Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στην ΚΕΔΕ ομολογήθηκε σκάνδαλο με τις ελληνικές τράπεζες

γράφει ο Δημήτρης Τρίμης




Διάβασα σε διάφορα μέσα Ενημέρωσης ότι κατά την ...εξέγερση των δεξιών δημάρχων χθες στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο  δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης
χαρακτήρισε τις επιπτώσεις από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (να κατατεθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας για ένα μικρό διάστημα) ώς «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός αναπληρωτής Δημ. Μάρδας, έχει δηλώσει πως το επιτόκιο της ΤτΕ θα είναι 2,5%, έναντι 0,5%-1%, που παίρνουν οι δήμοι από τις καταθέσεις που έχουν σε ιδιωτικές τράπεζες.

Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Όντως τα επιτόκια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι κοντά στο 1%. Αλλά οι δήμαρχοι ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, είπαν ότι τα χρήματα των δήμων βρίσκονται κατόπιν ...διαγωνισμών με πολύ υψηλότερα επιτόκια κατατεθειμένα στις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Στον Παναγιώτη Νικολούδη διαβιβάστηκε ο φάκελος του Εθνικού Θεάτρου

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η «διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας έχει αρχίσει» και τονίζει ότι ο φάκελος του Εθνικού έχει ήδη διαβιβαστεί στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Σε ανακοίνωσή του για τα όσα συμβαίνουν στο Εθνικό Θέατρο, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει ότι η «διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας έχει αρχίσει» και τονίζει ότι ο φάκελος του Εθνικού έχει ήδη διαβιβαστεί στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Eξώδικο κατά της «Ελληνικός Χρυσός» απέστειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία της Κασσάνδρας

Τα σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία της Κασσάνδρας, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφορικά με την εξώδικο διαμαρτυρία τους
κατά της «Ελληνικός Χρυσός», κάνουν λόγο για συνεχή εμπαιγμό που βιώνουν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Κατά τη μαζική μας διαδήλωση της 16/4/2015 και στην επαφή που είχαμε στο γραφείο του με τον κ. Τσιρώνη, λάβαμε ως αιτιολόγηση στην ερώτηση μας για την καθυστέρηση στον επανέλεγχο της νομιμότητας των ανακλημένων αδειών, ότι έχει βρεθεί σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων στον φάκελο των αδειών αυτών».

Πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ φόρο και αφέθηκε ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας!

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος κατέβαλε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικρή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η προανάκριση.


Πηγή: newsnea.gr

Στο Καβούρι σήμερα !!!

Ποιοι δεν θέλουν αρμυρίκια στην παραλία του Αγίου Νικολάου;

από το facebook

Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης του θανατηφόρου τροχαίου της Καλλιθέας

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον ο οδηγός που τα ξημερώματα της 22 Φεβρουαρίου τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε αβοήθητο στο
οδόστρωμα τον Αλέξανδρο Γαβριηλίδη.

Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα, κάτοικο νοτίων προαστίων, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας παρουσιάστηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας και παραδόθηκε ομολογώντας την απαράδεκτη πράξη του. Ο δράστης πήρε προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως προέκυψε, το όχημα μάρκας Suzuki Jimny (πέρλα μεταλλικό) που οδηγούσε τη μοιραία νύχτα, με το οποίο εμβόλισε την μηχανή του Αλέξανδρου και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, είναι δηλωμένο στο όνομα του πατέρα του, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν γνώριζε και αυτός για το τραγικό δυστύχημα.

Μια αστυνομία αστυνομικών και όχι "μπάτσων"



Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε προχθές το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απευθύνθηκε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, στην ηγεσία των Σ.Α. και δι' αυτών στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πολλοί θα περίμεναν, ή θα ήθελαν, ο Αλέξης Τσίπρας να πάει εκεί και να εκφράσει τη συλλογική και συσσωρευμένη αγανάκτηση ολόκληρων γενεών αριστερών, ή αγωνιστών της δημοκρατίας, ή του λαού που μάτωσε -στην κυριολεξία- στα χρόνια του Μνημονίου. Περίμεναν, με άλλα λόγια, να πάει ο Τσίπρας και "να τους την πει".

Η αλήθεια είναι πως το έκανε ως ένα βαθμό. Αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά του πρωθυπουργού, ούτε είναι νοητό να παραλαμβάνεις α λα καρτ ένα κράτος, να απορρίπτεις, δηλαδή, να καταργείς ή να απαξιώνεις κομμάτια του. Είναι, όμως, δουλειά του πρωθυπουργού να δώσει τις κατευθύνσεις, να πει πώς θέλει να είναι η αστυνομία και πώς να μην είναι.

Μια υπενθύμιση: Τι ελέγχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας που συνελήφθη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος



Πηγή: info-war.gr

Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Συνελήφθη μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας για εκτεταμένη φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αδελφός του Φώτη Μπόμπολα.

Το όνομά του βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση αφορά 2 εκατομμύρια ευρώ που δεν διευθέτησε. Το ένταλμα εκτελέστηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματίαείναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Στον αδερφό του, Φώτη Μπόμπολα, έχει καταλογιστεί ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και κατεβλήθη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Μπόμπολας έχει οδηγηθεί  ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και έχει ζητήσει προθεσμία ολίγων ωρών, προκειμένου να καταβάλλει προκαταβολή ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και να παγώσει η διαδικασία.
  Υπενθυμίζουμε ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι πρόεδρος της κατασκευαστικής «αυτοκρατορίας» ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Πηγή: left.gr

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν πλήττονται τα οικονομικά των δήμων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (video)

«Δεν πλήττονται τα οικονομικά των δήμων με την ΠΝΠ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να κατανοήσουν την κατάσταση.

«Ο νόμος μιλάει για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ευελπιστώ σε μία εναρμόνιση των δημάρχων» τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «δεν δεσμεύονται τα χρήματα των δήμων αλλά θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να τα χρησιμοποιεί.» Αυτό δεν αποτελεί καμία νέα πατέντα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά έχει γίνει και κατά το παρελθόν.

Ο δικαστής Πρετεντέρης αποφασίζει και διατάζει



«Μια στάση πληρωμών και ένα πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα δεν έχουν μόνο πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες για όσους πάρουν την απόφαση.

»Πώς θα διατηρηθεί το σημερινό δημοκρατικό πλαίσιο όταν οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι μια απώλεια της εξουσίας θα ισοδυναμεί με ειδικό δικαστήριο και ενδεχομένως με πολλές δεκαετίες φυλακής;».

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο "αρεοπαγίτης" Ιωάννης Πρετεντέρης απήγγειλε τις κατηγορίες, δίκασε, καταδίκασε, εξεμέτρησε και την ποινή. Δεκαετίες θα φάτε, κουφάλες, αν δεν πλερώσετε τη δόση του ΔΝΤ. Γιατί μόνο δεκαετίες, κύριε Γιάννη; Ρίξτε τους ισόβια, ρίξτε τους εις θάνατον, να τιμήσετε και τους "απριλιανούς" που εορτάζουν σήμερα.

Το παιδί που δεν πρόλαβε να γνωρίσει την πολιτισμένη Δύση

Πνίγηκε.

Δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον Πολιτισμό της Ευρώπης.

Δε θα μάθει ποτέ πως υπάρχει Χάρτα Δικαιωμάτων για τους ανθρώπους.

Δεν θα γνωρίσει τους εύπορους ευρωπαίους που στέλνουν τα σκουπίδια και τα χημικά τους απόβλητα στη πατρίδα του.

Ούτε τις Εταιρείες που κλέβουν το πλούτο της πατρίδας του πρόλαβε να γνωρίσει.

Ιστορική άνοδο στην Α2,πέτυχε ο Πανιώνιος στο Βόλεϊ με την νίκη επί της Αρμενικής

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης
 
Στο κλειστό γήπεδο Αρτάκης η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Πανιωνίου αντιμετώπισε την Αρμενική στον δεύτερο αγώνα του για τα Play off.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε με σχετική ευκολία στα δύο πρώτα σετ, αλλά η ομάδα της Αρμενικής -δεύτερη στην κατάταξη της κανονικής περιόδου- κατάφερε να επιβληθεί στα δύο επόμενα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί στο tie break.

Ο Πανιώνιος επικράτησε τελικά με 3-2, εξασφαλίζοντας πολύ νωρίς και μαθηματικά πλέον την άνοδό του στην Α2 κατηγορία αντρών για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Με κρυφή δέσμη μέτρων-έκπληξη ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη σύνοδο κορυφής


Με μια ριζοσπαστική λύση, αποτέλεσμα μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μέχρι και αυτή την ώρα, προσέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη 23 Απριλίου.

Κυβερνητικά κλιμάκια είχαν αυτές τις μέρες αλλεπάλληλες επαφές με το Εθνικό Συμβούλιο Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΣΕΕ), μέλη του οποίου είναι όλη η avant-garde των πλοιοκτητών της χώρας.

Από τη μεριά της κυβέρνησης πήραν μέρος στις μυστικές διαπραγματεύσεις οι Γ. Βαρουφάκης, Π. Λαφαζάνης και ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Η πρόταση, η οποία δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί στη Γερμανία για να πάρει το ΟΚ, θα έχει την κωδική ονομασία «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ» και θα περιλαμβάνει τα εξής άμεσα μέτρα ανακούφισης του προβλήματος της μεταφοράς των μεταναστών και των προσφύγων από τα παράλια της Αφρικής προς την Ευρώπη:

Αποθεματικά 7 εκατ. ευρώ δίνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για το χρέος

Στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται τα αποθεματικά του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται στο ποσό
των 7-8 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έγινε ήδη ΦΕΚ, καθίσταται αναδρομικά υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρέπει να τονισθεί πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρεί τα ασφαλιστικά ταμεία από την υποχρέωση μεταφοράς διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να περιορίζει σημαντικά τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή και έχει ισχύ από τις 17 Μαρτίου 2015, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

Γιώργος Καραμέρος: «Υποκριτική η στάση των αυτοδιοικητικών»

«Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και επιλέγουν να αγνοήσουν ότι τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα», δηλώνει για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την μεταφορά των αποθεματικών, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι: «Αποσιωπούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για μία προσωρινή 15νθήμερη εσωτερική ανακύκλωση της βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας, δεν επηρεάζει στο παραμικρό την λειτουργία των ΟΤΑ και βέβαια της Περιφέρειας Αττικής».

Και συνεχίζει: «Καταστροφολογούν, διαδίδοντας ψευδώς, ότι απειλείται η καταβολή των επιδομάτων, η αποπληρωμή των έργων ή άλλες κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ γενικά και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα.

Πρώτη φορά αυλή σχολείου γίνεται πάρκινγκ

Ίσως να φταίει ότι όλα τώρα έχουν γίνει πολλαπλών χρήσεων και χάνουν τη σημασία τους, όμως μερικά πράγματα απλώς δεν γίνονται.

Οι αυλές των σχολείων δεν είναι ωραίο να γίνονται πάρκινγκ αυτοκινήτων ούτε μία φορά το χρόνο. Είναι θέμα πολιτισμού.

Ας το σκεφτούν όποιοι από τη διοίκηση πήραν την απόφαση να χρησιμοποιήσουν το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού για να παρκάρουν αυτοκίνητα το Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων του Θωμά.

Χώρια ότι οι πόρτες ήταν ορθάνοιχτες και αφύλαχτες και όποιος ήθελε έμπαινε
και έβγαινε και μαζί με τα αυτοκίνητα τα παιδιά εξακολουθούσαν να κάνουν αυτό που κάνουν κάθε απόγευμα. Έπαιζαν.


Πηγή: www.sinergasia.gr

Οι πεμπτοφαλλαγγίτες εκδηλώνονται

γράφει ο Δημήτρης Τρίμης


Αστράφτουν και βροντούν ορισμένοι «φορείς» της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλη η ακροδεξιά και κεντροδεξιά αντιπολίτευση (Σαμαράς, Βενιζέλος και Στ. Θεοδωράκης) για την τεχνική λύση ενός τύπου «εσωτερικού δανεισμού» του κράτους, που επέλεξε το οικονομικό επιτελείο της χώρας ώστε να ξεφύγει, για ένα διάστημα, από την οικονομική μέγγενη που της έχουν στήσει με σαδιστική επιμέλεια οι ευρωπαϊκοί τοκογλυφικοί «θεσμοί», οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη φθορά και την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα ή την υποταγή της στα Μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής.

Κάθε μέρα που περνάει οι ίδιοι νεοφιλελεύθεροι ...μεταρρυθμιστές του εσωτερικού και οι δήθεν εταίροι μας στην Ε.Ε, την ΕκΤ και το ΔΝΤ μετράνε με ανυπόκριτο ενθουσιασμό τα λεφτά που φεύγουν από τις ελληνικές τράπεζες (πολλά από τα οποία οδεύουν αφορολόγητα προς το εξωτερικό), υπολογίζουν τα δάνεια προς τις τράπεζες που διαρκώς «κοκκινίζουν, τους απλήρωτους φόρους, τη τζάμπα εργασία και τις χαμένες εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία, τις «επενδύσεις» που αποσύρονται από τη χώρα, τη μεγέθυνση της παραοικονομίας κ.ο.κ.

Οι 10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ανησυχούμε για τη συμφωνία ΤΤΙΡ (γραφήματα)

Μια συνοπτική παρουσίαση της συμφωνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης, ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων.

1. Η ΤΤΙΡ είναι απειλή για τη δημοκρατία
Εάν συμφωνηθεί, η ΤΤΙΡ θα δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μηνύουν τις κυβερνήσεις σχετικά με πολιτικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τα μελλοντικά τους κέρδη, υπονομεύοντας τη δημοκρατική λήψη αποφάσεων στον δημόσιο συμφέρον.

Σε κατάσταση πολιορκίας

γράφει ο Kartesios

Έξω απ’ τα τείχη κρώζει ο χορός των γυπών: «Δενθαντέξουν-Δενθαντέξουν-Δενθαντέξουν…». Ασταμάτητα.

Παραδίπλα ένα άλλο βουητό. Σμήνη από μύγες χοντρές σαν ιπτάμενα γελάδια, καταβροχθίζουν τη σαπιοκοιλιά του νεκρού κύρους του Reuters, των FT, της Figaro, που προβλέπουν το ΧΑΟΧΑΟΣΧΑΟΣ από την ημέρα που η χώρα άλλαξε κυβέρνηση. Ή μάλλον σωστότερα, από την ημέρα που η χώρα απέκτησε δική της κυβέρνηση.

Οι ρεπόρτερς των Χάφτεν Χούφτεν γερμανικών κωλόχαρτων έχουν αναλάβει να μετρούν τον αντίστροφο χρόνο για την υποταγή της χώρας και το κάνουν με τόση εγκυρότητα ώστε μέχρι στιγμής μηδένισε τέσσερις φορές ο χρόνος και τον έβαλαν να μετράει από την αρχή.