Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Να μην αφήσουμε το “μαύρο” να κυριαρχήσει

Μετά την κυβέρνηση και το φίμωμα της ΕΡΤ, ήρθε η σειρά της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Η εταιρεία "Τρίτη Όψη" απέκλεισε τους δημοσιογράφους του enet από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και απαγόρευσε την εκτύπωση της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί. Προχώρησε έτσι σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική “Ελευθεροτυπία”, έχοντας στις πλάτες μας μήνες ανεργίας αλλά και απληρωσιάς, κοροϊδίας και εμπαιγμού, δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα, για να ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου, στο δικαίωμα στην εργασία που πληρώνεται, στην ίδια τη δημοκρατία.

Διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο όλη την έκδοση της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", που ο εκδότης της δεν επέτρεψε να κυκλοφορήσει στα περίπτερα:

Διαβάστε ακόμα:
Πηγή: ergazomenoienetgr.blogspot.gr

Συνέχεια για τη μαύρη δήθεν εθελοντική εργασία στα ΚΔΑΠ Γλυφάδας

Η δημοτική αρχή Γλυφάδας και ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου εξωθούν έμμεσα με τη δήθεν εθελοντική εργασία σε «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

Αυτό κατήγγειλαν και ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Κόκκορης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» Τάσος Ταστάνης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω ότι σήμερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην ανεργία των ανθρώπων να γίνεται στην ουσία μία έμμεση εκμετάλλευση της προσφοράς ανθρώπων με ένα όνειρο πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκορης.
 
Από τη δική τους μεριά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στη συνεδρίαση του ΚΑΠΠΑ την απαράδεκτη αυτή στάση του Δημάρχου να προωθεί και να ενθαρρύνει την υλοποίηση παράνομων «δήθεν εθελοντικών» πρακτικών.