Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Έγιναν οι εκλογές στα ΚΑΠΗ Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας, ο πρώτος σε ψήφους είναι ο εκπρόσωπος των μελών ενώ τα υπόλοιπα 6 μέλη απαρτίζουν την Πολιτιστική Επιτροπή των μελών.

Οι εκπρόσωποι των μελών που εκλέχτηκαν στα ΚΑΠΗ του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι οι παρακάτω με σειρά εκλογής:


Α΄ΚΑΠΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Α΄ΚΑΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Χαραλαμπόπουλος Βασίλης Παπαθεοδώρου Σωτήρης
Χαραλαμποπούλου Ζωή Παπαηλιάδη Σταματούλα
Μεγαδούκας Νίκος Ακριτίδου Κάτια
Σκεύης Χρήστος Μανιατάκου Ελένη
Κωνσταντής Κωστής Σταύρου Ελένη
Κανδήλα Σοφία Στεφανίδου Ελένη
Κρουστάλης Βασίλης Εφραιμίδου Φωφώ
Β΄ΚΑΠΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Β΄ΚΑΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Πάλλας Αλέξανδρος Μωραΐτου Καίτη
Πάλλα Ιωάννα Γκότση Ευτυχία
Σκουτέλλη Καλομοίρα Αρβανίτη Βούλα
Βουρέκα Μαριάννα Γκόβα Δήμητρα
Παπαδόπουλος Παύλος Λεμπέσης Παναγιώτης
Ξενίδου Ευαγγελία Βεδουρά Δήμητρα
Βουρσούκη Μαρία Ελισσαβοπούλου Αριστούλα
Γ΄ΚΑΠΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πελεκάνου Αγαθή
Γεωργιάδου Κατίνα
Λιακάκος Πέτρος
Κωστόπουλος Δημήτρης
Γαλατάς Νώντας
Δασκαλάκης Μηνάς
Κουμπούρης Θανάσης

Στο Μοσχάτο το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΚΑΝΑ

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α, διοργανώνει αγώνες κυπέλλου γυναικών (FINAL FOUR) που θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 18.02.2015
19:30: Φάρος Κερατσινίου - Φόινικας Πειραιά
21:30: Πρωτέας Βούλας - Προφήτης Ηλίας Α.Ο.

Παρασκευή 20.02.2015
17:30: Αγώνας επίδειξης αναπτυξιακού κοριτσιών
19:30: Τελικός κυπέλλου γυναικών-Απονομές.

Είσοδος Ελεύθερη

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Προκλητική εύνοια προς επιχειρηματία από τη διοίκηση Κωνσταντάτου

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης αποκαλύπτει την προσωρινή (;) εγκατάσταση εταιρείας σε ξενοίκιαστο γραφείο 300 τ.μ. στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου της Λ. Βουλιαγμένης (ιδιοκτησίας δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, εγείροντας «ζήτημα παραποίησης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου 2014 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία -μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη- η προσωρινή μεταστέγαση του τεχνικού γραφείου μισθωτή από το κατάστημα (Β-3) του 2ου ορόφου που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του δήμου (Λ. Βουλαγμένης 602α) στο ισόγειο κατάστημα (Ι-2).

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τελικά ο μισθωτής δεν εγκαταστάθηκε στο (Ι-2) όπως όριζε η απόφαση του δ.σ., αλλά στο κατάστημα που νοίκιαζε κατά το παρελθόν η εταιρεία Hyundai (I-7), το οποίο και τυγχάνει να έχει εξαπλάσιο εμβαδόν (300 αντί 47 τ.μ. περίπου) και έναντι ποσού 240,97 € μηνιαίως.

Απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Ξηνταβελώνης.

Στη δημοσιότητα οι ελληνικές θέσεις για τη διαπραγμάτευση στο Εurogroup

Στην πρωτόγνωρη κίνηση της δημοσιοποίησης των κειμένων της διαπραγμάτευσης (ομιλίες στα Εurogroup, Non Paper προς το συμβούλιο, κείμενα Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ)
προχώρησε το υπ. Οικονομικών, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχει καταστρατηγήσει την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά και ότι κινείται στην κατεύθυνση της συνεργασίας με τους εταίρους της.

Στα κείμενα υπάρχουν διάσπαρτες οι θέσεις της ελληνικής πλευράς: πάγωμα των κατασχέσεων, ευέλικτη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο (περιλαμβανομένων και διαγραφών), απόρριψη αύξησης του ΦΠΑ, απόρριψη μείωσης των επικουρικών συντάξεων (μόλις 9,5 εκ όφελος), επαναπρόσληψη καθαριστριών, μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, εργασιακά, διακοπή των συστηματικών απολύσεων, αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, προτεραιότητα στην ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα και δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας.


Παράλληλα υπάρχουν και δεσμεύσεις που προτίθεται να αναλάβει: αναβολή της αύξησης κατώτατου μισθού για ένα διάστημα, τήρηση δανειακής σύμβασης, καμία δράση που να θέτει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όχι ενέργειες στην κατεύθυνση "κουρέματος" της ονομαστικής αξίας του χρέους, δέσμευση λήψης υποκατάστατων μέτρων.

Πoλ Μέισον: Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να παραδοθεί (video)

"Πολιτικοί όπως ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Δούρου δεν ήρθαν στην πολιτική για να παραδοθούν" είπε χθες ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πoλ Μέισον στην εκπομπή "360 μοίρες" στον Alpha.

Ο Πoλ Μέισον αναφέρθηκε στον παρασκήνιο της διαρροής των εγγράφων Μοσκοβισί μετά το Eurogroup της Δευτέρας. «Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλαβα μέσω «διαρροής», ουσιαστικά δύο εκδοχές του συγκεκριμένου εγγράφου που βγήκε από τη διαδικασία με τον κ. Μοσκοβισί».

Τονίζει ότι ήταν πολύ σημαντική αποκάλυψη καθώς αποδείκνυε ότι  «το έγγραφο είναι υπαρκτό και ότι οι δύο πλευρές είχαν πραγματικά έρθει αρκετά κοντά.».

«Γιούνκερ, Μοσκοβισί και γαλλική κυβέρνηση θέλουν συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει όμως και μία άλλη πτέρυγα στην ΕΕ που θέλει να επιβάλει δύο πράγματα: είτε την ολοκληρωτική κατάρρευση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είτε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ακόμα ο Μέισον.

Διαγραφή 50% στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Γενναία κίνητρα που περιλαμβάνουν ακόμη και διαγραφή του χρέους στο μισό εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη πρώτη δόση τα 200 ευρώ προβλέπει, μεταξύ
άλλων, η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο σε 100 δόσεις που ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
 
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως 31.12.2013 δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης κατά 50% σε όλο το ποσό της οφειλής εξαιρουμένων οφειλών που αφορούν ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, εφόσον το χρέος εξοφληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις με μίνιμουμ πρώτη δόση τα 200 ευρώ που είναι το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που προβλέπει η ρύθμιση.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 31.12.2014 όλοι οι οφειλέτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Στις περιπτώσεις που τα χρέη οφείλονται σε πολλές ΔΟΥ το ελάχιστο ποσό είναι 10 ευρώ ενώ αν είναι συγκεντρωμένα σε μία ΔΟΥ το ελάχιστο ποσό είναι 20 ευρώ.

Για τους οφειλέτες αυτούς παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη της προηγούμενης ρύθμισης για διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων αν καταβάλουν το χρέος εφάπαξ. Για την εξόφλησή του σε 2 έως 5 δόσεις θα προβλέπεται διαγραφή του 90% των προσαυξήσεων. Μετά τις 5 δόσεις και ανά 10 δόσεις θα υπάρχει κλιμάκωση του ποσοστού της διαγραφής που θα καταλήγει στο 30%.

Ν. Παππάς: «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά τα τελεσίγραφα»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά τα τελεσίγραφα. Και όσοι τα κομίζουν στη δημόσια συζήτηση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη ή θα πρέπει να υποστούν τη βάσανο της ραγδαίας τους υποχώρησης", δήλωσε, μιλώντας στο Κόκκινο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Παράλληλα τόνισε πως "η εξαγγελία των πρώτων νομοσχεδίων δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε πως είναι άλλο δανειακή σύμβαση, κι άλλο μνημόνιο".

Αναφερόμενος στη γραμμή Σόιμπλε και την στάση των εταίρων, ο Ν. Παππάς σημείωσε:

"Οι δηλώσεις Σόιμπλε δείχνουν πως το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, διότι πρέπει να πει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε, να τους πείσει με τέτοιες δηλώσεις που πολλές φορές υπερβαίνουν τα διπλωματικά εσκαμμένα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να αποδώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης που και ο ίδιος έχει.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Μία μεγάλη συναυλία ενάντια στις φυλακές τύπου Γ'

Συναυλία ενάντια στις φυλακές τύπου Γ' θα γίνει στο γήπεδο του Σπόρτινγκ την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Το κουπόνι ενίσχυσης έχει κόστος 5 ευρώ ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί όπως αναφέρει και η αφίσα στον Γαβριήλ Α. για την κάλυψη Ιατρικών εξόδων.

Οι πύλες ανοίγουν στις 17:30





Συμμετέχουν:

19.30-20.00:
Alegros & Toca Madera (support)

20.00-21.00:
Χαϊνηδες

21.00-22.00:
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ματούλα Ζαμάνη
Γιάννης Αγγελάκας (φιλική συμμετοχή)

22.00-23.000: 
"Γεια σου Τάκη" μια σύμπραξη των "Σπυριδούλα", "Κάτω από το Δέντρο" & Μήτς.ο.ς Πουλικάκος

Το γηπεδο σπόρτινγκ βρίσκεται κοντά στην στάση ΗΣΑΠ του Αγίου Ελευθέριου

Πηγή: www.alfavita.gr

Το 20ο final four μπάσκετ κυπέλλου ανδρών στον Άγιο Δημήτριο

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ.Δημητρίου την Πέμπτη 19/2 & Σάββατο 21/2 φιλοξενεί  το 20ο FINAL FOUR κυπέλλου Ανδρών στο (Νέο Κλειστό Γήπεδο Αγ. Δημητρίου).


Είναι ένας θεσμός ο οποίος καθιερώθηκε με την δημιουργία της ΕΝΩΣΗΣ και συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από ογδόντα ομάδες, για να προκύψει η τελική τετράδα.

Θα είναι μία πραγματική γιορτή του μπάσκετ και του αθλητισμού για την πόλη, αφού αναμένεται να είναι πολύς ο κόσμος που θα θελήσει να παρακολουθήσει τόσο τους ημιτελικούς όσο και τον τελικό αγώνα που θα αναδείξει τον Κυπελλούχο 2015.


Πηγή: www.ilioupoligiaolous.gr
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ.Δημητρίου την Πέμπτη 19 / 2 & Σάββατο 21 / 2 φιλοξενεί  το 20ο FINAL FOUR κυπέλλου Ανδρών στο (Νέο Κλειστό Γήπεδο Αγ. Δημητρίου).
Είναι ένας θεσμός ο οποίος καθιερώθηκε με την δημιουργία της ΕΝΩΣΗΣ και συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από ογδόντα ομάδες, για να προκύψει η τελική τετράδα.

Θα είναι μία Πραγματική Γιορτή του BASKET και του Αθλητισμού για την Πόλη μας, αφού αναμένεται να είναι πολύς ο κόσμος που θα θελήσει να παρακολουθήσει τόσο τους ημιτελικούς όσο και τον Τελικό Αγώνα που θα αναδείξει τον ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ 2015 .
- See more at: http://www.ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/20%CE%BF-final-four-%CE%BA%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1.html#sthash.wGdzloUP.dpuf

κι άλλος αδιάβαστος!!! που απαιτεί ενημέρωση από την κυβέρνηση

Ως τώρα ο γνωστός αδιάβαστος ήταν ένας πρώην υπουργός δημόσιας τάξης.

Χρυσοβορίδης λεγόταν;... ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Τώρα αδιάβαστος πιάνεται κι ο Ευάγγελος Βενιζένος...

Αυτός ντε... που πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης!

Βγήκε λοιπόν χθες ο Μπένυ και εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μνημόνιο και δανειακή σύμβαση είναι το ίδιο πράγμα.

Ως θρασύς κι αγνώμων φοιτητής της Νομικής Αθηνών (κι αν μπορούσα βέβαια να απευθυνθώ στην αυτού εξοχότητα) θα τον ρωτούσα το απλούστατο: αν ως βουλευτής, δελφίνος, υπουργός ή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπέγραψε ένα ή δύο κείμενα.


Την επομένη (σήμερα δλδ) ο δρ Σόιμπλε βιάστηκε να απορρίψει το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση της δανειακής σύμβασης με την αιτιολογία ότι πάει πακέτο με το μνημόνιο.

Δεν θα αναρωτηθούμε αν ο Βενιζέλος και οι συν αυτώ είναι ειλικρινείς όταν ισχυρίζονται ότι στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση ή τους Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ στη διαπραγμάτευση.

Ο θρασύς και αγνώμων (όχι μόνο φοιτητής, αλλά και) ευρωπαίος πολίτης προτείνει στον πρωθυπουργό να αποκλείσει από την ενημέρωση τον εν λόγω κύριο και τους ομοίους του για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Το πραξικόπημα, οι εθελόδουλοι, η συντηρητική αριστερά κι εμείς


Στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν κανόνες που διέπονται από την αρχή "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό"... Υπάρχουν όμως και κανόνες... Τούτων των κανόνων ένεκα, τα μικρά ψάρια δεν εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των χιλιετιών επειδή τα έφαγαν τα μεγάλα -τουλάχιστον όχι γι αυτό το λόγο.

Λυπήθηκε ο δρ Σόιμπλε την ελληνική αγέλη για την ανεύθυνη κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός εδώ και είκοσι μέρες... Και μ' αυτό τον πρωτοφανή τρόπο επέλεξε να κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση για να βοηθήσει (λέει) την αγέλη-ελληνικό λαό (τρομάρα μας)...

Δεν υπολόγισε ο δρ Σόιμπλε ότι τα μικρά ψάρια εξακολουθούν να υπάρχουν -όχι μόνο για να τσιμπάνε σε ερασιτέχνες ψαράδες, αλλά- και για να συνεχίσουν να αποτελούν τροφή για τα μεγάλα ψάρια που δεν αρκούνται να τρέφονται με φύκια.

Ο δρ Σόιμπλε -έχοντας νεοφιλελεύθερο μυαλό και (γι' αυτό το λόγο) μικρότερο από των ψαριών- επέλεξε να κηρύξει πραξικόπημα από τις Βρυξέλλες (άλλωστε όλα τα πετυχημένα πραξικοπήματα από τις πρωτεύουσες ξεκινάνε για να έχουν ευτυχή κατάληξη).

Εκτός όμως από μια πρωτεύουσα, ένα φιλόδοξο πραξικόπημα χρειάζεται και ένα έξυπνο σχέδιο.