Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Λάμψη με παλιά υλικά στο Πάρκο της 129ΠΥ


φωτογραφία από το geitoniamou.gr
Έγιναν λοιπόν τα εγκαίνια του ''Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου" στο χώρο της 129ΠΥ...


Παρατήρηση πρώτη... Χαμήλωσαν λίγο οι τόνοι... Ειπώθηκε μια ολόκληρη
πρόταση και γράφτηκε στο δελτίο τύπου σε μια ολόκληρη σειρά πώς αποκτήθηκε και από ποιους αυτός ο χώρος!!!

Στην ίδια σειρά χώρεσε και η λειτουργία του καλοκαιρινού κινηματογράφου που έως πέρυσι λειτουργούσε εκεί!!! 

Λέξη δεν ειπώθηκε για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί και σε ποιους και λέξη βεβαίως για το αν η δημοτική αρχή θα συμπαρασταθεί στους διωκόμενους!!!

Θα γίνουν 2 ημιτελικοί...


Πηγή: i-kyr.gr

Ημερίδα στο Αμβούργο με τη συμμετοχή του ΜΚΙΕ

Στις 09 και 10 Μαΐου το ΜΚΙΕ συμμετείχε με τον εθελοντή γιατρό Γιώργο Βήχα, σε ημερίδα που οργάνωσε στο Αμβούργο το SPD με θέμα την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης νέοι Έλληνες γιατροί που μετανάστευσαν στο Ντίσελντορφ λόγω της κρίσης, γιατρός από τον ιατρικό σύλλογο της Θεσ/νίκης, Έλληνας γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο του Αμβούργου και ο Αυστριακός Έρβιν που τα τελευταία χρόνια μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό σε κοινωνικά ιατρεία και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD.

Από πλευράς μας αναφερθήκαμε στην κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, στον τρόπο με τον οποίο συνέβαλαν οι πολιτικές λιτότητας στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με επακόλουθο τις δραματικές επιπτώσεις στον πληθυσμό που έφθαναν ακόμη και σε θανάτους, στην εξ ανάγκης μετανάστευση των νέων γιατρών και στα ελλείμματα της οικονομίας μας.

Κυριακή, ημέρα γαϊδουριάς στη Βουλιαγμένη

Μετά την κατάληψη των πεζοδρομίων, που πλέον θεωρείται φυσιολογική για τις μηχανές, σειρά έχει η κατάληψη των πάρκων πρασίνου.

Η θερινή περίοδος μπήκε
για τα καλά στη Βουλιαγμένη και το πράσινο προάστιο των 3Β γίνεται ο δημοφιλέστερος ίσως κοντινός προορισμός για όλη την Αττική.

Δυστυχώς όμως η πόλη δεν διαθέτει υποδομές στάθμευσης γι' αυτό τον όγκο των επισκεπτών, γεγονός που οδηγεί τις περισσότερες φορές σε ασχήμιες όπως αυτή της φωτογραφίας, την οποία τράβηξε σήμερα κάτοικος της περιοχής και την έστελε στο 3vita.gr.
του Τάσου Ταστάνη *

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στις γειτονιές μας, χρόνια τώρα αγωνίζονται με πολύμορφες δράσεις για να σώσουν τη Δημόσια και δημοτική γη, το παράκτιο μέτωπο, τον Υμηττό αλλά κυρίως το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.


Η δημοτική μας κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» από την ίδρυσή της, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών της, συμμετέχουμε εδώ και χρόνια σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας περιούσιας, των ελεύθερων χώρων, του Υμηττού και της παραλίας.

Και βέβαια στο σημαντικότερο αγώνα για την υπεράσπιση του χώρου του  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ». Έναν πολύχρονο αγώνα για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η τσιμεντοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Εξαφάνισαν τις ιστοσελίδες των πρώην δήμων!


Από το 2011 που ενώθηκαν οι πρώην δήμοι Ελληνικού και Αργυρούπολης δημιουργήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του ενιαίου δήμου.

Η δημοτική αρχή Κορτζίδη φρόντισε να διατηρήσει όμως και τις δύο
ιστοσελίδες των πρώην δήμων για ιστορικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς καθώς και οι δύο διέθεταν σημαντικά αρχεία με υλικό χρήσιμο για όλους.

Μάλιστα κάποια στιγμή που η εταιρεία φιλοξενίας της ιστοσελίδας του πρώην δήμου Αργυρούπολης δεν ενημέρωσε, όπως όφειλε, τη διοίκηση με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χαθεί το domain name argiroupoli.gr έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε ο δήμος να διασφαλίσει για πάντα τα δύο domain names των πρώην δήμων.

Δεν υπάρχει κράτος!...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 16.05.2015

Η παράσταση παραδοσιακών χορών στο σινέ "Νέα Μασκώτ" από το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου - Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ Μοσχάτου - Ταύρου 2015 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ταύρου παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την παράσταση παραδοσιακών χορών "Χόρεψε ο ήλιος και το φεγγάρι ακέριο".

Επίσης υπήρχε έκθεση υφαντών - πλεκτών - κεντημάτων σε συνεργασία με το πρόγραμμα "Θα πλέξω και θα ράψω" και Έκθεση Μαγειρικής. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 16/5/15 στο ΣΙΝΕ "ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ" στον Ταύρο.



Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το επόμενο Σάββατο 30 Μαϊου μέχρι και το Σάββατο 6 Ιουνίου. Δείτε το εδώ.

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Άγιος Δημήτριος: για τη συνέχιση της φιλοξενίας προσφύγων στην κατειλημμένη καφετέρια του Ασυρμάτου

Σε όλες τις χώρες, οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ διεξάγουν καθημερινά πόλεμο απέναντι στους από κάτω με σκοπό τον περαιτέρω πλουτισμό τους.

Βασικές ανάγκες διαβίωσης (σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) που δικαιωματικά ανήκουν σε όλους μετατρέπονται σε προνόμιο των λίγων.

Η επίθεση στις τοπικές κοινωνίες και τα οικοσυστήματα δημιουργεί τεράστιες μεταναστευτικές ροές από φτωχότερες χώρες (στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα) σε πλουσιότερες.

Είναι η αποπληρωμή του χρέους μονόδρομος; Υπάρχει εναλλακτική; Ανοιχτή συζήτηση - συνέλευση στη Ν. Σμύρνη

Το τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αποτελεί το κεντρικό ζήτημα της περιόδου, γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα όσα σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τα αρπαχτικά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της «πάση θυσία» αποπληρωμής του χρέους (5 δισ. € από το Φλεβάρη).

Προχώρησε μάλιστα και στη δέσμευση των αποθεματικών δημόσιων οργανισμών έτσι ώστε να διασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα για να πληρωθούν κανονικά οι δόσεις προς το ΔΝΤ.

Η «αρρώστια» των Πανελλαδικών

της Γεωργίας Βαλωμένου * 

«H ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΛΩΜΕΝΟΥ, ΑΘΗΝΑ 2014
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάνε οι Πανελλαδικές.

Πέρναγα την περασμένη Κυριακή από το φροντιστήριο της
γειτονιάς μου. Η αυλή του, γεμάτη με μαθητές Λυκείου που περίμεναν για το μάθημά τους. Ναι, την ώρα που κάποιοι εναντιωνόμαστε στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στη βάση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αναντίρρητης ανάγκης να υπάρχει μια μέρα ξεκούρασης κοινή για τους περισσότερους, την ίδια ώρα στέλνουμε τα παιδιά μας Κυριακή στο φροντιστήριο και τα βάζουμε να γράφουν διαγωνίσματα.

Οι συνάδερφοί μας, εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων, κακοπληρωμένοι όσο ποτέ και συχνά ανασφάλιστοι, εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, καθώς οι επιχειρηματίες ξέρουν καλά πως διορισμοί δεν γίνονται μέσα στην κρίση και το εκμεταλλεύονται στυγνά, παρά την (φημολογούμενη) αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεών τους.

Βρήκαμε κι άλλον αρχηγό!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 16.05.2015

Η Μαρίζα Κωχ στο Π. Φάληρο - 22 & 23 Μαΐου στον Φλοίσβο

Tα παιδιά του «Κέντρου Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου Μαρίζα Κωχ» και η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Π.Φαλήρου σας προσκαλούν στη μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου, την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 7.00μμ και Σάββατο 23 Μαΐου στις 11.00πμ.

Τα τραγούδια της παράστασης έχει γράψει η Μαρίζα Κωχ, η οποία μαζί με τους μουσικοπαιδαγωγούς και τους μουσικούς του κέντρου μύησαν τα παιδιά στο θέμα του νερού ως πολύτιμου αγαθού και πρόσθεσαν μια σειρά από παραδοσιακά τραγούδια που με κίνηση και με θεατρική έκφραση θα παρουσιαστούν επί σκηνής.

Γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν από κοινού στα δρώμενα, άλλοτε τραγουδώντας και άλλοτε απαγγέλλοντας παροιμίες που υπογραμμίζουν την αξία του νερού για τις ζωές μας.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κόβουν τα μισά παιδιά από την καλοκαιρινή απασχόληση

Μεγάλες είναι τελικά οι επιπτώσεις στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης μετά την απόφαση της διοίκησης να την αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία.

Στην Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδριάζει την Τρίτη 19 Μαΐου, η εισήγηση της διοίκησης στο θέμα « Έγκριση Όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού για το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης «Αθλοπαιχνιδιές 2015», προβλέπει τα εξής:

1. Το πρόγραμμα θα καλύψει μόνο 700 θέσεις παιδιών. Δηλαδή κόβονται τουλάχιστον τα μισά παιδιά σε σύγκριση με τον αριθμό των εγγραφών στο περσινό πρόγραμμα ο οποίος ήταν 1.400 παιδιά.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το δωρεάν πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Κατασκηνώσεις

Την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015 το οποίο θα υλοποιηθεί από 15.06.2015 έως: α) 03.09.2015 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10.09.2015 για τα παιδιά με αναπηρία.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Κάτι τρέχει με τον Άγιο Κοσμά...

Όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές, προ ολίγων ημερών εκτιμητής ακίνητης περιουσίας προφασιζόμενος εισαγγελική παραγγελία, μετέβη στο Αθλητικό Κέντρο αναζητώντας στοιχεία σχετικά με το κόστος μετεγκατάστασής του.

Όπως αποδείχτηκε σύμφωνα με της ίδιες πηγές, ο εκτιμητής δεν είχε καμία εισαγγελική παραγγελία.

Η πληροφορία ήρθε σε γνώση του υπουργείου αθλητισμού -στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το Αθλητικό Κέντρο- και δόθηκε εντολή να μη δοθούν τα στοιχεία που αναζητούσε, όπως και έγινε.

Ερωτηματικό παραμένει ο εντολέας του, αν και για τους υποψιασμένους... κάπου πάει το μυαλό τους.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ας μας δοκιμάσει και μετά τον κρίνουμε!...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 16.05.2015

Με επιτυχία έγινε η πορεία του "συμπράττω" στην Αργυρούπολη

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/5 με επιτυχία η δράση του Συλλόγου ΑΜΕΑ «συμπράττω» με κύριο σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού για τα δικαιώματα και τις ανάγκες προσβασιμότητας, στα πλαίσια της ισονομίας και της ισότητας των εμποδιζόμενων ατόμων.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η έλλειψη σεβασμού προς όλους όσοι προσπαθούν να κινηθούν ελεύθερα στην πόλη και κυρίως των ανθρώπων με επιπρόσθετες δυσκολίες. Δεκάδες αυτοκίνητα εμπόδιζαν παρανόμως την ελεύθερη διέλευση των πεζών.

Σημειώθηκε επιπλέον και ένα περιστατικό με έναν νεαρό, ο οποίος είχε παρκάρει παράνομα και του οποίου η άσχημη συμπεριφορά προκάλεσε την σύλληψή του από τα όργανα της τάξης.


Παρόντες στη δράση ήταν η πρόεδρος του ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ Αθηνά Ταγκούλη, τα μέλη του ΔΣ Καραμπάγια, Κοκονέζη, Κανελίδης, Κυπριανού, εκπρόσωποι του Ποδηλατικού Συλλόγου ΠΑΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Τζώρτζη, εκπρόσωποι του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ, της ΑΜΥΜΩΝΗΣ, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης,

εκπρόσωποι της διοίκησης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο πόλης Λάζαρο Τογρίδη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Ζωή Ράικου.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Νέα Σμύρνη: Παρουσίαση Βιβλίου ''Μικρασία Αγκαλιά και Ξενιτιά'' από τους Συλλόγους Ιμβρίων και Κρητών

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο Σύλλογος Ιμβρίων και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης παρουσίασαν από κοινού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων το βιβλίο του Κρητικού
Δασκάλου Κώστα Κεφαλάκη «Μικρασία αγκαλιά και ξενιτιά».

Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία Μουσουλμάνων Κρητικών που με τη συνθήκη της Λωζάνης μετακινήθηκαν αναγκαστικά το 1923 από τα χωριά και τις πόλεις της Κρήτης προς τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης, μίλησε ο συγγραφέας Κώστας Κεφαλάκης για το βιβλίο του.

«Όχι Μπαλτά στην Παιδεία» - Οι φωνασκίες μιας ένοχης αντιπολίτευσης

του Κώστα Γαβρόγλου *

Ήταν όλοι τους εκεί. Όλοι οι υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι των πανεπιστημίων, όλοι όσοι το οδήγησαν στη χειρότερη κατάστασή του από την μεταπολίτευση και μετά. Και τώρα ζητούν τα ρέστα.

Ανάμεσά τους και οι τελευταίοι τρεις υπουργοί παιδείας, για να βροντοφωνάξουν και αυτοί το -τουλάχιστον- προσβλητικό και βαθιά εριστικό «Όχι Μπαλτά στην παιδεία». Η συγκρότηση του μετώπου, όπως εκφράστηκε στο Μαρούσι, θυμίζει έντονα τη θρυλούμενη ουδέτερη τεχνοκρατία της κυβέρνησης Παπαδήμου· και είναι η πρώτη φορά μετά τις εκλογές που γίνεται κάτι τέτοιο.

Στην πολυδιαφημισμένη και πολλά υποσχόμενη για το μνημονιακό μπλοκ εσωτερικού συγκέντρωση, ξανακούστηκαν τα χιλιοειπωμένα, όλα όσα πια θεωρούνται θέσφατα, χωρίς καμία επιχειρηματολογία. Ας σχολιάσουμε τρία από τα θέματα, που αποτέλεσαν και τον πυρήνα των πύρινων λόγων των ομιλητών.

Η νεολαία σήμερα δεν έχει όραμα...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 16.05.2015