Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αθώοι στο Εφετείο οι Μίλτος Ευσταθιάδης και Άρης Σούγελας

Το Εφετείο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του εκπροσώπου της εταιρείας που εκμεταλλεύονταν
την πλαζ του Αγ. Κοσμά μέχρι το καλοκαίρι του 2007.

Η εταιρεία αυτή, για λογαριασμό της οποίας ενεργούσε ο μηνυτής τους, με σύμβαση που έχει κριθεί ήδη άκυρη και παράνομη είχε αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία του Αγ. Κοσμά και εισέπραττε εισιτήριο από τους λουόμενους χρησιμοποιώντας παράλληλα την παραλία για την παράνομη λειτουργία νυκτερινών κέντρων και χώρου δεξιώσεων.

Από τις 10 Ιουνίου 2007 και μέχρι σήμερα η πλαζ είναι ελεύθερη στο κοινό αφού ο Δήμος Ελληνικού αφαίρεσε με τη βοήθεια πολλών άλλων δήμων, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων αλλά και απλών πολιτών την περίφραξη.

Στις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2007 υπήρξε μια σειρά μηνύσεων που ο εκπρόσωπος της εταιρίας κατέθεσε εκ μέρους της σε βάρος αιρετών, υπαλλήλων του Δήμου αλλά και άλλων πολιτών για διάφορα αδικήματα όπως «αυτοδικία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «εξύβριση», «απειλή» κλπ.

ΣΥΡΙΖΑ για 6η Δεκέμβρη: Μονόδρομος οι μαζικές & ειρηνικές κινητοποιήσεις του λαού μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην αυριανή πορεία και καλεί στην Αθήνα στις 13.00 στα Προπύλαια - «Οι μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις του λαού μας θα σπάσουν το κλίμα φόβου και απαγορεύσεων που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση» αναφέρει

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη:

«Η εξέγερση της νεολαίας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην αστυνομική βία και σε όλους όσοι συντρίβουν τα οράματα και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς. 6 χρόνια μετά, η μνημονιακή κυβέρνηση επιβάλλει στη νεολαία και τους εργαζομένους μια εφιαλτική πραγματικότητα ανεργίας και φτώχειας, διάλυσης των δημόσιων αγαθών, των συλλογικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Το φάντασμα του Αλέξη

Πριν έξι χρόνια, ένας δεκαπεντάχρονος έπεφτε νεκρός από σφαίρα μπάτσου χωρίς να διαπράξει το παραμικρό. Το σοκ που προκάλεσε η δολοφονία έκαψε όλη την Ελλάδα.
Έξι χρόνια μετά, το σοκ έχει εξατμιστεί, οι μάσκες έχουν πέσει. Οι σκηνές από το μέλλον που προέβαλε το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του ’08, είναι εδώ.

Έξι χρόνια μετά, η αστυνομία έχει καταλάβει κάθε πόντο στο πεδίο της κοινωνικής σύγκρουσης.

Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, και δεν ξέρω εάν η χούντα δεν τελείωσε το 73, αλλά το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί σήμερα είναι σίγουρα ισχυρότερο.

Βασίζεται σε μία «δημοκρατική νομιμοποίηση» και παρά την ξεκάθαρη διάστασή της με την πραγματικότητα, κάνει κάθε προσπάθεια να αποφύγει να αποδείξει πως την έχει.

Μια στάλα ντροπή έχετε;

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συγκέντρωση των ανθρώπων με αναπηρία.

Όταν η διαδήλωση που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας και επιδίωξε να προσεγγίσει το Υπουργείο Οικονομικών επενέβησαν… τα ΜΑΤ.

 

Είδαμε εικόνες όπως αυτή, με τους κυρίους των ΜΑΤ να κάνουν… λαβές με τα πόδια τους στα… αμαξίδια των αναπήρων.

Είδαμε εικόνες όπως αυτή, που ξεπερνούν την δυνατότητα της στήλης να προβεί σε σχολιασμό χωρίς να λερώσει το στόμα της

Τα ΜΑΤ εναντίον (και) των αναπήρων, λοιπόν! Θα είμαστε σύντομοι και περιεκτικοί:

Κύριοι, εσείς που αποτελείτε την φυσική ηγεσία αυτού του Σώματος και κύριοι εσείς που αποτελείτε την πολιτική ηγεσία αυτού του Σώματος, μια στάλα ντροπή διαθέτετε;

Πηγή: www.enikos.gr

Βγάλτε το σκασμό

γράφει ο Στάθης Κατσούλας

Το αίτημα για ικανοποίηση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού αγκαλιάζει πλατιά κομμάτια της κοινωνίας. Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που θεωρούν
ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα Ρωμανού και ότι πρέπει να δείξει πυγμή. 

Όσοι ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, ίσως ψηφίζετε πασοκνδχρυσήαυγήποταμι, απλώς ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ. Δεν μπορώ να γίνω πιο ευγενικός.

Θεωρήσατε το Ρωμανό επικίνδυνο εγκληματία και δεν είπατε τίποτα για τον Αντώνη Καντά που καταχράστηκε μίζες ύψους 14 εκ. ευρώ από τα εξοπλισιτκά προγράμματα και που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος με τα λεφτά στην τσέπη.

Θεωρήσατε πως ο Ρωμανός αποτέλεσε κίνδυνο για την περιουσία και τις καταθέσεις σας και δεν είπατε τίποτα για τον Άρη Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη (ιδιοκτήτες των Energa και Hellas Power, των δύο εταιριών ενέργειας) που έκλεψαν απ' το δημόσιο 270 εκ. ευρώ.

Αν ο Ρωμανός ήταν έμπορος ναρκωτικών ο Αθανασίου θα τον είχε βγάλει

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν απόλυτος: ο Ρωμανός δεν είναι δυνατόν να βγαίνει από τη φυλακή για να σπουδάσει. Ο λόγος είναι οι νόμοι και οι νομικές διαδικασίες που ισχύουν. “Με τη νομιμότητα και τους νόμους” ο υπουργός, θα πει κάποιος.

Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός είναι με τη νομιμότητα, αλλά αυτή που δημιουργεί ο ίδιος για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες καταστάσεις και κατηγορίες παράνομων. Προφανώς όχι ένα νεαρό 21 χρόνων που κραυγάζει πως θέλει να σπουδάσει.

Αλλά αφού αρέσει τόσοι πολύ η νομιμότητα στον κύριο υπουργό,ας μιλήσουμε για νομιμότητα. Κατ αρχήν οφείλει να γνωρίζει ως νομικός,πως οι νόμοι αλλάζουν όταν οι ίδιες οι κοινωνικές συνθήκες και η κοινωνία απαιτούν να αλλάξουν. Η νομιμότητα δεν είναι πλαίσιο από νόμους και διατάξεις,αλλά πρωτίστως απόδοση Δικαιοσύνης συμβατή με την κοινωνία. Όταν η νομιμότητα δεν συμβαδίζει με την κοινωνική αντίληψη, το περί δικαίου αίσθημα και την απόδοση Δικαιοσύνης, τότε είναι η ώρα που αλλάζει.

Ψυχραιμία παιδιά!

Μια ματιά στα δελτία ειδήσεων αρκεί για να καταλάβεις τι παίζεται. Κι εγώ σας ρωτάω: Υπάρχουν κορόιδα που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ξεφύγει από το αδιέξοδο και να
επιλέξει εκείνη το πεδίο αντιπαράθεσης που την εξυπηρετεί;

γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης

Για μένα μετράει πολύ. Ιδίως όταν δεύτερο και καταϊδρωμένο έρχεται όχι κάποιο θέμα ρουτίνας, αλλά το αδιέξοδο στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Δηλαδή το μέλλον του τόπου, η πιθανότητα νέου υφεσιακού κύκλου, χιλιάδες θέσεις εργασίας και συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Όχι, δεν βάζω εγώ στη ζυγαριά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, εκείνοι τη βάζουν. Το σκηνικό έχει στηθεί. Η παγίδα είναι εκεί, ορατή. Όποιος δεν τη βλέπει είναι αφελής - θα είναι άξιος της μοίρας του.

Μετράει πολύ για μένα το γεγονός ότι πρώτο θέμα στις ειδήσεις είναι η απεργία πείνας του Ρωμανού και τα παρεπόμενα επεισόδια στα Εξάρχεια, το κάψιμο αυτοκινήτων και το σπάσιμο μαγαζιών, όλο αυτό το υπερθέαμα της βίας και του φόβου. Ιδίως όταν πολύ πιο κάτω στη σειρά είναι η ανεκδιήγητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον αναπήρων που διεκδικούσαν τα στοιχειώδη.

Ο Μιχαηλίδης είναι πεινασμένος για δικαιοσύνη και το λαρύγγι του Αθανασίου

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Νίκο Ρωμανό μέσα από το Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος δηλώνει συγκινημένος από τις δράσεις αλληλεγγύης και σημειώνει ότι θα συνεχίσει και ο ίδιος την απεργία πείνας. Παράλληλα προειδοποιεί τον Χ. Αθανασίου για το τι πρόκειται να συμβεί στον ίδιο αν δολοφονήσει το Ρωμανό.
«Γράφω αυτές τις γραμμές, για να εκφράσω τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ευρεία και πολύμορφη δραστηριότητα αλληλεγγύης των συντρόφων εκτός των τειχών.

6 Δεκέμβρη και πάλι θα γραφτεί η ιστορία

Όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος πήγαινα Τρίτη Λυκείου. Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και δεν μας άφηναν να πάμε στην πορεία χωρίς τη συγκατάθεση γονέα.
Η μητέρα μου είχε έρθει και είχε υπογράψει για να μπορέσω να πάω και την ευχαριστώ γι΄ αυτό. Ήταν η πρώτη πορεία που πήγα στη ζωή μου. Τρομοκρατήθηκα, φώναξα, έκλαψα, έμαθα.

γράφει η Λιούμπη Καραγεώργου

Ήμουν στο δρόμο γιατί κάποιος σαν και εμένα ήταν στο χώμα. Κάποιος που περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι του ψηλά και τα ιδανικά του ακόμα ψηλότερα. Ήξερα ότι έπρεπε να ουρλιάξω για να με ακούσει ο Αλέξανδρος αλλά και για να ταραχτούν οι δολοφόνοι του. Νοικοκυραίοι, κράτος, αστυνομία.

Έχουν περάσει 6 χρόνια. Δεν πάω πια σχολείο αλλά πηγαίνω ακόμα σε πορείες, όχι σε όλες, σ' αυτές που δε μ' αφήνει η όση συνείδηση έχω, να μην πάω. Για εμένα η φετινή 6 Δεκέμβρη είναι μια τραγική ειρωνεία ενώ η 6 Δεκέμβρη του 2008 ήταν προοικονομία.

Ο Νίκος Ρωμανός, ο φίλος του Αλέξανδρου και δικός μου, στο πλαίσιο μιας συνθήκης που δεν πίνουμε καφέδες μαζί αλλά τον στηρίζω στην απόφασή του να διεκδικήσει με κάθε μέσο τα δικαιώματά του, αργοπεθαίνει.  Εγώ πώς να σωπάσω; Ούρλιαζα πριν από 6 χρόνια για ένα γεγονός και τώρα που μπορώ να προλάβω τα γεγονότα πώς ακριβώς να μείνω ήρεμη;

Στήνεται σκηνικό για νοικοκυραίους

Εδώ και λίγες ημέρες η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει έντονα σκηνές ταινίας τρόμου. Οι επόμενες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται να περνάνε από το φρουρούμενο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρουσιάζεται έτοιμη για την πιο δραματική της παράσταση. Κυρίες και κύριοι νοικοκυραίοι, αυτό είναι ένα υπερθέαμα γραμμένο ειδικά για εσάς.

του Κώστα Εφήμερου

Στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού η κυβέρνηση επέλεξε ακραία στάση: Επί 24 ημέρες οι αρμόδιοι πετούσαν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, και όταν πλέον ήταν σαφές ότι ο νεαρός αναρχικός είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί δεν θέλησαν να βρουν μια ανώδυνη διέξοδο.


Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά που συνεδρίασε προχθές ήταν η τέλεια ευκαιρία. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει πιέσει για την έγκριση του αιτήματος του Ρωμανού και έπειτα να κρυφτεί πίσω από την «ανεξάρτητη» και «αυτόνομη» δικαιοσύνη. Αυτό δεν θα γινόταν για πρώτη φορά. Το βίντεο με την απολογία Μπαλτάκου άλλωστε το έχει αποδείξει (και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη φυσικά δεν ελέγχει την ουσία των καταγγελιών από τον ισχυρότερο γραμματέα της κυβέρνησης αλλά μόνο την παράνομη καταγραφή του).

Ο πρύτανης των λουκέτων ξαναχτυπά

Νέο χτύπημα αυταρχισμού από τις πρυτανικές αρχές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προληπτικό λουκέτο ξαναέβαλαν
στα κτήρια της Νομικής Σχολής και στην Πρυτανεία, απαγορεύοντας την είσοδο στους φοιτητές.

Η νέα απόφαση για λουκέτα σε κτήρια του ΕΚΠΑ προκάλεσε τη διαμαρτυρία φοιτητών. Υπενθυμίζεται ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης είχε επιβάλλει προληπτικό κλείσιμο της Νομικής Σχολής, με αφορμή τις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, καλώντας μάλιστα τα ΜΑΤ να προστατεύσουν το κτήριο από τους φοιτητές.

Είχε προηγηθεί απόφαση για προληπτικό κλείσιμο και της Πρυτανείας, για να μην γίνει κατάληψη του κτηρίου από  τους φοιτητές.


Πηγή: www.thepressproject.gr

Πρώτος αριστερός πρωθυπουργός σε γερμανικό κρατίδιο

Με οριακή πλειοψηφία το κοινοβούλιο της Θουριγγίας εξέλεξε τον Μπόντο Ράμελοφ της Linke πρωθυπουργό. Είναι η πρώτη φορά, μετά την πτώση του Τείχους, που κρατίδιο της Γερμανίας αποκτά πρωθυπουργό ο οποίος προέρχεται από την Αριστερά.

Με πλειοψηφία μόλις μίας έδρας, το κοινοβούλιο της Θουριγγίας εξέλεξε τον Μπόντο Ράμελοφ της Linke πρωθυπουργό στη δεύτερη ψηφοφορία. Ο Ράμελοφ γίνεται έτσι ο πρώτος πρωθυπουργός από την Αριστερά σε γερμανικό κρατίδιο.

Ο Ράμελοφ ορκίστηκε πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, παραλείποντας στον όρκο το συνηθισμένο «με τη βοήθεια του Θεού».

Δέρνει ΑμεΑ και ζητεί κοινωνική ειρήνη

«Κοινωνική ειρήνη» και «διαφωνίες που δεν αποβαίνουν σε βάρος αυτής της πόλης και αυτής της χώρας» ζήτησε, στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2015
στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ασφάλειας της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας ως παλλαϊκό αίτημα, ο κ. Κικίλιας επικαλέστηκε τις «μεγάλες προσπάθειες» που έχει καταβάλλει για έναν ειλικρινή διάλογο με όλους, «ακόμα και με όσους έχουν διαφορετική άποψη και τη λένε έντονα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στο «ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛΑΣ», το οποίο επιδείχθηκε από τις γυναίκες αστυνομικούς, «χωρίς κράνη και προμετωπίδες», απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, «ανεξάρτητα απ΄ το αν πιστεύουμε πως έχουν δίκιο ή άδικο. Διαμαρτυρήθηκαν αμέσως μετά, 6.000 συνταξιούχοι. Θυμάμαι παλαιότερες σκηνές με καπνογόνα κλπ. Άνδρες των ΥΜΕΤ χωρίς προστατευτικά, ήταν μαζί τους στην πορεία. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ήρθε και με ευχαρίστησε προσωπικά» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Εξέγερση για να ζήσουμε!

Ήταν αργά το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, έξι μόλις χρόνια πριν όταν η είδηση της δολοφονίας ενός δεκαεξάχρονου μαθητή έφτασε στα αυτιά μας.

Τότε που η Ελληνική Αστυνομία πυροβόλησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και ταυτόχρονα χτύπησε μια ολόκληρη γενιά. Τη νεολαία της κρίσης του καπιταλισμού που τότε ξεσπούσε και τώρα συνεχίζει αμείωτη να δολοφονεί τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας.

Οι μαθητές, οι φοιτητές και ο εργαζόμενος λαός αντέδρασε, σήκωσε κεφάλι και ξεσηκώθηκε κατακλύζοντας τους δρόμους ολόκληρης της χώρας. Φωνές γεμάτες οργή και αγανάκτηση ενάντια στη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

«Είναι οργισμένοι για τον συμμαθητή τους» , μας έλεγαν, «Θέλουν να ξεσπάσουν το θυμό τους». Όντως, στην αρχή αυτό που κυριαρχούσε στις μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις ήταν ο θυμός, η οργή, η αδικία που μας επνίγε και έψαχνε τρόπο να εκφραστεί. Τελικά όμως οι διαδηλώσεις, ειδικά στην Αθήνα, κράτησαν πολύ παραπάνω από ένα απλό ξέσπασμα.

Διαμαρτύρονται για απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Άννα Καράπα-Λαβασά και ο Θεόδωρος Ακερμάνογλου επί σειρά ετών υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου με επιστολή
που κοινοποίησαν στο δημοτικό συμβούλιο και στους συναδέλφους τους κάνουν λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου απέναντί τους.

Συγκεκριμένα οι δύο υπάλληλοι διαμαρτύρονται:
 1) Για την παύση της Άννας Καράπα-Λαβασά, από προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών-Κατασκευών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου , θέση την οποία πληρούσε  από το 2011 ενώ από το 2007 ήταν προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελληνικού.
2) Για την τοποθέτηση του Θεόδωρου Ακερμάνογλου ως υφιστάμενο στο νέο τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Αδειών Μεταφορών, παρακάμπτοντας την διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, όπως αυτή αναφέρεται στο άρθρο 28 του νέου ΟΕΛ του Δήμου (ΦΕΚ 1594 Β’ της 17-6-2014).
Ολόκληρη η επιστολή εδώ.

Αν και η επιστολή κατατέθηκε στο πρωτόκολλο στις αρχές Νοεμβρίου με την επισήμανση να κοινοποιηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση μέχρι τώρα δεν έχει κοινοποιήσει  το έγγραφο στους δημοτικούς συμβούλους.

Πηγή: sinergasia.gr

Αγώνας για Ζωή και Ελευθερία!

Από τις /11 ο Νίκος Ρωμανός, ένα παιδί 20 χρονών, κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα, έχει ξεκινήσει μια ηρωική απεργία πείνας, με μοναδικό αίτημα να του χορηγηθεί η ειδική άδεια που προβλέπεται προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του.

Ο Νίκος Ρωμανός, που πριν από 6 χρόνια είδε το φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλο να ξεψυχάει στα χέρια του, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα, καταδικάστηκε για την κλοπή στο Βελβεντό Κοζάνης. Στα στημένα δικαστήρια του κράτους, προσπάθησαν να τον κατηγορήσουν για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και να τον δικάσουν σαν τρομοκράτη.

Δεν τα κατάφεραν, όμως η αντιμετώπισή του από το κράτος, ήταν τέτοια και χειρότερη. Ο Νίκος Ρωμανός δεν έσκυψε το κεφάλι. Από τις φυλακές Αυλώνα κατάφερε να διαβάζει και παρακολουθώντας το σχολείο των φυλακών φέτος πέρασε στο Πανεπιστήμιο. Και τώρα του αρνούνται το αυτονόητο: να πάει στη σχολή του.

Συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ - ΟΛΜΕ για το κυβερνητικό πρόγραμμα

Την κριτική συμβολή της ΟΛΜΕ στον προγραμματικό διάλογο που διεξάγει για την Παιδεία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών,
κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης των δύο πλευρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο των επαφών των καθηγητών με εκπροσώπους των κομμάτων.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην ΟΛΜΕ «τις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδίου της για να μην καταρρεύσει η δημόσια εκπαίδευση».

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ανέλυσε τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης - τρόικας (διαθεσιμότητες - απολύσεις, τραγική μείωση δαπανών, μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, κατάργηση σχολείων και εκπαιδευτικών δομών, αξιολόγηση-πειθαρχικό δίκαιο, επιπτώσεις από τον ν. 4186/13 -τράπεζα θεμάτων- τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, εργασιακά δικαιώματα, μείωση μισθών και συντάξεων κ.λπ.).

Πηγή: www.avgi.gr

Bαθιά Ασφυξία. Ο βόθρος και ο φασισμός ήταν εκεί, χρόνια τώρα, απλά τα σκατά είχαν το λούστρο του χρήματος

γράφει η Σοφία Λαμπίκη

Η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και των άλλων απεργών πείνας αποκάλυψε θριαμβευτικά το βόθρο που ζούμε.

Εκλεπτισμένες ενζενύ γραφιάδες του 50άρικου βυσσοδομούν κατά του νεαρού.

Πνευματικές συστημικές κουράδες, μέλη μιας βρωμερής κλίκας που λυμαίνεται επιδοτήσεις και γκλαμουριά δεκαετίες τώρα, κάνουν πλακίτσες πάνω στο σώμα ενός ανθρώπου.

Πολιτικοί που είναι μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατά, γίνονται Τιμητές της Νομιμότητας, οι ίδιοι που φυγάδευσαν χριστοφοράκους στο εξωτερικό.

Κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ από αντιεξουσιαστές, για συμπαράσταση στον Ρωμανό

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που θέλησε μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη της
στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Το απόγευμα, στον 4ο όροφο του κτιρίου, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης σύσκεψης της συνδικαλιστικής παράταξης Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), με θέμα τα νέα μέτρα και τις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση, και ομιλητές τους Γιάννη Κούζη και Απόστολο Καψάλη, περίπου 20-30 άτομα που ανήκουν στον  αντιεξουσιαστικό χώρο, μπήκαν στην αίθουσα και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την κατάληψη.

Ωστόσο, δεν εμπόδισαν τη συνέχιση της σύσκεψης, η οποία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης:

Νέα Δ.Σ. σε Συλλόγους Γονέων της Αργυρούπολης

Άλλα δύο Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης:

Δ.Σ 2ο γυμνάσιο Αργυρούπολης
Πρόεδρος: Νικολόπουλος Σπύρος,
Αντιπρόεδρος: Νικολακόπουλος Βαγγέλης,
Γενικός γραμματέας: Θεοδωσοπούλου-Φωτεινοπούλου Τασία,
ειδικός γραμματέας: Παπαγεωργίου-Σωτηροπούλου Κωστούλα,
Ταμίας: Ταλάμω-Νιώτη Αικατερίνη,
Μέλος: Ματθαίος Ιωάννης,
Μέλος: Κρητικού-Νικολακοπούλου Κατερίνα,
Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων: Νικολόπουλος Σπύρος, Νικολακόπουλος Βαγγέλης, Θεοδωσοπούλου-Φωτεινοπούλου Τασία.

5ο δημοτικό Αργυρούπολης
Πρόεδρος: Καλογεράκη Ράνια,
Αντιπρόεδρος: Κοκκίνης Νικόλαος,
Γενικός γραμματέας: Στολίγκα Αναστασία,
Ταμίας: Λάζαρη Βενετία,
Ειδικός γραμματέας: Γκίουρα Κατερίνα,
Μέλος: Βρυδάκη Χριστίνα,
Μέλος: Αβραμοπούλου Άρτεμις,
Εκπρόσωποι Ένωσης Γονέων: Καλογεράκη Ράνια, Κοκκίνης Νικόλαος, Στολίγκα Αναστασία, Βρυδάκη Χριστίνα.

Πηγή: sinergasia.gr