Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου: Διάλογος χωρίς τσαμπουκάδες, αλλά το μνημόνιο έχει λήξει (video)

"Δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της καταστροφής. Το μνημόνιο που υπήρχε έχει λήξει" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης μετά το τέλος της σύσκεψης
στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι "το κλίμα που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό. Δεν μιλάμε για τσαμπουκάδες αλλά για διάλογο".

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε αντικείμενο την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αύριο  και του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή. Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

"Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές της προτάσεις. Καταλαβαίνουμε πως και οι άλλες χώρες έχουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους κοινοβούλια και για αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς" δήλωσε συγκεκριμένα.


Όσον αφορά την επικείμενη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «θα του πούμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο και η Ευρώπη θα γλιτώσει από μας, δεν θα χρειάζεται να μας δίνει χρήματα».

"Κύματα φρεσκάδας" από τον νέο υπουργό Πολιτισμού

Για κύματα φρεσκάδας μίλησε  ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από την απερχόμενη ηγεσία, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα διαφορετική και απόλυτα ταιριαστή με το χώρο του πολιτισμού.
«Η συνέχεια δεν προϋποθέτει μια ατάραχη επιφάνεια χωρίς ρυτίδες, μερικά κυματάκια σίγουρα θα φρεσκάρουν αυτό που ζούμε.


Και σίγουρα αυτό για το οποίο εκλεχθήκαμε από τον ελληνικό λαό δεν είναι να συνεχίσουμε απλώς ό,τι βρήκαμε, αλλά να το αλλάξουμε, να το ανανεώσουμε, να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε όσο μπορούμε, να διδαχθούμε και να ανταποκριθούμε κυρίως σε αυτό το ισχυρό κάλεσμα της ιστορίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, και συμπλήρωσε:

«Γνωρίζουμε ότι αυτό το υπουργείο έχει ένα μεγάλο φορτίο και μια αποστολή: Να συμπυκνώνει και να αναδεικνύει, χωρίς να ποδηγετεί, μια ταυτότητα, ένα αξιακό πλαίσιο, χωρίς να κάνει ιδεολογικές και κομματικές χρήσεις της αρχαιολογίας και της ιστορίας, κάτι που το έχουμε δει στο διάβα του χρόνου και το ζήσαμε και την πρόσφατη περίοδο».

"Η χώρα σηκώνει κεφάλι", ο Αλ. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο (video)

Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με ευρύτερες συναινέσεις, που θα λογοδοτεί στους ίδιους τους πολίτες σε κάθε βήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο,
θέτοντας 4 προτεραιότητες.

"Η χώρα σηκώνει κεφάλι" είπε ο πρωθυπουργός και όρισε ως στόχους την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας για την Ελλάδα και τον λαό.

Οι προτεραιότητες

"Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες περιμένουν να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και έθεσε ως προτεραιότητες:

- την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. "Κανένας συμπολίτης μας από εδώ και στο εξής να μην είναι μόνος και αβοήθητος απέναντι στη κρίση" ξεκαθάρισε, χαρακτηρίζοντας πρώτιστο χρέος τη συνδρομή αυτών που στερούνται βασικά αγαθά, όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. "Μεγαλύτερός μας αντίπαλος είναι να συγκρουστούμε με αυτή την πραγματικότητα και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αντιστρέψουμε την εικόνα" είπε ο πρωθυπουργός.

Οι Έλληνες ανέλαβαν την ευθύνη

γράφει η Ρένα Δούρου - Περιφερειάρχης Αττικής

Η Ελλάδα βιώνει έναν πολιτικό σεισμό. Μια ιστορική ανατροπή από εκείνες που αφήνουν τα σημάδια τους στη συλλογική και την ατομική μνήμη. Μια από τις βραδιές εκείνες τις οποίες όλοι θυμόμαστε πώς και πού τις ζήσαμε. Μια από εκείνες τις σπάνιες στιγμές που ζούμε -αν έχουμε την τύχη- μία φορά στη ζωή μας. Με άλλα λόγια, η βραδιά της 25ης Ιανουαρίου ήταν μία από τις σπάνιες εκείνες στιγμές που το ατομικό διαπλέκεται με το συλλογικό.

Και οι λόγοι για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή που σημαδεύει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας είναι πολλοί και λίγο ως πολύ, είναι γνωστοί. Αρκεί κανείς να αφουγκραστεί την κοινωνική πραγματικότητα, για να αντιληφθεί τα αίτια της κατάρρευσης της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: ανεργία στα ύψη, διάλυση του συστήματος υγείας, παιδείας, καταβαράθρωση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, εξόντωση της μεσαίας τάξης, πλήρης απουσία κάθε είδους μεταρρύθμισης που θα έγινε νέα ώθηση στην οικονομία.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτές οι αιτίες.

«Κέρδισε ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα» - ηχητικό

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε» δηλώνει στο Κόκκινο 93.4 Μανώλης Σταθόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του νέου υπουργού Τάσου Κουράκη ότι οι σχολικοί φύλακες θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.
 
Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρεται στον πολύμηνο αγώνα
των σχολικών φυλάκων και την επιστροφή τους στην εργασία τονίζοντας ότι «δεν πρέπει απλώς να γυρίσουμε στις δουλειές μας αλλά να επανασυσταθεί ο θεσμός του φύλακα».

Τέλος όπως σημειώνει «κέρδισε η περηφάνεια απέναντι στην υποτέλεια».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Λαφαζάνης: Άμεσα το δωρεάν ρεύμα σε ανέργους (video)

Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη, σταματά κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Σε διακοπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ θα προχωρήσει άμεσα η παροχή δωρεάν ρεύματος σε ανασφάλιστους.

Ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι αυτά θα αποτελέσουν μια από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου.

«Η ΔΕΗ θα επανέλθει στο Δημόσιο ως δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργήσει σε όφελος της ανάπτυξης και με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και βεβαίως περιβαλλοντικά. Θα είναι μια καινούργια ΔΕΗ η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε ο κ. Λαφαζάνης για να καταλήξει: «Αξιολογούμαστε από τον ελληνικό λαό και όχι από την τρόικα».

Πηγή: www.thetoc.gr

Μπαλτάς: Θα αντιμετωπίσουμε την Παιδεία ως δημόσιο αγαθό

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Άρης Μπαλτάς, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει βαθιές τομές στον χώρο της παιδείας και θα αντιμετωπίσουν
την Παιδεία ως δημόσιο αγαθό.

Ο Α. Μπαλτάς επισήμανε ότι θα γίνει για πρώτη φορά, από τη μεταπολίτευση και μετά, προσπάθεια για βαθιά τομή στον τομέα της Παιδείας.

Δεν θέλω να μπούμε σε συζήτηση επί διαφωνιών που είχαμε στο χώρο του Κοινοβουλίου. Η δική μας κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ρήξης και ανατροπής. Στην ιστορία όμως, δεν έχει υπάρξει απόλυτη ρήξη. Και η ρήξη σχετίζεται με την συνέχεια.


Από τη μεταπολίτευση και μετά η Παιδεία αντιμετωπίζεται ευκαιριακά. Αντιμετωπίζεται απλά ως η σχέση ενός δασκάλου με ένα παιδί.

Νόαμ Τσόμσκι: Εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στην τρόικα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

"Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, πιστεύω, μια εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στις άγριες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα" δήλωσε για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών στο Κόκκινο ο σπουδαίος Αμερικανός φιλόσοφος, συγγραφέας και καθηγητής γλωσσολογίας, Νόαμ Τσόμσκι.
 
«Η νίκη του Συριζα είναι, πιστεύω, μια εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στις άγριες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα, μια από πολλές παρόμοιες αντιδράσεις στην Ευρώπη, και μέχρι στιγμής αυτή που πρωταγωνιστεί.
 
Θα υπάρξουν πολλά και πολύ σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια να εφαρμοστούν υγιείς και ανθρώπινες πολιτικές.
 
Η επιτυχία δεν θα είναι μόνο νίκη για την Ελλάδα αλλά και για πολλούς άλλους που υπόκεινται στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στον παγκόσμιο πληθυσμό, επίθεση που παίρνει πολλές μορφές».

Πηγή: www.ertopen.com

Μάρω Δούκα: «Ιστορική επανεκκίνηση της Αριστεράς, 70 χρόνια μετά»

Από την εκπομπή «Allegro μα με τρόπο» με την Ευγενία Λουπάκη.

«Αν μπορούσα να μιλήσω στον Αλέξη, θα του έλεγα "πρόσεχε τους κόλακες"» είπε μιλώντας στο Κόκκινο η συγγραφέας και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Μάρω Δούκα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
 
Πηγή: www.stokokkino.gr
Από την εκπομπή «Allegro μα με τρόπο» με την Ευγενία Λουπάκη   «Αν μπορούσα να μιλήσω στον Αλέξη, θα του έλεγα "πρόσεχε τους κόλακες"» είπε μιλώντας στο Κόκκινο η συγγραφέας και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Μάρω Δούκα. - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003613/Maro-Douka-Istoriki-epanekkinisi-tis-Aristeras-70-xronia-meta#sthash.8rvYaOUD.dpuf

Ν. Βούτσης: Υπάρχει νόμος από το 1996 να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν ξεκάθαρα για το θέμα που έθιξε ο κ. Γ. Πανούσης δήλωσε πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Κανείς δεν μίλησε για αφοπλισμό της αστυνομίας, αλλά για εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει από το 1996.
 
Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «ο κ. Πανούσης γνωρίζει πολύ καλά το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει που προβλέπει να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί σε όλες τις διαδηλώσεις και στα γήπεδα».


Πηγή: www.stokokkino.gr
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν ξεκάθαρα για το θέμα που έθιξε ο κ. Γ. Πανούσης δήλωσε πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Κανείς δεν μίλησε για αφοπλισμό της αστυνομίας, αλλά για εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει από το 1996.  
Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «ο κ. Πανούσης γνωρίζει πολύ καλά το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει που προβλέπει να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί σε όλες τις διαδηλώσεις και στα γήπεδα».
- See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003586/N-Boutsis-Uparxei-nomos-apo-to-1996-na-min-oploforoun-oi-astunomikoi-stis-diadiloseis#sthash.4ohCBSJ8.dpuf

Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΡΘΕ και καθάρισαν... τα κόκκινα γάντια του υπ. Οικονομικών (Video)

Ελπιδοφόρα η υλοποίηση της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κατρούγκαλο είπαν οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών.

Μετά από ένα πολύμηνο ασυμβίβαστο και πρωτοφανή αγώνα οι 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να χαμογελάσουν και να ελπίζουν ξανά.

«Πολύ νωρίτερα από τις εκλογές είχε δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί μας. Δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία που θα τηρηθεί για την επιστροφή μας. Έχουμε ήδη μια πρωτόδικη απόφαση ότι ήταν παράνομη η απόλυσή μας» ίσως αξιοποιηθεί είπε η κ. Δέσποινα Κωστοπούλου απολυμμένη καθαρίστρια έξω από το υπ. Οικονομικών στην εκπομπή U.

Επιβεβαιώνοντας ότι δέχονται πλήθος τα τηλεφωνήματα από τις συναδέλφους που εκφράζουν τη χαρά και την αγωνία τους για την επιστροφή στα καθήκοντά τους. Ενώ δεν έδειξε καμία ανησυχία περιμένοντας την νέα υπουργό, κ. Βαλαβάνη να περάσει την πόρτα του υπ. Οικονομικών, «πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουν μαζί μας οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης».

Πρόσθεσε τέλος ότι μία λέξη θα γράφει το νέο πανό έξω από το υπ. Οικονομικών που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στις δουλειές και στα σπίτια τους και αυτή θα είναι:

«Καθαρίσαμε»…


Πηγή: www.avgi.gr

Υλοποιούνται οι πρώτες δεσμεύσεις της μνημονιακής αντιπολίτευσης