Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Θέλουν ΤΑΙΠΕΔ και Λάτση οι δήμαρχοι Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου

"Επιλεκτικό ενδιαφέρον" αναφορικά με τη δημόσια περιουσία των Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, καταγγέλλουν οι παρατάξεις "Ηλίου Πόλις" (Χρ. Κοκοτίνης), "Δημοκρατική Συνεργασία" (Χρ. Κορτζίδης) και "Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι" (Ελ. Μπελιά) που ψήφισαν "παρών" στην πρόταση των τριών δημάρχων, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του ΤΑΙΠΕΔ και υπέρ της επένδυσης Λάτση στο Ελληνικό.

"Οι τρεις δήμαρχοι, που τόσο 'καίγονται' για τη δημόσια περιουσία και έσπευσαν να συγκαλέσουν κοινή συνεδρίαση, περιόρισαν το ενδιαφέρον τους στην υπόθεση των οικοπέδων που διεκδικεί η οικογένεια Νάστου και που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, η οποία με το άρθρο 24 θα απορροφηθεί από τον νέο φορέα για τη δημόσια περιουσία" εξηγούν οι τρεις παρατάξεις καταγγέλλοντας:

"Η μάσκα έπεσε όταν θέσαμε επί της ουσίας το θέμα, οι δήμαρχοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν την κατάργησή του ΤΑΙΠΕΔ! Τάχθηκαν δε υπέρ της επένδυσης Λάτση στο Ελληνικό".

Οι παρατάξεις είχαν προηγουμένως προτείνει κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και σταμάτημα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, κατάθεση αιτήματος στην κυβέρνηση να κάνει κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε τα "Ναστέικα" να παραμείνουν στους δήμους και με παραχωρητήρια.

Τέλος, ζήτησαν την ακύρωση της παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας στον Όμιλο Λάτση και να προχωρήσει η δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου με βάση τη μελέτη του ΕΜΠ.

Πηγή: www.avgi.gr

Διαβάστε σχετικά:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου