Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αποχωρεί ο Φώτης Θανέλλας από τον πάγκο του Κυανού Αστέρα Βάρης

Για τελευταία φορά ο Φώτης Θανέλλας βρέθηκε στον πάγκο του Αστέρα Βάρης στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η παραίτηση Θανέλλα είναι
ξαφνική και ο ίδιος άφησε αιχμές, λέγοντας «προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να ξαναπροπονήσω το Αστέρι. Άλλωστε, όταν δεν το κάνω όπως θέλω εγώ, τότε πιθανόν δεν έχει και καμία αξία».

Η δήλωση Θανέλλα:
«Ευχαριστώ όλη την οικογένεια του Αστέρα Βάρης για τη ζεστή αγκαλιά που απόλαυσα περισσότερο από ένα χρόνο. Ευχαριστώ την διοίκηση, τον κόσμο, τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές μου για την αγάπη τους. Προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να ξαναπροπονήσω το Αστέρι. Άλλωστε, όταν δεν το κάνω όπως θέλω εγώ, τότε πιθανόν δεν έχει και καμία αξία. Καλή συνέχεια στον Ηρόδοτο και στην προσπάθειά του. Συγχαρητήρια επίσης στο «Διαμάντι» προπονητή του. Αγάπη σε όλους και καλή Ανάσταση».
Πηγή: 3vita.gr

Προγραμματική συμφωνία Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Προγραμματική Συμφωνία στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας, υπογράφτηκε για πρώτη φορά σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της συνάντησής τους στις 25 Φεβρουαρίου 2015, όταν έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές της συμφωνίας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υπέγραψαν σήμερα σχετική Προγραμματική Συμφωνία.

Η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, αφού υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη μίας σειράς συμφωνιών που επέρχονται και με άλλα υπουργεία, τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανάγκη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, ειδικά σήμερα, που «αντιμετωπίζουμε κατασπατάληση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και χρειαζόμαστε να αθροίζουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών».

Υδρούσα SOS: Ο Δημοσθένης Δόγκας παρουσιάζει αεροφωτογραφίες από το νησάκι "δυο βήματα" από τη Βούλα

Το νησί Υδρούσα από ψηλά τον Απρίλιο του 2014
Συναγερμό για το περιβάλλον, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής της Βούλας με αφορμή τις οικοδομικές εργασίες στο δασικό νησί
Υδρούσα σημαίνει ο Δημοσθένης Δόγκας, δημοτικός σύμβουλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης) και πολιτευτής της εκλογικής περιφέρειας Αττικής (ΑΝΕΛ).

Αεροφωτογραφία της Παρασκευής 3 Απριλίου 2015
Όπως αποκαλύπτουν οι αεροφωτογραφίες που τράβηξε με πρωτοβουλία του ο Δημοσθένης Δόγκας με διαφορά ενός έτους, από τον Απρίλιο του 2014 στον φετινό Απρίλιο 2015, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές του νησιού Υδρούσα (Κατραμονήσι), που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ακτή της Βούλας, έχουν προχωρήσει στην ανέγερση δύο μόνιμων κατασκευών επί του νησιού. Παράλληλα, δεκάδες σακούλες με σκουπίδια και μπάζα κατακλύζουν το έδαφος.

Στην πραγματικότητα, παρά τα πολυδιαφημισμένα “εγκαίνια” των εργασιών και της λειτουργίας του νησιού την 1η Μαΐου υπό τη νέα εμπορική φιλοσοφία των ανθρώπων που διεκδικούν την “αξιοποίησή” του, μόνο τα παραπήγματα που δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό σήμερα υπάρχουν πάνω στην Υδρούσα.

"Άθληση για όλους" στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ξεκινούν τα νέα προγράμματα "Άθλησης για Όλους" που απευθύνονται σε δημότες και κατοίκους όλων των ηλικιών στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως γράφουν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, «κατανοώντας τη σημαντικότητα της άσκησης για τους μικρούς μας φίλους, σχεδιάσαμε ειδικά προγράμματα άθλησης προσχολικής ηλικίας, όπως μουσικοκινητική αγωγή, αλλά και σχολικής ηλικίας, όπως ρυθμική-ενόργανη γυμναστική και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί.

Για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας του ατόμου, διαμορφώσαμε ειδικό πρόγραμμα άθλησης και δραστηριότητας στη φύση για ενήλικες, καθώς επίσης προσαρμοσμένο πρόγραμμα άσκησης, βάσει των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Με... χορηγίες αυγά δε βάφονται

Βαδίζοντας στον έκτο χρόνο της οικονομικής κρίσης και με τα δημόσια ταμεία να έχουν «στεγνώσει» εξαιτίας των πολιτικών που εφήρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών,
τα προβλήματα οξύνθηκαν και παράλληλα ένας «στόλος» χορηγών ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια κάνοντας όλους να αναρωτιούνται αν το νόμιμο είναι και ηθικό.

Στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, η λογική: «δεν κοιτάμε στα δόντια το γάιδαρο που μας χαρίζουν» έχει γίνει «σύνθημα» και κάθε λογής χορηγοί είναι ευπρόσδεκτοι χωρίς να υπολογίζεται το πραγματικό συμφέρον του δήμου.

Δύο κούνιες, δύο τραμπάλες και ένα πολυσύνθετο όργανο
Η ανάγκη εξεύρεσης πόρων είναι πραγματική όπως και η ανάγκη να παραχθεί έργο προς όφελος των δημοτών. Ποιο είναι όμως το τίμημα;

Καταγγελία πολίτη για οδηγό λεωφορείου που σκότωσε και εγκατέλειψε σκύλο στο Μοσχάτο

Επιστολή στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α.) έστειλε η Μαρία Κακαλιούρα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός τροχαίου που συνέβη στο Μοσχάτο της Αττικής στην οδό Γράμμου το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου με θύμα έναν σκύλο.

Σύμφωνα με την κα Κακαλιούρα ο οδηγός του λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Α. της γραμμής 218 έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό είχε ως συνέπεια ο σκυλάκος -που δεν ήταν αδέσποτος- να πεθάνει ακαριαία, ενώ ο οδηγός παρά τον θόρυβο και τον θανάσιμο τραυματισμό του ζώου δεν σταμάτησε καν και συνέχισε το δρομολόγιο του.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, που είχε βγει βόλτα με τον σκύλο του το κρατούσε από το λουρί. Όμως κάποια στιγμή το σκυλί του ξέφυγε και μέσα σε μερικά λεπτά ο τετράποδος σύντροφός του κείτονταν νεκρός στην άσφαλτο.

ΟΑΕΔ: Από σήμερα έως 27 Απριλίου οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας

Πρόγραμμα δημιουργίας 32.433 θέσεων εργασίας για ανέργους που θα απασχοληθούν σε διάφορους δήμους της χώρας, πλήρους απασχόλησης και πεντάμηνης διάρκειας,
ξεκινά σήμερα, Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών και ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015, ενώ λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως.

Προσλήψεις σε Δήμους & Περιφέρειες με το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» - Η διαδικασία & οι προθεσμίες

Με στόχο την κάλυψη των αναγκών των δήμων και Περιφερειών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών, σε προσωπικό που αφορά θέσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γΟ.), τα οποία επιδρούν καταλυτικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ζητά την αποστολή αιτημάτων απο τους δήμους για τις ανάγκες σε προσωπικό.

Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Κοντονή το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 29 του ν. 4151/29.04.2013, στα πλαίσια των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», εξαιρείται των διαδικασιών της υπ. αριθ. 33/2006 ΠΥΣ.

Η Δ/νση Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), μέσω του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), προτείνει τις θέσεις των Π.Φ.Α. που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των τμημάτων των Π.Α.γ.Ο. και Αναπτυξιακού Αθλητισμού, που υλοποιούν οι φορείς - ΟΤΑ α΄ & β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο που αυτή εκδίδει.

Επιλεκτικό το ενδιαφέρον των τριών δημάρχων για τη Δημόσια Περιουσία, καταγγέλλει το Άνω Κάτω στο Καλαμάκι

Επιλεκτικό ενδιαφέρον για τη δημόσια περιουσία καταλογίζει η δημοτική κίνηση "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" στους τρεις δημάρχους Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου με αφορμή την κοινή συνεδρίαση
των δημοτικών συμβουλίων που συγκάλεσαν.

Μεταξύ άλλων τους επικρίνει ότι περιόρισαν τη συζήτηση στις διεκδικήσεις των απογόνων Νάστου και άφησαν εκτός τα μεγάλα ζητήματα του πρώην αεροδρομίου και των παραλιών και την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ ως φορέα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κίνησης:

Φέτος το Πάσχα θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στο Ευαγγέλιο...


 Πηγή: i-kyr.gr

Οι δεσμεύσεις Φωτίου στην ΚΕΔΕ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της , Γιώργο Πατούλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα όπως η υλοποίηση των κοινωνικών πολιτικών στους δήμους της χώρας, η συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων και η διασφάλιση της ανάλογης χρηματοδότησής τους.

Σε ό,τι αφορά την στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, η κ. Φωτίου τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία έγκρισης και καταβολής προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Γ.Σ.Αργυρούπολης: Ματς «φωτιά» δύο στροφές πριν το τέλος της σεζόν

Η «μητέρα όλων των μαχών» είναι η επόμενη αναμέτρηση για τον ΓΣΑ που φιλοξενεί το πρωτοπόρο Αιγάλεω στην Αργυρούπολη και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του για άνοδο. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Νίκη για τα Σούρμενα που σκαρφάλωσαν στην έκτη θέση του πρώτου ομίλου. Σημαντικό «διπλό» της Λαύρας μέσα στην έδρα του Παράδεισου. Ισοπαλία για τον ΑΟΝΑ.

Α' ΕΠΣΑ (1ος και 2ος όμιλος)

28η αγωνιστική
Σούρμενα - Πανερυθραϊκός 2-0: Τα γκολ οι Χατζηγεωργίου (7') και Γιαννόπουλος (71΄).
(29η αγωνιστική: Εθνικός Αστέρας - Σούρμενα)
Ακάδημος - Γ.Σ. Αργυρούπολης 0-3: (α.α.) 
(29η αγωνιστική: Γ.Σ. Αργυρούπολης - Α.Ο. Αιγάλεω)

Β' ΕΠΣΑ (2ος και 3ος όμιλος)

25η αγωνιστική
Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης - Άγιαξ Ταύρου 1-1: Με δυο πέναλτι κρίθηκε ο αγώνας, για τον ΑΟΝΑ ευστόχησε ο Πριόβολος (62').
(26η αγωνιστική: Λυκόβρυση - Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης)
Παράδεισος - Λαύρα Αργυρούπολης 0-2: Τα γκολ της Λαύρας οι Μωραϊτης (72') και Παγκάκης (88').
(26η αγωνιστική: Λαύρα Αργυρούπολης - Ερμής Ειρήνης Ηρακλείου)

Πηγή: www.sinergasia.gr

Στον τελικό της Α1 Γυναικών το Ελληνικό - Θα το παλέψει ο Πρωτέας Βούλας κόντρα στον ΠΑΟ τη Μ. Τετάρτη

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες, το Ελληνικό επικράτησε της Αναγέννησης με 89-65 και πήρε την πρόκριση για τη σειρά των τελικών στην Α1 Γυναικών.

Οι Κυπελλούχες Ελλάδας έκαναν το 3-0 στη σειρά των αναμετρήσεων και περιμένουν στον τελικό τον Πρωτέα ή τον ΠΑΟ (σ.σ. στο 2-2 η σειρά).

Δεκάλεπτα: 27-17, 51-28, 70-49, 89-65.
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκότζη 8 (2), Σταμάτη 9 (1), Παπαμιχαήλ 9 (1), Κοσμά 6, Μαγκλάρα 5, Μπαλτά 10 (2), Νικολαΐδου 5, Χαλιβέρα 5 (1), Τζόνσον 13, Μπόνη 13 (2), Β. Φουράκη 4, Στ. Φουράκη 2.
Αναγέννηση Ν.Ρ. (Καφαντάρη): Μαραγκού 3 (1), Γράψα 3, Μούρτου, Σταυρίδου 19 (2), Βασιλειάδου 6, Τζίκου 6, Μουλη 7, Σκιαδοπούλου 21.

Π. Σκουρλέτης: «Πολλά δεν πήγαν καλά χτες στις Σκουριές...»

Σκηνικό έντασης επικρατεί στις Σκουριές, με τις παράλληλες συγκεντρώσεις μεταλλωρύχων και πολιτών που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού.

"Όταν ήδη έχει
προαναγγελθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, καθόλα δικαιολογημένη, από μόνη της μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της εταιρείας δημιουργεί μια ένταση.

Επομένως ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της.

Το δίλημμα το έχεις σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ των θέσεων εργασίας και τι σημαίνει η λειτουργία της El Dorado για το περιβάλλον και όλη την ανάπτυξη της περιοχής. Γιατί η λειτουργία της εταιρείας αντιστρατεύεται όλη την οικονομία της περιοχής.

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταλήξει στο να είμαστε αρνητικοί να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία, να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη εξόρυξη και με αυτή τη δέσμευση οφείλουμε να προχωρήσουμε", τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Κατά την πάγια πρακτική μας...


 Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 05.04.2015

ΕΠΣ Πειραιά, 2ος Όμιλος Α' Κατηγορίας: ΑΕ Μοσχάτου - Ελλάς Ποντίων 3-3 (η βαθμολογία)

Συναρπαστικό παιχνίδι με πολλά γκολ έγινε ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και την Ελλάδα Ποντίων (3-3).

Τρεις φορές προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τους Παπαγεωργίου 2′. Δουληγέρη 34′ και Συράκο (φάουλ) 77′ για να « απαντήσουν » οι Πόντιοι με τους Αθανασιάδη Κ. 8′. Κάτσικα 65′ και Καραμανίδη 82′.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Βαβάκας, Γιαννακόπουλος, Μπαμπούνης, Καρδαράς (76′ Αλτόγλου), Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Ντόνε, Αθανασόπουλος, Συράκος, Πλουσής, Δουληγέρης (68′ Κρητικός)
ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Λευκόπουλος, Μαυρέλος (85′ Δημητρούκας), Κίτσιος, Παπαδόπουλος Χ., Παπαδόπουλος Λ., Τσέλιος, Κάτσικας (86′ Αθανασιάδης Γ.), Ηλιαδάκης, Καραμανίδης, Αθανασιάδης Κ., Κουτσουναμέντος (78′ Μπίτσας)

Στους υπόλοιπους αγώνες ο Ίκαρος Καλλιθέας προηγήθηκε με γκολ του Πέκωφ στο 48', αλλά κράτησε τη νίκη μέχρι το 55' (τελικό 1-1), ενώ η Θύελλα Μοσχάτου είχε δύσκολο απόγευμα γνωρίζοντας ήττα με σκορ 3-0 από τον Φαληρικό.

η βαθμολογία


 

Μοσχάτο-Ταύρος: Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Η Δημοτική Παράταξη “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, με επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου τον Άρη Κρεμμύδα, μας απέστειλε ανακοίνωση
σχετικά με την προγραμματισμένη για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σχετικά με την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και την αναβληθείσα διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο (5-3-2015)

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» δηλώνει τα εξής:

Κανονικά η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο

Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα συνεχίζεται η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. στον Ταύρο.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε βοηθητικό χώρο της εταιρείας στον Ταύρο Αττικής δεν έχει καμία σχέση με τις παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία προχώρησε στην κατάσβεση της φωτιάς. Ως εκ τούτου, η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου συνεχίζεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Πηγή: www.moschatotavros.gr 

Διαβάστε σχετικά:

Γλυφάδα: WC για σκύλους, το πείραμα απέτυχε

Κάποιο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, μου έστειλε χθες αυτή τη φωτογραφία. Αυτό είναι το "πείραμα της Γλυφάδας" με το χώρο για την ανάγκη των σκύλων.

Δυστυχώς απέτυχε.

Αντίστοιχο κάνουν τώρα στο Ελληνικό-Αργυρούπολη και ελπίζουμε εκείνο να πετύχει για να πάρουμε τις πρακτικές που ακολούθησαν…



Πηγή: geitoniamou.gr

Αλαμπάμα, 19ος αιώνας


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 05.04.2015

Αστέρας Βάρης - Ηρόδοτος 0-0

Δεν έβγαλε νικητή η αναμέτρηση του Αστέρα Βάρης με τον Ηρόδοτο καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

Την ευκαιρία να αποσπαστεί από τις θέσεις του υποβιβασμού έχασε ο Ηρόδοτος που έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον Αστέρα Βάρης εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους με αυτή την ισοπαλία έμειναν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Φώτης Θανέλλας): Λέτσο, Μανάλης, Μαγγίνας, Νινιός, Μανδύλης, Ντάλλας, Μάγγος (84' Κάλφας), Νικολακόπουλος, Γεωργιάδης, Κωβαίος, Κουιρουκίδης (67' Σωτηρόπουλος)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παναγιωτίδης, Μπαλάφας, Ρουσάκης, Χαρίτος, Γενιτσαρίδης, Προβιδάκης, Μαυρίδης (75' Χρυσοφάκης), Κοιλιάρας (87' Κλωνάρης), Μωραϊτης, Κούρτι, Πήλιος.


Πηγή: www.onsports.gr

Η Γλυφάδα 2-0 την Κηφισιά και βήμα παραμονής στη Γ' Εθνική

Ακόμα ένα βήμα έκανε η Γλυφάδα στην προσπάθειά της για την παραμονή στην Γ’ Εθνική. Αυτό γιατί επιβλήθηκε 2-0 της Κηφισιάς εντός έδρας στερώντας όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για τη άνοδο.

Ο Παναγόπουλος μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ με τον Μήτρου
στο 40’ να κάνει το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν μειώσει, ωστόσο οι προσπάθειες του Θανόπουλου στο 72’ και το 80’ σταμάτησαν στο δοκάρι.

ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θωμάς, Καραγιάννης (65' Τσιτοφώτος), Σινάνι, Ίλιεφ, Μπούμπας, Παναγόπουλος, Τσιάτσιος (80' Σκουρλής), Μάνας, Κόντι, Μήτρου (75' Βαρδακώστας), Πετρόφ
ΚΗΦΙΣΙΑ (Δημήτρης Παπασπύρου): Ιωσήπου, Στασινός, Καραμπάς, Τεγούσης, Έσλερ, Μπαντούνας (35' λ. τρ. Ανδρίκος), Τσιμικλής, Ζουζούλης (56' Θανόπουλος), Βέρμπης (71' λ. τρ. Αλμπάνης), Ματσούκας, Παπάζογλου.

Πηγή: www.onsports.gr

Φωστήρας - Παναιγιάλειος 0-3

Ο Παναιγιάλειος έκανε το χρέος του και κέρδισε εύκολα 3-0 τον υποβιβασμένο Φωστήρα, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, της FootballLeague, του Νοτίου ομίλου.

Το σκορ, άνοιξε μόλις στο 9′με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίλιεβιτς. Στο 20’ ο Μουκίδης στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την κεφαλιά από τον Τζημογιάννη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 2-0. Στο 63′ ο Σκαρτσίλας πλάσαρε, ο Γκέκας έδιωξε πάνω στην γραμμή, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Τζημογιάννης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Φωστήρας: Γκέκας, Αχείμαστος, Γκατσέσα, Βλάχος, Γρομητσάρης, Μουκίδης, Μουστόγιαννης (79′ Μπαστάνης), Μπελερής, Παντελάκης, Σιώπης, Υμεράι.
Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Ρουμπουλάκου, Τζημογιάννης, Ακπαρίδης, Γκοτσούλιας (58′ Μωυσίδης), Πιζ, Ουρτάδο (67′ Σταμόγιαννος), Μπουρλάκης (58′ Σκαρτσίλας), Μίλιεβιτς, Σεχολάρι.

Πηγή: www.onsports.gr

Β' Κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ: Αφιδναϊκός - Άρης Βούλας 2-3 & & Βουλιαγμένη - Σαρωνικός Αναβύσσου 3-0

Σε σημαντικής βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, ο Άρης Βούλας πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από τις
Αφίδνες αλλά κατάφερε -έστω και στις καθυστερήσεις- να φύγει νικητής επί του γηπεδούχου Αφιδναϊκού με 3-2.

Ήταν πραγματικό ντέρμπυ, με τους αντιπάλους να θέλουν την νίκη με κάθε τρόπο. Οι γηπεδούχοι έκαναν «κατάθεση ψυχής», στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό τομέα και ισοφάρισαν δύο φορές την ανώτερη ομάδα της Βούλας.
 
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Παπαγεωργίου στο 23’ και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-1.

Ο Αλέξης δεν θέλει...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 03.04.2015

Χαραυγιακός - Άγιος Ιερόθεος 2-3

Την ήττα γνώρισε ο Χαραυγιακός στην Ηλιούπολη κόντρα στον Άγιο Ιερόθεο που προηγήθηκε τρεις φορές.

Για τον Χαραυγιακό την πρώτη ισοφάριση πέτυχε ο Μπρούνο στο 26' με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Μπίτιλης.

Ο τελευταίος έκανε το 2-2 στο 52', ενώ στο 40' με απ' ευθείας φάουλ βρήκε το δοκάρι.


ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Δωριάδης, Γκίκα, Ντότσικας, Ράμμος (69’ Ξηροκώστας), Μπιρμπίλης, Κατσούλας, Ντα Σίλβα, Τουγουντζόγλου, Στασινόπουλος, Μπίτιλης, Κουντουριώτης (46’ Κουλουρίδης).
ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Μυλωνάς, Κουμπούλης, Κολλιάκος, Βαγγέλης, Λουκάκης (72’ Καραγεώργος), Γεωργίου, Μπερτσιάς, Μπιρμπίλης, Χατζηπαναγιώτης, Κακλαμάνος (72’ Βατίστας), Πανούσης (80’ λ. τρ. Κατσαρός).

Πηγή: www.sportifico.gr

ΑΕΚ - ΑΟΤ Αλίμου 3-0 (video) - Πέτρος Δημητρίου: «Ο Άλιμος έπεσε με αξιοπρέπεια»

Ολοκληρώθηκε η… αγγαρεία της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια της Football League επικρατώντας 3-0 του Αλίμου με τον Κρισάντους να πετυχαίνει τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ελάχιστο ήταν το ενδιαφέρον για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Football League όπου η ΑΕΚ υποδεχόταν τον ΑΟΤ Αλίμου. Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν τη νίκη για να διατηρήσουν στη χειρότερη περίπτωση τη διαφορά από τους αντιπάλους της για τα play-off.

Έτσι χωρίς να εντυπωσιάσει, έφτασε σε ακόμα μία νίκη επικρατώντας 3-0 του Αλίμου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και έκλεισε θετικά την κανονική διάρκεια. Πρωταγωνιστής για την Ένωση ήταν ο Κρισάντους που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ και… καθάρισε για την ομάδα του.

Το ΔΝΤ ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη το Άγιο Φως


Απρόβλεπτες εξελίξεις υπήρξαν στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αφού η Κριστίν Λαγκάρντ δέχτηκε την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα αλλά ζητάει να πάει το Άγιο Φως στην Ουάσιγκτον.

Η απαίτηση της Κριστίν Λαγκάρντ άφησε άφωνο τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, για να του ζητήσει οδηγίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε τι να πει στον Γιάνη Βαρουφάκη, οπότε τηλεφώνησε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δεν έχει αντίρρηση να πάει το Άγιο Φως στην Ουάσιγκτον αλλά ζήτησε να περάσει πρώτα από την Αθήνα.

Το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ θέλει το Άγιο Φως σε αποκλειστικότητα.

Η Αριστερά του τίποτα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 04.04.2015