Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ελεύθερες Γυναίκες", την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Καλλιθέα

Το εξαιρετικό βιβλίο των Γαλλίδων συγγραφέων Ωρίν Κρεμιέ και Ελέν Ζυλιέν «Ελεύθερες Γυναίκες»: η αντίσταση 14 γυναικών από όλο τον κόσμο, ήρθε και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Εύμαρος, σε μετάφραση Βασιλικής Τσίγκανου.


Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία από το Μάρτιο του 2004 διεξάγει μια διεθνή εκστρατεία με τίτλο «Τέλος στη βία κατά των γυναικών».
 
Οι "Ελεύθερες Γυναίκες" παρουσιάζονται
την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 7:30 μ.μ,
στο αμφιθέατρο του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου
(Θησέως 70, Καλλιθέα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
  • Άννα Κοντοθανάση, δικηγόρος,
  • Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος
  • Αλεξία Τσούνη, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας,
  • Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος.
  • Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μελά.
  • Θα χαιρετήσει εκπρόσωπος των αγωνιζομένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Θα διαβαστεί και χαιρετισμός της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία δεν μπορεί να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσουμε ιστορίες γυναικών βίαιες και δραματικές, αλλά και ιστορίες αγώνων, αντίστασης, αλληλεγγύης.

Τρόμος πάνω από την πόλη

Τρόμος πάνω από την πόλη

Πρωταγωνιστές:

Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος: "Η οικονομία κινδυνεύει με ανεπανόρθωτη βλάβη".

Σοφία Βούλτεψη , κυβερνητική
εκπρόσωπος της Ν.Δ.: "Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός".

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Όλα κρέμονται σε μια κλωστή, πιθανή η απόλυτη καταστροφή".

Bloomberg: "Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ".

Πιερ Μοσκοβισί: "κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει".

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Νέα ήθη από την διοίκηση Κωνσταντάτου

Η διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μέσω του προέδρου του Γεωργίου Καλλιντέρη, αρνήθηκε το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, για την ανάρτηση ενός πανό έξω από τον χώρο του κολυμβητηρίου Αργυρούπολης που θα είχε ως σκοπό την διαφήμιση του καθιερωμένου και επιτυχημένου Χριστουγεννιάτικου παζαριού  του σχολείου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης, αλλά και την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου ο οποίος καθημερινά προσπαθεί να καλύψει ανάγκες της σχολικής κοινότητας ώστε να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά αυτές τις ημέρες όπου η παιδεία για κάποιους θεωρείται έξοδο του κρατικού προϋπολογισμού και όχι επένδυση για το μέλλον του τόπου.

Ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Πίστη, για τα παιδιά με καρκίνο.

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν στο ίδιο σημείο αναρτώνται πανό από παρατάξεις και συλλόγους, όπως έκανε και η παράταξη του κ. Κωνσταντάτου χωρίς να ρωτά τη διοίκηση του ΟΝΑΔΕΑ.

Να σημειώσουμε ότι εκτός του ότι το πανό θα έμενε αναρτημένο το πολύ εφτά ημέρες σε ένα σημείο που είναι πολυσύχναστο θα έδινε και μία χριστουγεννιάτικη νότα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

«Πρόταση Γάμου» στο Πολυμήχανο, Αργυρούπολη

Μετά την επιτυχία της πρώτης παρουσίασης, το Πολυμήχανο  Café  Teatral  φιλοξενεί και πάλι την παράσταση «Πρόταση Γάμου», ένα μονόπρακτο έργο του Άντον Τσέχοφ, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη
στις 10.00μμ.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει.

Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!

Χριστουγεννιάτικο street party από τον ρ/σ Στο κόκκινο και το Μυρμήγκι στη Φωκίωνος Νέγρη, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Ο 105,5 Στο Κόκκινο και το δίκτυο αλληλεγγύης «Μυρμήγκι» διοργανώνουν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί ένα ολοήμερο χριστουγεννιάτικο street party στην καρδιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Με οδηγό το πνεύμα των Χριστουγέννων σκοπεύουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα τη αλληλεγγύης και να θυμηθούμε ξανά τι σημαίνει γειτονιά. Να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα χωρίς χρώματα, χωρίς διακρίσεις σε μια γιορτή όπως παλιά! Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους που θα επισκεφθούν τον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.


Street parade από την ομάδα κρουστών «Κρουστωδία» του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση θα περάσει από τους γύρω δρόμους σημαίνοντας την έναρξη του πάρτυ, lives με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Στάθης Δρογώσης, η Νατάσα Μωυσόγλου, οι Radio Sol, swing και jazz μουσικές από τους Jazmatazz, ρεμπέτικο πάλκο από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση, μουσικοθεατρικά δρώμενα από τη Μάνια Παπαδημητρίου και τη Νατάσα Μωυσόγλου, συλλογική κουζίνα από το «Μυρμήγκι» και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Αφιερωμένη στο Κομπάνι η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της «Σπείρα-Σπείρα», την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό και συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική
εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι που διοργανώνει ο 105,5 Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για Όλους, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αττικής  και η ΑΔΕΔΥ .

Την
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9:00 μ.μ, η παράσταση «Μπεεε» θα αφιερωθεί σε αυτό το σκοπό ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν φάρμακα* σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο φουαγιέ του Ι.Μ.Κ.

Η Σπείρα Σπείρα μπαίνει στον δέκατο πέμπτο λειτουργίας της. Με εξαιρετικές κριτικές και πάρα πολλά χρέη. Απελπισμένη κραυγή απελπισίας που εκφράζει το παλλαϊκό αίσθημα της μουσικοχορευτικής της παράδοσης η κραυγή «ΜΠΕΕΕΕ!!!»

Θέαμα ποικιλιών, μουσική,  τραγούδια και νούμερα ενός κόσμου που χάνεται κι ενός κόσμου που γεννιέται στα βαλτόνερα της κρίσης και στο φως  της πιθανότητας ότι θα επιζήσουμε τραγουδώντας.

Γ. Καραμέρος: Ξεκινά το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής "Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους" (video)

O Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»  στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και αδυνατούν να κάνουν την επανασύνδεση στο πρωινό του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη.

H Περιφέρεια Αττικής κάνοντας πράξη το "κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα" θα επανασυνδέει το ρεύμα σε όσους έχει γίνει εντολή διακοπής. Θα πληρώνει δηλαδή, την α' δόση για την επανασύνδεση ρεύματος στους οικονομικά αδύνατους.

Ο πολίτης προσκομίζοντας μόνο 4 δικαιολογητικά θα κάνει την ρύθμιση για την επανασύνδεση. Τα δικαιολογητικά είναι: εντολή διακοπής από τον πάροχο, εκκαθαριστικό, ταυτότητα και η ρύθμιση.

Είναι ανεξάρτητο από την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ τόνισε ο Γ. Καραμέρος και αναφέρθηκε στη σημασία της παρέμβασης αυτής από την Περιφέρεια Αττικής ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι στη Δυτική Αθήνα υπάρχουν σπίτια που παραμένουν χωρίς ρεύμα 8 και 9 μήνες!

Μπορούμε να τους νικήσουμε

Έχουμε συνείδηση του ιστορικού ρόλου που καλούμαστε να διαδραματίσουμε. Των δυσκολιών και των εμποδίων που ορθώνονται μπροστά μας. Βλέπουμε τη
λύσσα των συστημικών δυνάμεων και των ανδρεικέλων τους .

γράφει ο Νίκος Τζάρας *

Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις .Το ενδεχόμενο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ όποτε γίνουν οι εκλογές αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας. Ο δύσκολος αλλά ωραίος δρόμος του αγώνα για την ανατροπή εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά μας .Το γνωρίζουμε καλά. Είμαστε έτοιμοι μαζί με τα χειμαζόμενα λαϊκα στρώματα, «τους από κάτω», και τα κινήματα να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε.

Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας αναγνωρίζουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική δύναμη που κατανόησε και μίλησε έγκαιρα για το χαραχτήρα της κρίσης, για την έντασή της, τη διάρκεια και τις συνέπειές της, την ώρα που η μνημονική Κυβέρνηση υπόσχονταν και εξακολουθεί να υπόσχεται ψευδώς την έξοδο από αυτή με την εφαρμογή της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδήγησε στην πρωτοφανή ύφεση (25 ο/ο), στην ανεργία πάνω από 30 ο/ο, στην ανεργία των νέων 50 ο/ο, στη μετανάστευση των επιστημόνων σε άλλες χώρες, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας στους δήθεν επενδυτές, στη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση.

Πού 'σαι, Γιώργη Παπαδόπουλε, να κάνεις πιστωτικό γεγονός



Μαύρο Σαββατοκύριακο πέρασα, κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά. Χωμένος μέχρι τον λαιμό στο όρυγμα, να ταλαντεύομαι πότε δεξιά, πότε αριστερά για να αποφύγω τους όλμους που μου έριχνε το καθεστώς κατακέφαλα. Γκρέξιτ, χρεοκοπίες, Λέμαν Μπράδερς, Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, κόμματα του ΓΑΠ, δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις ήταν το πιο τρομακτικό, κλείνει η ψαλίδα έλεγαν, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό ξαναέλεγαν. Διαβάζω, για παράδειγμα, τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB: Πριν την έναρξη της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 31% και η Ν.Δ. 25,9%, μετά την έναρξη ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 30,8% -είναι φανερό ότι οδεύει προς την πολιτική εξαφάνιση- και η Ν.Δ. ανέβηκε στο 26,7%. Μείον 0,2% ο ένας, συν 0,8% ο άλλος, κοσμογονικές αλλαγές, ραγδαία μεταβολή του πολιτικού σκηνικού.

Ο βαρύτερος όλμος του Σαββατοκύριακου ήταν το άρθρο του Σαμαρά στη "Real News", το οποίο, αν κρίνουμε από το στυλ και το περιεχόμενο, πρέπει να γράφτηκε σε σπηλιά της Πάτμου. Μπροστά στο πόνημα του Αντώνη, η Αποκάλυψη του Ιωάννη μοιάζει με Βίπερ Νόρα, άγγελοι, σάλπιγγες, τέρατα με εφτά κεφάλια και δώδεκα πόδια, φωτιές που θα πέσουν από ψηλά να κάψουν τους άπιστους βουλευτές.

Μειωμένη ρευστότητα έχει η πολιτική σας σκέψη, κύριε Στουρνάρα

"η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις
ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος" .

Αυτή τη δήλωση αναπαράγουν όχι μόνο τα εγχώρια ΜΜΕ - έχουν μεταδώσει και χειρότερα και δεν μας κάνει εντύπωση - αλλά και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία με πρώτο το Reuters.

Αν αυτό δεν είναι τεχνητό Bank Run ... αν αυτό δεν αποτελεί κάλεσμα προς τους "επενδυτές" να φύγουν από την Ελλάδα - σαν μέσο πίεσης - αν αυτό δεν είναι κάλεσμα προς το μεγάλο κεφάλαιο να βγάλει πάλι τα λεφτά του στο εξωτερικό - όπως έκανε το 2012 - τότε τι είναι.

Αν για αυτές τις δηλώσεις δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη, τότε πότε θα παρέμβει;

Ο Γ.Στουρνάρας είναι αυτός που είχε τολμήσει και είχε δηλώσει στις 30 Απριλίου 2014. ότι "το χρήμα είναι τα... ιερά και τα όσια..." (δείτε την απάντηση του Μανώλη Γλέζου στη σχετική δήλωση Στουρνάρα).

Η πολιτική του διαδρομή, οι οικονομικές του προβλέψεις γνωστές:

Απλή μέθοδος των τριών

Πριν τις ευρωεκλογές, είχαν βαλθεί να μας πείσουν ότι... "είναι ντέρμπι"...

Μέχρι και μικρή διαφορά υπέρ της ΝΔ "'έβλεπαν" λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Τελικά η διαφορά έφτασε το 4% (μόνο) και το βράδυ ανακουφισμένοι πανηγύριζαν.

Τώρα οι ίδιοι μιλάνε για διαφορές που με αναγωγή επί των εγκύρων ξεπερνάει το 5%.

Απλή μέθοδος των τριών...

Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr

Χωρίς επιχειρήματα και με οχετό παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας πλέον Σαμαράς & Βενιζέλος

«Αντισταθείτε στο φόβο και την απελπισία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση μαζί με τους πάσης φύσεως "παπαγάλους" και τα "εξαπτέρυγά της"», ήταν το μήνυμα που έστελνε στους πολίτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνης Σαμαράς το 2010, κατά την ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση.

Του Βασίλη Σκουλαράκου

Τέσσερα χρόνια μετά, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο Α. Σαμαράς, εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία επιστρατεύοντας όλους τους «παπαγάλους».

Υπενθυμίζουμε πως τότε ο Α. Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός και κατακεραύνωνε τις επιλογές Παπανδρέου που ισχυρίζονταν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση από το μνημόνιο και το ΔΝΤ.

Το ερώτημα αυτό, αν υπήρχε τελικά εναλλακτική λύση, μας ταλαιπωρεί 5 χρόνια τώρα.

Επεισόδιο Σουλτς -Γλέζου στην Ευρωβουλή

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, στην ολομέλεια, υπάρχει η δυνατότητα από τους ευρωβουλευτές, να θέσουν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

Αυτή τη δυνατότητα εκμεταλλεύτηκε ο Μ.Γλέζος για να κάνει παρέμβαση χθες ΕΔΩ  στο Στρασβούργο.


Ο πρόεδρος Μ.Σούλτς, είτε από λάθος είτε από "αλληλεγγύη" προς τον Γιούγκερ, προσπάθησε να διακόψει τον Μ.Γλέζο, ο οποίος όμως συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του.

Το "λάθος" συνεχίστηκε και από ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε το ελλιπές ρεπορτάζ και στη συνέχεια το αναπαρήγαγαν πολλά ειδησεογραφικά site.

Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr

Δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την τσιμεντοποίηση

Στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων από τους τρεις όμορους του πρώην αεροδρομίου δήμους.

Ο Σπύρος Κίνιας, μέλος του Συντονιστικού της Επιτροπής Αγώνα, έκανε την εισαγωγή παρουσιάζοντας σύντομα το ιστορικό της Επιτροπής Αγώνα και των διεκδικήσεών της καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό για το πούλημα του πρώην αεροδρομίου.
 
Ο Χρήστος Κορτζίδης, εκ μέρους του Συντονιστικού ενημέρωσε για τις επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Όπως είπε εκ μέρους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκφράστηκε η διάθεση να στηρίξουν τον αγώνα που κάνει η Επιτροπή για να
μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο είπε ότι εκκρεμεί η εξέταση της υπόθεσης του διαγωνισμού στην Ολομέλειά του στην οποία προσέφυγε και η Περιφέρεια Αττικής. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά της απόφασης του ΣΤ΄Κλιμακίου έληξε και η σύγκληση της ολομέλειας ορίστηκε για την Παρασκευή.

«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής - προσπάθεια υποβάθμισης της ενέργειας από την κυβέρνηση

- Παρέμβαση από την περιφέρεια, αντιδράσεις από την κυβέρνηση.

- Την αμηχανία της κυβέρνησης για την πρωτοβουλία της περιφέρειας εξέφρασαν κυβερνητικά στελέχη
και ο φιλικός προς την ΝΔ τύπος.

- Έτσι, παρ' όλο που η Περιφέρεια παρεμβαίνει μέσα από προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης (Σγουρός), ο οποίος δεν προέβλεπε καμιά ενίσχυση και τον οποίο αναμόρφωσε η "Δύναμη Ζωής", ο Α.Ντινόπουλος μετέτρεψε τα 360 ευρώ ανά οικογένεια που πληρεί τις προϋποθέσεις σε "ένα ευρώ την ημέρα.. έτσι κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ" ενώ ο φιλικός προς τη ΝΔ τύπος "βλέπει πολλά  ψιλά γράμματα".

 
- Ξέχασε να μας πει ο Αργύρης, πόσο αντιστοιχούν την ημέρα, τα 240 ευρώ ενίσχυσης στους 13 δήμους για όσους έχουν εισοδήματα κάτω από 5.000ευρώ, τα οποία μάλιστα είναι με δωροεπιταγή για αγορά η/υ!!!


- Ξέχασαν να μας πουν οι "ερωτευμένοι" με το μνημόνιο, ότι στον αντίποδα η ΝΔ στέλνει καθημερινά μπιλιετάκια με νέους φόρους, χαράτσια, επιβαρύνσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων.

- Το πρόγραμμα αφορά τους πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας 

Δείτε τα δικαιολογητικά και πού μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι

Έναρξη του Πολυχώρου των εκδόσεων Καλέντη

Στη βιβλιοφιλική ατμόσφαιρα του νέου χώρου των Εκδόσεων και σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα συνομιλία της συγγραφέως Ελένης Γκίκα με τους ομιλητές της εκδήλωσης, τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, τη Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα Μυρσίνη Ζορμπά, τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και την Καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέα Φωτεινή Τσαλίκογλου.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο νέο μυθιστόρημα της Ελένης Γκίκα, στο οποίο «συνθέτει ένα ολόκληρο σύμπαν», στον προσωπικό τρόπο γραφής της, καθώς και στο σύνολο του έργου της ως μια «σημαντική κατάθεση στη λογοτεχνία». 

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός, σκηνοθέτις και δημιουργός της ομάδας «Ονειροποιοί», Έρρικα Μακρή.