Κυριακή 5 Απριλίου 2015

«Χάθηκε» ο στόχος στο κοινό Δ.Σ. των Δήμων Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης

Σε συμβούλιο για τα «Ναστέικα» εξελίχθηκε η κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου την Πέμπτη 2 Απριλίου, παρά το γεγονός πως η εισήγηση περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα όπως το ΤΑΙΠΕΔ και θέματα του παραλιακού μετώπου.

Ο δήμος Ηλιούπολης φιλοξένησε τη κοινή συνεδρίαση, που κατέληξε σε παρωδία αφού ουσιώδη θέματα παρακάμφθηκαν και τελικά, οι λιγοστοί δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρέθηκαν ψήφισαν κατά πλειοψηφία μια γενικόλογη απόφαση που θα μπορούσε να είχε ληφθεί και χωρίς τη σύγκληση του κοινού δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα και μετά από πρόταση του δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλου αποφασίστηκε:

1) Η άμεση επίσκεψη αντιπροσωπείας των τριών δήμων στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη για να ξεκαθαριστεί το θέμα του νέου φορέα διαχείρισης της δημόσια περιουσίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

2) Το αίτημα για οριστική παραχώρηση στους δήμους των οικοπέδων του δημοσίου (σ.σ. που βρίσκονταν στην ΕΤΑΔ) με μοναδικό σκοπό να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς χρήσεις με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και το ΕΣΠΑ.

3) Ενημέρωση της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ ώστε να συζητηθεί στα διοικητικά του συμβούλια το θέμα της δημόσιας περιουσίας.

Λένε «ναι» στους «επενδυτές»
 
Η προχειρότητα με την οποία καλέστηκε το κοινό δημοτικό συμβούλιο υπήρξε εμφανής καθώς δε πάρθηκε καμία επί της ουσίας απόφαση ενώ έγινε εμφανές πλέον πως «έσπασε» το κοινό μέτωπο των δήμων για δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, τάσσονται ανοικτά υπέρ της «αξιοποίησης» του χώρου από τον Όμιλο Λάτση.

Εντύπωση προκάλεσε, πως την ίδια ώρα που οι τρεις δήμαρχοι ζητούσαν να μην περάσει η δημόσια περιουσία από την ΕΤΑΔ στο νέο φορέα καθώς «αφήνει… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ποσοστό από τα έσοδα να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους» δεν είχαν κανένα ενδοιασμό για το ξεπούλημα του μεγαλύτερου «φιλέτου» της Ευρώπης έναντι «πινακίου φακής».

Να σημειώσουμε ακόμα πως ο κ. Κωνσταντάτος αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. λόγων ανειλημμένων υποχρεώσεων) προτού τεθεί σε ψηφοφορία η απόφαση του Δ.Σ..

Ουσιαστική παρέμβαση του Χρήστου Κορτζίδη
 
Ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα της εισήγησης καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για το σχέδιο απόφασης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης πρότεινε στην απόφαση να υπάρξουν τα εξής σημεία:

1) Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και σταμάτημα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. 

2) Να ζητηθεί από την κυβέρνηση να κάνει κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε τα «Ναστέικα» να παραμείνουν στους δήμους και με παραχωρητήρια. 

3) Να ακυρωθεί η παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλία στον Όμιλό Λάτση και να προχωρήσει η δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου με βάση τη μελέτη του ΕΜΠ.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης ψήφισε «παρών» στην πρόταση της πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου