Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

"Πήγαν να κάψουν πάλι το βουνό μας!"



Με αυτή τη δραματική φράση τιτλοφορεί ο κ. Κωνσταντάτος την ανακοίνωσή του μέσω του facebook για τη χθεσινή φωτιά στον Υμηττό πάνω από την Αργυρούπολη.

Στη συνέχεια κι αφού -σωστά- περιγράφει την κινητοποίηση -δήμου, εθελοντών, πυροσβεστικής και όμορων δήμων- για την κατάσβεση της νέας φωτιάς και τον περιορισμό της καταστροφής στα 3 περίπου στρέμματα, προχωράει σε παραδοχές που θα μπορούσε να αποφύγει.

Πρώτον "ότι λειτουργησε άψογα το νέο σύστημα πυροπροστασιας που εγκατέστησε ο ΣΠΑΥ πριν από μια βδομάδα στην θέση αυτού που είχε κλαπεί τον Μάιο του 2014". Με αυτό τον τρόπο παραδέχεται ότι το όποιο κλαπέν σύστημα πυροπροστασίας δεν είχε φροντίσει να το αντικαταστήσει πριν την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Δεύτερον με τα 3 υστερόγραφά του αναδεικνύει τον τρόπο που σκέφτεται και τις δικές του προτεραιότητες:

1. Την ασύλληπτη εγωπάθεια που τον διακατέχει αναδεικνύοντας εαυτόν σε ρόλο αστυνομικού
Σαΐνη που "αργά ή γρήγορα" θα πάρει το παράσημο (θυμίζουμε ότι ανάλογο παράσημο διεκδικεί και από άλλες περιπτώσεις πχ καταστροφής κάδων, συντριβανιών, φθορών σε δημόσιους χώρους κλπ κλπ).
2. Να απαντήσει προληπτικά σε -όσους ο ίδιος θεωρεί- καιροσκόπους πολιτικάντηδες και οι οποίοι -θεωρεί ο ίδιος ότι- του χαλάνε το ίματζ του πετυχημένου. 
3. Και τελευταία προτεραιότητα αυτή που θα έπρεπε να είναι πρώτη: Χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές για περιφρούρηση στο βουνό. Βέβαια αυτό είναι και το πιο δύσκολο γιατί δεν είναι εύκολο να βρει τώρα εθελοντές, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα που καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης κατακεραύνωνε και τον εθελοντισμό, και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ως "δήθεν".
Η ζωή λοιπόν πληρώνει (δυστυχώς και με κοινωνικό κόστος) με τον δικό της τρόπο τον κύριο "δήθεν".


ΥΓ (1 και μοναδικό): Αφού του αρέσουν του κ. Κωνσταντάτου τέτοια πανέξυπνα σχόλια κάτω από τις δικές του ανακοινώσεις, ας ορίσει την κυρία Νικολ επίσημο στρατολόγο εθελοντών κι ας ακολουθήσει τη συμβουλή της:
"Αντί εκεί στο δημαρχείο να αναλώνονται σε ανακοινώσεις και να ξοδεύουν τα χρήματα των δημοτών για να τυπώνουν πολύχρωμα πανό και ανακοινώσεις, αφού θέλουν τόσο πολύ το καλό του δήμου, ας φροντίσουν τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν για μια υδροφόρα ακόμα"...
Like, κε Κωνσταντάτε;

Ακολουθεί το ποστ του κ. Κωνσταντάτου (ο τονισμός και η σύνταξη καταδικά του):

Πήγαν να κάψουν πάλι το βουνό μας!
"Δήμαρχε ακούσαμε μια δυνατή έκρηξη και είδαμε να σηκώνεται μαύρος καπνός" μου είπε η Πόπη και ο Πέτρος δύο εκ των εθελοντών που πρόσφατα συστήθηκε και που είχαν βάρδια το απόγευμα. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο δήμος, οι εθελοντές, η πυροσβεστική καθώς και ομοροι δήμοι και περιόρισαμε την ζημιά σε 3 στρέμματα. Το σχέδιο αυτών που ήθελαν να κάψουν το περιαστικό μας άλσος δεν πέτυχε. Προσπάθησαν να κάψουν ότι γλυτώσαμε στην προηγούμενη φωτιά. Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, εργαζόμενους και την πυροσβεστική για την άμεση κινητοποίηση τους.Τους Δημάρχους Γλυφάδας ,Αλίμου Φαλήρου, Βύρωνα, Αγίου Δημητρίου που έσπευσαν να μας βοηθήσουν με τις υδροφορες τους καθώς και με τους εργαζόμενους και αντιδημάρχους τους. Τέλος να πούμε ότι λειτουργησε άψογα το νέο σύστημα πυροπροστασιας που εγκατέστησε ο ΣΠΑΥ πριν από μια βδομάδα στην θέση αυτού που είχε κλαπεί τον Μάιο του 2014. 
ΥΓ1 Αληταράδες δεν ξέρω ποιοι είστε και ποιοί κρύβονται από πίσω σας αλλά θα σας πιάσουμε αργά ή γρήγορα να το ξέρετε. 
ΥΓ2 Για όσους πολιτικάντικα καιροσκοπούν σε αυτές τις περιπτώσεις και υποκριτικά παραβλέπουν τον πιθανό εμπρησμό να πούμε ότι πάλι ο δήμος λειτούργησε αστραπιαία και οι εθελοντές μας γλύτωσαν το βουνό που ήταν εκεί και οι οποίοι καταθέτουν στο ανακριτικό της πυροσβεστικής. Να σημειώσω ότι η φωτιά ξεκίνησε από την καρδιά του δάσους. 
ΥΓ3 Χρειαζόμαστε περισσότερους εθελοντές να μας βοηθήσουν στην περιφρούρηση του βουνού.
Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου