Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το Δημ. Συμβούλιο Π. Φαλήρου για τα κυλικεία των σχολείων

Για πολλοστή φορά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα με τη μείωση 20% των μίσθιων ορισμένων κυλικείων σε σχολεία του Παλαιού Φαλήρου.

Αφορμή για τη νέα αυτή συζήτηση στη συνεδρίαση
της 30ής Μαρτίου αποτέλεσαν οι αντιφάσεις στις ψήφους των δημοτικών συμβούλων Ασημακόπουλου, Ζάγκα και Τεντόμα της παράταξης Χατζηδάκη.
 
Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου 2014, η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση, μέσω του Κ. Μερκουράκη είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερβεί το γράμμα του νόμου και με ομόφωνη πολιτική απόφαση να προχωρήσει σε μειώσεις στα κυλικεία που τις ζήτησαν.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση και μετά από έντονη διαβούλευση ο κ. Χατζηδάκης υιοθέτησε την πρόταση της ΡΑΚ κι έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε σχετική ομόφωνη απόφαση.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Ζωντανά ρεμπέτικα στον "Βλαστό", το Σάββατο 4 Απριλίου

Το Σάββατο 4/4, στις 1.30μμ γίνεται στο "Βλαστο" το μηνιαίο γλέντι του, με φαγοπότι και ζωντανή παλιά ρεμπέτικη μουσική!

Διεύθυνση: Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό, τηλ. 210 9613680.


Σας περιμένουμε όλους !


Είπαμε... η φτώχεια θέλει καλοπέραση!

Γιορτή Αυτάρκειας στην Ηλιούπολη, 16 - 19 Απριλίου


Περιήγηση στα νεοκλασικά της Αθήνας, την Κυριακή 5 Απριλίου

Μεγάλο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία  να γνωρίσει όποιος συμμετάσχει στον ιστορικό περίπατο που
οργανώνει η Εναλλακτική Δράση  στα νεοκλασικά του κέντρου της Αθήνας, την Κυριακή 5 Απριλίου.

Η Εναλλακτική Δράση μας προϊδεάζει:

Μεγάλο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε με τον ιστορικό περίπατο στα νεοκλασικά του κέντρου της Αθήνας.

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τα Παλαιά Ανάκτορα, τη σημερινή Βουλή ένα νεοκλασικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα της Βασιλικής Αυλής της Βαυαρίας Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης

Στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης συγκροτήθηκε σε σώμα και προέκυψε η εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Μιχάλης Τασούλας
Αντιπρόεδρος: Μύριαμ Ροντρίγκεζ
Γραμματέας: Νίκη Ψύλλα
Ταμίας: Ντόρα Κουφουδάκη
Μέλη: Γρηγόρης Φεραδούρος, Ευάγγελος Σούνιος, Χάρης Μπουγάς.

Το σχέδιο Β' της Δεξιάς: Κωδικός ...«κατσαρόλα»

γράφει ο Δημήτρης Τρίμης

Χθες στη Βουλή, νομίζω ότι σύμπασες οι μνημονιακές δυνάμεις υπό την ηγεσία (ακόμα) του Αντ. Σαμαρά έδωσαν το περίγραμμα της αντιπολιτευτικής τους τακτικής κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η «αριστερή παρένθεση», λένε, πρέπει να κλείσει το συντομότερο, κυρίως μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής ασφυξίας, που έχει σχεδιαστεί μαζί με την τρόικα για να φθείρει και να αποδομήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε:

Πρώτον, είτε η νέα κυβέρνηση να υποχρεωθεί να συμβιβαστεί και να γίνει εξίσου μνημονιακή και καταστροφική για τον τόπο, δηλαδή σαν τα μούτρα τους,

Πορεία στις Σκουριές την Κυριακή ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού

Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν την Κυριακή 5 Απριλίου οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με αίτημα να σταματήσει τώρα η καταστροφή στο βουνό Κάκαβος και να απαλλαγούν οι διωκόμενοι.



Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στη Μεγάλη Παναγία και την Ιερισσό, στις 11.00 το πρωί.







Πηγή: left.gr

Δυναμική πορεία για να σωθούν οι Σκουριές

Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές μέσα στα χρόνια που πέρασαν όχι μόνο δεν έχασε τη δυναμική του, αλλά γιγαντώνεται.

Αυτό έδειξε η πολυπληθής
και πολύχρωμη πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 πολιτών από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή που ζήτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τα καταστροφικά για το περιβάλλον σχέδια της "Eldorado Gold".

Στην πορεία έγινε εμφανές και το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής, αφού δυναμικό «παρών» έδωσαν αγρότες, μελισσοκόμοι, αλιείς, δασεργάτες, εργαζόμενοι και επιχειρηματιές στον δυναμικό για την περιοχή κλάδο του τουρισμού και εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα.

Σεξ: Και οι γυναίκες έχουν το άγχος της καλής «επίδοσης»

γράφουν οι Ρόκκας Κωνσταντίνος* και Θεοδωρόπουλος Αργύρης**
 
Το άγχος και οι ανησυχίες για το σεξ δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό πρόβλημα.
 
Αντίστοιχα στη γυναίκα, οι έννοιες «άγχος» και «επίδοση» περιλαμβάνουν συνήθως προβληματισμούς σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση και το πόσο αρεστή θα είναι στο σύντροφό της.
 
Πολλές γυναίκες προβληματίζονται για την εμφάνισή τους, κυρίως για τις σωματικές αναλογίες και το βάρος τους. Θεωρούν ότι έχουν υπερβολικό βάρος και κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη πιστεύουν ότι το στήθος τους δεν είναι ωραίο ή το σώμα τους δεν είναι σφιχτό.

Μεγάλη νίκη για την Θύελλα Μοσχάτου 1-0 την Α.Ε. Νίκαιας

Μεγάλη νίκη για την Θύελλα μέσα στο Μοσχάτο αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Νίκαιας.

Χάρη στο γκολ του Μπουρίκα στο 70’ η Θύελλα Μοσχάτου κατέβαλε με 1-0 την ΑΕ Νίκαιας και πέρασε πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ.

ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Ρεντζέπης, Φόνσος, Μαυρέλης Ν., Βερεσόγλου, Κωνσταντάκος, Γερολυμάτος, Σταύρου, Χουλιαράς, Σέχου (89’ Μαυρέλης Α.), Νικολόπουλος (69’ Μπουρίκας), Κολποδίνος (56’ Γονατάς).

ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ: Μακρής, Σπήλιος, Παπαναστασίου (72’ Γεώργιζας), Παπαδόπουλος, Δασκαλάκης (83’ Κάνδιας), Τριανταφύλλου, Φίπε, Μουρατίδης, Βαλσαμάκης, Κρίστο, Καλογερόγιαννης (46’ Κάμπια).

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Με την παρακάτω Ανακοίνωση ο Δήμος Αγίου Δημητρίου καλεί τους οφειλέτες στη ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δήμο, στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας»:

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

Πρόταση σοκ από Βούτση: Χωρίζουν τα 3Β!

Edit: Το κείμενο που ακολουθεί είναι το πρωταπριλιάτικο αστείο του 3vita.gr… Καλό μήνα!!!

Έγγραφο φωτιά έφτασε πριν λίγες ημέρες στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας από τις υπηρεσίες πληθυσμιακά
και οικονομοτεχνικά στοιχεία των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Στόχος δεν είναι άλλος από την τεκμηρίωση πρότασης της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, προς το ερχόμενο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική στις 7-9 Μαΐου, η οποία θα διασπά τα 3Β!

Αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο:

Τώρα: Κατάληψη στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης

Περίπου 30 άτομα νεαρής ηλικίας μπήκαν στο δημαρχείο και ζήτησαν από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν.

Στη συνέχεια ανάρτησαν πανό και με σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για κίνηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους “πολιτικούς κρατούμενους” απεργούς πείνας όπως αναφέρουν.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης ζήτησε από την αστυνομία να μην επέμβει.

Πηγή: www.neasmyrnilive.gr

Ερμής Κορυδαλλού - ΑΕ Μοσχάτου 2-2

Ισόπαλη 2-2 έληξε η συνάντηση του Ερμή Κορυδαλλού με την ΑΕ Μοσχάτου.

Οι Μοσχατιώτες προηγήθηκαν με τους Ντόνε 7’, Παπαευθυμίου 57’, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με Σταύρου 55’ και Αγγέλου 76’.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Συράκο στο 3’.

ΕΡΜΗΣ: Μαυράκης, Αγγέλου, Πέτρο, Φραγκουλάκης, Σταύρου, Κουϊμάνης, Αϊντινάι ( 46 ‘ Σατάλογλου ) , Γιαννακόπουλος, Σάμιος (85’ Παπαδόγγονας), Τσατσαρωνάκης, Κόντος.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Μαχαίρας, Γιαννακόπουλος, Μπαμπούνης, Καρδαράς, Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Ντόνε, Αθανασόπουλος, Δουληγέρης ( 65’ Αλτόγλου), Συράκος, Πλουσής.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης Γονέων Μοσχάτου-Ταύρου

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Γονέων Μοσχάτου-Ταύρου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Δύο ήταν τα ψηφοδέλτια που πήραν μέρος στις εκλογές, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Ένωσης Γονέων Μοσχάτου-Ταύρου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Μοσχάτου-Ταύρου.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (με bold όσοι εκλέγονται):

Ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς τον Δήμο.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Η Δ/νση Οικονομικών
Υπηρεσιών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενημερώνει, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως και 19 του Ν.4321/2015 (ΦΕΚ 32/21-03-2015 τεύχος Α’), οι πάσης φύσεως βεβαιωμένες οφειλές προς τους Ο.Τ.Α. δύναται να καταβληθούν τμηματικά με απαλλαγή ποσοστού των προσαυξήσεων & των προστίμων αναλογικά.

Θανατηφόρο τροχαίο και εγκατάλειψη στην Λ. Βουλιαγμένης

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 68χρονος συγκρούστηκε με άλλη που οδηγούσε 42χρονος μιας και ο πρώτος επιχείρησε προσπέραση από δεξιά.

Τα δύο μηχανάκια συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο 68χρονος να πέσει στην άσφαλτο και να παρασυρθεί από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τον εγκατέλειψε θανάσιμα τραυματισμένο.

Πηγή: www.notioanatolika.gr

Νέες συγκεντρώσεις για τα διόδια

Επανέρχονται οι Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων που προσκαλούν σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου
και εναλλακτικά την Κυριακή 19 Απριλίου.

Στα άμεσα αιτήματα των Επιτροπών, περιλαμβάνονται η απόσυρση της Αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων, η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα - Βορίδη, η αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια, η κατάργηση του 20πλάσιου, η άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και η μη λειτουργία τους, το άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και η διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Τα επαγγέλματα του ψυχολόγου - ψυχίατρου έχουν πέραση στην νεολαία...


5  χρόνια  εγκληματικής εφαρμογής των  μνημονίων, 5 χρόνια απίστευτης αδιαφορίας του Ελληνικού λαού (με λίγες εξαιρέσεις: Σκουριές, καθαρίστριες, απολυμένοι κόκα κόλα,
εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα).

Ξαφνικά ΤΩΡΑ, με  κυβέρνηση την Αριστερά, κάποιοι θυμήθηκαν (;;;) αυξήσεις, κενά στην εκπαίδευση - υγεία, την συμμετοχή 25% στα φάρμακα, 1.500.000 άνεργους - χαράτσια κ.λ.π. και ζητούν άμεση λύση. Τσάμπα μάγκες δηλαδή. 
 
Μερικοί το παίζουν πιο μάγκες από τον «άντρα» Σαμαρά, με καταλήψεις στα γραφεία του Σύριζα, στο κόκκινο, στο πανεπιστήμιο (εκ του ασφαλούς).

Αιγιαλοί: “Μπλόκο” στην εκμετάλλευση με ξαπλώστρες και αναψυκτήρια

Την απευθείας συλλογική παραχώρηση παραλιών στους Δήμους για την τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών, αναψυ­κτηρίων, κανό, θαλάσσιων ποδηλάτων με μία και μόνη Υπουργική Απόφαση απαγόρευσε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
 
Η παραχώρηση πρέπει να προχωρά κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης.

Το ζήτημα, πάντως, αυτό που άπτεται της προστασίας του περιβάλλοντος λόγω της σπουδαιότητάς του, παραπέμφθηκε προς νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κατατέθηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια

Κατατέθηκε αργά το βράδυ η πρόταση για τη σύσταση εξεταστική επιτροπής για τα Μνημόνια. Την πρόταση συνυπογράφουν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων.



ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Σύμφωνα με το κείμενο που κατατέθηκε η εξεταστική επιτροπή θα κληθεί να «διερευνήσει, τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές της περιόδου οι οποίοι αποφάσισαν την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και υλοποίησαν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομία της χώρας και θυματοποίησαν τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι βουλευτές θα πρέπει να

Τα γερμανικά κανάλια έχουν καταντήσει φερέφωνα των Ελλήνων...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 31.03.2015

Μοσχάτο: Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες στη "Μεσοποταμία"

Το "Δίκτυο Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης" της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας θεατρικού εργαστηρίου για ενήλικες
κάθε Κυριακή 11.00 - 14.00 στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.


Την ευθύνη για τη διδασκαλία και τον συντονισμό θα έχει η Έφη Κανακουσάκη -ηθοποιός, σκηνοθέτης- μέλος της Τράπεζας Χρόνου.


Έναρξη μαθημάτων την Κυριακή 19 Απριλίου.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:

  • 6945-275524 – Έφη Κανακουσάκη
  • 6932-511992 – Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης της Μεσοποταμίας
Πηγή: mesopotamia-mosxato.blogspot.gr

Ο πόνος του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και μια απάντηση

Μια ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ: http://www.esiea.gr/anakoinosi-toy-epoptikoy-organoy-deo-4/

...και μια απάντηση σε αυτό:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ. Εκδηλώσατε αστραπιαία -και με κίνδυνο να εκτεθείτε απέναντι στην εξουσία- την ακλόνητη πίστη σας στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Η ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση σας υπέρ της αδιαπραγμάτευτης αρχής της ελευθερίας του λόγου έρχεται να επιβεβαιώσει την ακρογωνιαία αρχή του σωματείου μας "Η Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης". Πάντα τέτοια.

Με την αγάπη μου
Τάσος Αναστασίου

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Στα πράσσα πιάστηκαν οι βάνδαλοι - από τα σύννεφα έπεσε το γραφείο τύπου του δήμου

Θέλουν οι βάνδαλοι να κρυφτούν, μα η χαρά δεν τους αφήνει. Αιτία της χαράς ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου από την ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού.
 
Ο φακός του δαιμόνιου εντεταλμένου στο γραφείο τύπου του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης εντόπισε τους βανδάλους που γράφουν τα συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του δήμου μας.

Για ευνόητους λόγους και για όσο θα διαρκεί η ανάκριση, δεν δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες των δραστών.

Συντετριμμένος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό της Αρχιεπισκοπής ο εντεταλμένος του γραφείου τύπου: "Πέσαμε από τα σύννεφα! Είμαστε τόσα χρόνια συνεργάτες, ήταν το δεξί χέρι μου... Δε το χωράει ανθρώπου νους! Με τι καρδιά να του ζητήσω να καθαρίσει τους τοίχους από τις βρωμιές! Πάντα μιλούσε απαξιωτικά για τους κουκουλοφόρους... Απορώ πώς δεν έπεσε φωτιά να τον κάψει την ώρα που κράταγε το μαυροκόκκινο πανό".

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης: