Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κόκκινο Δίκτυο κατά Τσίπρα !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Νέα Σμύρνη: Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του ζωγράφου - γλύπτη Θωμά Μώλου

γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη

Στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Θωμά Μώλου» γνωστού ζωγράφου και γλύπτη.


Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Αθηνά Σχινά, κριτικός και ιστορικός τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Εύα Μελά, ζωγράφος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, και ο Ιωακείμ Μπουτάρας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

Έργα του καλλιτέχνη εκτέθηκαν στο φουαγιέ και στον κύριο εκθεσιακό χώρο του Γαλαξία, ενώ στο Σύλλογο Ιμβρίων εκτέθηκαν έργα του με θέμα «τα λαογραφικά των Μεγάρων».

Γλυφάδα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τερψιθέα, την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 7.30μμ


Ρ. Αντωνοπούλου: Τα χρήματα των προγραμμάτων είναι για τους ανέργους, όχι για τα Κέντρα Μάθησης

του Στέλιου Παπαπέτρου
Ηχηρό μήνυμα προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε προγράμματα ανεργίας έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ανακοινώνοντας
την ανάκληση του προγράμματος για άνεργους 29 έως 64 ετών, επειδή διαπίστωσε ότι από τα 112 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος το 75% θα κατέληγε στα κέντρα δια βίου μάθησης.

Είναι το δεύτερο μήνυμα της κ. Αντωνοπούλου, καθώς την πρώτη φορά, σε συνάντηση με εκπροσώπους κέντρων κατάρτισης, είχε δηλώσει ότι το «υπουργείο Εργασίας είναι εντολοδόχος των ανέργων».

Έτσι, σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε σε βελτιώσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Θεατρική παράσταση της Δ1 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, την Τετάρτη 27 Μαϊου


«Η φράση που δεν τελείωσε»: Προβολή ντοκυμαντέρ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης, τη Δευτέρα 25 Μαϊου

Το ντοκυμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη «Η φράση που δεν τελείωσε» θα προβληθεί τη Δευτέρα 25 Μάη στις 8.00μμ στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης (Κύπρου 16 και Πολεμιστών).

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για τη φυσιογνωμία και την κληρονομιά του κινήματος των πλατειών με τον σκηνοθέτη και τον Βαγγέλη Λαγό (Κοινωνιολόγο-Ερευνητή MYPLACE).


Λίγα λόγια:

Το Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, η Αθήνα έγινε το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στην Πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια που τους στερούσαν οι κυβερνητικοί «ζητιάνοι» των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μας ενοχλεί που δεν είναι μέσα !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 22.05.2015