας από τώρα σύνταξη !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα