Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αστέρας Βουλιαγμένης: To plan b μετά το "ναυάγιο"

του Δημήτρη Δελεβέγκου
 
Στο συρτάρι οδηγείται, ύστερα από την πρόσφατη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το έργο της ανάπλασης της έκτασης του Αστέρα
Βουλιαγμένης για το οποίο το αραβικών συμφερόντων fund Jermyn street real estate IV προγραμμάτιζε να διαθέσει κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία Άρης Καρυτινός στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του -κατά την πρόσφατη εκδήλωση του ULI Greece- για την επένδυση μετά από τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.
 

«Το έργο του Αστέρα Βουλιαγμένης, για το οποίο είχε πραγματοποιηθεί προεργασία δύο ετών, είχε στηριχθεί στο -πρόσφατα θεσμοθετημένο και ελπιδοφόρο- πλαίσιο του ΕΣΧΑΔΑ. Ωστόσο,  το ΣτΕ, θεωρεί, όπως προκύπτει από την απόφασή του, ότι κακώς το επενδυτικό σχέδιο στηρίχθηκε στο ΕΣΧΑΔΑ» σημείωσε ο κ. Καρυτινός και συνέχισε:

Eurofinger by ioannou

Υποδοχή μαθητών απο τη Μαδρίτη από το 5ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Στο 5ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής των μαθητών και καθηγητών από το ισπανικό σχολείο Cervantes στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών e-twinning.

Η Νάνσυ Βάθη-Δρόλια, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων υπενθύμισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι παρόμοια προγράμματα δίνουν προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση.


Η Σοφία Καρδάση, φιλόλογος του 5ου Λυκείου και υπεύθυνη του προγράμματος e-twinning, σχολιάζοντας την επιτυχία του προγράμματος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των μαθητών.

Ο «καλός», ο «κακός» μαθητής και η αριστεία: από τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 29 Μαρτίου



Ισχύς και υποκρισία - άρθρο της Ρένας Δούρου

Το ζήτημα της ισχύος στη διεθνή σκηνή παραμένει πάντα επίκαιρο. Είτε πρόκειται για τη στρατιωτική είτε για
την οικονομική ισχύ, το θέμα τίθεται επιτακτικά.

Ποιά χώρα είναι ισχυρή; Εκείνη που μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή της στις υπόλοιπες, με τρόπο μονομερή. Στο μεν στρατιωτικό επίπεδο, τα πράγματα είναι πιο σαφή: η ισχυρή χώρα επιβάλλει τη βούλησή της δια των όπλων ή της απειλής τους. Στο δε οικονομικό πεδίο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Η ουσία και στις δύο περιπτώσεις παραμένει απαράλλακτη: η επιβολή.

Και στις δύο περιπτώσεις η ισχύς, προκειμένου να μην αποτελεί ύβρη, οφείλει, κυρίως μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, να συνοδεύεται από την αίσθηση ότι κινείται εντός του δικαίου. Να υφίσταται δηλαδή, προκειμένου να επιβληθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, η βούληση του ισχυρότερου, μια νομιμοποιητική βάση, η οποία να παραπέμπει στην εκπλήρωση ενός «κοινού αγαθού»: της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε αυτά ακριβώς εδράζεται ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.

Κακή εμφάνιση και υποβιβασμός για τον Φωστήρα

Δεν τα κατάφερε η ιστορική ομάδα του Ταύρου και όπως όλα δείχνουν η σεζόν 2015-16 θα την βρει στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Ο Φωστήρας ηττήθηκε από την Καλλιθέα με 1-4 και εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες μαθηματικές ελπίδες για είσοδο της ομάδας του Φωστήρα στα play-out. Το παιχνίδι της 24η αγωνιστικής ήταν ένας τελικός και δυστυχώς η ομάδα του Φωστήρα δεν έδειξε να το έχει καταλάβει. Η Καλλιθέα δεν χαρίστηκε και το τελικό 1-4 είναι γεγονός.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι παίχτες του Φωστήρα φάνηκαν να μην πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η Καλλιθέα έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 4’ αλλά η κεφαλιά του Πίκολο έφυγε λίγο έξω. Η προειδοποίηση έγινε αλλά το μήνυμα δεν το είχαν λάβει οι παίχτες του Φωστήρα και στο 9’ μετά από κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων ο Φράγκος θα ανοίξει το σκορ για το 0-1.

Άλιμος: Δήλωση της Φανής Πύρζα με αφορμή την παραίτησή της

Η δημοτική κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι είναι μια Κίνηση που πιστεύει ότι η εναλλαγή βοηθά στην ανανέωση της πολιτικής με την είσοδο νέων ανθρώπων, βοηθά τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο, προάγει τη δημοκρατία, και εμποδίζει τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων και ιδιοτελών μηχανισμών εξουσίας.

Είναι μια διαφανής δημοκρατική διαδικασία που βοηθά να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνάμεις που διαθέτουμε.

Θεωρούμε ότι όλα τα μέλη μας πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία, να κινητοποιηθούν, να εμπλουτίσουν τις μεθόδους του αγώνα, κατά συνέπεια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα εναλλάσσονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι παραλίες να περάσουν στους δήμους, επιμένει ο αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου

Θερμός υποστηρικτής της κυβέρνησης στο ζήτημα της κατάργησης της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», εμφανίζεται ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλίππου εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται απέναντι σε πολλές προσπάθειες "αξιοποίησης - εκμετάλλευσης" των παραλιών της περιοχής και μάλιστα έχει έρθει αντιμέτωπος ακόμη και σε δικαστικές αίθουσες με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους δημάρχους μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή τους με την οποία αντιδρούν στην κατάργηση της εταιρείας, τάσσεται υπέρ της κατάργησης της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και της ανάληψης της ευθύνης διαχείρισης των παραλιών από τους δήμους που αποτελεί πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παλαιό Φάληρο: Εκδήλωση μνήμης των 79 χρόνων από το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου

Ο Σύλλογος Κρητών Παλαιού Φαλήρου & το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης
που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της επετείου των 79 χρόνων από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.00πμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00 Χαιρετισμοί:
Διονύσης Χατζηδάκης - Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Αριστόδημος Δρυγιαννάκης - Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου
Γεώργιος Πρασιανάκης - Πρόεδρος Παραρτήματος Αττικής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Ομιλία από τον Νικόλαο Παπαδάκη, Γενικό Διευθυντή Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Θέμα: «Η επικαιρότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου»
Προβολή της ταινίας του Βασίλειου Μάρου
«Η Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου»

Χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου.

Ερωτήματα & ενστάσεις από την ΡΑΚ για την κατανομή επιχορηγήσεων στους συλλόγους του Παλαιού Φαλήρου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20/2) συζητήθηκε το θέμα των επιχορηγήσεων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων Παλαιού Φαλήρου.

Από πλευράς μείζονος Αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν ενστάσεις για τη διαδικασία κατανομής των χρημάτων, καθώς ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Κώστας Μερκουράκης ζήτησε να ενημερωθούν οι Σύμβουλοι για τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε ο καταμερισμός των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΡΑΚ Κώστας Μερκουράκης, στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε για το αν υπάρχουν «συγκεκριμένα κριτήρια ή προϋποθέσεις» με τα οποία προχωρά ο Δήμος στη χρηματοδότηση των συλλόγων.

Παράλληλα, ρώτησε αν είναι υποχρεωμένοι οι σύλλογοι και τα σωματεία «να καταθέτουν στο Δήμο προϋπολογισμό και πρακτικά του κύκλου εργασιών τους» προκειμένου να απαιτήσουν ενίσχυση.

28η γωνιστική στη Β' Κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ: Με νίκες πέρασαν Άρης Βούλας και ΑΟ Βουλιαγμένης

Με εκτός έδρας νίκες πέρασαν οι ομάδες της Βούλας και της Βουλιαγμένης την 28η αγωνιστική στη Β' Κατηγορία στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ.

Αντιμετωπίζοντας τη Νίκη Δροσιάς, ο ΑΟ Βουλιαγμένης επικράτησε με 1-3, ενώ ο Άρης
Βούλας πέρασε από το Καπανδρίτι νικητής με το ίδιο σκορ, 1-3.

Στο βαθμολογικό πίνακα ο μεν Άρης Βούλας βρίσκεται δεύτερος, η δε Βουλιαγμένη ανέβηκε στη 15η θέση. Στην επόμενη αγωνιστική, η Βουλιαγμένη παίζει εκτός έδας με τα Καλύβια, και ο Άρης Βούλας υποδέχεται στην έδρα του τον Παθιακάκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου:

Μήτσο... είδα στον ύπνο μου τον Βαρουφάκη!


Πηγή: i-kyr.gr

«Εκτός Πλάνου» για τις παιδικές χαρές του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η νεοσύστατη δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις παιδικές χαρές τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η δημοτική αρχή «αναθέτει στους ιδιώτες την ανάπλαση και συντήρηση δημόσιων χώρων όπως οι παιδικές χαρές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την ίδια περίοδο που οι πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ ρημάζουν τη χώρα, που η δημόσια γη και περιουσία ξεπουλιέται στους ιδιώτες, που τα σχολεία και τα νοσοκομεία αφήνονται να διαλυθούν χωρίς χρηματοδότηση, που κάθε κοινωνικό δικαίωμα απειλείται με συντριβή, στα αποκαΐδια της πολιτικής των μνημονίων φυτρώνουν κάθε είδους Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εθελοντές «όλοι μαζί μπορούμε», φιλάνθρωπες ζάπλουτες κυρίες, επιχειρήσεις και Τράπεζες με «κοινωνικές ευαισθησίες».

Νέα Σμύρνη: έβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άνεργη που πουλάει κουλούρια για να ζήσει...

5000 ευρώ πρόστιμο, στην κυρία που πουλά κουλούρια στην πλατεία, διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις. Μετά από 5 χρόνια ανεργίας και με μητέρα υπερήλικα κατάκοιτη, μόνες τους, η κυρία κατάφερε να φτιάξει ένα καρότσι και να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν έχει άδεια.
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο προ 6μήνου αρνήθηκε να της δώσει άδεια και κατά πλειοψηφία στήριξε την άποψη να μην δίνονται άδειες σε μικροπωλητές. Η πλειοψηφία του ΔΣ με Δήμαρχο Τζουλάκη και αντιδήμαρχο Κονιδάρη, θεωρεί πως έχει τόσο τακτοποιημένη την πανέμορφη πλατεία μας, που είναι μίασμα να την πατούν άνθρωποι της δουλειάς.

Έτσι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η κυρία κουλουρτζού να μείνει απροστάτευτη απέναντι στο Νόμο, και το τόσο φιλολαϊκό σώμα της αστυνομίας να της ρίξει (όπως μάθαμε με μεγάλη χαρά και βία) αυτό το πρόστιμο της ντροπής για τη Νέα Σμύρνη μας.

Την άλλη μέρα τραβήξαμε φωτό από την πλατεία.

Κλοπή του αυτοκινήτου της Μιρέλας Μανιάνι από την πυλωτή του σπιτιού της στη Βούλα

Η Μιρέλα Μανιάνι έπεσε θύμα κλοπής, ενώ η ίδια κοιμόταν στο σπίτι της στη Βούλα.

Όπως δηλώνει η ίδια στο sportsfeed, «Εγώ κοιμόμουν στο διαμέρισμα που μένω στην πολυκατοικία και υπάρχει και άλλος κόσμος και άλλα αυτοκίνητα και δεν καταλάβαμε κάτι». Οι δράστες μπήκαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας και αφού παραβίασαν το αυτοκίνητο, το έκλεψαν και έφυγαν. 


Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού έκανε μήνυση κατά αγνώστων μήπως τελικά βρεθεί το αυτοκίνητό της.

Καλλιθέα: Πουλούσε προϊόντα «μαϊμού» και τη συνέλαβαν

Συνελήφθη στην Καλλιθέα 30χρονη ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος, καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι πουλούσε, μεγάλες ποσότητες απομιμητικών προϊόντων ένδυσης και αξεσουάρ που έφεραν σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος γυναικείων προϊόντων «μαϊμού» (τσάντες, μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα).

Σύμφωνα με την εκτίμηση πραγματογνώμονα, η ζημιά που υπέστησαν οι εταιρείες, από τη διάθεση-πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων, ανέρχεται σε ποσό που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα, την Κυριακή 29 Μαρτίου & την Πέμπτη 2 Απριλίου


Έκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου: «Τα τείχη της Βασιλεύουσας και οι υπερασπιστές της»

Απόψε, Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 7.00μμ θα γίνουν, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96), τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Τα τείχη της Βασιλεύουσας και οι υπερασπιστές της».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα προλογίσει με τις «αναμνήσεις του από την Πόλη» ο Στέλιος Ελληνιάδης, ιδρυτικό μέλος των Δρόμων Φιλίας και Πολιτισμού.

Η έκθεση αποτελείται από 60 φωτογραφίες των τειχών της Κωνσταντινούπολης διαστάσεων 60×90 και είναι είναι το αποτέλεσμα της 20χρονης προσπάθειας ενός ζευγαριού Ισπανών γιατρών, οι οποίοι γοητευμένοι από τα μεγαλόπρεπα τείχη της Βασιλεύουσας, επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κωνσταντινούπολη και τα φωτογραφίζουν.

Ασταμάτητο το Ελληνικό, πέρασε νικηφόρα και από την Ελευσίνα

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί για το Ελληνικό που ξεπέρασε και το εμπόδια του ΓΑΣ Ελευσίς παραμένοντας σε τροχιά ανόδου.

Νίκη για τον Ερμή Αργυρούπολης (65-55 τον Λέοντα Μοσχάτου) και ήττα για την Ηλεκτρούπολη (42-36 από τη Γλυφάδα) στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής
της Γ' κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ.

ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ - ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 70-77 (42-41)
Γ.Α.Σ.Ε.(Μαυρογιάννης): Παπαιώννου 12, Στεφάνου 4, Καρράς 7, Παραλής 7(1), Αντωνίου 13(2), Κοσκινάς 10(1), Λάσκος 15, Μαρούγκας 2
Α.Ε.Σ.ΕΛ. (Νικολαίδης,Ιντζελέρ): Καρασούλος 7, Μαγγωνάκης 31(3), Κουτσαύτης 5(1), Ευστρατίου 5(1), Λεβαδίτης 12(1), Ρούμελης 14, Μαρόπουλος, Ζαραιδώνης 3.

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ - ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. 65-55 (38-26)
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ (Φράγκος): Πελιβανίδης 19(5), Φύτρος 2, Μανωλιάδης 7(1), Παππάς Σ. 17(1), Λιάκος 6, Κανινής, Σιούτης 5, Μενιουδάκη , Μακρυωνίτης 9
ΛΕΩΝ (Μεϊμάρογλου, Παναγιωτόπουλος): Μαλτίδης 12(1), Σονίδης, Αλεξίου, Κραββαρίτης 25(2), Βρυώνης 5, Γκαφάαρ 8, Φελλάς, Νεόφυτος 2, Καππής 3(1).

ΓΛΥΦΑΔΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 42-36 (12-21)
ΓΛΥΦΑΔΑ (Καψιμάλης, Παλτζόγλου): Τάγκαλος 4, Σέιφερ 14(1), Κατσιέρης, Καλάβριας 3(1), Γουλανδρής 2, Γκονουλλού 1, Μακρυγιάννης 16(3), Τζημουράκας 2, Ποταμίτης, Λίππας, Μπενιαμίν, Γκιοβάσο.
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Γιούργας, Ριζούλης 3(1), Χατζηγώγος 6, Κορνιώτης 4, Κοντογιάννης 2, Πέτς 3, Λύρας, Σταθόπουλος 8, Ρόζος, Παπαδημητρίου 2, Γραικούσης 8, Γαλάτης

Πηγή: www.sinergasia.gr

Απομακρύνθηκε από την κορυφή ο Γ.Σ.Αργυρούπολης στην Ηλιούπολη

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΑ, ο ΓΣΑ απώλεσε τρεις σημαντικούς βαθμούς στην Ηλιούπολη καθώς ηττήθηκε από τον τοπικό Χαραυγιακό με 1-0 και πλέον βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από το πρωτοπόρο Αιγάλεω.

Στην 27η αγωνιστική η ομάδα της Αργυρούπολης φιλοξενεί εντός έδρας την Αγ. Παρασκευή με την οποία ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Νίκες για Σούρμενα (3-0 τον Άγιο Δημήτριο) και Λαύρα (3-1 την Τερψιθέα). Ήττα για τον ΑΟΝΑ με 1-2 από τον Γκυζιακό.