Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σε ναυάγιο οδηγεί την καλοκαιρινή απασχόληση η διοίκηση Κωνσταντάτου στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η απόφαση της διοίκησης Κωνσταντάτου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της 29ης Απριλίου και αναθέτει σε εταιρεία την «Καλοκαιρινή
Δημιουργική Απασχόληση», οδηγεί σε ναυάγιο ένα επιτυχημένο πρόγραμμα δοκιμασμένο επί μία 10ετία.
 
Ο ισχυρισμός μας αυτός στηρίζεται σε στοιχεία τα οποία αναφέραμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μάταια όμως αφού ο κ. Κωνσταντάτος αντί να τα λάβει σοβαρά υπόψη του προτίμησε να μας επιτεθεί για μια ακόμη φορά με συκοφαντίες.
 

Πέρσι το καλοκαίρι στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης πήραν μέρος 1.400 παιδιά.

«Η πιο μεγάλη μπίζνα είναι το μουνί»

γράφει η Ντίνα Δασκαλοπούλου
 

Όλοι κερδίζουν από την πορνεία...
«Ο κόσμος είναι ωραίο μέρος για να γεννηθείτε
αν δεν σας νοιάζει που μερικοί άνθρωποι πεθαίνουν όλη την ώρα
ή έστω απλώς λιμοκτονούν κάποιες ώρες
στο κάτω κάτω δεν πειράζει, αφού δεν είστε εσείς»

Λόρενς Φερλινγκέτι

«Oλοι κερδίζουν από την πορνεία: ο σωματέμπορας, ο πελάτης, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με τα θύματα, οι ειδικοί που μιλάνε σήμερα στην ημερίδα, εγώ που ερευνώ το πεδίο, εσείς που γράφετε αυτό το ρεπορτάζ».

Ο Γρηγόρης Λάζος είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο. Εδώ και δεκαετίες επίμονα και παθιασμένα μελετά ένα φαινόμενο τόσο άβολο για όλους μας, που τον περισσότερο χρόνο προτιμάμε να στρέφουμε τα μάτια αλλού.

Οπως ακριβώς κάνω κι εγώ, όταν ο Λάζος μού δίνει στοιχεία για την «ανθρώπινη κρεαταγορά της Αθήνας»: κατά μέσο όρο 6.500 πορνικές θέσεις όπου εκδίδονται 12.000 γυναίκες. Αλλες 6.500 εκδίδονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι: Ενημέρωση και συζήτηση για τις προτεινόμενες νέες χρήσεις γης στον Άλιμο

φωτογραφία από τη δεύτερη συνάντηση
Σε δύο διαδοχικές συναντήσεις (24 Μαρτίου και 29 Απριλίου), που έγιναν στα γραφεία της (Παλαμηδίου 12-16), τα μέλη της δημοτικής κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι ενημερώθηκαν για τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό (ΓΠΣ) που αφορά τον
Άλιμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προτάσεις του μελετητή που αφορούν το κτήμα Τράχωνες.

Τις συναντήσεις αυτές τίμησαν με την παρουσία τους και φώτισαν με τις παρεμβάσεις τους ο πατέρας Διονύσιος της Ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, η κ. Ντίνα Καζά αρχαιολόγος, ο Αριστείδης Θωμόπουλος δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο μελετητής κ. Ιωακείμ Σπανούδης.

Θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση από την οποία και θα προκύψουν και οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης για τον προτεινόμενο ΓΠΣ.

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

32 + 1 πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής κατά τους επτά πρώτους μήνες

του Πέτρου Κατσάκου

Η παράταξη της "Δύναμης Ζωής" συμπλήρωσε επτά μήνες στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Επτά μήνες αποφάσεων, δράσεων και αλλαγών. Επτά παραγωγικοί μήνες που έβαλαν τις βάσεις για το νέο πρόσωπο της περιφερειακής αρχής βασισμένο σε ένα διαφορετικό υπόδειγμα εξουσίας.

Παράλληλα μέσα από την προώθηση σειράς νέων πολιτικών, με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η νέα περιφερειακή αρχή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επεξεργασία πολιτικών ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Επτά μήνες για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων προκειμένου να καταστεί η Αττική σοβαρός παράγοντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επτά μήνες στο πλευρό του πολίτη και κοντά στις ανάγκες του.

Αποκεφάλισαν τα αλμυρίκια στην Α' Πλαζ της Βούλας

γράφει ο Θάνος Ματόπουλος *

Σήμερα 30 Απριλίου 2015 σε επίσκεψη στο χώρο της Α΄πλάζ Βούλας, διαπίστωσα ότι στα πλαίσια της ετήσιας προετοιμασίας και συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Α΄πλάζ Βούλας εξελίσσονταν οι παρακάτω εργασίες:
  1. Καθαρισμός άμμου παραλίας-αιγιαλού, παρατηρήθηκε
    συσσώρευση από φύκια και απορρίμματα σε χώρο έξω από τα όρια του παραχωρημένου χώρου. Τα προηγούμενα χρόνια άφηναν σωρούς από άμμο-φύκια-απορρίμματα στον χώρο της ελεύθερης παραλίας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της.
  2. Εργασίες συντήρησης και κατασκευών στον ευρύτερο χώρο και κιόσκια από λευκό πλαστικό στον χώρο του αιγιαλού.
  3. Το σημαντικότερο διαπιστώθηκε πρόσφατη κοπή όλου του φυλλώματος σε σειρά από αλμυρίκια που βρίσκονται ακριβώς πριν την αμμουδιά.
Ποιος ο λόγος να «αποκεφαλιστούν» τα πολυετή αλμυρίκια που εξασφάλισαν όαση δροσιάς, χωρίς χρέωση;

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Β.Β.Β. ζητά τον άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, Δόμησης - Πρασίνου - Περιβάλλοντος, γι΄αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα και γνωστοποίηση για τα αποτελέσματα των αυτοψιών αυτών.


* για την Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των πολλών βροχών που έχουν συντελέσει στη μεγάλη βλάστηση, που σε συνδυασμό με ένα θερμό καλοκαίρι θα δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις δασικές περιοχές.

Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης.

Οι παρακάτω οδηγίες-συμβουλές προς τους πολίτες αναμένεται πως θα συμβάλλουν στον περιορισμό των περιστατικών:

Αργυρούπολη: Παρουσίαση του εγχειρήματος - ταινίας «στην R» στο Υπόστεγο, την Τρίτη 5 Μαϊου στις 8.00μμ

Την Τρίτη 5 Μαϊου στις στις 8.00μμ το αντιεμπορευματικό μπαράκι του Υποστέγου συνδέεται με την Παρουσίαση του εγχειρήματος - ταινίας «στην R».

Η ταινία δεν τελείωσε, είναι ακόμη σε φάση γυρισμάτων.

Η συζήτηση γίνεται για να εκτεθούν προβληματισμοί, εμπειρίες, βιώματα και να δούμε τους ορίζοντες τέτοιων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων από τα κάτω.

Αριστερή παρένθεση και δεξιά βλακεία



Ίσως να το έχετε καταλάβει, αλλά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, που παίζει τόσο πολύ έξω και μέσα, έχει ένα μικρό πρόβλημα:

Δεν έχει καμιά τύχη αν δεν συρθεί, υποχρεωθεί, εξαγοραστεί να παίξει σ' αυτό η Αριστερά. Ή, πιο σωστά αν η Αριστερά δεν εξημερωθεί, δεν στρογγυλέψει, δεν ξεπλυθεί στον Ιορδάνη του μνημονιακού ρεαλισμού.

Εν τέλει, δηλαδή, αν δεν σβήσει τις κόκκινες γραμμές και δεν βάλει την τζίφρα της σε όσα απαιτούν ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι, το ΔΝΤ. Η ωραία παρέα των θεσμών.

Κι αυτό για τρεις πολύ σοβαρούς λόγους.

Το μέλλον του Μητροπολιτικού Πάρκου: συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου, τη Δευτέρα 4 Μαϊου στις 7.30μμ