Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Αργυρούπολη: Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου στο Υπόστεγο

25ης Μαρτίου 38 - Αργυρούπολη

KΥΡΙΑΚΗ 9/11 από τις 13:00 ρεμπέτικο γλέντι με φαγοπότι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/11 Εκδήλωση-Συζήτηση για το 18 ΑΝΩ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11 στις 20:00 τακτική συνέλευση 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11 το ΥΠΟΣΤΕΓΟ πηγαίνει στη διαδήλωση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11 στις 19:00 Εκδήλωση-Συζήτηση για τον EMBOLA

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11 στις 19:00 Εκδήλωση-Συζήτηση ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών σε συνεργασία με την «Ανοιχτή πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης»

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11 στις 20:00 τακτική συνέλευση

  • Κάθε Τρίτη από τις 20:00 αντιεμπορικό Bar
  • Κάθε Τετάρτη στις 19:30 & κάθε Πaρασκευή στις 20:00 μάθημα ισπανικών
  • Κάθε Δευτέρα στις 18:00 & Κάθε Πέμπτη στις 20:00 μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί στη συλλογική μας κουζίνα
  • Κάθε Παρασκευή στις 18:00 μαθήματα σχεδίου και κεραμικής

Αργυρούπολη: Μαθήματα κεραμικής και σχεδίου στο "Υπόστεγο"

Στο χώρο αλληλεγγύης και δράσης Υπόστεγο πρόκειται να ξεκινήσουν μαθήματα σχεδίου με αναφορές στις εικαστικές τάσεις του 20ου αιώνα και σεμινάρια κεραμικής (κατασκευή και διακόσμηση)

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν είτε να επικοινωνήσουν στο mail:
chryssanthipapamichou@yahoo.com
ή να περάσουν από το Υπόστεγο Παρασκευές στις 17:00 
25ης Μαρτίου 38 - Αργυρούπολη
Πηγή: www.sinergasia.gr 

Αργυρούπολη: Θεατρική παράσταση «Ο Έβρος απέναντι»

H Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης, μετά την εξαιρετική επιτυχία του προηγούμενου κύκλου παραστάσεων και μετά από λαϊκή απαίτηση του κοινού μας, σας προσκαλεί στην επαναληπτική σειρά παραστάσεων του έργου: «Ο Έβρος απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας είναι σαν να περνάμε ένα μεγάλο ποτάμι.
Κάθε φορά που περνάμε το ποτάμι θαρρούμε πως σωθήκαμε μέχρι να ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με τους καινούργιους φόβους μας, μ’ ένα άλλο ποτάμι.
Όλων των ανθρώπων οι φόβοι είναι ίδιοι, δεν έχουν χρώμα, φυλή, θρησκεία και εθνικότητα.. έρχονται και ξανάρχονται.
Και το ποτάμι το ίδιο για όλους μας, στέκει εκεί φουσκωμένο, κρύο και ορμητικό, έτοιμο να δεχτεί την θυσία μας για να νικήσουμε το φόβο μας, για να σωθούμε.
Το ζήτημα είναι τι έχουμε ο καθένας μας να θυσιάσει, τι μας περισσεύει και τι αντέχουμε να χαρίσουμε για τη σωτηρία μας.
Την τιμή και την υπόληψή μας, ή κι αυτή ακόμα τη ζωή των πιο πολύτιμών μας;
Κι αν πρέπει να θυσιάσουμε αυτά γιατί να σωθούμε?
"Λέω ρε γιατί να σωθούμε;’’»

Kαλωσορίζουμε τη sinergasia.gr

Καλωσορίζουμε σήμερα τη www.sinergasia.gr στο χώρο του ιντερνετικού τοπικού τύπου. 
 
Με επικεντρωμένη τη ματιά κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, χαιρόμαστε που βλέπουμε ένα ακόμα μέσο ενημέρωσης και προβληματισμού που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Ευχόμαστε το σκαρί να είναι γερό και καλοτάξιδο και αφήνουμε τη συντακτική επιτροπή της νέας ιστοσελίδας να μιλήσει στους αναγνώστες μας με τα δικά της λόγια:

"Το www.sinergasia.gr είναι η νέα ιστοσελίδα ενημέρωσης, προβολής και προβληματισμού πάνω σε γεγονότα και εξελίξεις στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη.

Όπλο μας η συνεργασία και κίνητρο το ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον δήμο μας.


Στόχος μας δεν είναι μόνο η σε βάθος ενημέρωση και η ανάλυση της τρέχουσας ειδησεογραφίας σε τοπικό και γενικότερο επίπεδο, αλλά η δημοσίευση απόψεων και προβληματισμών των πολιτών για ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Ακολουθήστε μας στο facebook και το twitter.

Στείλτε μας τις ειδήσεις, απόψεις & παρατηρήσεις στο: info@sinergasia.gr".

Σίμος Ρούσσος: Είμαστε η μόνη χώρα που οι δωσίλογοι στελέχωσαν το κράτος, κι οι αγωνιστές σέρνονταν σε φυλακές και εξορίες

συνέντευξη στην Βασιλική Σιούτη
  
Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος και «κόκκινος» δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο Newpost απαντά ότι  το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Δήμου και προαναγγέλλει ότι θα προβεί άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, σε μείωση των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση.

Τον περασμένο μήνα, είχε πει σε μια ομιλία του: «Διαβάζω ότι δεν τηρούμε τη νομιμότητα. Το ερώτημα αν κάποιος υπακούει στο νόμο και το δίκαιο είναι αρχέγονο. Από την εποχή του Κρέοντα και της Αντιγόνης.

Ο καθένας υπακούει ανάλογα με τη συνείδησή του. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι δίκαιο.» Η δήλωση του αυτή είχε προκαλέσει πολλά σχόλια. Σήμερα τον ρωτάμε και πάλι τι θα κάνει με τους «άδικους νόμους», όπως θεωρεί αυτούς του μνημονίου, και απαντά ότι θα συνεχίσει να είναι εναντίον τους.

Ο Φορτσάκης φταίει για την εμπλοκή του Ελληνικού

Εκθετος απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και την τρόικα βρίσκεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς ο ίδιος μέσω της δικηγορικής του
εταιρίας FDMA ήταν νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στη διαδικασία αξιοποίησης του Ελληνικού το οποίο κατέληξε στα χέρια της Lamda Development, του ομίλου Λάτση. Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως μπλοκάρει τον διαγωνισμό λόγω προβλημάτων στις νομικές διατυπώσεις.
 
Όπερ σημαίνει ότι οι όροι του διαγωνισμού που διαμόρφωσε η εταιρία του κ. Φορτσάκη είχαν δόλο, καθώς απέκλεισαν την τελευταία στιγμή και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις άλλους ενδιαφερόμενους από το να υποβάλλουν προσφορά.

Αν η απόφαση του ΕΣ επικυρωθεί και δικαστικά τότε εγείρεται θέμα καταδολίευσης του Δημοσίου Συμφέροντος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Ισπανία: Πρώτο στην πρόθεση ψήφου το Podemos

Πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του 2015 εμφανίζεται το νεότευκτο κόμμα Podemos, το οποίο γεννήθηκε από το ισπανικό κίνημα των «αγανακτισμένων», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα El Pais.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει:
 
Άν οι εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2015, διενεργούνταν αυτή την εβδομάδα, το Podemos θα κέρδιζε το 27,7% των ψήφων και θα προηγούνταν του PSOE (26,2%) και του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP, 20,07%). «Ποτέ ένα κόμμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα δεν είχε φθάσει σε τέτοιο επίπεδο στην πρόθεση ψήφου με μόνον οκτώ μήνες ύπαρξης», επισημαίνει η El Pais.

Σκληρή απάντηση Δούρου προς «κατ΄ επάγγελμα λασπολόγους»

Απάντηση σε υψηλούς τόνους, έδωσε, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Αφορμή, προφανώς και είναι το δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης
του «Πρώτου Θέματος», στο οποίο αναφέρεται χωρίς όμως να το κατονομάζει.

Αναλυτικότερα η απάντηση της «Δύναμης Ζωής»:

Προς κατ’ επάγγελμα διαπλεκόμενους λασπολόγους:

• Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει υπογράψει ή αναθέσει ΚΑΜΙΑ εργολαβία, είτε καθαριότητας είτε φύλαξης ή αναφορικά με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

• Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει ζητήσει εδώ και μέρες, δημόσια από την κυβέρνηση, να δηλώσει αν εγκρίνει προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών στην Περιφέρεια Αττικής.

• Όσο δεν παίρνουμε απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εγγράφονται σε γραμμή οργανωμένης λασπολογίας και παραπληροφόρησης.

• Σε ό,τι δε αφορά στην επιλογή για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, η νέα Περιφερειακή Αρχή την αντιμετώπισε με κριτήρια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας και όχι εκείνα του κομματικού κράτους. Με τα κριτήρια δηλαδή που χρησιμοποιεί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Τα κριτήρια της χρηστής διοίκησης, μακριά από απόψεις για «δικούς μας» και «ξένα σώματα». Μακριά από εμάς οι λογικές του ρεβανσισμού που επί δεκαετίες έχουν καταστρέψει τη δημόσια διοίκηση, καθιστώντας την κομματικό φέουδο. 

• Και μια τελευταία παρατήρηση: ας γνωρίζουν άπαντες ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν πια πρόθυμοι ή δεδομένοι εκτελεστές που να λένε «ναι σε όλα». Και αυτό προφανώς ενοχλεί πολλαπλά πολλούς.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

O πρύτανης του ΤΑΙΠΕΔ

Ο άνθρωπος είναι… πανεπιστήμονας.

Ανάμεσα στις πολλές ιδιότητες που κατέχει, είναι και αυτή του νομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο λόγος για τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη, πρόσωπο που απασχολεί σχεδόν καθημερινά την κοινή γνώμη.

Αν ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ταμείου και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο που αφορά την «αξιοποίηση» του Ελληνικού θα διαπιστώσετε ότι στους νομικούς σύμβουλους B΄ Φάσης, καταγράφεται η «Δικηγορική Εταιρεία Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr