Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Θα ανακληθούν απολύσεις, διαθεσιμότητες

"Όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει αντισυνταγματικά θα ανακληθούν " τόνισε κατηγορηματικά  ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega" προανήγγειλε ότι θα «θα ανακληθούν και όλες οι πράξεις διαθεσιμότητας» προσθέτοντας ότι «αυτό που πρέπει να μας νοιάζει είναι πώς θα μεταρρυθμίσουμε το κράτος μας, με βάση τις δικές μας ανάγκες».

Πηγή: www.avgi.gr

Σταματά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά απο την απερχόμενη κυβέρνηση, σταματά. Αυτό έκανε γνωστό την Τρίτη λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους:

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διασώζεται, παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ» είπε επί λέξει, ενώ ερωτηθείς για το πώς θα γίνει αυτό υποστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αναστείλει τις διαδικασίες.

«Νομίζω ότι μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλλουμε μαζί με τον ελληνικό λαό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τα νησιά, η ναυτιλία και η ναυτοσύνη θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο», πρόσθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Να σημειωθεί ότι η απερχόμενη κυβέρνηση είχε δώσει ως ημερομηνία που θα κατατίθεντο οι προσφορές για την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ την 25 Μαρτίου 2015, ενώ η θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή ήταν «όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Πηγή: www.efsyn.gr

Η σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά

Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας


Αντιπρόεδρος
Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης
Αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τασία Χριστοδουλοπούλου
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της MIGATO για την απόλυση εγκύου

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 27 Ιανουαρίου  από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έξω από τα γραφεία της MIGATO στον Άλιμο.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 08:00 με αίτημα συνάντηση της  αντιπροσωπείας του Σωματείου με την εργοδοσία της εταιρίας και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα χωρίς όμως  να εισακουσθεί το αίτημα των παρευρισκομένων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι  εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από το Σωματείο για την απόλυση της εγκύου συναδέλφου τους.

Όπως σημείωσαν τα μέλη του οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες. Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ηλιούπολης.

Ψήφισμα έχει ήδη εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που καταγγέλλει το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εκδηλώθηκε σε βάρος της εργαζόμενης.

Μανώλης Γλέζος: «Η διαφορά πολιτικού ήθους είναι κιόλας φανερή»

Για «διαφορά πολιτικού ήθους» μιλά ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του σχολιάζοντας την μη παράδοση της πρωθυπουργίας από τον ίδιος τον κ. Σαμαρά.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Η πρώτη μέρα μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε από δύο γεγονότα που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά πολιτικού ήθους ανάμεσα στη απελθούσα κυβέρνηση της Δεξιάς και την κυβέρνηση ελπίδας της Αριστεράς.

Το ένα είναι η μη παράδοση της πρωθυπουργίας από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά στο νέο πρωθυπουργό της χώρας. Αφού ο τέως πρωθυπουργός επί δυόμισι χρόνια έλαμψε διά της απουσίας του στο Κοινοβούλιο, απαξιώνοντάς το, επισφράγισε την καταστροφική για τον τόπο και το λαό θητεία του με τη σημερινή στάση του. Αλλά ήδη οι πολίτες τον είχαν κρίνει.

Το άλλο, που προηγήθηκε χρονικά, είναι η απότιση φόρου τιμής του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας. Η επίσκεψή του στην Καισαριανή, τον εμβληματικό αυτό τόπο μαρτυρίου και θυσίας των Ελλήνων, πείθει ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να δικαιώσει ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών.

Πηγή: left.gr