Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Διάρρηξη στο Λύκειο Ταύρου χθες το βράδυ

Σε επιδημία έχουν εξελιχθεί οι εισβολές σε σχολεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Θυμίζουμε ότι στις 10 Μαρτίου διέρρηξαν τα 4ο/5ο Δημοτικά Σχολεία του Μοσχάτου. 

Χθες (18 Μαρτίου) το βράδυ άγνωστοι βανδάλισαν το Λύκειο Ταύρου, σε άλλη μια επίθεση σε σχολείο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Συγκεκριμένα, μπήκαν στον εσωτερικό χώρο του Λυκείου, έσπασαν λουκέτα, προκάλεσαν φθορές σε αίθουσες και έβαλαν φωτιά σε χαρτιά και σφουγγάρια του σχολείου, που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στις τάξεις.

Επιλήφθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες και επιδιορθώσεις, το σχολείο λειτούργησε κανονικά σήμερα.

Ηταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Βαγγέλη Βέκιο

To τραγούδι "Τζουτζέδες" είναι η τελευταία ηχογράφηση του συγκροτήματος Ελελεύ. 


Η εισαγωγή του κομματιού είναι εμπνευσμένη από το τραγούδι "τα ματόκλαδά σου λάμπουν" του Μάρκου Βαμβακάρη.


Στίχοι-Μουσική:
Βαγγέλης Βέκιος
Τραγούδι: Mαρία Πανοσιάν
Μπουζούκι: Xρήστος Καψαλάκης
Ηλεκτρική κιθάρα: Στάθης Ιωάννου
Τύμπανα: Bαγγέλης Βέκιος
Ηχοληψία: Παναγιώτης Χούντας
 
 
Kαλοί μου φίλοι χαβαλέδες
καραγκιοζάκια και τζουτζέδες
του αρχηγού σας γλύφτε το πιάτο
να πάει η ζωή πιο κάτω

Μαύρη ζωή μια κατηφόρα
τελειώνει σε μια νεκροφόρα
κι'εσείς καρδαμωμένα κτήνη
κοιτάξτε πίσω τι έχει μείνει

Συντρίμμια θρύψαλα και βρώμα
που κάθε χρόνο αλλάζει χρώμα
τσαλαπατήστε την αλήθεια
φτιάχνοντας ξένα παραμύθια

Καλοί μου φίλοι χαβαλέδες
και της σφαλιάρας ντενεκέδες
δειπνήστε με τους αυλικούς σας
το πτώμα του νεκρού εαυτού σας

*** * *** 

Πλήθος ανθρώπων συνέρρευσε χτες στον Ναό της Φανερωμένης στον Χολαργό, ώστε να «αποχαιρετήσει» τον Βαγγέλη Βέκιο, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης.

Ο Βαγγέλης Βέκιος άλλωστε, με την πορεία του στον χώρο της μουσικής και των ερτζιανών, είχε κερδίσει πλείστους φίλους και συνοδοιπόρους.

Άφησε το δικό του στίγμα, όπου και αν εργάστηκε, ενώ ανέδειξε με τις επιλογές μια σειρά νέων επαγγελματιών σε όλους τους χώρους.

Συνέδεσε το όνομά του με πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανάμεσά τους και τον «105,5 Στο Κόκκινο», του οποίου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και επί πολλά χρόνια διευθυντής προγράμματος.

Οι φίλοι του άλλωστε δεν προέρχονταν μόνο από έναν χώρο, γεγονός που φάνηκε και στη σύνθεση όσων έφτασαν για την τελετή: πολιτικοί, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, με τον οποίο τον συνέδεε στενή φιλία, μουσικοί και άνθρωποι της δισκογραφίας, δημοσιογράφοι και στελέχη μέσων ενημέρωσης, αλλά και παλιοί συμμαθητές του από τον Χολαργό όπου μεγάλωσε, καθώς και γείτονές του στην Κερατέα, όπου διέμενε και συνέβαλε τα μέγιστα για να γιγαντωθεί το τοπικό κίνημα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Βαγγέλη Βέκιου επέλεξε να γίνουν δωρεές στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Μοσχάτο: Τοποθετήθηκαν κολωνάκια για τα ατυχήματα στην Κοραή & Πλάτωνος

Πλαστικά κολωνάκια τοποθέτησε ο Δήμος σε μια ύστατη προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα στη συμβολή των οδών Κοραή και Πλάτωνος στο Μοσχάτο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα κολωνάκια αποτρέπουν το παρκάρισμα στη συγκεκριμένη γωνία, με αποτέλεσμα να υπάρχει σαφώς καλύτερη ορατότητα για τους οδηγούς και από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σημείο υπάρχουν πινακίδες STOP, αλλά και παλλόμενο φανάρι, αλλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Μοσχάτο: Προβολή της ταινίας "MILK" από το Cine Μεσοποταμία, το Σάββατο 21 Μαρτίου

«Κάπου στο Σαν Αντόνιο, τη γειτονιά των παιδικών μου χρόνων, βλέπω έναν gay να ανοίγει ένα χαρτί και να διαβάζει ότι ένας ομοφυλόφιλος εξελέγη στο Σαν Φρανσίσκο. Ξέρω ότι υπάρχει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.» - Χάρβεϊ Μιλκ (Harvey Bernard Milk: 22 Μαΐου του 1930 - 27 Νοεμβρίου του 1978)

Έχοντας κουραστεί να κρύβεται επειδή είναι gay, ο Χάρβεϊ Μιλκ παρατάει την υψηλόμισθη δουλειά του στη Γουόλ Στριτ
και πηγαίνει στην περιοχή Castro του Σαν Φρανσίσκο για να μείνει με τον εραστή του, Σκοτ. Εκεί, το φωτογραφείο που διατηρεί θα γίνει το σημείο συνάντησης αρκετών ανθρώπων της κοινότητας, που στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων από τη συντηρητική κοινωνία.

Ο Χάρβεϊ γίνεται η φωνή αυτής της σιωπηλής πλειοψηφίας και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Το 1978 το άδοξο τέλος του θα σφραγίσει την ιστορία του, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει και πηγή έμπνευσης...

Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας στην Καλλιθέα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομίας (ΚΕΑΚ) σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 6:00μμ στο Δημαρχείο Καλλιθέας σεμινάριο με θέμα την Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία και τις ευκαιρίες σε περίοδο κρίσης.

Το σεμινάριο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες του αυτοαπασχολούμενου στις επιχειρήσεις με όσο το δυνατόν απλή και κατανοητή γλώσσα και είναι δωρεάν.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να αναλύσει τι είναι επιχειρηματικότητα καθώς και τη δομή ενός Business Plan βήμα βήμα, ώστε ο επιχειρηματίας να αναπτύξει μια δυναμική, ταυτόχρονα με τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

24χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Eγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας εμπλουτισμένης κάνναβης (skunk), διατηρούσε στο σπίτι του στη Γλυφάδα 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών,
από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Οι αξιωματικοί που συνέλαβαν τον 24χρονο επ' αυτοφώρω, έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν στην έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ότι ο νεαρός είχε μετατρέψει μέχρι και ντουλάπα του σπιτιού σε εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης.

Ο συλληφθείς επρόκειτο να προσαχθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Πανιώνιος πήρε τη «μάχη» με τη Βέροια και σώζει την «παρτίδα»

Ο Πανιώνιος επικράτησε 4-2 της Βέροιας στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Μπαργκάν στο 11', αλλά «γύρισαν» το ματς με τέρματα των Κολοβού (37'), Φούντα (48΄, 57΄) και Γιάννου (76΄), πριν μειώσει στο 78΄ ο Μπεν.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «καίγονταν» για τη νίκη και μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως η Βέροια τους αιφνιδίασε και άνοιξε το σκορ στο 11΄, με κεφαλιά του Μπαργκάν μετά από σέντρα του Καλτσά.

800 κιλά τρόφιμα συγκέντρωσε ο Α.Ο.Παλαιού Φαλήρου για τους άστεγους και άπορους

Περίπου 800 κιλά τρόφιμα συγκέντρωσε ο Α.Ο.Παλαιού Φαλήρου για τους άστεγους και άπορους του Π. Φαλήρου.

Τα τρόφιμα (αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, ελαιόλαδο, καφές, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια κ.λ.π.) προσφέρθηκαν από τα μέλη
του Ομίλου και τις οικογένειες των αθλητών του και παραδόθηκαν το Σάββατο 14 Μαρτίου στον αντιδήμαρχο Ι. Φωστηρόπουλο, για το συσσίτιο του Δήμου και το κοινωνικό παντοπωλείο και στον πατέρα Σπυρίδωνα από την Παναγίτσα Π. Φαλήρου για το συσσίτιο της εκκλησίας.

Το ΔΣ του Α.Ο.Π.Φ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς και υπόσχεται ότι θα επαναληφθεί στο μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

"Χάθηκε όλη η εμπιστοσύνη" στη Γερμανία



O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, που εσχάτως συναγωνίζεται τον Έλληνα ομόλογό του σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, δήλωσε ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα "χάθηκε όλη η εμπιστοσύνη".

Το ότι ο Β. Σόμπλε δεν έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο ίδιος προτιμά να κυβερνά δεσποτικά την Ευρώπη μέσω των κατά τόπους παραρτημάτων του ΕΛΚ. Το βασικό, όμως, είναι ότι ο κ. Σόιμπλε είχε εμπιστοσύνη στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις:

* Τους είχε εμπιστοσύνη όταν έφτιαχναν τα greek statistics και εξωράιζαν την εικόνα των οικονομικών της χώρας. Τους είχε εμπιστοσύνη όταν με το ξέσπασμα της κρίσης, πάλι με greek statistics, δημιούργησαν μείζονα ευρωπαϊκη κρίση και οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την περιπέτεια.

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία του ΜΚΙΕ για την ενημέρωση των λαών της Ευρώπης

Το ΜΚΙΕ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έδωσε μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία με σκοπό τόσο την ευαισθητοποίηση όσο και την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Έτσι καταφέραμε να πετύχουμε πολλές μικρές νίκες με την βοήθεια των πολιτών και ανατρέψαμε -σε αρκετές περιπτώσεις- απάνθρωπες αποφάσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και όσων υπηρετούσαν τις πολιτικές αποφάσεις τους.

Στηριζόμαστε στην ενημέρωση με αποδείξεις και στοιχεία πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο αφυπνίζονται οι πολίτες. Τα δελτία τύπου μας, μεταφράζονται στα Αγγλικά, και οι φίλοι του ιατρείου μεταφράζουν τα κείμενα μας και σε άλλες γλώσσες.

Επιτροπή Αγώνα: «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να καταργηθεί!»

«Ο αγώνας για το Ελληνικό δεν είναι αγώνας μόνο για την ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ.Κοσμά από το ΤΑΙΠΕΔ και για την κατάργηση του απαράδεκτου Ν.4062/2012 για την περιβόητη "αξιοποίηση" του Ελληνικού με ξενοδοχεία,mall, καζίνο, γκόλφ και πολυτελείς κατοικίες.

Ο αγώνας για το Ελληνικό δεν είναι αγώνας μόνο για την απόδοσή του στους κατοίκους της Αθήνας ως ένα δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου.

Ο αγώνας για το Ελληνικό είναι αγώνας για τη δημόσια γη και τους κοινούς πόρους της χώρας μας. Είναι αγώνας για το δημόσιο πλούτο γενικά, ως στοιχείο που πρέπει να διαφυλαχθεί λόγω της περιβαλλοντικής του σημασίας και να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών όλων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα.

Οι Κυπελλούχες Ελλάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης (φωτογραφίες)

Τα κορίτσια της Α.Ε. Σουρμένων Ελληνικού με το Κύπελλο στα χέρια μπήκαν στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους διακόπτοντας με αυτό το όμορφο τρόπο για λίγο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ημερίδα: Το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου λένε όχι στην βία στο σχολείο

Εκδήλωση για όσους φροντίζουν ασθενείς με Αλτσχάιμερ υπό την αιγίδα Δήμων της Νότιας Αθήνας

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών», στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου - Πλανητάριο (Λ. Συγγρού 387) από τις 10:00 έως τις 17:00. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7013271

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στο δύσκολο έργο τους.

Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου.

Συναυλία με έργα για κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου

Συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου με έργα για κιθάρα από τους μαθητές της τάξης Ν. Χατζηελευθερίου.

Η συναυλία θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου στις 8:00μμ στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου, Λυκούργου & Ελευθερίας, Μοσχάτο.

Πηγή: my-mosxato.blogspot.com

Βρέθηκε η Νταϊάνα Ν. που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Ταύρου!

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Νταϊάνας Ν., 14 ετών που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Ταύρου.

Η περιπέτεια της Νταϊάνα Ν., 14 ετών, έληξε δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Νταϊάνα βρέθηκε χθες το βράδυ και είναι καλά στην υγεία της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών που αξιοποίησαν τις υπάρχουσες πληροφορίες είχαν ως αποτέλεσμα το αίσιο τέλος στην αναζήτηση της ανήλικης.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Νταϊάνα και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.


Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr


Πηγή: my-mosxato.blogspot.com

Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα: ''Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου χωρίς απόβλητα''


Κοινωνικό πείραμα: ρατσιστική επίθεση σε στάση λεωφορείου - πώς θα αντιδρούσες;

Οι μη ορατές κάμερες κατέγραψαν τις αληθινές αντιδράσεις των ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο: Στις 20 Φεβρουαρίου, η ActionAid
πραγματοποίησε ένα κοινωνικό πείραμα στο κέντρο της Αθήνας σε 2 στάσεις λεωφορείου (Συγγρού Φιξ), με θέμα το ρατσισμό.

Όπως σημειώνει η ActionAid:

Συνεχίζουμε. Ο ρατσισμός είναι ακόμα εδώ κι εμείς συνεχίζουμε την εκστρατεία μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πώς; Αυτή την φορά πραγματοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κοινωνικό πείραμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Πασχαλινό Μπαζάρ από τους Φίλους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, την Κυριακή 29 Μαρτίου

Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ)», εθελοντές και φίλοι, που ζουν καθημερινά από κοντά τον τιτάνιο αγώνα του ΜΚΙΕ να στηρίξει τον άνεργο, ανασφάλιστο και άπορο συνάνθρωπό μας, διοργανώνουν και φέτος λίγο πριν από το Πάσχα ένα Bazaar, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, (από τις 10.00 μέχρι τις 18.00), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης, κοντά στο σταθμό του μετρό «Ελληνικό») και μαζί μια εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του Ιατρείου.
 
Σε τι διαφέρει αυτό το Bazaar;

Όπως είναι γνωστό, το Ιατρείο μας δε χρηματοδοτείται από κανέναν και μόνος πόρος για την κάλυψη των αναγκών του είναι η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου, που σπεύδει να προσφέρει φάρμακα, εμβόλια, παιδικές τροφές και ό,τι ακόμα μπορεί να φανεί χρήσιμο στους συνανθρώπους μας. Το έργο του Ιατρείου γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, μαζί όμως και οι ανάγκες και οι ελλείψεις του.

Γι’ αυτό λοιπόν, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το Πασχαλινό Bazaar, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια, για να στηρίξουν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου.