Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η ταινία «Πι» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 9.00μμ

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Πι - Pi» θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν
- προσοχή στην αλλαγή της ώρας.

Σκηνοθέτης:
Ντάρεν Αρονόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Σον Γκουλέτ, Μαρκ Μαργκόλις, Στίβεν Πέρλμαν

Υπόθεση:
Ο μαθηματικός (Sean Gullette) προσπαθεί απεγνωσμένα να ερμηνεύσει τους νόμους που διέπουν το σύμπαν, υλικό και άυλο, μέσα από
μοτίβα που συναντάει στη φύση. Και όχι μόνο. Μια μαθηματική στερεά γίνεται σταδιακά η ψύχωσή του. Η εμμονή που συναντάει παντού! Από τη χρηματαγορά μέχρι τη θρησκεία. Και δουλεύει ολότελα απομονωμένος, μέσα σ' ένα ειρωνικά αποτυπωμένο ιδιόκτητο εργαστήρι, για την εξεύρεση του πολυπόθητου αριθμού. Μόνη γέφυρα επικοινωνίας με τον κόσμο ο πρώην μαθηματικός δάσκαλός του.

Η θεατρική παράσταση «ο Μαρξ στο Σόχο» στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Κυριακή 10 Μαϊου στις 8.30μμ

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας και η θεατρική ομάδα «Φάντης Μπαστούνι» την Κυριακή 10 Μαϊου στις 8.30μμ παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Howard Zinn, «Ο Μαρξ στο Σόχο».
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο, σημείωμα του σκηνοθέτη:
 
Ο “Μαρξ στο Σόχο”, μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας, τουλάχιστον για όσους πιστεύουν ακόμα ότι το ριζοσπαστικό θέατρο δεν πέθανε.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Καλοκαίρι… η πτώση του αόρατου πέπλου» στην Καλλιθέα, την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 6.30μμ

Σήμερα έχω την χαρά και την τιμή να φιλοξενώ την συνέντευξη του συγγραφέα Χρήστου Αναστασόπουλου αναφορικά με το καινούριο βιβλίο του «Καλοκαίρι - Η πτώση του αόρατου πέπλου». Διάβασα το βιβλίο πριν μερικές ημέρες
και προτρέπω όλους τους φίλους μου να το διαβάσουν, θα ανακαλύψουν έναν υπέροχο κόσμο. Καλή επιτυχία Χρήστο!!!

Το νέο σου βιβλίο θεωρείται «νεανική λογοτεχνία». Πρόκειται για  βιβλίο που απευθύνεται αποκλειστικά σε νεανικό κοινό;

Το Καλοκαίρι - Η πτώση του αόρατου πέπλου απευθύνεται σε όλους όσους αισθάνονται και νιώθουν νέοι.  Γράφτηκε για να ξυπνήσει τους έφηβους που κρύβουμε μέσα μας.

Καλλιθέα: Προβολές ταινιών στον δημοτικό κινηματογράφο "Καλυψώ", 8-10 Μαϊου

8 & 9 Μαΐου 2015
«Γεννημένοι ξανά»
Ώρα έναρξης 20:00 - Διάρκεια 127’
Δραματική 2012


10 Μαΐου 2015
«Τα Παιδιά του Ανέμου»
Σε συνεργασία με το ΝΟΤΚ
Πρωταγωνιστούν η Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας και Έλληνες Ολυμπιονίκες
Ώρα έναρξης 20:00

10 Μαΐου 2015
«Το Μαγικό Σπίτι» 

Μεταγλωττισμένο για τους μικρούς φίλους - παιδικό
Ώρα έναρξης 12:00 - Διάρκεια 85’


Είσοδος Ελεύθερη
Γρηγ. Λαμπράκη & Καλυψούς
Τηλ. 210 9510909

Διεύθυνση Πολιτισμού-Παιδείας
& Νέας Γενιάς Δήμου Καλλιθέας


Μαντζαγριωτάκη 74- 76, Καλλιθέα 176 76
Τ: 213 2070318 | 210 9586520
F: 213 2070333

Θεατρική Παράσταση: «Η ΕΞΟΔΟΣ» στην Καλλιθέα, την Κυριακή 17 Μαϊου στις 8.00μμ

Ημερομηνία: Κυριακή 17 Μαϊου 2015
Ώρα: 8:00 μ.μ.
Τόπος: Κεντρική Αίθουσα Αργοναύται-Κομνηνοί «Άγγελος Δεληγιώργης»
Δαβάκη 10, Καλλιθέα


Θεατρική Παράσταση: «Η ΕΞΟΔΟΣ»

Την Κυριακή 17 Μαΐου στις 8.00μμ στην κεντρική αίθουσα
του Συλλόγου «Άγγελος Δεληγιώργης» θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση: «Η ΕΞΟΔΟΣ» (βασισμένο επάνω στην ιδέα του Σάββα Κυριακίδη), από την Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!


Στην Ελλάδα δημόσια δομή για την ανίχνευση και την αποκατάσταση του φάσματος των διαταραχών του λόγου και της συμπεριφοράς που να είναι έγκαιρη και έγκυρη δεν υπάρχει. Σιγά το νέο και ας αλλάξουμε θέμα θα μου πεις, γιατί τα 'χουμε ξαναπεί αυτά πολλές φορές!

Αλλά να που ένα αστείο μεγέθους κοτρώνας ήρθε να ταράξει την έτσι κι αλλιώς θολή λιμνούλα του τοπίου: Μια επαγγελματίας του χώρου εμφανίστηκε στην πρόσφατη ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος μας με την Ένωση Γονέων, (βάλε μια άνω τελίτσα εδώ, υπάρχει λόγος) προκειμένου να παρουσιάσει την ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ως εδώ όλα καλά!  Όλα;

Ξέχασες την άνω τελεία. Η Ένωση Γονέων δε γνώριζε τίποτα μέχρι το Σάββατο, τρεις μέρες νωρίτερα από την ημερίδα, με αποτέλεσμα η συμβολή της στην οργάνωση να είναι παρευρίσκομαι και χαιρετίζω ή αλλιώς παίρνω τηλέφωνα και μοιράζω τις βεβαιώσεις παρακολούθησης. Που σημαίνει ότι η επιλογή των εισηγητών έγινε αποκλειστικά από τον Δήμο.

Καταγγέλλουν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο για αυθαιρεσίες στο ρέμα Λαγκαδίων στον Άλιμο

από το site του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου

Όπως μας καταγγέλλουν μέλη του Συλλόγου μας, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται αυθαίρετες ενέργειες στο Ρέμα Λαγκαδίων από ιδιοκτήτη οικίας επί της οδού Μανδηλαρά.

Ο συγκεκριμένος συνδημότης (ο οποίος ήταν και υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Ν.Τσαμπαρλή) αφού κάλυψε
το ρέμα στο συγκεκριμένο σημείο πριν από μερικούς μήνες, τώρα προχωρά και σε ανέγερση τοιχίου με προφανή σκοπό την επέκταση του οικοπέδου του πάνω στο ρέμα.

Ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία με τα μέλη του και κατοίκους της περιοχής, θα παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να αποτραπεί η δημιουργία οποιουδήποτε τετελεσμένου. Πάγια θέση του Συλλόγου Αμπελακίων είναι η προστασία, ο καθαρισμός και η ανάδειξη του ρέματος Λαγκαδίων καθώς και η μετατροπή του σε χώρο γραμμικού παραρεμάτιου πρασίνου.

Πηγή: geitoniamou.gr

Οι δανειστές έχουν εντολή ρήξης...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 03.05.2015

Aυτοκίνητο του Δήμου Γλυφάδας “βούτηξε” στη θάλασσα

Στη θάλασσα βούτηξε ένα υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Γλυφάδας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πιθανότατα, το χειρόφρενο δεν ήταν δεμένο και το όχημα τσούλησε προς το νερό, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να το… συγκρατήσουν προτού βυθιστεί.

Πού να πιάσουν κι οι ζέστες… Το συμβάν σημειώθηκε στη μαρίνα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πηγή: geitoniamou.gr

Άλιμος: Δύο μέτρα και δύο σταθμά, στην “Ακτή του Ήλιου”

Στη μια πλευρά οι ξαπλώστρες έχουν απομακρυνθεί
Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πλαζ “Ακτή του Ήλιου”, στον Άλιμο.

Στη μία άκρη οι ξαπλώστρες βρίσκονται μακρυά από το κύμα και όποιος θέλει να “αράξει” στην πετσέτα του μπορεί να το κάνει άνετα, στην άλλη άκρη τις έχουν βάλει σχεδόν μέσα στο νερό
και είναι αδύνατο όχι μόνο να ξαπλώσεις αλλά ούτε να περπατήσεις στην άμμο.


Στο ρεπορτάζ του MEGA (κεντρικό δελτίο 2/5) ο επιχειρηματίας της “Ακτής του ‘Ηλιου” είπε στη δημοσιογράφο ότι οι ξαπλώστρες έχουν απομακρυνθεί σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε μέτρων από το νερό.

Δεν ισχύει το ίδιο στην άλλη άκρη. Οι ξαπλώστρες έχουν μπει σχεδόν μέσα στο νερό

Πηγή: geitoniamou.gr

Βιβλίο: "Ο κύκλος των μάταιων πράξεων" του Σπύρου Τζόκα στο Δήμο Βύρωνα



Το τελευταίο του βράδυ, αυτό που ξημέρωνε η Πρωτομαγιά του 1944, προσπαθεί να συνθέσει το παζλ της σύντομης και ταυτόχρονα λεηλατημένης ζωής του.

Αυτό το βράδυ μιλάει με το παρελθόν. Μεταφέρεται στο χρόνο. Στη διαδρομή της ιστοριας... από το 1909, που γεννήθηκε. Βρίσκεται στο στρατόπεδο του Χαιδαρίου.

Τα χνάρια της αναζήτησης τον πάνε πίσω. Όχι πολύ πίσω... έτσι και αλλιώς η ζωή του δεν είναι μεγάλη. Μικρή είναι. Και βασανιστική. Από φύτρα μικρασιατική είναι. Από εκεί ξεκινάει η ιστορία του. Και η ιστορία του τόπου...

Ντοκιμαντέρ κάθε Τρίτη στην Πνευματική Εστία Βούλας

Κινηματογραφικό αφιέρωμα σε ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου διοργανώνει από αυτήν την Τρίτη και για όλο τον Μάιο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8.00μμ στο χώρο της Πνευματικής Εστίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Ιωάννου 3, κεντρική πλατεία Βούλας), με ελεύθερη είσοδο.


Στο τέλος των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Πάμε δραχμή! Χρεοκοπία! Φτώχεια! Πανικός!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 04.05.2015

Στις νεανίδες του Πρωτέα Βούλας το Πρωτάθλημα Ελλάδας!

Ολοκληρώθηκε με τις απονομές και την τελετή λήξης το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με την ομάδα του Πρωτέα Βούλας να κατακτά και φέτος τον τίτλο αήττητη.

Στην καλύτερη πεντάδα του 29ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων μπήκαν η Χριστίνα Κίτσιου και η Μαριέλλα Φασούλα από την ομάδα του Πρωτέα.

Στον πρωταθλητή Πρωτέα Βούλας τα μετάλλια και το κύπελλο απένειμαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης και πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Δωρεάν Κατασκήνωση για Παιδιά το Καλοκαίρι

Το πρόγραμμα "Δωρεάν κατασκήνωση" για δεκαπέντε μέρες μέσω του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει και τη φετινή χρονιά.

Αν ισχύσουν τα περσινά στοιχεία δικαιούχοι του προγράμματος είναι
είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2014, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία έξι τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα έως 16.000 ευρώ.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δίκη των χρυσαβγιτών

Ψήφισμα για τη δίκη στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης.

Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος:

Στις 7 Μαΐου ξαναρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη με τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία. Για πρώτη φορά μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ναζιστική οργάνωση, η οποία εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου όχι για τις ιδέες της αλλά για τις εγκληματικές της πράξεις σε βάρος δημοκρατικών πολιτών, εκπροσώπων αριστερών οργανώσεων, συνδικαλιστικών φορέων και μεταναστών, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την έναρξη της δίκης.

ΜΚΙΕ και Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μερικές εξηγήσεις

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι δομή αλληλεγγύης και
αυτοοργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2011 πάνω στην ιδέα του ιατρού κ. Γ. Βήχα, ο οποίος και ευαισθητοποίησε μια μικρή ομάδα ιατρών και πολιτών που μαζί με αυτόν το δημιούργησαν.

Η δομή αυτή είναι πλήρως εθελοντική και προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη άσχετα από το τόπο κατοικίας του, το φύλο, την ηλικία, το θρήσκευμα κλπ.

Οι τρεις απαράβατοι κανόνες πάνω στους οποίους έχει φτιαχτεί το ιατρείο είναι:

Κορυφώνονται οι διεργασίες...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 03.05.2015

Παλαιό Φάληρο: Πρόταση Μπίτσικα για δημιουργία ποδηλατόδρομων

Μια αναλυτική προσέγγιση για την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στο Π. Φάληρο πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΚ και γιατρός στο επάγγελμα, Γιάννης Μπίτσικας. Αναλυτικά η τοποθετησή του:

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται εκτεταμένη συζήτηση για τις καταστρεπτικές συνέπειες της καθιστικής ζωής, της παχυσαρκίας, του σακχαρώδη διαβήτη, του μεταβολικού συνδρόμου κλπ, συχνά μάλιστα από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο.

»Παράλληλα δαπανώνται μεγάλα χρηματικά ποσά από τα κρατικά ταμεία για υποστήριξη δράσεων, που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις παραπάνω βλαπτικές καταστάσεις, με πενιχρά δυστυχώς οφέλη για τη Δημόσια Υγεία».

Το πρόγραμμα του 24ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου



Γιατί ενοχλεί τόσο ο Βαρουφάκης;

γράφει ο Νίκος Χατζηγιαννάκης

Γιατί ο Βαρουφάκης ενοχλεί και εξοργίζει τόσο τους εγχώριους και διεθνείς υπαίτιους της βίαιης φτωχοποίησης της Ελλάδας;

Όχι φυσικά για το στυλ και το προφίλ του, ούτε για τις διακοπές στην Αίγινα
και το επικοινωνιακό μπαράζ ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ο Υπουργός Οικονομικών έγινε το μαύρο πρόβατο:

Ρένα Δούρου: «Η Αττική ισχυρό χαρτί στη συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης»

Εδώ και επτά μήνες, από την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει ξεκινήσει τον αγώνα της προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες που έκαναν τη μεγάλη ρήξη τον Μάιο του 2014, επιλέγοντας την αλλαγή και όχι τη συνέχεια.

Επιλέγοντας ρήξη με μια ξεπερασμένη αντίληψη περί Αυτοδιοίκησης και άσκησης εξουσίας, με όρους πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας.

Και παράλληλα ανοίγοντας ένα νέο δρόμο για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και μία από τις σημαντικότερες της Ευρώπης.

Έκθεση Εικαστικών και Τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, την Κυριακή 10 Μαίου 5.00-8.00μμ

Έκθεση Εικαστικών και Τεχνολογίας διοργανώνουν ο Σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μοσχάτου, την Κυριακή 10 Μαΐου το τρίωρο 5.00μμ έως 8.00μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Πακέτα...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 04.05.2015

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι: Το Ελληνικό δεν πωλείται… Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Το Ελληνικό είναι η τελευταία ευκαιρία της Αθήνας και των προαστίων της για μια ανάσα πρασίνου για μας και τις επόμενες γενιές. Μαζί με το Παραλιακό μέτωπο είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους-πνεύμονες του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Εάν δεν προστατευτούν, η πόλη μας θα πεθάνει από ασφυξία. Γι’ αυτό οφείλουμε να αγωνιστούμε και να τους διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού”.

Είναι, λοιπόν, αδιανόητο μια περιοχή καταλυτικής σημασίας για την Πρωτεύουσα, σε περίοδο παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, να δίνεται βορά στα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, με μόνη “αρχή” το κέρδος των ιδιωτών και άλλοθι την πληρωμή μιας “σταγόνας” μόνο στον ωκεανό του χρέους.

Δημόσια συζήτηση για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, την Κυριακή 10 Μαϊου στις 11.00πμ

Δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του μεγαλύτερου δημόσιου χώρου της Αττικής και τις προοπτικές δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα
για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαϊου (ώρα 11.00-13.30) στο Μουσείο της ΠΟΛΚΕΟΑ, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο (είσοδος από Λεωφ. Ποσειδώνος).

Θα συζητητηθούν επίσης προτάσεις ουσιαστικής αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της ακτής του Αγίου Κοσμά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χωρίς ίχνος ντροπής !

Για προκλητική και ανάλγητη στάση καταγγέλλουν τους δημάρχους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Παλαιού Φαλήρου οι επικεφαλής των αριστερών αυτοδιοικητικών κινήσεων των νοτίων προαστίων.

Αφορμή ήταν η συνάντηση των 6 δημάρχων Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Π. Φαλήρου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου με θέμα την ενδεχόμενη παραμονή προσφύγων πολέμου σε χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η απαράδεκτη κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την επομένη οι 5 Δήμαρχοι (δεν υπογράφει την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αλίμου κ Αντρέας Κονδύλης) την ημέρα που στη Μεσόγειο συνέβαιναν τραγικά γεγονότα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των 6 επικεφαλής: