Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικό, 1 Νοεμβρίου: 35η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες


Η επόμενη διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες θα γίνει το Σάββατο 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 8.οο-13.00,  στηνπλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου Βενιζέλου και 25η οδός.
 
Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο: kinimapolis.blogspot.gr.
Πληροφορίες στα τηλ: 6944-145007 10 π.μ - 1 μ.μ & 6943-045752 6 μ.μ - 8 μ.μ.


Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ - ΤΙΜΗ

Κατερίνα Μάτσα: «Ο εξευτελισμός οδηγεί στις εξαρτήσεις»

Η Κατερίνα Μάτσα, έχει συνδέσει ως ψυχίατρος το όνομά της με το 18ΑΝΩ, τη μονάδα απεξάρτησης τοξικομανών
του Ψ.Ν.Α., καταθέτοντας ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής της σε αυτό τον τομέα και ειδικά τα τελευταία χρόνια  που η συγκεκριμένη μονάδα, όπως και γενικότερα η ψυχική υγεία είναι στην καρδιά των συνεπειών της κρίσης και των μέτρων εξυγίανσης.

Με σημαντικό συγγραφικό έργο και έντονη κοινωνική παρουσία, συναντηθήκαμε με αφορμή το πιο πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο Ταπείνωση και Ντροπή: Γυναίκες Τοξικομανείς.

Κατάφερα να της ξεκλέψω λίγο χρόνο και συναντηθήκαμε σε μια πτέρυγα του 18ΑΝΩ  στους Αμπελόκηπους, ενώ είχε μόλις τελειώσει μια ομαδική θεραπεία. Ομολογώ ότι το βιβλίο της το διάβασα σε μια μέρα. Μια αεικίνητη παρουσία και βλέμμα που κοιτάζει απευθείας στα μάτια, απαντούσε από την πρώτη κιόλας ερώτηση με μια απόλυτα φυσική ροή λόγου. Σχεδόν καθηλωτική. Δεν θυμάμαι να έχω φορτιστεί ξανά τόσο έντονα μέσα από μια μόλις 35λεπτη συζήτηση.  Αυτό που διακρίνει και ίσως ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη γυναίκα από τις συνομήλικες συναδέλφους της-πέρα από το αδιαμφισβήτητο έργο-είναι το πάθος. Το πάθος για αυτό που κάνει, η απόλυτη δοτικότητα σε έναν σκοπό και η κοινωνική της δράση.

Συνάντηση Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, στην έδρα του κόμματος, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και σε αυτήν υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας και διαρκούς αλληλοενημέρωσης για τα σοβαρά προβλήματα της Αττικής όπως το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος της Αττικής : ρέματα, Κηφισός, ελεύθεροι χώροι, πώληση Ελληνικού, ανάπλαση Ελαιώνα, κενά κτίρια που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, Rethink Athens, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΠΑΝΕΚ αλλά και το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης και η ενεργειακή διαχείριση της Αττικής.

Σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής διοίκησης και σε αυτό τον τομέα θα αξιοποιηθεί όχι μόνο η πλούσια Ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και οι γνώσεις που διαθέτουν συγκεκριμένοι Δήμοι της χώρας που έχουν ήδη εφαρμόσει σχετικά πιλοτικά προγράμματα.