Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Φωτιά: Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για το παροπλισμένο σύστημα ψεκασμού - πυρασφάλειας ; (φωτογραφίες - video)


Απροετοίμαστος ήταν ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης πυρκαγιάς που το ενδεχόμενό της είναι πάντοτε πιθανό τις ημέρες των ισχυρών ανέμων.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου εδώ και καιρό αντιμετωπίζει «ελαφρά τη καρδία» τον Υμηττό.

Φάνηκε με την αποψίλωση - παρωδία (ασχοληθήκαμε πρόσφατα -διαβάστε εδώ- και από ότι φαίνεται θα ασχοληθούμε ξανά). Φάνηκε όμως περισσότερο την ημέρα της φωτιάς. Με το δήμαρχο να «συντονίζει» από τα κανάλια και το facebook. Η φωτιά όμως δεν αντιμετωπίζεται με δημόσιες σχέσεις.

Την Παρασκευή τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής και των ελικοπτέρων -κυριολεκτικά στο παρά πέντε- και ο αέρας που γύρισε ξαφνικά, στάθηκαν καθοριστικοί παράγοντες που γλίτωσε η περιοχή κατοικίας. Δε γλίτωσε όμως το βουνό.



Πανοραμική άποψη του Υμηττού με την καμμένη έκταση


Στη δύσκολη αναμέτρηση με τη φωτιά και τον αέρα, ένας βασικός εξοπλισμός πυροπροστασίας έμεινε αδρανοποιημένος. Εάν είχε μπει σε λειτουργία σίγουρα εκατοντάδες στρέματα θα είχαν σωθεί.

Το σύστημα πυροπροστασίας παροπλισμένο, τη στιγμή που χρειάστηκε

Δεκάδες κανονάκια νερού - υδροβόλα την Πέμπτη δεν έβγαλαν ούτε σταγόνα. Κανείς δεν φρόντισε να είναι το σύστημα πυρόσβεσης σε ετοιμότητα. Οι σωλήνες ήταν ταπωμένοι, χωρίς εκτοξευτήρες.

Το σύστημα πυροπροστασίας παροπλισμένο, τη στιγμή που χρειάστηκε


Το συγκεκριμένο σύστημα πυροπροστασίας συντηρήθηκε και αναβαθμίστηκε το 2014 σε συνεργασία του δήμου με τον ΣΠΑΥ. Επισκευάστηκε η τσιμεντένια δεξαμενή στο παλιό νταμάρι χωρητικότητας 40 χιλιάδων λίτρων, η οποία μπορεί χωρίς μηχανισμό να προμηθεύει νερό στα πυροσβεστικά οχήματα, κατασκευάστηκε μια μεγάλη δεξαμενή που δίνει τη δυνατότητα συνεχούς παροχής νερού στα ελικόπτερα πυρόσβεσης και σε μεγάλο μήκος του βουνού μπήκαν κανονάκια νερού συνδεδεμένα με μεγάλες δεξαμενές νερού.

Το σύστημα πυροπροστασίας παροπλισμένο, τη στιγμή που χρειάστηκε


Πώς έγινε και ένα σύστημα πυροπροστασίας που παραδόθηκε λειτουργικό το Σεπτέμβρη του 2014 να παροπλιστεί μέσα σε λίγους μήνες;

Το σύστημα πυροπροστασίας παροπλισμένο, τη στιγμή που χρειάστηκε


Όπως επίσης μας ανάφεραν κάτοικοι της Αργυρούπολης, δεν αξιοποιήθηκαν όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στο μέτωπο προς το βουνό.

Ερώτηση του ιστολογίου: Θα αναλάβει η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης τις ευθύνες της ή θα επαναλάβει το "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", όπως έπραξε στην περίπτωση της μπασκέτας του 3ου Δημοτικού Σχολείου;

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου