Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέο ΔΣ στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βάρης

Εκ νέου πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου εξελέγη ο ιατρός Χρήστος Ριφιώτης, στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 15 Μαρτίου.

Μετά τις εκλογές, το νέο διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώµα στις 17 Μαρτίου 2015 και µε οµόφωνη, φανερή ψηφοφορία προέκυψαν τα παρακάτω:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο:
1. ΡΙΦΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος ∆.Σ.
2. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ Αντιπρόεδρος ∆.Σ.
3. ΤΡΑΚΑ∆Α ΑΣΠΑΣΙΑ Γεν. Γραµµατέας
4. ΤΖΗΛΙΟΥ-ΤΡΙΒΥΖΑ ΧΑΡΑ Ταµίας
5. ΣΟΥΪΤΣΜΕ ΑΡΤΕΜΙΣ Ειδική Γραµµατέας
6. ΠΛΙΤΣΗ-ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Βοηθ. Ταµία
7. ΚΑΣΣΗ ΣΟΦΙΑ Μέλος

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ Β. Αναπληρωµατικό Μέλος

ΓΑΡ∆ΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Αναπληρωµατικό Μέλος
ΜΑΝΑΒΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αναπληρωµατικό Μέλος


Η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή:
1. ΚΑΡΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
2. ∆ΡΙΖΗ ΕΙΡΗΝΗ
3. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


Πηγή: 3vita.gr

Ρακέτες στη Βουλιαγμένη; 500 ευρώ πρόστιμο!

500 ευρώ πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όποιον …συλληφθεί να παίζει ρακέτες στον παραλιακό χώρο του Αγ. Νικολάου Βουλιαγμένης στο Καβούρι.

Σε αυτή την αμφιλεγόμενη απόφαση κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης την προηγούμενη εβδομάδα, επικαιροποιώντας ανάλογη απόφαση του 2010 επί δημαρχίας Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Όπως αιτιολόγησε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στη συκεκριμένη περιοχή τα σπίτια των κατοίκων είναι πολύ κοντά στην παραλία και αναφέρονται κάθε χρόνο παράπονα από οχλήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν κατά πλειοψηφία:
«Επικαιροποιεί τις αποφάσεις 94/2010 και 158/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου  Βουλιαγμένης που αφορούν την απαγόρευση της χρήσης ξυλορακέτας στον παραλιακό χώρο του Αγ. Νικολάου Βουλιαγμένης και την επιβολή προστίμου συνολικού ποσού 500,00€ για κάθε παράβαση, προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και η προστασία τους από την ηχορύπανση».
Με την απόφαση διαφώνησαν οι Δημοσθένης Δόγκας και Θάνος Ματόπουλος.

Βέβαια, άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος θα εφαρμόσει αυτή την απόφαση, μιας και δεν υπάρχει ακόμη Δημοτική Αστυνομία…

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Θέματα αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων συζήτησαν Δούρου - Ξυδάκης

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη είχε σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για ζητήματα Πολιτισμού και Νεότητας, Εύη Αποστολάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών πολιτιστικών πρωτοβουλιών με βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές εξέτασαν θέματα όπως: τις δυνατότητες υλοποίησης καλλιτεχνικών δράσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, με την έγκριση και τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Παράλληλα, εξετάστηκε και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών οικολογικού χαρακτήρα, όπως η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο ΥΠΠΟ και σε άλλους εποπτευόμενους φορείς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας για την προαγωγή όλων των θεμάτων πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Συναγερμός για δύο ανήλικες αγνοούμενες σε Ταύρο και Άνω Πετράλωνα (φωτο)

Συναγερμός έχει σημάνει για δύο ανήλικα κορίτσια που εξαφανίστηκαν από Ταύρο και Άνω Πετράλωνα τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στις 16 Μαρτίου στις 18:00 εξαφανίστηκε από την περιοχή των Άνω Πετραλώνων η 15χρονη Σιμπέλ Κ. Από εκείνη την ώρα δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Η Σιμπέλ έχει μαύρα μακριά μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1.70 μ. και ζυγίζει 65 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε
φορούσε πλεχτή μπεζ ζακέτα, άσπρο τζιν παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια.

Μια ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, η 14χρονη Νταϊάνα Ν. εξαφανίστηκε στις 14:00 το μεσημέρι από την περιοχή του Ταύρου.

Έχει ύψος 1.55 μ., ζυγίζει 40 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρο μπουφάν με κουκούλα, μπλε τζιν παντελόνι και ροζ παπούτσια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr


Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Απορρίμματα: Δεσμεύσεις της Δούρου για χρηματοδότηση σε 4 δήμους των βορείων - Τι κάνουν οι δήμαρχοι στα νότια προάστια;

Θετικά άκουσε τις πρώτες σκέψεις και τα σχέδια 4 δημάρχων από τα βόρεια προάστια η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε ότι το πλάνο των τεσσάρων δήμων είναι εναρμονισμένο με τη νέα φιλοσοφία του ΕΔΣΝΑ και δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει ένα ώριμο σχέδιο.

Όσο για τα νότια ήδη από την 1η Μαρτίου γράφαμε ότι κανένας Δήμος της Νότιας Αθήνας δεν εκπόνησε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, όπως τους ζητούσε με προ πέντε μηνών επιστολή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου να κάνουν μέχρι τέλη του 2014.

Αφού θυμίσουμε ότι ανάλογη πρωτοβουλία των πρώην δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης κκ Ορφανού, Κόκκορη και Κορτζίδη δεν συνεχίστηκε από τις νέες διοικήσεις, παραθέτουμε το ρεπορτάζ του www.aftodioikisi.gr:

Παρασκευόπουλος: «Καμία "φωτογραφική" εύνοια για Ξηρό, δεν θα αφήσουμε να πεθάνει κόσμος !»

Κατηγορηματικά απέκρουσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος τις αιτιάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η διάταξη του προωθούμενου νομοσχεδίου που αφορά την αποφυλάκιση κρατουμένων με βαριά αναπηρία «φωτογραφίζει» την περίπτωση του Σάββα
Ξηρού.

«Η νομοθεσία που ετοιμάσαμε δεν έχει καμία φωτογραφία, ούτε θετική να ευνοείται αυτός, ούτε αρνητική να ισχύει για όλους εκτός από έναν», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι  θεσπίστηκαν γενικά κριτήρια.

Ο κ.  Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, είδε κρατούμενους «σε πολύ άσχημη κατάσταση από άποψη υγείας». Και σχολίασε:

«Δεν επιτρέπεται η ελληνική πολιτεία να κρατά ανθρώπους που είναι άρρωστοι σε αυτή την κατάσταση. Γι' αυτόν τον λόγο θεσπίσαμε μια ρύθμιση η οποία προβλέπει την ταχύτερη έξοδο αυτών των ανθρώπων» σημείωσε. Διευκρίνισε, τέλος, πως  ορίζονται τρεις κατηγορίες αναπηρίας (50, 67 και 80%), καθώς και ότι ανάλογη θα είναι η σύντμηση του χρόνου.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο Μέγαρο Μαξίμου - προσαγωγές

Παρέμβαση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιεξουσιαστές, οι οποίοι ανάρτησαν πανό για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του kokkino.gr, οι προσαγωγές είναι 15, και οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Η σημερινή παρέμβαση των αντιεξουσιαστών, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων παρεμβάσεων και συμβολικών καταλήψεων, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μια τέτοια ενέργεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Στοπ στην υλοτόμηση στις Σκουριές βάζει ο Γ. Τσιρώνης με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Να μην προχωρήσει η υλοτόμηση στην περιοχή Λάκκος Καρατζά όπου η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός επιδιώκει να κατασκευάσει δύο τεραστίων διαστάσεων φράγματα στις
Σκουριές έδωσε εντολή ο αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γ. Τσιρώνης με χθεσινό έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης τονίζοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος της νομιμότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τα 300 στρέμματα δάσους τα οποία βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή των φραγμάτων και τα οποία η εταιρεία πιέζει με κάθε τρόπο να κοπούν την ίδια στιγμή που η υπόθεση των φραγμάτων βρίσκεται στο ΣΤΕ το οποίο έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία καθώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του στις 11 Μαρτίου ο Υπουργός τόνιζε πως ο έλεγχος για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης είχε ολοκληρωθεί και πως προέκυπτε η νομιμότητα των πρωτοκόλλων τονίζοντας πως “κατόπιν τούτου θα εφαρμοστεί ο νόμος” χωρίς να διευκρινίζει αν ξεκινά ή όχι η υλοτόμηση στην περιοχή.

Νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Στέργιος Πιτσιόρλας - Τι λέει για το Ελληνικό

Στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις -που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα- το άρθρο 24 προβλέπει τη δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Το συγκεκριμένο Ταμείο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ και τα έσοδά του θα διατίθενται για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Εν τω μεταξύ, ο προταθείς από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του νέου Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας επισήμανε ότι η δημόσια περιουσία, πρέπει να αξιοποιηθεί όχι όμως και να αποτελέσει αντικείμενο χαριστικών πράξεων απέναντι σε ιδιώτες, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα γίνει η διάκριση για το ποια κομμάτια της δημόσιας περιουσίας -που σχετίζονται με δημόσια αγαθά ή την πρόσβαση σε δημόσια αγαθά- δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την διαδικασία.

Κατευθύνσεις ενός νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου στην Αθήνα

εισήγηση του Πάνου Τότσικα *

στην Δημόσια συζήτηση του «Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας», 15 Μαρτίου

Εισαγωγή

Στις αρχές του 2010, έλαβα μια πρόσκληση από τον τότε πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας
(ΟΡΣΑ) καθηγητή Γιάννη Πολύζο να συμμετάσχω σε μια άμισθη Ομάδα Εργασίας με θέμα «Περιβάλλον - Αγροτική γη», εν όψει της διαμόρφωσης ενός νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας. Αν και είχα κάποιες επιφυλάξεις για μια σειρά λόγους, τελικά δέχτηκα την πρόσκληση και συμμετείχα σ’ αυτή την Ομάδα Εργασίας.

Αστέρια Γλυφάδας: Διάσταση απόψεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Διάσταση απόψεων εκδηλώθηκε κατά τη χθεσινή ψηφοφορία αναφορικά με  τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη μετατροπή του υφιστάμενου τουριστικού συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας», στην παράταξη «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.

Η γνωμοδότηση ναι μεν εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με τις ψήφους και των παρατάξεων «Αττική» του Γ. Σγουρού και «180 μοίρες Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» του Γ. Κουμουτσάκου, αλλά δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας εξέφρασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τηναντίθεσή τους στη ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, ‘Αννα Βασιλάκη, Γιάννης Πρωτονοτάριος, Φλωρεντία Νικολιδάκη, Ζωή Ράϊκου και Μαρίνα Κούκα, καταψήφισαν,  Παναγιώτης Πατσαβός, Ασημάκης Μαντάς, Παρασκευή Τουτουντζή και Απόστολος Γούλας ψήφισαν λευκό, ενώ απείχε ο Κώστας Βλάχος.

Μάλιστα, η κ. Νικολιδάκη ήταν δεικτική σε σχέση με την πολιτική ηγεσία της περιφέρειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει. Τα στελέχη της Περιφέρειας πρέπει να ενημερωθούν ότι οι μνημονιακοί νόμοι είναι υπό έλεγχο», τόνισε, προσθέτοντας ότι με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δημιουργείται πρόβλημα στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος είχε προσφύγει κατά τη συγκεκριμένης επένδυσης.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr