Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Οι 300 του Λεωνίδα Μπόμπολα



Με μια λιτή ανακοίνωση, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, γνωστοποίησε πως αφού τακτοποίησε μια διοικητική εκκρεμότητα με την Εφορία, πήγε σπίτι του.

Βρέθηκαν 300 ηρωικοί έλληνες, οπαδοί του Λεωνίδα, οι οποίοι ασπάστηκαν την αναφορά του Mega στο περιστατικό. Δηλαδή πως ήταν μια απλή παρεξήγηση και πως οι προεκτάσεις που δίνονται στο θέμα (προφανώς με ευθύνη της κυβέρνησης) δεν ευνοούν την επιχειρηματικότητα, αφού οι επιχειρηματίες ανησυχούν μήπως αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Ποιές καταστάσεις, δεν μας είπε το Mega.

Οι καταστάσεις λοιπόν είναι πως θα καλούνται να πληρώσουν τα ποσά που έχουν φοροαποφύγει ή φοροκλέψει. Μεγάλο πλήγμα για την επιχειρηματικότητα και μεγάλη παραδοχή, πως η ελληνική επιχειρηματικότητα, σε πολλές των περιπτώσεων στηρίχτηκε στη φοροδιαφυγή και μόνο.

Μπαζώνουν ρέματα στον Υμηττό - καταγγελία κατοίκων της Τερψιθέας

Στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης και επίλυσης των σοβαρών και κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την κακοποίηση και καταστροφή του όρους Υμηττός στην περιοχή Τερψιθέας  εντός της Α' ζώνης προστασίας, μέσα στην Αεροπορική Βάση ΕΤΗΜ, σας παραθέτουμε την καταγγελία-διαμαρτυρία της Επιτροπής κατοίκων που εστάλη στις αρμόδιες.

Ηλίας Λάντζος

Mega mou: Μπόμπολες υπάρχουν!

Μέσα σε μια ώρα ο κατασκευαστής Λεωνίδας Μπόμπολας βρήκε και κατέθεσε 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορίες ότι τα χρήματα κατατέθηκαν σε κέρματα από τα
διόδια δεν επιβεβαιώνονται. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι κατατέθηκαν.

Η υγιής επιχειρηματικότητα επλήγη βάναυσα και αναγκάστηκε να δώσει από το υστέρημά της. Μια εξέχουσα προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου που κοσμεί τη λίστα Λαγκάρντ μπήκε στο στόχαστρο ανελέητου φοροκυνηγητού.

Πάνε οι εποχές της σοβαρότητατας και του σεβασμού στους στυλοβάτες της οικονομίας και της πατρίδας. Τότε που οι επιχειρηματίες αφήνονταν ήσυχοι να επιτελούν το θεάρεστο έργο της φοροδιαφυγής, γεμίζοντας θυρίδες και στήνοντας τις off shore τους. Ανενόχλητοι!

Έλεγξέ το...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 22.04.2015

Να μη γίνει η Υδρούσα νησί των κοσμικών - Κάλεσμα σε δράση το Σάββατο 25 Απριλίου

Για μία ακόμη φορά η τοπική κοινωνία και οι σύλλογοι της Βούλας βρίσκονται αντιμέτωποι σε μία οργανωμένη προσπάθεια για άκρατη εμπορευματοποίηση ευαίσθητων περιοχών, θαλασσίου παράκτιου και νησιωτικού οικοσυστήματος.

Όπως ολόκληρη η παράκτια ζώνη του Σαρωνικού βάλλεται από ασύδοτους επιχειρηματίες που την πληγώνουν ανεπανόρθωτα , έτσι και η νησιωτική (μικρές αλλά σημαντικές ιστορικά και περιβαλλοντικά βραχονησίδες) μπαίνει στο στόχαστρό τους για την επίτευξη του εύκολου κέρδους. Κέρδους ιδιωτικού που το βάζουν υπεράνω όλων των κοινών αγαθών και της κοινωνίας που τα στερείται.

Όταν η πολιτεία και οι φορείς αδρανούν ή το χειρότερο «στηρίζουν» σχέδια που έχουν σαν σκοπό το κέρδος των λίγων, χωρίς να υπολογίζουν τα προβλήματα που δημιουργούν στην κοινωνία και το περιβάλλον, τότε η αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών είναι η ανάληψη δράσης για την ματαίωσή τους.

Διαβάστε ακόμα:


Ποτάμι: Ακραίο κέντρο σε χυδαία εκδοχή

γράφει ο Βασίλης Ρόγγας

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί το φαινόμενο της μεταπολιτικής. Κάπως έτσι θα μπορέσουν να ερμηνευτούν κυρίαρχες πλαισιώσεις στην πολιτική ζωή στην
Ελλάδα αλλά και αλλού.

Ο θεσμικός εκφραστής  μιας (παρηκμασμένης) μερίδας των παλαιότερων ελίτ του εκσυγχρονισμού, που ηγεμόνευσαν τις δυο προηγούμενες δεκαετίες είναι πλέον αδιαμφισβήτητα  το Ποτάμι.

Απλώς η αλήθεια είναι πως έχει μαγκώσει αρκετά τώρα τελευταία. Ο λαϊκισμός του αντιλαϊκισμού του είναι αναποτελεσματικός και πιάνει μόνο σε κοινά περιορισμένης κοινωνικής εμβέλειας.

Βούλα: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β-Β-Β για τη "Δημοκρατία της Βαϊμάρης", την Τρίτη 28 Απριλίου στις 7.30μμ

Εκδήλωση με θέμα "Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΒΑΪΜΑΡΗΣ" πραγματοποιεί το Πολιτιστικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης την Τρίτη 28 Απριλίου, ώρα 7.30μμ, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας.

Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Λίλλης ("Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό") και ο Δημοσθένης Παπαδάτος (υπεύθυνος σύνταξης Red Notebook) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου: Συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο και τις αλλαγές στην Παιδεία, την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7.00μμ


Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης για το φασιστικό φαινόμενο, τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 7.00μμ

Εκδήλωση για το φασιστικό φαινόμενο παραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 7.00μμ στα γραφεία της, Κύπρου 16 και Πολεμιστών.
«Τελικά, υπάρχουν φασίστες στην Ελλάδα: Οι διαρκείς και επίκαιροι κίνδυνοι του φασιστικού φαινομένου»


Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί σημαντικό θέμα της επικαιρότητας, καθώς η ελληνική κοινωνία αναμένει την παραδειγματική τιμωρία της εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της οδηγούνται στη δικαιοσύνη, χωρίς ποτέ να έχει αποκαλυφθεί ουσιαστικά ο ρόλος που διαδραματίζουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ούτε να έχει στηλιτευθεί η ναζιστική ιδεολογία τους.

Στις δίκες των ναζί είμαι αντικειμενικός...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 22.04.2015

Κυριακή 3 Μαϊου 9:00-13:00: 26η Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στο Ν. Φάληρο

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες έκλεισε ήδη δυο χρόνια ζωής στην πόλη μας. Το κίνημα αυτό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που αδυνατεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες ενισχύεται από τα προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες που συμμετέχουν, ως δείγμα αλληλεγγύης προς αυτή την ευπαθή ομάδα.


Χιλιάδες παραγωγοί έχουν διατηρήσει τις καλλιέργειες, τα εργαστήρια, τις εργασίες τους, βρίσκοντας διέξοδο για διάθεση των προϊόντων τους.

Το Σάββατο 2 Μαϊου η 42η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Η 42η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες θα γίνει το Σάββατο 2 Μαϊου στην πλατεία Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου
Βενιζέλου και 25η οδός.

Οι διαθέσεις προϊόντων αλληλεγγύης θα γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα. 

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:


  • 6944-145007 (10.00πμ - 1.00μμ)
  • 6943-045752  (6.00μμ - 8.00μμ)

Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:

1η Γιορτή της Κάνναβης, Athens Cannabis Protestival, το Σάββατο 9 Μαϊου, 13.00 το μεσημέρι με 1.00 το βράδυ

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης, θα είναι μια συγκέντρωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 1 το μεσημέρι με 1 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March.

Ενημέρωσηδρώμενα και μουσική από τους:
* RAW Stage *
Direct Connection soundsystem, Fleck, Mucha Trela, Swingueira live percussion, Ν.Ο.Ε., Vlastur, Dub Riots, Big Shine, Rankin Johnny, Sunjaman, Junior X, Ntavelis, A@H2ODJ Liahn, Bwana, DJ Seou, Selector Nesta, Sissy Stardust & Crystal Zero, Mc Bredda Ahmed Ali.
Προβολές από το Void Optical Art Laboratory.

Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ εξελίσσεται και μεταλλάσσεται, γειώνεται και επανακαθορίζει την πολιτική του δράση, ορμώμενο από τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την κάνναβη.