Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ενός άντρα στο Ελληνικό

Άγρια Δύση θύμισε το πρωί το Ελληνικό όταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα ένας άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του στην οδό Αεροπορίας κρατώντας μια καραμπίνα.

Οι γείτονες κάλεσαν άμεσα την αστυνομία, αλλά όταν το περιπλικό έφτασε στο σημείο, ο άντρας άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον άντρα στον γλουτό και τον μηρό.

Ο 39χρονος δράστης, ο οποίος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

ΕΣΗΕΑ: Προσβολή η «συνέντευξη-διάγγελμα» Σαμαρά

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα «δημόσια» τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως «συνέντευξη» το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά" αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

"Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ' όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια."

Πηγή: www.avgi.gr
 

Τι ψηφίζουμε

Οι βουλευτές που ψηφίζουν τη Δευτέρα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ψηφίζουν τον κ. Σταύρο Δήμα.

Ψηφίζουν τον κ. Χαρδούβελη, ψηφίζουν για το e-mail των κυρίων Σαμαρά και Χαρδούβελη, αυτό με το οποίο δεσμεύονται και που περιλαμβάνει απολύσεις, μείωση συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις κατοικιών, αύξηση του ΦΠΑ και μια σειρά από νέα μνημονιακά μέτρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν το σημερινό πρόγραμμα.

Οι πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις παρασκηνιακές διεργασίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και τις προσπάθειες να ανακαλυφθούν ψευδοπλαίσια συναίνεσης και νεοπαγή απολιτικά ή μεταπολιτικά σχήματα, είναι περιορισμένες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πηγαίνουμε σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο.

Η εκλογή θα είναι πολωμένη: Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο εναλλακτικά και αντιπαραθετικά, μεταξύ τους, σχέδια και αυτούς που τα υποστηρίζουν.

Τρέμει τις εκλογές ο Σαμαράς αλλά θα τις "κερδίσει" - Κατακραυγή για το διάγγελμα-"συνέντευξη"

Κινδυνολογία, πλήρης ταύτιση με την τρόικα και τους δανειστές και απολύτως αφιερωμένη σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το διάγγελμα με την ένδυση συνέντευξης
του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.

Ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι όλα όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τις αγορές, πρόσθεσε ότι όλο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά πιστωτικό γεγονός ενώ κατέληξε λέγοντας ότι αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσει η ΝΔ.

«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον  ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνέντευξης, συγχέοντας το εθνικό συμφέρον με το προσωπικό.

Αλέξης Τσίπρας: Πλατιά εκλογική συμμαχία για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας

"Η επιχείρηση εκβιασμών, τρομοκρατίας και φόβου" είναι το "τελευταίο αποκούμπι" της "πολιτικής συμμαχίας του Μνημονίου" που "αντιλαμβάνεται ότι καταρρέει και βυσσοδομεί", σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας σε άρθρο του στην "Αυγή".

Όμως, επισημαίνει, "η επανάληψη της ιστορίας συνήθως καταλήγει σε φάρσα. Το 2015 δεν θα είναι 2012". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, "είτε το θέλουν είτε όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη του λαού θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή".

Η εκλογική του νίκη "θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου". Για τον λόγο αυτό "ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στον λαό" και, στη βάση του προγράμματός του, "ευρύτερες συναινέσεις".

Σήμερα, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην πρόταση του 2012 για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, "είναι η ώρα να την κάνουμε πράξη, να την εμβαθύνουμε και να νικήσουμε, συγκροτώντας μια πλατιά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις". Είναι η ώρα, καταλήγει, "μαζί με τον λαό να γυρίσουμε σελίδα για τον τόπο".

Το πλήρες άρθρο του Αλέξη Τσίπρα: