Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πρέπει λέει να ξυπνήσουμε μαζί!

Δεν είναι μόνο που χάσαμε μισθό, σύνταξη κι ασφάλεια.
Που αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε συνήθειες όπως να πηγαίνουμε στο γιατρό όταν αρρωσταίνουμε, να ανοίγουμε τη θέρμανση όταν κρυώνουμε ή να βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο.
Δεν είναι ούτε τα χαμένα ταξίδια της ζωής μας και τα δώρα στους φίλους που δεν μπορούμε πια να κάνουμε…

Το αβάσταχτο για μένα είναι που νομίζω ότι κοιμάμαι με το ζόρι.
Είμαι λέει σε μια Ελλάδα που δεν αναγνωρίζω, άκου τώρα, σε μια πατρίδα που με θεωρεί τεμπέλα κι εχθρό της εξ ορισμού και μου ζητάει να απολογηθώ για την προβοσκίδα και τα μακριά νύχια.

Κάθε μέρα νομίζω ότι ξυπνάω, για να διαπιστώσω πολύ γρήγορα ότι βρίσκομαι στο ίδιο σκηνικό κομπάρσος και ακόλουθος. Μια καταγγελία μπορεί να με στείλει σπίτι, μια αθλιολόγηση να με μηδενίσει, ένας αστυνομικός να με ξυλοφορτώσει κι ένας δικαστής να μου πει στο τέλος ότι εγώ φταίω για όλα!

Ο πολιτικός θα επιχειρήσει να με πείσει ότι ζω την εποχή της ανάπτυξης και της αξιοκρατίας, πώς δεν το βλέπω;

Μα κοιμάμαι είπαμε και δεν μπορώ ν’ ανοίξω τα μάτια…

Κατά πάντων ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με υπονοούμενα, βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου σε βάρος του μόνιμου
πλέον στόχου του πρώην δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη αλλά και άλλων όπως του Ευάγγελου Βαζαίου, της εκπαιδευτικού του δήμου μας  Κλειδοπούλου Αγάπης και του σωματείου των δασκάλων Θουκυδίδη, συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο.

Μέσα σε ένα κλίμα έντονης πόλωσης η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γιώργου Σαραφίδη ο οποίος (προς τιμήν του) αναγνώρισε ότι παραφέρθηκε σε βάρος του συναδέλφου του Βασίλη Μπούκα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έμοιαζε εξωπραγματικά διαφορετική.

Το μπουλούκι

Ως παλίρροια και άμπωτη, ήρθαν και έφυγαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι υποστηριχτές  του  δημάρχου. Μόλις τελείωσαν τα «πιασάρικα» θέματα τα οποία η διοίκηση είχε επιμελώς προετοιμάσει για την προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, το «αυθόρμητα» προσερχόμενο κοινό αποχώρησε από την αίθουσα αφού είχε εκτελέσει το καθήκον του. Είχε ειρωνευτεί μεγαλόφωνα και είχε καγχάσει σε κατάλληλα σημεία της ομιλίας του «αρχηγού».

Κωνσταντάτος κατά Βαζαίου

Διαμαρτυρία για παρέμβαση της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης σε βάρος εκπαιδευτικού

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" διαμαρτύρεται για την παρέμβαση που έγινε με εντολή του κ. Κωνσταντάτου από τον αντιδήμαρχο παιδείας προς τη διεύθυνση Δημοτικού Σχολείου με σκοπό να κάνει συστάσεις σε εκπαιδευτικό για εκφορά άποψης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση-διαμαρτυρία:


Φουντώνει η αγανάκτηση για τις περικοπές στα λεωφορεία

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά τα άτομα με κινητικές αναπηρίες μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις
και καταργήσεις των λεωφορειακών γραμμών αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Ο.Α.Σ.Α. ο Πανελλαδικός Σύλλογος Ανάπηρων Πολιτών (ΠΑ.Σ.Α.Π.).

Η επιστολή κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα της ταλαιπωρίας στο έγγραφο του Συλλόγου αναφέρεται η Αργυρούπολη η οποία πια δεν διαθέτει καμία λεωφορειακή γραμμή προς το κέντρο της Αθήνας, ενώ η Λ. Κύπρου δεν εξυπηρετείται από κανένα ΜΜΜ στην αφετηρία της και η πλησιέστερη στάση Μετρό «ΑΛΙΜΟΣ» δεν έχει καμία λεωφορειακή ανταπόκριση με την προαναφερθείσα λεωφόρο.

Καταλήγοντας ο Σύλλογος ζητεί άμεση επικοινωνία και ανταπόκριση από τον αρμόδιο φορέα.


Πηγή: www.sinergasia.gr

«Δυο μέτρα και δυο σταθμά» από τη διοίκηση Ελληνικού-Αργυρούπολης, καταγγέλλει η παράταξη «Ξανά η πόλη μπροστά»

Η δημοτική παράταξη «Ξανά η πόλη μπροστά» σχολιάζει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης που «δεν είναι στην κατεύθυνση του ενιαίου δήμου».


 
Πηγή: www.sinergasia.gr

Το μάθατε; Η Παιδεία σώθηκε

γράφει ο Δημήτρης Τσιριγώτης
 
Χρειάστηκαν μόλις 11 σοφές κινήσεις για να ανατραπούν τα αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγηθεί η Παιδεία  τα τελευταία χρόνια. Μυαλά φωτισμένα ,χέρια στιβαρά, καρδιές με πάθος  βγήκαν
μπροστά και κατάφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να τη σώσουν.

ΚΙΝΗΣΗ 1 : Τελικά βρέθηκε τρόπος για να απαλλαγούμε μια και για πάντα από αυτούς που τόσα χρόνια ροκάνιζαν τον κρατικό προϋπολογισμό ή το ΕΣΠΑ. Που ενώ συνδυάζανε τη δουλειά με διακοπές στις εσχατιές της χώρας, στα διάφορα νησιά και χωριά που ήταν τοποθετημένοι παρόλα αυτά δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένοι. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους λεγόμενους «αναπληρωτές». Στη θέση τους το υπουργείο δημιούργησε ένα νέο είδος ευέλικτης μορφής εργασίας που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, τους «απληρωτές» (με α στερητικό παρακαλώ). Βέβαια υπάρχει και μια ακόμη καλύτερη κατηγορία από τους «απληρωτές» και απορούμε πώς έχει διαφύγει της προσοχής του υπουργείου κάτι τέτοιο. Είναι οι «πληρωτές» δηλαδή αυτοί που είναι πρόθυμοι να πληρώνουν και από την τσέπη τους για να έχουν εργασία.

Χρήση προφύλαξης στις σεξουαλικές επαφές συστήνει ο ΠΟΥ σε όσους ανάρρωσαν από τον Έμπολα

Οι άνδρες που ανάρρωσαν από τον ιό Έμπολα, να αποφύγουν τις σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη, για διάστημα δώδεκα εβδομάδων, συστήνει ο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να εξαλειφθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μέσω του σπέρματός τους.


Σημειώνεται ότι η εκκόλαψη του ιού Έμπολα κανονικά διαρκεί 21 ημέρες, περίοδο κατά την οποία ο ασθενής πρέπει να παραμείνει υπό παρακολούθηση.

Όμως οι ασθενείς παραμένουν μολυσματικοί για όσο διάστημα ο ιός εξακολουθεί να εμφανίζεται στο αίμα και τα άλλα βιολογικά τους υγρά, μεταξύ αυτών το σπέρμα και το μητρικό γάλα.

Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει εξάγει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος, όμως προτιμά να προειδοποιήσει τον ενδιαφερόμενο πληθυσμό.

Πηγή: www.avgi.gr

Πουλιά πάνω στο σύρμα



Like a bird on the wire
I have tried in my way
to be free
(Leonard Cohen)

 
Τέσσερα παιδιά, φυλακισμένα στον Αυλώνα, έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν σε διάφορα ΑΕΙ. Χωρίς τη μαμά να φτιάχνει
πορτοκαλάδες. Χωρίς μια βόλτα με τους φίλους και δυο φιλιά με το κορίτσι. Χωρίς φροντιστήριο.
 

Σπουδαία επιτυχία και των παιδιών και των διδασκόντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο που λειτουργεί εντός της φυλακής. Επιτυχία και του σωφρονιστικού συστήματος, που επιτρέπει σ’ έναν έφηβο, ανεξάρτητα από το είδος του παραπτώματος για το οποίο κρατείται και από το είδος της ποινής, να σπουδάσει, να μορφωθεί και να αποδοθεί κάποια στιγμή πίσω στην κοινωνία.
 

Αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των παιδιών αυτών,μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αυτοπροσώπως, επισκέφθηκε τις φυλακές για να τα συγχαρεί και να τους δώσει έπαθλο χρηματικό, 500 ευρώ.
 

Τί ωραία εικόνα πολιτισμένης χώρας, ε;;;

Λ. Βεργοπούλου: «Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Ρωμανού, από Δευτέρα και άλλοι σε απεργία πείνας»

γράφει η Ντίνα Μπατζιά

«Πλέον δεν κινδυνεύει η υγεία του αλλά και η ζωή του». Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου μίλησε στο Κόκκινο για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού που συνεχίζει την απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς».
 

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στο Νίκο.
 

Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει...

Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει... Οι σύντροφοι του του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από την Δευτέρα», τόνισε η κ. Βεργοπούλου.

Πηγή: stokokkino.gr

Τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
που βρισκόμαστε στο Σύνταγμα από τις 19 Νοέμβρη, με γυναίκες και παιδιά, και που εδώ και πέντε ημέρες είμαστε σε απεργία πείνας, που είδαμε τα σπίτια μας να γκρεμίζονται, τους δικούς
μας να σκοτώνονται, τα παιδιά μας να ακρωτηριάζονται, τη ζωή μας να καταστρέφεται, που ξεφύγαμε από τη φρίκη του πολέμου, που περάσαμε μήνες στο δρόμο και έχοντας σπίτι τα πάρκα και στρώμα τη γή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
Όχι για να ζητήσουμε ελεημοσύνη
Αλλά διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ
Ότι ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές,
Ότι η Ελλάδα της κρίσης δε μπορεί να σηκώσει το βάρος της φιλοξενίας των θυμάτων του πολέμου, που συνταράζει τη χώρα μας για τον οποίο άλλες χώρες έχουν την ευθύνη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ
Τη μόνη λύση που μπορεί να υπάρχει για εμάς και τις οικογένειες μας το δικαίωμα να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για να μπορέσουμε να στήσουμε μια νέα ζωή, σε ένα νέο τόπο, σε μιαν άλλη γωνιά του κόσμου με ασφάλεια, ελευθερία και αξιοπρέπεια για μάς και τα παιδιά μας.

ΖΗΤΑΜΕ
Από τις ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους για τα δεινά του συριακού λαού και να υποδεχτούν στο έδαφος τους τους πρόσφυγες του πολέμου.

ΖΗΤΑΜΕ
Από την Ελληνική Κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

ΖΗΤΑΜΕ
Ταξιδιωτικά έγγραφα και τη συναίνεση της Ευρώπης για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δρόμο, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς το φόβο του θανάτου, της φυλακής, των κρατητηρίων, των εγκληματικών κυκλωμάτων.

ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
Από το Ελληνικό Κράτος να εξασφαλίσει την κάλυψη των βασικών αναγκών των οικογενειών μας, στέγη και τροφή, ιατρική φροντίδα και κοινωνική υποστήριξη.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Πηγή: www.kar.org.gr

Το άσυλο και οι Υπατίες μας τελείωσαν...


Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά στην πλατεία Συντάγματος υπάρχει «είδηση». Και σας το λέω γιατί μάλλον δεν την πήρε είδηση το τηλεοπτικό σας μάτι. Είναι αρκετά σιωπηλοί για να τους ακούσετε. Είναι μικροί για να τους δείτε. Άσε που είναι και «λαθρομετανάστες» για να τους χωρέσει ο πολύτιμος χρόνος σας.

Είναι αυτοί που δεν θαλασσοπνίγηκαν στα Φαρμακονήσια. Είναι ό,τι περίσσεψε από τις «σκούπες». Αόρατοι θαρρείς και περιττοί. Παραφωνία στο ντεκόρ και λεκές στην αισθητική των ημερών που έρχονται. "Μαζέψτε τους" θα φωνάξουν οι καταστηματάρχες. "Πάρτε τους από μπροστά μας" θα παραπονεθούν στη ρεσεψιόν οι ένοικοι των πολυτελών ξενοδοχείων. Κάντε τους κάτι τέλος πάντων.

Σε τελευταία ανάλυση, κρύψτε τους. Βάλτε τους κάπου να μη φαίνονται. Κάντε έστω την ανάγκη φιλανθρωπία και στριμώξτε τους κάπου να μην τους βλέπουμε να ξεπαγιάζουν με τα παιδιά τους μπρος στα μάτια μας. Δεν τους θέλουμε στις μαρμάρινες πλατείες μας. Δεν μας χωράνε. Δεν τους χωράμε. Είμαστε πλήρεις.

Κωλοπαίδια vol.2

Διάβασα ένα κείμενο το οποίο έχει γράψει η Σοφία Λαμπίκη, την οποία σέβομαι και εκτιμώ, και στο οποίο αναφέρεται στους νέους και πως αυτοί αντιμετωπίζονται από τη κοινωνία και το κράτος. Το κείμενό της θα το βρείτε εδώ.
 
Με το κείμενο αυτό διαφωνώ εντελώς, συμφωνώ μονάχα με τις δύο τελευταίες γραμμές αλλά από άλλη οπτική. Θα προσπαθήσω να αποδομήσω γραμμή γραμμή το κείμενο της Σοφίας και ταυτόχρονα να δώσω μια άλλη οπτική επί του ζητήματος των νέων
γιατί το δίπολο δεν είναι Νιάτα vs Γηρατειά, αλλά Αλλαγή (και όχι με την ΠΑΣΟΚική έννοια) VS Συντήρηση.

Ας αρχίσω λοιπόν...

Αυτή η χώρα δεν μισεί τα παιδιά της. Αυτή η χώρα μισεί κάθε τι που θα την βγάλει από την μικροαστική κανονικότητά της.

Υπουργική απόφαση κλείνει τα «Παιδικά Χωριά SOS»

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας των Παιδιών Χωριών SOS λόγω υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου και με την οποία στην ουσία «καταργείται στην πράξη η λειτουργία στη χώρα μας των ήδη υπαρχόντων Παιδικών Χωριών SOS -και φυσικά κάνει απαγορευτική τη δημιουργία νέων- εφόσον στις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά διάταξη που να διέπεται από την αντίληψη "κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μία οικογένεια, σε ένα σπίτι, με τα φυσικά του αδέλφια"»

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της  λειτουργίας  των Παιδικών  Χωριών  SOS με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε σχετικό ΦΕΚ, με το οποίο αναθεωρείται, με καθυστέρηση είκοσι ετών, ο τρόπος ίδρυσης και οργάνωσης των Μονάδων Προστασίας παιδιών (Ι.Δ.) και συγχρόνως τίθενται νέες προϋποθέσεις για τα ήδη λειτουργούντα κοινωνικά προγράμματα.

Μετά την παγκόσμια πρωτοτυπία να φορολογούνται στη χώρα μας τα κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία, με τη νέα υπουργική απόφαση, καταργείται στην πράξη η λειτουργία στη χώρα μας των ήδη υπαρχόντων Παιδικών Χωριών SOS -και φυσικά κάνει απαγορευτική τη δημιουργία νέων- εφόσον στις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά διάταξη που να διέπεται από την αντίληψη "κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μία οικογένεια, σε ένα σπίτι, με τα φυσικά του αδέλφια".

Η υπουργική απόφαση:

Αεροδρόμιο Ελληνικού: Μια έκθεση αναμνήσεων για το μέλλον...



Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκα στα εγκαίνια της έκθεσης «Airport LGAT- Hellinikon». Το πρότζεκτ, αποτέλεσμα της δουλειάς τεσσάρων νέων παιδιών, έχει στόχο να αναδείξει τις «ιστορίες και τις αναμνήσεις του δυτικού
αεροδρομίου μέσα από την Ολυμπιακή Αεροπορία».

Για να το κάνουν αυτό, οι συντελεστές επιστρατεύουν την εικόνα και τον ήχο. Video animation, εγκαταστάσεις, φωτογραφικό υλικό και ντοκιμαντέρ συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μαρία, η Αιμιλία, ο Γιάννης και ο Κωνσταντίνος μιλούν στο tvxs.gr, για τη δουλειά τους και το παρελθόν του Ελληνικού και μοιράζονται τις απόψεις τους για το μέλλον του ιστορικού αεροδρομίου...

της Μαρίας Αγγελοπούλου 

Συναντώ τους συντελεστές μεσημέρι στο χώρο της έκθεσης. Χωρίς τον κόσμο των εγκαινίων, ούτε τη συγκίνηση και τη φόρτιση των επισκεπτών. Καθόμαστε στο μπαλκόνι. Έχω ήδη περιπλανηθεί στο χώρο και έχω δει τις φωτογραφίες που προέρχονται από το χώρο των πρώην γραφείων της Ολυμπιακής. Έχω επίσης παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο πρώην εργαζόμενοι αφηγούνται τις εμπειρίες τους από τότε... από όταν το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού ήταν ακόμη ζωντανό.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Παιδεία χρειάζεται Δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων που έχει επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς με τη βοήθεια και τη ενεργητική συμπαράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας  θα σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσει τις ριζικές αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευσή μας.
 
Συγκεκριμένα όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο που αναφέρεται στην αξιολόγηση και οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην εμπέδωση κλίματος ανταγωνισμού, πειθάρχησης και αυταρχισμού, σε διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: