Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ποιος απ’ τους Προστάτες θα μας Προστατέψει, Ποιος...

Η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου, ξεχώριζε σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα, όταν εργαζόταν στη συχνότητα που νέμεται παράνομα ο αξιομνημόνευτος κ. Αλαφούζος.
 
Ευτυχώς για το καλό το δικό της αλλά και για το καλό του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, η εν λόγω, απολύθηκε ή αποχώρησε από εκεί.
 
Ακόμα και σ’ αυτό το άντρο της διαπλοκής, πάντως, η φωνή της κατάφερνε να ξεχωρίζει μέσα στη μετριότητα των υπόλοιπων στελεχών της δημοσιογραφικής ομάδας του Σκάι. Όχι μετριότητα στα μυαλά ή τις χάριτες των υπολοίπων μελών της ομάδας, ασφαλώς, αλλά μετριότητα  δημοσιογραφική.
 
Μετριότητα μιας χαρακτηριστικής υποκειμενικότητας, που ίσως να πηγάζει από τις παχυλές τους αμοιβές και τη σφοδρή επιθυμία του αφεντικού τους να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα υπέρ των δοσίλογων που μας κυβερνούσαν μέχρι τις προάλλες. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, που και σήμερα συνεχίζεται, δυστυχώς απρόσκοπτα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πάει γρήγορα


Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέλαβε την θέση της προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Αυτή είναι μια θετική είδηση.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλύτερο πρόσωπο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την θέση του προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Επίσης, το να αναλαμβάνει η πρόεδρος της Βουλής αυτή την θέση, δείχνει πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα πολύ σοβαρά.

Όποιος αντιδράει για το ένα ή το άλλο, ας σκεφτεί πρώτα πως πέρασαν 70 χρόνια, για να υπάρξει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα διεκδικήσει στα σοβαρά τις γερμανικές επανορθώσεις.

Παραμονεύουν

γράφει ο Kartesios

«Βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη παράλυση η οποία για την πραγματική οικονομία έχει τεράστιο κόστος. Σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που για πρώτη φορά δεν πληρώνουν μισθούς σε εργαζομένους, υπάρχουν εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις εξαγωγές τους, το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν ούτε καν στοιχειώδεις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης για οποιαδήποτε επιχείρηση• μα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση».

Αυτά τα είπε ο Κούλης του Μητσοτάκη. Όχι, δεν τα είπε το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014. Τα είπε στις 19 Μαρτίου 2015, σε συνέντευξή του στον Real.

Ανακάλυψε ξαφνικά ο Κούλης του Μητσοτάκη ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει. Τώρα έγιναν αυτά, για τον Κούλη του Μητσοτάκη. Τις τελευταίες 50 μέρες.

Πασχαλινό παζάρι των Κ.Α.Π.Η. Καλλιθέας, από 30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου


Καλλιθέα: Τριπλή καραμπόλα στη Θησέως

Μία γυναίκα έχασε τον έλεγχο του οχήματός της προσκρούοντας στη διαχωριστική νησίδα στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα την Παρασκευή.

Τα δύο οχήματα που ακολουθούσαν δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να σημειωθεί τριπλή
καραμπόλα. Η οδηγός το πρώτου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας και έριξαν άμμο στο οδόστρωμα καθώς είχαν χυθεί λάδια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο...

Πηγή: www.notiosxtypos.gr

Κατάληψη στο Μαξίμου...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 28.03.2015

Νότες αλληλεγγύης στη Γλυφάδα, την Τετάρτη 1 Απριλίου

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης αφιερωμένη στο Χρήστο Νικολόπουλο διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 8.00μμ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας».
 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Θα τραγουδήσουν οι: Λένα Αλκαίου, Πέτρος Ίμβριος, Δημήτρης Μπάσης και Γιώτα Νέγκα, ενώ θα συμμετάσχει και η χορωδία του δήμου Γλυφάδας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με την προσφορά τροφίμων στην είσοδο του γηπέδου.

Πηγή: geitoniamou.gr

Άγιος Δημήτριος: Πασχαλινό Παζάρι στην "ΠΡΑΞΗ", από 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΠΡΑΞΗ θα πραγματοποιήσει και φέτος bazaar πασχαλινών δώρων, με στόχο την κάλυψη ορισμένων λειτουργικών εξόδων του δικτύου (ηλεκτρικό, ενοίκιο κλπ), αλλά και την εξωστρεφή δράση μας προς τη μεγάλη γειτονιά του Μπραχαμίου.
 
 
Σας προσκαλούμε όλους να περάσετε από το παζάρι μας, να δείτε από κοντά τις δημιουργίες ανθρώπων που ασχολήθηκαν με μεράκι για να φτιάξουν λαμπάδες, διακοσμητικά κεριά, χρηστικά μικροαντικείμενα και άλλα μικρά δωράκια.
 
Η στήριξη του μικρού παζαριού μας και η παρουσία σας στο χώρο μας, είναι για εμάς χαρά και αναγκαία ανάσα δύναμης για να συνεχίσουμε την αλληλέγγυα δράση μας. 
  • Πότε: Δευτέρα 30 Μαρτίου - Μ.Τετάρτη 8/4
             Καθημερινά 19:00 - 21:00
  • Πού: Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ
            Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος, 17343
Κανείς Μόνος Του Στην Κρίση!

Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ
 
 

Πασχαλινές εκδηλώσεις του 1ου Δημοτικού Βούλας

Πασχαλινό παζάρι ετοιμάζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Ο χώρος του σχολείου θα γεμίσει από τις 11 π.μ. και στο πρόγραμμα υπάρχει:
  • Στις 12 μ. θεατρική παράσταση «Η Ροδή και το Χρυσό Βεργί» από το Σωματείο ΠΑΙ.Δ.Υ.
  • Στις 1 μ.μ. επίδειξη κρητικών χορών από την Ένωση Κρητών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Και βέβαια, λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα, ένα εκ των οποίων είναι 1 διανυκτέρευση στο Marpensa Hotel στο Αγρίνιο.

Στο χώρο θα προσφέρονται λαμπάδες, παραδοσιακές λιχουδιές, κοσμήματα, διακοσμητικά κ.ά.

Μείνετε ενήμεροι για τις δραστηριότητες του Συλλόγου από τη σελίδα του στο facebook.

Πηγή: 3vita.gr

Οι πλειοδότες για τις παραλίες και τα πάρκινγκ της Βουλιαγμένης

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι δημοπρασίες για τους παραλιακούς χώρους στο Καβούρι και το Λαιμό και τα πάρκινγκ της Βουλιαγμένης.

Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι να εκμισθωθούν οι χώροι για την ανάπτυξη ομπρελών και καθισμάτων και οι χώροι στάθμευσης για τρία χρόνια.

Έχει ενδιαφέρον ότι από τις 6 δημοπρασίες, οι 4 είχαν έναν και μοναδικό συμμετέχοντα, ο οποίος και κηρύχθηκε «πλειοδότης». Επίσης, ο πλειοδότης για το πάρκινγκ του Divani και την παραλία Μαλτσινιώτη είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το μόνο που μένει όρθιο...


Πηγή: i-kyr.gr

Ασύλληπτο ρεκόρ οι γυναίκες του Ν.Ο.Βουλιαγμένης με 44 γκολ σε ένα παιχνίδι!

Με ένα ασύλληπτο ρεκόρ στο ματς της Βουλιαγμένης με τον Ηρακλή ολοκληρώθηκε η δωδέκατη αγωνιστική της Α1 πόλο γυναικών.

Η ομάδα του Κώστα Δήμου διέλυσε με 44-3 τις Θεσσαλονικείς, που κατέβηκαν στο παιχνίδι με μόλις επτά παίκτριες.

Έτσι, το σωματείο του Λαιμού έσπασε το ρεκόρ ευρύτερης νίκης, με το προηγούμενο να ανήκει στον Ολυμπιακό από τις 11/5/2013 (41-3 τη ΝΕ Πατρών).

Κοινό δελτίο τύπου Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και SPD Αμβούργου


Αποτελεί μεγάλη επιτυχία του ΜΚΙΕ, η αποδοχή από το SPD Αμβούργου -ενός από τα τρία κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Γερμανία- των όσων στοιχείων παρέθεσε, σε ειδική προγραμματισμένη εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας το Σάββατο 21/03, ο εκπρόσωπός μας εθελοντής γιατρός, Γιώργος Βήχας (διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/03/27/amvourgo/ ).

Αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης ήταν να προβεί το SPD Αμβούργου σε δημοσίευση σχετικού δελτίου τύπου στα Ελληνικά αλλά και στα Γερμανικά, το οποίο και παραθέτουμε στη συνέχεια.

Η ενημέρωση έλαβε χώρα στα πλαίσια μιας ευρύτερης προσπάθειας του ΜΚΙΕ για την συνεχή ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σε σχέση με την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας αλλά και την ανάδειξη του ρόλου που έπαιξαν οι μνημονιακές πολιτικές σε αυτό.

Εδώ παραθέτουμε την τελευταία παράγραφο του μακροσκελούς δελτίου τύπου, που αποτελεί και την ουσία όλης αυτής της -κοινής πλέον- προσπάθειας:

Άνοιξε ο σταθμός των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου

Κανονικά γίνεται η λειτουργία του σταθμού των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στον ΗΣΑΠ, από την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί χρήστες του Συστήματος Κοινόχρηστων
Ποδηλάτων Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο σταθμός ποδηλάτων ΗΣΑΠ Μοσχάτου από σήμερα 26/3/2015, βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία. 

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Πασχαλινό bazaar από τον Σύλλογο "ΑΛΜΑ" στη Μαρίνα Φλοίσβου, στις 28 & 29 Μαρτίου


Επικίνδυνο παιχνίδι: Ομάδα εφήβων σταματάει τα τρένα στο Μοσχάτο

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού γίνονται οι επιβάτες των τρένων του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, κοντά στον ποταμό Κηφισό.

Έφηβοι, ηλικίας 13-15 ετών, σταματάνε τα τρένα στο σημείο και δεν φεύγουν μέχρι να έρθουν οι υπάλληλοι - security του σταθμού και να τους απομακρύνουν.

Χορεύουν, φωνάζουν, χαιρετάνε τον κόσμο που βρίσκεται στα βαγόνια, ενώ τα τρένα (και από τις δύο κατευθύνσεις) παραμένουν ακινητοποιημένα.

Εκτός από την καθυστέρηση στους συρμούς που δημιουργεί αυτό, τουλάχιστον 10 λεπτά για κάθε φορά, πρόκειται για κάτι πολύ επικίνδυνο, αφού τα τρένα στο σημείο αναπτύσσουν ταχύτητα και είναι δύσκολο να φρενάρουν σε μικρό διάστημα.

Το περιστατικό συνέβη και την Τρίτη (24/3), αλλά και την Πέμπτη (26/3) και καλό είναι να μην ξανασυμβεί, πρωτίστως για την ασφάλεια των παιδιών και των επιβατών.


Πηγή: www.moschatotavros.gr

Πασχαλινό happening στο εργαστήρι "Περίτεχνον" στο Μοσχάτο, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου

Γιορτή παιδικού βιβλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου

Το 1ο, το 2ο και το 6ο Δημ. Σχ. Μοσχάτου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καλούν στην εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου (Σολωμού και Κων/πόλεως).

Καλεσμένοι οι συγγραφείς Β. Ηλιόπουλος, Αντ. Παπαθεοδούλου & Χρ. Φραγκεσκάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές των τριών σχολείων θα παρουσιάσουν δρώμενα και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους προσκεκλημένους συγγραφείς.
           


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

"Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - 60 μέρες μετά": Εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου, την Τετάρτη 1 Απριλίου


Συνεχίζονται οι μετακινήσεις των υπαλλήλων στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος μετακίνησε τους δύο υπαλλήλους του δημοτολογίου από τα τμήματα στα οποία τους είχε τοποθετήσει. Αυτή τη φορά τους έστειλε στα ΚΕΠ.

Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους είχαμε αναφερθεί με δημοσίευμά μας πριν λίγες ημέρες (Μετακινούν υπαλλήλους για… τιμωρία).

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Μαρτίου. Ο δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η απόφασή του έχει τιμωρητική διάθεση επικαλούμενος ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει στην υπάλληλο πως την ζητούν στην τεχνική υπηρεσία επειδή ξέρει καλό σχέδιο.

Η Στέλλα Κάσδαγλη μιλάει στη natura.nrg

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Φωτο: Σπύρος Στεργίου για το περιοδικό Cosmopolitan
«Το γεγονός ότι στις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν πολλές δουλειές δε σημαίνει ότι για τις γυναίκες καταρρέει το όνειρο της καριέρας όπως το έχουμε στο μυαλό μας.»

Τη Στέλλα Κάσδαγλη την παρακολουθώ στενά από τότε που  έγκυος στον 3ο μήνα ρούφηξα μέσα σε μια νύχτα το πρώτο της βιβλίο, ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης σε πραγματικό χρόνο.

Έκτοτε βρίσκω πάντα κάτι νέο να διαβάσω που θα λειτουργήσει ως «τροφή για σκέψη» γύρω από τα πολλά μέτωπα που έχει
ανοίξει η Στέλλα (τις διατροφικές διαταραχές, τη βία κατά των γυναικών, τους καταπιεστικούς μύθους γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, για το πώς οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μας, για τα βιβλία, για το τρέξιμο και για την πολιτική τής τροφής).

Ποια είναι όμως η  γυναίκα με την απόλυτα κοριτσίστικη και δροσερή φιγούρα;

Αθώοι οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι Ελληνικού - Ιστορίες της παραλίας

Αθώοι οι Νίκος Ντάλλας και Ροδή Γεωργακάκη, οι οποίοι με την ιδιότητά τους ως αντιδήμαρχοι Ελληνικού μηνύθηκαν το Μάιο του 2008 από την εταιρεία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ με τις κατηγορίες της «ηθικής αυτουργίας σε φθορά» και της «υπόθαλψης εγκληματία»!

Ο «εγκληματίας» ήταν εθελοντής υδραυλικός ο οποίος το 2008 -δεύτερη χρονιά λειτουργίας της ελεύθερης δημοτικής πλαζ Αγίου Κοσμά- την Κυριακή 25 Μαΐου ημέρα έναρξης της πλαζ κατά την οποία συνεργεία του δήμου μαζί με εθελοντές πραγματοποίησαν διάφορες εργασίες, ανέλαβε να συνδέσει τις υπαίθριες ντουζιέρες με τη δεξαμενή νερού.

Άνθρωποι της εταιρείας κάλεσαν την αστυνομία για να τον συλλάβει. Η σύλληψή του απετράπη χάρη στην άμεση αντίδραση του κόσμου, οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι όμως μηνύθηκαν από την εταιρεία με τις κατηγορίες της «ηθικής αυτουργίας» και της «υπόθαλψης εγκληματία» και μετά από σειρά αναβολών και δεκάδες ώρες, χαμένες, στην Ευελπίδων, σχεδόν 7 χρόνια μετά, την Παρασκευή 27 Μάρτη του 15 δικάστηκαν και κηρύχθηκαν αθώοι.
 

Πώς σου φάνηκε ο εορτασμός;...


Πηγή: i-kyr.gr