Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Επιτροπή Αγώνα: Απαράδεκτη και πολιτικά κατευθυνόμενη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου για το Ελληνικό

Απαράδεκτη και πολιτικά κατευθυνόμενη θεωρεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού την τελική απόφαση
του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό καθώς "παρακάμπτει με προκλητικό τρόπο τόσο τις οικονομικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης".

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Αγώνα καλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "
να μην εγκρίνει στην Βουλή την απαράδεκτη σύμβαση με τον Όμιλο Λάτση και να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου 4062/2012 στον οποίο στηρίζονται τα καταστροφικά σχέδια για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στο Ελληνικό και την παραλία του Αγίου Κοσμά".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

H τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση που ανακοινώθηκε χτες είναι απλά απαράδεκτη.

Έτοιμη η μεταβατική ρύθμιση-ανάσα για τα κόκκινα δάνεια

Προβλέπει περίοδο χάριτος αποπληρωμής στα νοικοκυριά με μηδενικό εισόδημα και αποπληρωμή με το 10% του μηνιαίου εισοδήματος για τα νοικοκυριά που παρουσιάζουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Δείτε τα κριτήρια:

ρεπορτάζ: Μαρία Λούκα

Έτοιμη είναι η μεταβατική ρύθμιση για τη προστασία της πρώτης κατοικίας σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη η οποία δίνει ανάσα στα νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους.

Η ρύθμιση που θα έχει ισχύ 4-5 μηνών -η οποία θα αποσταλεί άμεσα για γνωμάτευση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- μέχρι τη κατάθεση του οριστικού νομοσχεδίου, προβλέπει περίοδο χάριτος αποπληρωμής των δόσεων για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα ενώ για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, θα πληρώνουν το 10% του μηνιαίου εισοδήματος τους ως δόση αποπληρωμής των δανείων ενώ για όσους το εισόδημα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ τότε η δόση προσδιορίζεται στο 20% του μηνιαίου εισοδήματος.

Για την ένταξη των υπόλοιπων νοικοκυριών στη ρύθμιση θεσπίζονται τρία κριτήρια:

1. Κριτήριο αντικειμενικής αξίας της κατοικίας στις 300.000 με 350.000 ευρώ
2. Εισοδηματικό οικογενειακό κριτήριο 50.000 ευρώ ετήσια
3. Κριτήριο καταθέσεων περίπου στις 30.000

Η οριστική ρύθμιση σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, αναμένεται να είναι έτοιμη σε ένα εξάμηνο και θα προβλέπει την ίδρυση φορέα υπό δημόσιο έλεγχο ο οποίος θα αγοράσει απο τα τραπεζικά ιδρύματα τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών.

Πρόκειται για τα δάνεια των νοικοκυριών που βρίσκονται κοντά ή κάτω απο το όριο της φτώχειας που υπολογίζονται σε 100.000 -150.000 δάνεια. Ο φορέας στη συνέχεια θα προσαρμόσει κάθε δάνειο στην ανάγκη του κάθε δανειολήπτη.

Για το λόγο αυτό θα χρειαστούν τα 3 δις ευρώ από τα κεφάλαια που βρίσκονται στο ΤΧΣ και θα επιστρέψουν στο EFDF καθώς οι τράπεζες θα εγγράψουν ζημία και θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: "Καταληψίας εργολάβος αγνώστων στοιχείων" ή "πώς η τρίχα γίνεται τριχιά"

Στην προσφιλή τακτική του κ. Κωνσταντάτου να αφήνει αιχμές για κακοδιαχείριση στη διοίκηση Κορτζίδη απαντάει με ανάρτηση στο ιστολόγιό της η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Με την από 2/2/2015 επιστολή του προς τον επικεφαλής της παράταξής μας, ο κ. Κωνσταντάτος, προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει και αφήνοντας σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση, θέτει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση από εργολάβο, δημοτικού χώρου δίπλα στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια κατασκευής και ανάδειξης ανύπαρκτων "προβλημάτων" με σκοπό την κατασυκοφάντηση της διοίκησής μας και του επικεφαλής της. 

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Ασυγχώρητα νωρίς...


Ας πάρουμε μια απόσταση ψυχραιμίας από όσα διαδραματίζονται μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Ή, αν θέλετε, μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ποια είναι η γενική εικόνα;

Μετά τις πρώτες δύσκολες διαπραγματεύσεις, την πρώτη μάχη, μας έχουν ακόμα στο χέρι. Ελέγχουν ακόμα τη ροή του χρήματος. Μπορούν ακόμα να πιέζουν και να εκβιάζουν. Έχουν ακόμα το μαχαίρι στον λαιμό μας. Αυτή είναι αναμφισβήτητα η μισή αλήθεια.

Σ' αυτή τη μισή αλήθεια στρογγυλοκάθισε το μελανιασμένο από τις εκλογές κωλαράκι της η σοφία της υποταγής: Η κυβέρνηση ηττήθηκε, άφησε τα μεγάλα λόγια, προσγειώθηκε ανώμαλα, ζήτω ο ρεαλισμός.

Από αυτή τη μισή αλήθεια τσιμπολογάει χαμόγελα ο αετός του Σόιμπλε, κομπάζοντας ότι μας έχει ακόμα στα νύχια του. Και διηγώντας τα κλαιν ή οργίζονται πολλοί στην από δω μεριά, που κινούνται από τη λαχτάρα μιας νέας ελευθερίας.

7 Μαρτίου ο Τελικός Κυπέλλου ΑΕ Μοσχάτου - Προοδευτική

Η ΑΕ Μοσχάτου και η Προοδευτική είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Πειραιά “Γ.ΞΗΡΑΚΗΣ”.

Ο Τελικός Κυπέλλου Πειραιά “Γ.ΞΗΡΑΚΗΣ” θα διεξαχθεί στο γήπεδο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, η ώρα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Η ρύθμιση των 100 δόσεων προχωράει κανονικά

Η νομοθετική ρύθμιση για τις 100 δόσεις προχωράει κανονικά, χωρίς αλλαγές και θα κατατεθεί σε  δύο εβδομάδες στη Βουλή, διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών μετά το πέρας της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Για το μέλλον της πώλησης του Ελληνικού επαναδιατυπώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε πως η ρύθμιση αφορά χρέη του ιδιωτικού τομέα απέναντι στο δημόσιο, σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και μέχρι στιγμής προχωράει  χωρίς αλλαγές, έτσι όπως είχε εξαγγελθεί.

Ο στόχος είναι να προλάβει η κυβέρνηση να το δώσει και στη διαβούλευση και εκεί ίσως υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, ενώ  σε μία το πολύ δύο εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή.


Πηγή: www.stokokkino.gr
Η νομοθετική ρύθμιση για τις 100 δόσεις προχωράει κανονικά, χωρίς αλλαγές και θα κατατεθεί σε  δύο εβδομάδες στη Βουλή, διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών μετά το πέρας της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.   Για το μέλλον της πώλησης του Ελληνικού επαναδιατυπώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε πως η ρύθμιση αφορά χρέη του ιδιωτικού τομέα απέναντι στο δημόσιο, σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και μέχρι στιγμής προχωράει  χωρίς αλλαγές, έτσι όπως είχε εξαγγελθεί.

Ο στόχος είναι να προλάβει η κυβέρνηση να το δώσει και στη διαβούλευση και εκεί ίσως υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, ενώ  σε μία το πολύ δύο εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή.  - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000005017/I-ruthmisi-ton-100-doseon-proxoraei-kanonika#sthash.sZd8giRE.dpuf

Η επανάσταση της ανάθεσης

γράφει ο Πολύφημος


Πολύς λόγος γίνεται για το αν η συμφωνία των δανειστών με τον Γιάννη Βαρουφάκη συνιστά κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και νέο μνημόνιο, το οποίο δεν διαφέρει και σε πολλά από το μνημόνιο της ΝΔ
και του ΠΑΣΟΚ που μέσα σε τέσσερα χρόνια ισοπέδωσε την ελληνική οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες.

Το νόμισμα αυτό δεν έχει δύο όψεις, αλλά μία και μοναδική. Εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε εντολή να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΕ και την ευρωζώνη, τότε τα μνημόνια και ο διεθνής έλεγχος θα είναι εδώ. Για πάντα.

Οι Έλληνες πιάνουν πανευρωπαϊκή κορυφή σε όλες τις δημοσκοπήσεις με το ερώτημα τού αν προτιμούν το ευρώ. Κορυφή. Μάλιστα ξεπερνάμε πολλές από τις ευρωπαϊκές οικονομίες οι οποίες είναι πολύ ισχυρότερες από την ελληνική.

Επιπλέον, οι Έλληνες θεωρούν κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ. Και πάλι, σε αυτήν την κούρσα “φιλοευρωπαϊκότητας” ξεπερνάμε ισχυρότερες από εμάς οικονομίες.

Προβολή της ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα» στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Κυριακή 1η Μαρτίου

Την Κυριακή 1η Μαρτίου στις 8 μ.μ η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Δευτέρες με λιακάδα - Los lunes al sol», μια πικρόγλυκη κωμωδία από ένα νέο, ταλαντούχο σκηνοθέτη, με πρωταγωνιστές μια παρέα άνεργων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν στη σύγχρονη κοινωνία της προόδου και της παγκοσμιοποίησης.
 
Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα 
Σενάριο: Αρανόα, Ιγνάσιο ντε Μοράλ 
Ηθοποιοί: Χαβιέρ Μπαρντέμ, Λουίς Τόσαρ, Χοσέ Ανχελ Εγκίδο, Νίβε ντε Μεντίνα, Ενρίκε Βιλέν

Μια παρέα μεσήλικων αντρών, οι περισσότεροί τους άνεργοι, είναι οι πρωταγωνιστές της μικρής αυτής έκπληξης από την Ισπανία (πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν), σκηνοθετημένης από τον 34χρονο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.

Ταινία που φέρνει στο νου τις ταινίες του Κεν Λόουτς, αλλά και άλλες, όπως το «Βιτελόνι» του Φελίνι και «Οι εντιμότατοι φίλοι μου» του Μονιτσέλι.

Δ. Βίτσας: «Θα παραμείνουν σε δημόσια ιδιοκτησία οι επιχειρήσεις που αφορούν κοινωνικά αγαθά»

"Οι ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν τα κοινωνικά αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ, η δημόσια περιουσία και βιομηχανία θα χρησιμοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης
της χώρας κάτω από μία εθνική στρατηγική και θα παραμείνει σε δημόσια ιδιοκτησία", ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για "κοινωνικά σύνορα"  κι επεσήμανε ιδιαίτερα τον ρόλο της κοινωνίας στις διεκδικήσεις της χώρας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Δ. Βίτσας είπε συγκεκριμένα:

"Ορίσαμε στο 4μηνο τι θα ισχύει. Εχουν γίνει ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με αυτή τη συμφωνία, ούτε καν με την προηγούμενη, αλλά με κανόνα της ΕΕ από το Μάαστριχτ. Εμείς πάμε σε αυτό το 4μηνο με σεβασμό στους κανόνες που θέλουμε να αλλάξουμε. Λέμε λοιπόν αυτό για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί.

Τερψιθέα Γλυφάδας: Συνεχίζεται η ρίψη μπάζων στο στρατόπεδο της αεροπορίας

Αναδημοσιεύουμε μέρος άρθρου - ρεπορτάζ για το στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου στο glyfadaweb.gr και τονίζουμε ότι -παρά τα όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. του δήμου Γλυφάδας- η διοίκηση εξακολουθεί να κακοποιεί τον Υμηττό:
 
Συνεχίζεται η ρίψη χωμάτων και μπάζων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας, στην Τερψιθέα Γλυφάδας, στο χώρο που προορίζει η διοίκηση του δήμου Γλυφάδας για κοιμητήριο.
 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας εξασφαλίσαμε, καθημερινά φορτηγά μεταφέρουν και εναποθέτουν μπάζα και χώματα στην περιοχή.

Κ. Γαβράς: «Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας»

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους», δηλώνει ο
κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην κομμουνιστική εφημερίδα «L'Humanité».

"Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας", τονίζει ο 82χρονος κινηματογραφιστής και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτει:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός "άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει".

Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο Κ. Γαβράς και στο πρόγραμμα για τον πολιτισμό, χαρακτηρίζοντάς το "πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν".


Πηγή: www.stokokkino.gr

Κώστας Ντάλλας, ένας αγαπημένος σύντροφος έφυγε

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου έφυγε νωρίς από τη ζωή ο σύντροφος Κώστας Ντάλλας, αφού πάλεψε για ένα χρόνο με τον καρκίνο.
 
Ο Κώστας γεννήθηκε στα Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας το 1958. Γιος φτωχής αγροτικής οικογένειας, αφού τελείωσε το δημοτικό σχολείο ρίχτηκε στη βιοπάλη, βοηθώντας τον πατέρα του στα χωράφια και στα ζώα. 

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας έφυγε από τα Παλιάμπελα και ήρθε στην Αθήνα. Εγκαταστάθηκε αρχικά στο Βύρωνα και στη συνέχεια στην Αργυρούπολη, στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού και μετά το γάμο του στο Μπραχάμι. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος αλλά και στην οικοδομή. Κράτησε στενή σχέση με τα Παλιάμπελα και τους Παλιαμπελιώτες τους οποίους εξυπηρετούσε με το φορτηγάκι του κάθε φορά που πήγαινε στο χωριό.

Στοπ στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η υφιστάμενη διαδικασία με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, όπου μίλησε για αλλαγή
των όρων προκήρυξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ενδεχόμενη συμμετοχή του κράτους στον επενδυτικό φορέα και μείωση της χρονικής έκτασης παραχώρησης.

Σε σχέση με τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε τη γενική αρχή ότι όσες έχουν κλείσει δεν πρόκειται να αναιρεθούν αλλά όλες οι άλλες που είναι σε εξέλιξη θα επανεξεταστούν. Ειδικά για το θέματα του Ελληνικού σημείωσε ότι εξετάζεται αναθεώρηση των όρων.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Διαχωρίζονται απο φέτος πειραματικά και πρότυπα σχολεία

Πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι διατάξεις που θα αντιμετωπίζουν τις αγκυλώσεις της τρέχουσας χρονιάς στην εκπαίδευση προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς σε συνάντηση γνωριμίας που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.
 
ρεπορτάζ Χρύσα Βαϊνανίδη

Τη διάκριση των Προτύπων από τα Πειραματικά σχολεία από την φετινή χρονιά δρομολογεί το Υπ. Παιδείας, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνάντηση γνωριμίας που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου προανήγγειλε τον διαχωρισμό των Πρότυπων από τα Πειραματικά (σήμερα λειτουργούν 60 ενοποιημένα Πειραματικά - Πρότυπα σχολεία) με το σκεπτικό ότι στα πειραματικά σχολεία εφαρμόζονται καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, νέες μέθοδοι και τεχνικές διδασκαλίας, υποστηρίζεται η εισαγωγή των παιδιών στις τέχνες και διευκολύνεται η πρόσβαση στα επιτεύγματα του πολιτισμού, "γι' αυτό και εξ ορισμού η επιλογή των μαθητών γίνεται μέσω κλήρωσης, ώστε να είναι ορθή στατιστικά". Επομένως, καταργούνται από φέτος οι εξετάσεις στα Πειραματικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου συζητά για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, την Κυριακή 1η Μαρτίου

Η Οργάνωση Μελών Μοσχάτου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στον  ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΣΥΡΙΖΑ Αργοστολίου 67, στο Μοσχάτο την Κυριακή 1η Μαρτίου στις 11.00πμ με θέμα:
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά για 
την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
Η γνώμη σου είναι πολύτιμη.»

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είδε "σπουδαίο έννομο συμφέρον" της Περιφέρειας για την ανάκληση της πώλησης του Ελληνικού

Δεν βλέπει "έννομη συνέπεια" για την Περιφέρεια Αττικής από την παραχώρηση του Ελληνικού στη "Λάμδα", ενώ "η ζημιά που επικαλείται η Περιφέρεια Αττικής προέρχεται από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του νόμου 4062/2012", όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Η μείζων σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει το δρόμο στη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού για το Ελληνικό, με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή της την «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

Η διευρυμένη σύνθεση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου απέρριψε ως "απαράδεκτους" όλους τους ισχυρισμούς της σχετικής αίτησης αναθεώρησης της  Περιφέρειας Αττικής και όσων άλλων είχαν ασκήσει παρεμβάσεις υπέρ αυτής (της Περιφέρειας).

Επίδειξη δύναμης της ΑΕ Μοσχάτου

Επίδειξη δύναμης της ΑΕ Μοσχάτου που σάρωσε με 4-0 στο τοπικό ντέρμπι την Θύελλα.

Από δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι παίκτες του Αντώνη Δημητρίου.

Στο α’ μέρος σκόραραν οι Ρωμανός 5’, και με αυτογκόλ ο Φόνσος στην προσπάθειά του να αποκρούσει σουτ του Ντόνε.

Στην επανάληψη ο Σπηλιωτάκης στο 73’ και ο Πλουσής στο 78’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους .

Οι νικητές είχαν και δυο δοκάρια με τον Συράκος( 17’, 88’).

ΑΕ Μοσχάτου: Βαβάκας, Μοντοκαλάκης, Γιαννακόπουλος, Καρδαράς, Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Αθανασόπουλος, Πλουσής, ( 83’ Κρητικός), Δουληγέρης, ( 70’ Σπηλιωτάκης), Συράκος, Ντόνε, ( 83’ Πάνο).
Θύελλα: Ρεντζέπης, Φόνσος, Σταύρου, Βερεσόγλου, ( 80’ Μαυρέλης Α.), Μαυρέλης Ν., Μπουρίκας, Γονατάς, Κωνσταντάκης, Μάρκος, ( 46’ Μιχαλάρης),  Χουλιάρας, ( 85’ Χοτζέας), Σέχου.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Φωνή λαού, οργή Τσίπρα

by To Skouliki Tom

Διχασμένος φαίνεται ότι ήταν ο ελληνικός λαός σχετικά με τον τρόπο που η Κυβέρνηση χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αφού από τη μία έβγαινε στις πλατείες για να δηλώσει τη στήριξή του κι από την άλλη έτρεχε στις τράπεζες για να σηκώσει ό,τι είχε και δεν είχε.
 
Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη έφυγε από τις τράπεζες περίπου 1 δις ευρώ, ενώ συνολικά τον τελευταίο μήνα έκαναν φτερά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 22 δις ευρώ.

Θα μου πείτε, και πού ξέρουμε ότι δεν ήταν 5-6 μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό φοβούμενοι ένα Grexit;

Εύλογη η απορία σας αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Αυτοί τα έχουν βγάλει έξω προ πολλού. Τα χρήματα αυτά ανήκουν σε μικροκαταθέτες με καταθέσεις κάτω των 10.000 ευρώ, οι οποίοι αποτελούν και το 90% του συνόλου των καταθετών στη χώρα μας.

Νέοι στόχοι από την «Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης»

Μετά το λιομάζωμα του χειμώνα και την προσφορά λαδιού στην κοινωνική υπηρεσία του Αγίου Γεωργίου Άργυρουπόλεως και  βρώσιμων ελιών στο συσσίτιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλυφάδας,
η «Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης» προετοιμάζει νέες δράσεις τον Μάρτιο.


Ξεκινούν με σωστό κλάδεμα-καθάρισμα των ελαιοδέντρων που μάζεψαν, όπως και όσων άλλων προλάβουν.


Στόχος είναι να δοθεί σχήμα και δύναμη στα δέντρα ώστε να καρποφορήσουν περισσότερο. Παράλληλα θα μαζευτεί και ποσότητα ξύλων για να δοθούν σε όσους αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο ή άλλο καύσιμο για τη θέρμανση των σπιτιών τους του χρόνου.

Δεύτερη δράση θα είναι το πιλοτικό μπόλιασμα νεραντζιών σε λεμονιές και πορτοκαλίες.

Κακοφορμίζει η πληγή

γράφει η Σοφία Λαμπίκη

Βασανίζουν ένα 20χρονο νεαρό πάνω από έναν χρόνο επειδή “δεν είναι πολύ άντρας”.

Τον διαπομπεύουν δημόσια και τον τραμπουκίζουν, τον χτυπούν και τον βασανίζουν.

Αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και σε φοιτητική εστία. Κανένας δε βλέπει, κανένας δεν παρεμβαίνει. Ούτε εκπαιδευτικός,ούτε συμφοιτητής.

“Μη βλέπεις, μη μιλάς, μην ανακατεύεσαι”.
 

Η οικογένεια ένα χρόνο τώρα δεν γνωρίζει ή θεωρεί κατά βάθος λογικό να του φέρονται “λίγο σκληρά και να του κάνουν πλάκα ” επειδή δεν ήταν μέσα στο αποδεκτό αντρικό πρότυπο;


Η αστυνομία που ασχολείται με την υπόθεση βγάζει ψυχιατρικές κρίσεις αντί να κάνει την απλούστερη έρευνα, να μπουντρουμιάσει συμφοιτητές και εκπαιδευτικούς μέχρι να μάθει ονόματα, αν δεν τα ξέρει ήδη και τα συγκαλύπτει.