Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤRP: Με καλεσμένους τους Θεόδωρο Φορτσάκη και Κωνσταντίνο Τσουκαλά

Παρακολουθήστε την τηλεοπτική εκπομπή της Τρίτης 20 Ιανουαρίου που οργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός στο Κόκκινο με παρουσιαστές τους Κώστα Αρβανίτη
και την Μαριλένα Κατσίμη.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρούσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Το Αύριο, ΤΩΡΑ!




Οι νέοι και οι νέες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας μία ζωή με αξιοπρέπεια. Είμαστε εδώ, όλοι εκείνοι και όλες εκείνες που βιώνουν την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, που βρέθηκαν μετανάστες στο εξωτερικό.

Είμαστε εδώ και ονειρευόμαστε μία διαφορετική ζωή, με αξιοπρεπή εργασία και δικαιώματα, με παιδεία και υγεία για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Με δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, ενάντια στους αποκλεισμούς, την περιθωριοποίηση, τις διακρίσεις και το φασισμό.

Στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε πραγματικότητα της Κυβέρνηση της Αριστεράς! Από τις 26 Γενάρη ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα, πρωταγωνιστούμε στην ανατροπή, δημιουργούμε συλλογικά, πέρα από τα όριά τους.

Ακολουθούν αλφαβητικά οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες βουλευτές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια νίκης του ΣΥΡΙΖΑ:

Σύλληψη δημοτικής συμβούλου Αλίμου - Πολιτικά «ένοχη» σιωπή του δημάρχου Α. Κονδύλη

Από μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη από την Αστυνομία, δημοτικής συμβούλου Αλίμου (που ανήκει στην παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη), η οποία -κατά τα δημοσιεύματα-
πραγματοποιήθηκε μετά από επίσημη καταγγελία εργαζόμενης σε υπηρεσία του Δήμου (με τρίμηνη σύμβαση), από την οποία η δημοτική σύμβουλος φέρεται να ζήτησε με «αθέμιτο» τρόπο χρήματα.

Μετά την πάροδο τεσσάρων ημερών από το περιστατικό αυτό, ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης ΣΙΩΠΑ, «εκκωφαντικά».


Μια πολιτικά «ένοχη» σιωπή την οποία καταγγέλλουμε στο λαό του Αλίμου, καθώς ο Δήμαρχος ενεργώντας αντίθετα από την αυτονόητη υποχρέωσή του, δεν έσπευσε, ως όφειλε, να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ τις δημοτικές παρατάξεις και να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο δεδομένου ότι η καταγγελλόμενη πράξη δεν φαίνεται να αφορά μια «ιδιωτική» διαφορά αλλά κατά τους πρωταγωνιστές της (δημοτική σύμβουλος, εργαζόμενη στον Δήμο) και το αντικείμενό της (χρήματα, που φέρεται να προέρχονται από φορέα που συνεργάζεται με τον Δήμο) συνδέεται άμεσα με ζητήματα του τρόπου άσκησης της διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης στον Δήμο Αλίμου.

Νίκος Ξυδάκης: «Δεν μπορεί γύρω σου να βουλιάζει η κοινωνία κι εσύ να αισθάνεσαι αδιάβροχος»

συνέντευξη στον Παναγιώτη Μένεγο

Ο αρθρογράφος της Καθημερινής Νίκος Ξυδάκης είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών. Πιστεύει ότι η ιστορία διάλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει πάτο στο βαρέλι της κρίσης.

Την  προηγούμενη  φορά  που  συναντηθήκαμε  με  τον  Νίκο  Ξυδάκη
, περίπου ένα χρόνο πριν, δεν είχα ιδέα για τις πολιτικές του βλέψεις (δεν ξέρω καν αν ο ίδιος είχε βολιδοσκοπηθεί για τις Ευρωεκλογές που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τον Ιούνιο). Κάναμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για την Ελλάδα της Κρίσης, και φυσικά για τον τρόπο που τα media έχασαν το παιχνίδι συνδιαμορφώνοντας ένα απεχθές κοινωνικό πρότυπο στις συμπληγάδες της διαπλοκής. Ο Νίκος Ξυδάκης, άλλωστε, με την πείρα 30 χρόνων, έχει μια σπάνια αναλυτική ικανότητα να συνθέτει τη μεγάλη εικόνα.

Πριν λίγες μέρες, όμως, που βρεθήκαμε πάλι στην στοά Κουρτάκη, οι όροι της κουβέντας ήταν διαφορετικοί. Ο Νίκος Ξυδάκης κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Στη συζήτηση μαζί του, έχει πια περισσότερο σημασία το στοιχείο της πρότασης παρά της ανάλυσης. Ο ίδιος βέβαια είναι το ίδιο ενθουσιώδης. Είτε μιλάει για την ιστορική συγκυρία (και το περιεχόμενο) της αριστερής διακυβέρνησης, είτε για το όραμα ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης που θα τονώσει τη συλλογική αυτοπεποίθηση, είτε προσπαθώντας -με τη νέα του ιδιότητα- να εξηγήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες που θα κριτίκαρε ίσως ως αρθρογράφος…

Θοδωρής Κατωπόδης υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας - Από το CERN στη «μάχη» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη με το Θοδωρή Κατωπόδη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας. 

Ο Θοδωρής Κατωπόδης γεννήθηκε το 1986 στο Βύρωνα, σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, όπου υπήρξε ενεργό μέλος των αγώνων για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου και του κινήματος κατά της αναθεώρησης του «άρθρου 16». Είναι μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2010 και μετέπειτα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Έφυγε από την Ελλάδα το 2012 για να εργαστεί στο CERN. Επέστρεψε τον Οκτώβρη του 2014.

  • Από το CERN και το σωματίδιο του Θεού στην πολιτική. Για ποιο λόγο συμμετέχεις στις εκλογές από τη θέση του υποψηφίου και γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα; (είναι η πρώτη φορά;)
Στα χρόνια του μνημονίου, οι νέοι βιώσαμε μια μεθοδική και εκτεταμένη επίθεση στη ζωή μας. Από τα 700 ευρώ μισθό και την εργασία χωρίς ένσημα, ωράριο και συνδικαλισμό, περάσαμε στα χρόνια των Μνημονίων, στην ανεργία των 6 στους 10 νέων, στα voucher, την μαύρη εργασία για 500 ευρώ και κατ’ επέκταση στη μαζική μετανάστευση.
Σήμερα, πάνω από 100.000 Έλληνες επιστήμονες βρίσκονται στο εξωτερικό. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ όλον αυτόν τον κόσμο στο ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μια εκλογική διαδικασία τόσο σημαντική για το τέλος της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη τιμή μου να εκπροσωπώ το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του για όλον αυτόν τον κόσμο. Ένα δυναμικό που η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς το χρειάζεται όσο τίποτε άλλο και αισθάνεται τυχερή που θα μπορέσει να το αξιοποιήσει.

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία του ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Συνάντηση είχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών  Δημοσίων  Υπαλλήλων.

Στην συνάντηση μετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου ενώ από την ΠΟΓΕΔΥ παρέστησαν οι Ν. Κακαβάς (Πρόεδρος Δ.Σ.), Α. Πανούσης (Γεν. Γραμματέας), Α. Πάλλας (Ταμίας), Α. Ρήγας (Οργ. Γραμματέας), Σ. Λαμπρόπουλος (Μέλος), Δ. Βάτσος (Πρόεδρος Ιχθυολόγων Δ.Υ.), Χ. Γούλας (Πρόεδρος Γεωπόνων Δ.Υ.) και Κ. Κοκκινάκη (Γεν. Γραμματέας Γεωπόνων Δ.Υ.).
 

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. έθεσαν θέματα που άπτονται της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας, της διατροφικής ασφάλειας, και της ανάπτυξης του πρασίνου στον αστικό ιστό της. Επίσης αναφέρθηκαν στην σοβαρή υποστελέχωση όλων των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και στις δυσλειτουργίες που δημιουργεί ο υφιστάμενος Οργανισμός Υπηρεσιών της. Τέλος συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας μέσω του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης των επόμενων ετών.

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι για την νέα Περιφερειακή αρχή ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ποιότητας ζωής αποτελεί βασική προτεραιότητα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλους αναπτυξιακούς τομείς της Περιφέρειας όπως για παράδειγμα ο τουρισμός. Στα πλαίσια αυτά οι Γεωτεχνικοί επιστήμονες αποτελούν βασικούς συνεργάτες της Περιφερειακής αρχής και είναι αυτονόητη η διαρκής συνεργασία με συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τόσο τους  Εργαζόμενους Γεωτεχνικούς όσο και τους πολίτες.

Ορίστηκε νέα συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Λάσκαρη-Κρασοπούλου προκειμένου να εξειδικευτούν οι τομείς συνεργασίας και να κατατεθούν προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Το πυώδες σποτ της Ν.Δ.


Δεν ξέρω αν είδατε το σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει καταστροφές και συμφορές για την Ελλάδα αν υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο μαύρο δεν γίνεται.

Μπροστά σ' αυτό το προπαγανδιστικό ανοσιούργημα ο Γκέμπελς θα έσκυβε ευλαβικά το γόνυ και θα έδινε συγχαρητήρια στους εμπνευστές του, δηλαδή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μπροστά σ' αυτό το εμετικό κατασκεύασμα ο Μανιαδάκης θα αυτομαστιγωνόταν δημοσίως γιατί δεν είχε σκεφτεί ο ίδιος κάτι ανάλογο για τους επικίνδυνους αριστερούς της εποχής του.

Μπροστά σ' αυτήν την αθλιότητα οι θεωρητικοί της χούντας Σάβας Κωνσταντόπουλος και Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου θα έσκιζαν τα πτυχία τους.

Οι τύποι που διοικούν τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλώς δεξιοί παλαιάς κοπής, είναι ακροδεξιοί με πατέντα. Και μάλιστα είναι και υπερήφανοι.

Όταν ψήφισαν οι πεθαμένοι και τα δέντρα

γράφει ο Νώντας Παντούλας

Οι εκλογές του 1961 έμειναν στην ιστορία ως οι εκλογές της βίας και της νοθείας. Για να κατανοήσουμε το κλίμα και τις συνθήκες της εποχής , πρέπει να πάμε τρία χρόνια πίσω στα 1958.

Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου και η αριστερά στις εκλογές παίρνει το 24% των ψήφων και καθίσταται αξιωματική αντιπολίτευση. Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου έρχεται τρίτο με 10 % περίπου. Στην κυβέρνηση βρίσκεται η ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, η άνοδος της αριστεράς, θορύβησε το πολιτικό κατεστημένο, θεσμικό και μη, που άρχισε να επεξεργάζεται μέτρα περιορισμού της αριστεράς θεμιτά ή αθέμιτα, κυρίως αθέμιτα.

Με εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή εκπονείται το σχέδιο «Περικλής» που προβλέπει τη χρήση του στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των παραστρατιωτικών μηχανισμών (ΤΕΑ) της ΚΥΠ για την τρομοκράτηση του πληθυσμού και τον περιορισμό με κάθε μέσο της επιρροής της αριστεράς.

ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο...