Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ρένα Δούρου: H κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ίδια παράνομα απέλυσε.

Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:
  • Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,
  • Είναι η κυβέρνηση της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει
  • Είναι η κυβέρνηση που ουσιαστικά απαγορεύει, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, αποδυναμώνοντάς τους,
  • Είναι η κυβέρνηση που έχει εγκαθιδρύσει το καθεστώς των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης, της φύλαξης, κ.α., στον δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους.

Ξεκάθαρες κουβέντες λοιπόν.
α) Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση.
β) Δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας.
γ) Τέλος, και προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης κ.α., έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, καταθέτουμε αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού και αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κκ Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.
Πηγή: www.renadourou.gr

Είστε για έναν εμφύλιο ακόμα;

έγραψε ο Πιτσιρίκος

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τις παρελάσεις, τα μέτρα ασφαλείας και τον ύμνο του ΕΑΜ στη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι, φούντωσε πάλι η συζήτηση για τους δεξιούς, τους αριστερούς και τον Εμφύλιο.
Φυσικά, δεν κυριαρχεί η ψυχραιμία αλλά τα τσιτάτα. Από όλες τις πλευρές.


Την Ελληνική Ιστορία δεν την έμαθα από τα βιβλία του σχολείου. Σχεδόν τίποτα δεν έμαθα από τα βιβλία του σχολείου. Όλα τα έμαθα από άλλα βιβλία.

Δεν μπορεί να γραφτεί η πραγματική Ελληνική Ιστορία στα σχολικά βιβλία.

Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για εκείνες τις οικογένειες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, και συνεχίζουν να κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Boem Live, Vol.3 στο Σωρηδόν, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου


Νάντια Βαλαβάνη: Συγκλονιστική μαρτυρία από το Κομπάνι

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη που επισκέφθηκε το Κομπάνι μεταφέρει στο Κόκκινο συγκλονιστικές εικόνες απο τη κουρδική πόλη που πολιορκείται απο τους τζιχαντιστές.


Συγκλονιστικές είναι οι
μαρτυρίες από το ανθρώπινο δράμα των κατοίκων  της μαρτυρικής πόλης-φάντασμα, που μετέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη στο Κόκκινο από το Κομπάνι όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης αποστολής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τουλάχιστον 190.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη κουρδική πόλη απο την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών. Η πλειοψηφία των προσφύγων έχουν καταφύγει σε 22 στρατόπεδα για Σύρους που λειτουργούν στα σύνορα της Τουρκίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε δύο στρατόπεδα προσφύγων στα οποία ζουν 7.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πάρα πολλά παιδιά και βρίσκονται υπο την επίβλεψη της Ερυθράς Ημισελήνου.

1 Νοεμβρίου: μέρα παγκόσμιας αλληλεγγύης στον αγώνα του Κουρδικού λαού


Η 1 Νοεμβρίου αποφασίστηκε από τους Κουρδους ημέρα παγκόσμιας στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα του Κουρδικού λαού ενάντια στους ισλαμοφασιστες στο Κομπανί.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Μεταλλωρύχου το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 11.00πμ. Το απόγευμα θα ακολουθήσει συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα στις 5.00μμ από τα Προπύλαια.

Ο αγώνας στο Κομπανί αφορά όλη την ανθρωπότητα, ενάντια στους ισλαμοφασίστες, ενάντια σε κάθε φασισμό.

Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην αυτοδιάθεση και αυτοδιαχείριση, για τα δικαιώματα των γυναικών και της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική, ισλαμοφασιστική βαρβαρότητα ζητούν την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού.

Δεν ξέρω πώς εννοεί ο καθένας την αλληλεγγύη, των λαών... γι' αυτούς αλληλεγγύη σημαίνει να είσαι δίπλα τους στο δρόμο, στον αγώνα, στην αγωνία, στον πόλεμο για μια άλλη κοινωνία που πρέπει να νικήσουμε!

Υδρογονάνθρακες: Το νέο success story της κυβέρνησης; Τα επιστημονικά δεδομένα και οι υπερφίαλες εκτιμήσεις

γράφει η Χαρά Καφαντάρη * 


Η κυβέρνηση επανειλημμένα προσπαθεί να στήσει ένα μύθο, ένα success story σε σχέση με την έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Αναλώνεται σε συνεχείς προσπάθειες καλλιέργειας μύθων και ιστοριών για θησαυρούς και πακτωλούς
κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, τροφοδοτώντας και αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις με διαρροές απόρρητων εκθέσεων, υπερφίαλες εκτιμήσεις, που πολλές στερούνται επιστημονικού ερείσματος, ενώ γίνεται ουσιαστικά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική Βουλή κύρωσε, μετά από άκρως αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση και συζήτηση, τις συμβάσεις «ανοικτής πόρτας», για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δ. Ελλάδας (Κατάκολο, Πατραϊκός και Ιωάννινα). Τώρα, δε, «τρέχει» προκήρυξη για άλλα 23 οικόπεδα, θαλάσσια και χερσαία.

"στροφή Νέας Σμύρνης": Η κοινωνική πολιτική ως ελεημοσύνη

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο στόχος των κοινωνικών παροχών του δήμου είναι η άρση των ανισοτήτων και όχι η διαιώνισή τους.

Με την προχτεσινή απόφαση να επιβληθεί σε ειδικές κατηγορίες μελών των δημοτικών γυμναστηρίων (άνεργοι, ΚΑΠΗ, άτομα με αναπηρία) να χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια αποκλειστικά σε συγκεκριμένες, μη προνομιούχες ώρες, η δημοτική αρχή δείχνει δυστυχώς πόση απόσταση τη χωρίζει από την παραπάνω αρχή.

Πρόκειται για μια καταφανώς ρατσιστική απόφαση, αφού διαχωρίζει τους πολίτες με βάση το αν λαμβάνουν κοινωνικές παροχές από το δήμο ή όχι, δηλαδή με βάση το αν είναι φτωχοί, άνεργοι, ανάπηροι, ηλικιωμένοι. 
 
Επιπλέον, συνεπάγεται ότι το προσωπικό των γυμναστηρίων έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μελών των γυμναστηρίων (π.χ. αν πληρώνουν συνδρομή ή όχι, τι εισόδημα έχουν, ποια είναι η εργασιακή τους κατάσταση κ.λπ.) τα οποία ουδόλως χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του.

Η Ρωσία, το ανάχωμα στην Αμερικανική τυραννία!


 

Τόσο η ομιλία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον ΟΗΕ όσο και οι παρατηρήσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σερβία απέδειξαν ξεκάθαρα ότι η ηθική ηγέτης του κόσμου, είναι πλέον η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ.

 

Οι Ρώσοι έχουν πλέον

απομακρυνθεί από την τυραννίατων προηγούμενων δεκαετιών, ενώ αντιθέτως οι Αμερικανοί παρακμάζουν ολοένα και περισσότερο.


 

Η βαρβαρότητα της Ουάσινγκτον στον κόσμο είναι πρωτοφανής. Επί 13 χρόνια οι Αμερικανοί έχουν επιτρέψει στις κυβερνήσεις τους, οι οποίες βασίζονται εξ ολοκλήρου σε ψέματα και στα ιδιοτελή συμφέροντα της άρχουσας ελίτ, να βομβαρδίζουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους σε επτά διαφορετικές χώρες.

Να επιτευχθεί δίκαιη συμφωνία για την αναστροφή της Κλιματικής Αλλαγής και την αποτροπή των συνεπειών της.

Με αφορμή τους νέους κλιματικούς στόχους για την Ε.Ε που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη δήλωσε τα εξής:

Μετά από πολύμηνη κυοφορία, η απερχόμενη υπό τον Μπαρόζο Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατάφερε να εγκρίνει τους νέους κλιματικούς στόχους για την Ε.Ε.

Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν: Την κατά 40% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την «κατ’ ελάχιστο» διείσδυση των ΑΠΕ κατά 27%, καθώς και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας, εθελοντικά, κατά 30%.

Η ανακοίνωση των νέων, μέχρι το 2030 κλιματικών στόχων, που θα αντικαταστήσουν τους γνωστούς στόχους του 20-20-20 μέχρι το 2020, παρά την εκπεφρασμένη θέληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι προϊόν συμβιβασμού, που έρχεται μετά από πολλές αντιρρήσεις τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και του βέτο που έβαλαν η Πολωνία και οι άλλες χώρες του Visegrad. Συμβιβασμού, που μόνο στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λόμπυ του άνθρακα και των κοντόφθαλμων πολιτικών, χωρίς δεσμευτικούς κανόνες και σχέδια μείωσης των εκπομπών.