Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Οι Σύλλογοι της Βούλας κάνουν …απόβαση στην Υδρούσα, το Σάββατο 25 Απριλίου

Ραντεβού στην Υδρούσα, το νησί απέναντι από την παραλία της Βούλας δίνουν οι συλλογικοί φορείς των 3Β το επόμενο Σάββατο 25 Απριλίου.

Οι εξωραϊστικοί σύλλογοι της Βούλας (Εξωραϊστικός Σύλλογος Πηγαδάκια Βούλας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολιτεία Βούλας, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής) διοργανώνουν ξενάγηση και περιήγηση στο νησί που διαθέτει αξιόλογη ιστορική και οικολογική σημασία και σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας για μια άγνωστων διαστάσεων και επιπτώσεων επένδυση.(Δείτε εδώ αεροφωτογραφίες του Δημοσθένη Δόγκα που αποδεικνύουν την οικοδομική δραστηριότητα).

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και η μετακίνηση θα γίνει με σκάφη. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10.30 το πρωί στην είσοδο της Β΄Πλαζ Βούλας.

Αναφέρουν οι διοργανωτές:
Το γεγονός ότι ο Στράβων, ο γεωγράφος της αρχαιότητας, κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την Υδρούσα, υποδηλώνει την ιστορικότητα του μικρού αλλά πολύ όμορφου νησιού του δήμου μας. Στο νησάκι αυτό εκτός από τα επιφανειακά ευρήματα, όπως όστρακα από την προϊστορική, κλασική και ελληνιστική εποχή, αλλά και θεμέλια αρχαίων κτιρίων, υπάρχουν και μνημεία της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, όπως είναι  πολυβολεία και υπόγειες στοές και αποθήκες από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Εξίσου όμως σημαντική με την ιστορική είναι και η οικολογική σημασία του νησιού. Αυτό φανερώνει ο δασικός του χαρακτήρας με πλούσια θαμνώδη χλωρίδα, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό σταθμό ανάπαυσης και ανεφοδιασμού μεγάλου αριθμού μεταναστευτικών πουλιών, σύμφωνα με έγγραφο του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών.
Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου