Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η "Στροφή Νέας Σμύρνης" για τον Προϋπολογισμό του 2015

Η τοποθέτηση της δημοτικής κίνησης "Στροφή Νέας Σμύρνης" στο δημοτικό συμβούλιο της 19/11/14 σχετικά με τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2015.
Εισηγήτρια: Ρουμπίνη Τσαμασίρου.


2,5 εκ € απο την Περιφέρεια Αττικής για επανασυνδέσεις ρεύματος

«Φωτεινές» γιορτές φαίνεται πως θα περάσουν δεκάδες συμπολίτες μας στο σύνολο της Αττικής μετά την πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου να διαθέσει κονδύλιο περίπου 2.500.000€ που προοριζόταν για εορταστικές εκδηλώσεις, ώστε να επανασυνδεθεί
το ηλεκτρικό σε νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι.

Η πρωτοβουλία ήρθε μετά από πρόταση ακροατή του Νίκου Χατζηνικολάου και άμεσα έγινε αποδεκτή και από τον υπουργό Εσωτερικών Αργυρη Ντινόπουλο ο οποίος δήλωσε πως θα υπογράψει το σχετικό αίτημα της περιφερειάρχη.


Πηγή: www.notioanatolika.gr

Διάθεση Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στη Νέα Σμύρνη, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Η Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ διοργανώνει την 6η απευθείας διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες.

Στόχος μας είναι όχι μόνο η επίτευξη χαμηλότερης τιμής, αλλά και η ποιότητα των προϊόντων, η στήριξη νέων και μικρών παραγωγών ή συνεταιρισμών, η τοπικότητα της παραγωγής, η δίκαιη τιμή τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό, η οικοδόμηση προσωπικών σχέσεων με τους παραγωγούς.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, ώρα 9:00 με 13:30, στο κτήμα Δέγλερη (Ευξείνου Πόντου & Σωκίων, Άνω Νέα Σμύρνη).

Για τα προϊόντα, τις τιμές και τις παραγγελίες σας, κάντε κλικ εδώ.

Όργιο αστυνομικής βίας βάσει πολιτικού σχεδιασμού

Το φεστιβάλ αστυνομικής βίας και οι ανορθόδοξες πρακτικές καταστολής αποτελούν προϊόν πολιτικού σχεδιασμού και βαρύνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό.

γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης

Εκ πρώτης όψεως, το χθεσινό όργιο της αστυνομίας στην Αθήνα -αλλά και σε άλλες πόλεις- θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμπτωμα του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ωστόσο ότι στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί φαίνεται να αποτελούν το έσχατο οχυρό της κυβέρνησης, το τελευταίο χαρτί του συστήματος εξουσίας που παραπαίει.

Αρνούμαι να δεχτώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν είχε χθες τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Φαίνεται μάλιστα ότι ο κ. Κικίλιας γρήγορα έπιασε το νόημα των πραγμάτων.

Τα σαλιγκάρια βγαίνουν πάντα μετά τη βροχή

Καλώς τους κι ας αργήσανε... Ένας - ένας ή ομαδικά, οι πρόθυμοι βουλευτές - λαγοί του μαγικού αριθμού 180 ξεμυτίζουν και μας διασκεδάζουν με την ευρηματικότητά τους στις δικαιολογίες της κωλοτούμπας τους.

του Νίκου Μιχαλίτση

Το πιο πρόσφατο ομαδικό κρούσμα είναι η κατάθεση κειμένου  με τις υπογραφές οκτώ βουλευτών που ζητούν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.


Πρόκειται για πέντε "ανεξάρτητους" βουλευτές και τρεις της ΔΗΜΑΡ. Από κοντά και η κ. Μάρκου της ΔΗΜΑΡ, που δήλωσε ότι σκέφτεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Ανάμεσα στους  ανεξάρτητους ο Τατσόπουλος, ο οποίος με πολυάριθμες δηλώσεις του έως τώρα βεβαίωνε ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας "σεβόμενος το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε". Ανάλογο "σεβασμό" επιδεικνύουν και οι τρεις της ΔΗΜΑΡ προς την αντίθετη απόφαση του συνεδρίου τους.

Είναι γεγονός ότι κανείς δεν εξεπλάγη από την κίνηση αυτή που είναι πασπαλισμένη με τη χρυσόσκονη περί εθνικής συνεννόησης και κυρίως περί αναγκαιότητας έναρξης της συζήτησης για συνταγματική αναθεώρηση, μία ημέρα μετά την ίδια διαπίστωση του Σαμαρά.

Βίντεο: Θεούλης, ξεφτιλίζει τα ΜΑΤ - Τα playmobil τα παίζαμε μικροί

"Σας παρακαλώ μην παίζετε με την νοημοσύνη μου...εσείς δεν έχετε νοημοσύνη."
 
"Τα playmobil τα παίζαμε μικροί"

Ένας κυριούλης που μοιάζει με τον παππού μας ξεφτιλίζει
τα μπατσάκια των ΜΑΤ που δεν τον αφήνουν να πάει σπίτι του.


Το βίντεο το πήρα από τον Dimitris Panopoulos.

Οι συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας


Video: ΜΑΤ σπάνε πόρτα πολυκατοικίας...Τρέπονται σε φυγή από τον κόσμο που τους κράζει απο τα μπαλκόνια!

Το βίντεο, από τα χθεσινά έκτροπα της κυβέρνησης στα Εξάρχεια. Άνδρες των ΜΑΤ, προσπαθούν να μπουν σε κλειστή πολυκατοικία, σπάζοντας (ο ήχος στην αρχή)...
 
Απομακρύνονται όταν από την απέναντι πολυκατοικία κάτοικοι, απαιτούν να φύγουν, και να μην τολμήσουν να μπουν σε σπίτια ανθρώπων.

Μάλιστα από τα μπαλκόνια πετάγονται αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τα οποία φεύγουν, γιατί μάλλον κατάλαβαν ότι τους βιντεοσκοπούσαν!

 

Βίντεο με τα ΜΑΤ να "φορτώνουν" μπουκάλι σε τσάντα διαδηλωτή

Σκηνή όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να "φορτώνουν" μολότοφ σε τσάντα διαδηλωτή (από βίντεο του Mega στο δελτίο ειδήσεων).

Υποθέτουμε ότι
δεν βλέπετε κι εσείς αυτό που "είδε" η δαιμόνια ρεπόρτερ του καναλιού... η οποία προφανώς παρακολουθούσε το βίντεο ανάποδα.
 
Σκηνή όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να "φορτώνουν" μολότοφ σε τσάντα διαδηλωτή υπήρξε σε βίντεο του Mega στο δελτίο ειδήσεων - See more at: http://left.gr/news/vinteo-me-ta-mat-na-fortonoyn-mpoykali-se-tsanta-diadiloti#sthash.xKYxd71f.dpuf
 
Πηγή: left.gr

«Κατάλαβες μπάσταρδε;»: ΜΑΤ ξυλοκοπούν συλληφθέντα διαδηλωτή (Video)

Αστυνομικούς των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν συλληφθέντα διαδηλωτή κατέγραψε ο φακός του πρακτορείου Reuters.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, άνδρας των ΜΑΤ γρονθοκοπεί τον συλληφθέντα διαδηλωτή, ο οποίος είναι ανήμπορος να αντιδράσει καθώς του έχουν περάσει χειροπέδες.


Στη φωτο (της Ντίνας Μπατζιά) οι νεροφόρες αύρες σε πλήρη δράση στην Ομόνοια.


Πηγή: topontiki.gr

Τους ξέχασες;