Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Προκλητική εύνοια προς επιχειρηματία από τη διοίκηση Κωνσταντάτου

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης αποκαλύπτει την προσωρινή (;) εγκατάσταση εταιρείας σε ξενοίκιαστο γραφείο 300 τ.μ. στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου της Λ. Βουλιαγμένης (ιδιοκτησίας δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, εγείροντας «ζήτημα παραποίησης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου 2014 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία -μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη- η προσωρινή μεταστέγαση του τεχνικού γραφείου μισθωτή από το κατάστημα (Β-3) του 2ου ορόφου που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του δήμου (Λ. Βουλαγμένης 602α) στο ισόγειο κατάστημα (Ι-2).

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τελικά ο μισθωτής δεν εγκαταστάθηκε στο (Ι-2) όπως όριζε η απόφαση του δ.σ., αλλά στο κατάστημα που νοίκιαζε κατά το παρελθόν η εταιρεία Hyundai (I-7), το οποίο και τυγχάνει να έχει εξαπλάσιο εμβαδόν (300 αντί 47 τ.μ. περίπου) και έναντι ποσού 240,97 € μηνιαίως.

Απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Ξηνταβελώνης.

Ο αντιδήμαρχος, ισχυρίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη μεταστέγαση του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη από το κατάστημα Β-3 του 2ου ορόφου στο κατάστημα Ι-2 του ισογείου αλλά μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες, ο μισθωτής θα μεταφερθεί προσωρινά στο κατάστημα Ι-7 του ισογείου.

«Όπως όμως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου, η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο ήταν η προσωρινή μεταστέγαση του μισθωτή στο κατάστημα Ι-2 του ισογείου», αναφέρει η Δημοτική Συνεργασία.

Ισχυρίζεται ακόμα ο κ. Ξηνταβελώνης ότι μεταξύ δήμου και μισθωτή υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό παράδοσης χώρου βάσει του οποίου ο μισθωτής δικαιούται να μεταστεγάσει προσωρινά στο παραχωρούμενο κατάστημα Ι-7 επιχείρηση συμφερόντων του, η οποία σήμερα στεγάζεται στο κατάστημα Ι-4 του ίδιου εμπορικού κέντρου (πρόκειται για την εταιρεία ORNITALIA η οποία ανήκει στον ίδιο μισθωτή).

«Όπως όμως προκύπτει από την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας με τα συνημμένα σε αυτήν έγγραφα και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου, η απόφαση για μετεγκατάσταση αφορά στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Μ. Χαραμουντάνη που στεγάζεται στον 2ο όροφο στο κατάστημα Β-3 και όχι στην εταιρεία ORNITALIA του ιδίου μισθωτή η οποία στεγάζεται στο ισόγειο στο κατάστημα Ι-4 του εμπορικού κέντρου» όπως σημειώνει η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τις διαδικασίες που ακολουθεί η διοίκηση του κ.Κωνσταντάτου σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου.

Όπως αναφέρουν στελέχη της πρώην διοίκησης Κορτζίδη, επί θητείας τους, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μετά τις εκλογές και έως ότου αναλάβει η διοίκηση Κωνσταντάτου είχε συνεργαστεί με στελέχη της Ενωμένης Πόλης (Γιάννης Τσαρπαλής) για να θέσουν στο δημοτικό συμβούλιο την γνωστή υπόθεση της ρευματοκλοπής σύμφωνα με την οποία κάποιοι έκλεβαν ρεύμα σε βάρος του.

«Η παραχώρηση του καταστήματος Ι-7 στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Ιμέρας του δήμου, στην εταιρεία ORNITALIA συμφερόντων Μ. Χαραμουντάνη θα μπορούσε να γίνει μόνο κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού και εφόσον η εταιρεία έδινε την καλύτερη προσφορά.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας προσφέροντας στον ιδιοκτήτη της ORNITALIA ένα κατάστημα επιφάνειας 316 τ.μ. έναντι 240,97 € μηνιαίως! Δηλαδή στην τιμή που νοικιάζει κατάστημα επιφάνειας 46,90 τ.μ. στον δεύτερο όροφο του κτηρίου (β-3), για το αρχιτεκτονικό του γραφείο!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου