Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Όπως το Ιστορικό Κέντρο, το Ελληνικό είναι δημόσιο και η αξιοποίησή του χρέος του δημοσίου

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης *

Η ιστορία της ανάπλασης του Ελληνικού ξεκινάει από το 2001 , απ' την χρονιά που ξεκίνησε η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα.


Από τότε έως και λίγα χρόνια πριν οι περισσότερες πολιτικές παρατάξεις και κόμματα κινούνταν στο πλαίσιο δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου. Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια;


Τα πάντα άλλαξαν στην χώρα μας τα τελευταία 6 χρόνια, η καπιταλιστική κρίση έφτασε και στην Ελλάδα και επηρέασε, για πολλούς και διάφορους λόγους, έντονα τη ζωή και την συμπεριφορά μας.

Η κρίση έφερε τα πάνω κάτω στην κοινωνία, μισθοί πετσοκόπηκαν, δικαιώματα καταργήθηκαν, δημιουργήθηκε η τάξη των ανέργων, η υγεία και η παιδεία πέρασαν σε τρίτη μοίρα, σε αντίθεση με τα μεγάλα τζάκια της πολιτικής και την οικονομική ελίτ που αύξησε την κερδοφορία και την επιρροή της.

Βγάλτε με από δω !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ρήξη? Τι Ρήξη, Πρόσθιου Χιαστού στο Αριστερό Γόνατο!?

Σαν να μην μας έφταναν όλα τα άλλα, βρέθηκαν τώρα και 150 στελέχη του Συ.Ριζ.Α. που αίφνης ζήλεψαν την ιδεολογική καθαρότητα της μπαγιάτικης αερολογίας του συντρόφου Κουτσούμπα και με κείμενο που κυκλοφορεί από χθες, καλούν τον ελληνικό λαό σε ρήξη.

Οι συνυπογράφοντες απαιτούν, εδώ και τώρα:
«Να διαγραφεί το ληστρικό -όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή -κρατικό χρέος.»


Καθόλου δεν φαίνεται να απασχολεί τους υπογράφοντες το γεγονός ότι ο λογιστικός έλεγχος όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει, καλά-καλά.

Ελαφρόμυαλοι και ασεβείς

γράφει ο Γιώργος Σταματόπουλος

Με ρωτάνε πολλοί φίλοι γιατί γράφω συχνά-πυκνά εναντίον του Ποταμιού.

Απαντώ αμέσως: διότι είναι (ας ξεκινήσω από τον αρχηγό...) η προσωποποίηση της σύγχυσης, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο,

οπαδοί ενός συντηρητικού lifestyle, αδέσποτοι κοινωνικά, επικίνδυνα αφελείς, ουτιδανοί για όσους διαθέτουν ελάχιστη πολιτική συγκρότηση.

Επιπροσθέτως, επειδή πάσχουν από πολιτικό λόγο, παρεισφρέουν στους δήθεν, σ’ αυτούς που ντρέπονται να δηλώσουν ότι είναι καραδεξιοί (ούτε Χρυσή Αυγή βέβαια, ούτε Ν.Δ., ούτε ΠΑΣΟΚ) και βρίσκουν στις όχθες του ή τη ροή του ένα μικρό αποκούμπι, αφού το Ποτάμι είναι ανυπόστατο πολιτικά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο

γράφει ο πιτσιρίκος


Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛΑΣ, επειδή οι δυνάμεις της Αστυνομίας εμπόδιζαν τη συνέχιση της πορείας εργαζομένων στην Υγεία και άλλων φορέων του Δημοσίου προς το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας αποκλείσει την πρόσβαση στη Βουλή.

Θεωρώ άψογη την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως Προέδρου της Βουλής.

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν. Και είναι υποχρέωση του Προέδρου της Βουλής να επισημαίνει αυτό το δικαίωμα.

Κουφόβραση

γράφει ο Kartesios

Κι έτσι, συνεχίζοντας να λειτουργούν κανονικά και μην πληρώνοντας τα χρωστούμενα, «κλείνουν» οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.
Μόνο που εγώ
ανοιχτούς τους βλέπω.

Και βλέπω σε αυτούς τους «κλειστούς» ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τον Βαρουφάκη να ασυναρτοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο, τον κάθε γραφικό Μιχελογιαννάκη να αδωνίζει από την αντίπερα όχθη, τον κάθε Φλαμπουράρη να απευθύνεται στοργικά στο λαό σαν όπως πάντα που μας είχαν για ηλίθιους και δεν καταλαβαίναμε το καλό το δικό μας και τον αγώνα των αρχόντων μας.

Κι έτσι, συνεχίζοντας να λειτουργούν κανονικά και μην πληρώνοντας τα χρωστούμενα, «κλείνουν» οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Μόνο που εγώ ανοιχτούς τους βλέπω.

Αν αποτύχει ο Αλέξης, πού πάμε, μου λες ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Το έγκλημα του Λάτση έχει νεκρούς !

του Θοδωρή Πατσατζή

Ο Μπάμπης Δευτεραίος, ένας από τους τραυματίες της έκρηξης στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. (σημ.: ήδη και τρίτος εργαζόμενος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ).

Ενώ σε μη αναστρέψιμη κατάσταση βρίσκεται και δεύτερος από τους τραυματίες που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Θριάσιου νοσοκομείου. Ο Μπάμπης Δευτεραίος ήταν 41 χρονών και πατέρας δύο παιδιών.

Συ­νο­λι­κά οι τραυ­μα­τί­ες από το ατύ­χη­μα ήταν 6. Μόνο που το «ατύ­χη­μα» ήταν ένα έγκλη­μα. Οι ενοι­κια­ζό­με­νοι ερ­γα­ζό­με­νοι που προ­σλαμ­βά­νουν οι ερ­γο­λά­βοι, δου­λεύ­ουν χωρίς να εφαρ­μό­ζε­ται κα­νέ­να σχε­δόν μέτρο ασφα­λεί­ας, σε 12ω­ρες και 16ω­ρες βάρ­διες και με ελά­χι­στα δια­λείμ­μα­τα. Η ερ­γα­τι­κή τάξη θρη­νεί σή­με­ρα ακόμη ένα νεκρό που έγινε θυσία στο βωμό του κέρ­δους των αφε­ντι­κών.

Σχεδία LIVE στην Τεχνόπολη, την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 7.30μμ

Το φετινό µεγάλο µουσικό ραντεβού των φίλων της «σχεδίας» έχει προγραµµατιστεί για την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7.30μμ, πάντα στην Τεχνόπολη.

Οι Batala, οι Burger Project, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Locomondo, ο Πάνος Μουζουράκης, η Γεωργία Νταγάκη, η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα The Jaguar Bombs ενώνουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου σε μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φτώχεια,
ακόμη και χωρίς «σχεδία».

Είναι η τρίτη χρονιά που «σχεδία» και Τεχνόπολη συνδιοργανώνουν τη συναυλία, με κέφι, πολύ θετική ενέργεια, αλλά και πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Πηγή & περισσότερα: www.shedia.gr

Πάρτυ δρόμου στον Ημεροδρόμο, την Πέμπτη 28 Μαϊου από τις 9.30μμ


από το facebook

Για τους νεκρούς στα ΕΛΠΕ

Με προσέλαβαν στα ΕΛΠΕ τις χρυσές εποχές, μέσα δεκαετίας ’80. Είχα μέσο ένα από τα κεφάλια του ΠΑΣΟΚ, από αυτούς τους λίγους που επέπλευσαν μετά την κατάρρευση του κινήματος.

Θα μπορούσες να πεις πως εξαργύρωσα τα χρόνια τρεξίματος και ιδρώτα για το Κόμμα, από τους πρώτους ήμουν, από το ’74. Τώρα που με ρωτάς, φαντάζομαι το ίδιο θα έλεγε και ένας νεοδημοκράτης, αλλά τι σημασία έχει;

Ήμουν άνεργος για χρόνια, του χρωστάω πολλά αυτού του ανθρώπου και το Κόμματος, ψέματα να πούμε; Περάσαμε καλά εκείνα τα χρόνια. Ήμουν και συνδικαλιστής, πάντα πρώτος για το Κόμμα. Εντάξει τώρα, παλεύαμε και για τον εργαζόμενο, για καλύτερους μισθούς πρώτα απ’ όλα.

Σουβλάκι με… κάρτα (ή απλά μαθήματα ΦΠΑ)

γράφει η Δήμητρα Μύριλλα

Σκηνή 1: Είσαι στο δρόμο, πεινάς, περνάς μπροστά από το παραδοσιακό σουβλατζίδικο και δύσκολα να του αντισταθείς και αποφασίζεις (γιατί όχι άλλωστε;) να φας ένα σουβλάκι.

Αρχίζεις, λοιπόν, να ψάχνεις τις τσέπες σου. Για ψιλά; Αμ δε… Ψάχνεις για κάρτα. Διότι, δείτε τι συμβαίνει εδώ… Αν πληρώσεις με κάρτα (!), το σουβλάκι είναι φθηνότερο απ’ ότι αν το πληρώσεις με μετρητά.

Και όχι μόνο εσύ θα φας φθηνότερα, αλλά και ο σουβλατζής δεν θα φοροδιαφύγει και κάπως έτσι, σουβλάκι το σουβλάκι θα γεμίζουν τα ταμεία του κράτους.

Υπάρχει βέβαια έλλειψη χώρου !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Σκίζει ο Αλέξης Τσίπρας

γράφει ο πιτσιρίκος

Εξαιρετική ήταν η προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές.


Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν θα αποδεχθεί εξευτελιστικούς όρους στη διαπραγμάτευση αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν μας λέει ποιοι ακριβώς είναι οι όροι και τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση, οπότε ενημερωνόμαστε από σκόρπια λόγια στραβοχυμένων πανελιστών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παίρνουν σβάρνα από το πρωί τα κανάλια των ολιγαρχών και λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι.

Βέβαια, οι πάντες έχουν ξεχάσει πως, προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάργηση του Μνημονίου, ενώ, παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θυμώνουν όταν τους το θυμίζεις, οπότε, παιδιά, ξεχάστε ότι το έγραψα και μη μαλώσετε.

Τα πολλαπλά μηνύματα της μεγάλης δημοσκόπησης



Τα μηνύματα από το πολιτικό βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα ήταν φρόνιμο να μην υποτιμηθούν από το πολιτικό σύστημα, έστω και μέσα στη σχετική σημασία, που έχει μια δημοσκόπηση.

Οι πολίτες που πήραν μέρος στην πανελλαδική δημοσκόπηση σε μεγάλο ποσοστό (54%) αν και μικρότερο της προηγούμενης μέτρησης, εκφράζουν τη συγκατάθεσή τους στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.


Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που ζητούν να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές ιδιαίτερα στις απολύσεις και τις συντάξεις.

Εκδήλωση - συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας στην Πλατεία Δαβάκη, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7.30μμ



Νέα δημοσκόπηση δείχνει συντριπτική υπεροχή της κυβέρνησης

Καθαρή υπεροχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σημαντική αποδοχή της στρατηγικής της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την Αυγή της Κυριακής.

Συγκεκριμένα συντριπτικά μεγάλη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορά με τη ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Ο ΣYΡΙΖΑ εμφανίζεται ενισχυμένος με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη ΝΔ, 48,5% έναντι 21% και ακολουθούν ΚΚΕ 6%, Χ.Α 6%, Ποτάμι 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4 %, ΑΝΕΛ 3,5% και λοιπά κόμματα 5,5%.

Λευτεριά στον Σταύρο Θεοδωράκη

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη: Τα συστημικά ΜΜΕ φιμώνουν τον Σταύρο Θεοδωράκη.


Τον φίμωσε με ολοσέλιδη συνέντευξη η "Καθημερινή", τον φίμωσε
η πρωινή εκπομπή του Μega, τον φίμωσε η βραδινή εκπομπή του Μega, εκεί όπου κάθισαν τρεις ώρες σταυροπόδι με την Τρέμη και τον Ευαγγελάτο και έθαψαν τους κοινούς εχθρούς τους, σαν τις παλαιές κουτσομπόλες που μαζεύονταν στις αυλές και έθαβαν τις γειτόνισσες.

Μην ξεγελιέστε. Μιλάει καθημερινά ο Σταύρος, αλλά μιλάει φιμωμένος. Άναρθροι φθόγγοι -γμπχ ντχ, μγχ- βγαίνουν από το στόμα του, μεταφραστή της νοηματικής έχουν τα κανάλια στο στούντιο, τον μεταφραστή που ήταν στην κηδεία του Μαντέλα τον έχουν φέρει στην Αθήνα ειδικά για τον Σταύρο.

Με την πλάτη στον τοίχο 1


Πηγή: yannis-ioannou.com

Μπένι, μείνε! Μεγάλη διαδήλωση με ρεσό στη Χαριλάου Τρικούπη!

Ο άνθρωπος ευθύνη, ο άνθρωπος αλήθεια, ο φωτεινός παντογνώστης του ρεαλισμού δήλωσε ότι θα μείνει.

«Θα μείνω στη Βουλή γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η παρουσία μου εκεί για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο πάντα σεμνός, ο μετριόφρων σε βαθμό κακουργήματος ΕυΑΓΓΕΛΟΣ, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Στο οποίο συνέδριο -ειρήσθω εν παρόδω- αύριο θα εκλεγούν και 2.000 σύνεδροι, πράγμα που σημαίνει ότι το Κίνημα έχει υπερπολλαπλάσια μέλη!!!

«Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»!

γράφει ο Τάσος Παππας

Ο κ. Λοβέρδος πλειοδοτεί έναντι των εταίρων μας
στο διαγωνισμό της μισαλλοδοξίας
Ο φανατισμός θολώνει τη σκέψη και η λογική του ρεβανσισμού παρασύρει σε ακρότητες ακόμη και τους ευφυείς (κορυφαίο παράδειγμα ο Θ. Πάγκαλος). Φαίνεται ότι ο πρώην
αντιπρόεδρος δημιουργεί σχολή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ένας καλός πανεπιστημιακός και ένας έμπειρος πολιτικός.

Έχει χρηματίσει υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, ήταν μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη οι πιο πειθαρχημένοι στην τρόικα υπουργοί (επαίρονταν αμφότεροι γι αυτό), ήταν αρχηγός ενός βραχύβιου κόμματος (λυπάμαι, αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο του) και διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ από το Δημήτρη Αβραμόπουλο στο άθλημα «φτιάχνω κόμμα, το διαλύω χωρίς να δοκιμαστώ σε εκλογές και επιστρέφω με την ουρά στα σκέλια» και βεβαίως δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ.

Και τρίτος εργαζόμενος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ

Άλλος ένας εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο τρίτος κατά σειρά, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη της 8 Μαΐου. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Την προηγούμενη Τρίτη κατέληξαν ο υπάλληλος των ΕΛΠΕ Χαράλαμπος Δευτεραίος, 41 ετών, πατέρας δύο παιδιών και ο εργαζόμενος της εργολαβικής εταιρείας Ραμαντάν Ντελιλάι, κάτω των 30 ετών, πατέρας ενός παιδιού.

Συλλυπητήρια Π. Λαφαζάνη και Π. Σκουρλέτη στην οικογένεια του τρίτου θύματος από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ

Eurovision...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 23.05.2015