Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο «ψεύτης υπουργός» κ. Ντινόπουλος

Κόλαφος η απόφαση του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε εξαπατώντας τον ΕΔΟΕΑΠ. Νέα επίθεση και απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη εξαπέλυσε σήμερα.

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος να εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το δημοσίευμα που είχε να κάνει με την αίτησή του να απαλλαχθεί από το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του στον φορέα περίθαλψης των δημοσιογράφων και να απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας στην εφημερίδα μας, ωστόσο φαίνεται πως τα στοιχεία δεν είναι με το μέρος του.

Λίγες ώρες, λοιπόν, μετά το εξώδικο και την απειλή κατάθεσης μήνυσης από τον υπουργό Εσωτερικών, η υπόθεσή τους κρίθηκε αρμοδίως από το Δ.Σ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης και ο υπουργός εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη… ψεύτης, καθώς αποδείχθηκε ότι από το 2008 που ο κ. Ντινόπουλος -κατά δήλωσή του- εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα καθώς εκλέχτηκε βουλευτής, έχει καταφέρει με κουτοπονηριές να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο ενώ από τότε και έως σήμερα αξιοποιεί συστηματικά -σαν να μην τρέχει τίποτα- τις ιατρικές, φαρμακευτικές, εργαστηριακές παροχές και υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

Η "Γυναίκα της Πίνδου" στην Αργυρούπολη το Σάββατο 25 Οκτωβρίου


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602
16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» Κύπρου 68 , του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στην κορυφαία εκδήλωσή μας αφιερωμένη
στην ηρωίδα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία , απαγγελίες ποιημάτων από κορυφαίους ηθοποιούς , συμμετοχή πολυφωνικού της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου , προβολή σλαιτσ και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου .
Θα ακολουθήσει Ηπειρώτικο κέρασμα και χορός για όλους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΝΑ            ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του Υπουργείου Υγείας;


Έχουμε συνηθίσει όταν αναλαμβάνει κάποιο υπουργείο ένας νέος υπουργός να ακούμε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.  Αυτό που δεν μπορούμε να συνηθίσουμε όμως με τίποτα, και ας έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας μας, είναι ο ανάλγητος και απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τους πολίτες.

Έχουμε παρουσιάσει πάρα πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστων αλλά και ασφαλισμένων πολιτών που με διάφορους τρόπους το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους αποκλείει (βάσει οδηγιών που έχει δώσει ή λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας).

Σήμερα παρουσιάζουμε, μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον σύλλογο ΚΕΦΙ*, την περίπτωση ασφαλισμένης (!) καρκινοπαθούς, που νοσεί από καρκίνο στον μαστό, και ενώ μέχρι τώρα το όνομα της συμπεριλαμβανόταν στη λίστα για ακτινοθεραπεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», την ενημέρωσε η Διεύθυνση του Ακτινολογικού ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των Ακτινολόγων θεραπευτών - εδώ και ενάμιση χρόνο- το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών.

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα του κόμματος, είχε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα
της Περιφερειάρχη Αττικής, μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, πέραν του Γενικού Γραμματέα, αποτελείτο από τους: Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ, και Γιάννη Μανουσογιαννάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στο κοινό ψήφισμα για το θέμα της αξιολόγησης των εργαζόμενων ενώ έθεσε το ζήτημα της ανάγκης ενός νέου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε την Περιφερειάρχη σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα στην περιφέρεια Αττικής.


Πηγή: www.renadourou.gr

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου & του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής συναντήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την καλύτερη, από κοινού αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τα δύο μέρη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχουν πλέον τακτικές συναντήσεις, στις οποίες θα τίθενται όλα τα ανοικτά θέματα και θα αναζητιούνται λύσεις.


Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, μετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ο γενικός γραμματέας του ΦΣΑ, Ηλίας Γιαννόγλου, ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γιάννης Δαγρές και το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ, Γιάννης Παπαδόπουλος


Πηγή: www.renadourou.gr

Ρένα Δούρου: «Η επιχείρηση διαστρέβλωσης της πρότασής μου δεν θα περάσει!» – Δήλωση στην Αυγή της Κυριακής

Με δήλωσή της στην «Αυγή» η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου ξεκαθαρίζει:

«Η Περιφερειακή Αρχή πήρε την πρωτοβουλία αποστολής επιστολής προς τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας σχετικά με την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ενός μοντέλου συμβατού με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία, με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις μαζικής επεξεργασίας εγγυημένων ποσοτήτων σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

Ένα μοντέλο που, μέσα από τη ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, δίνει έμφαση στην πρόληψη, τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, μέσα από αποκεντρωμένες δράσεις σε επίπεδο
μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων ή και μεμονωμένων δήμων».

Απαντώντας σε όσους την επικρίνουν τονίζει:

Δημοσιογραφικές υπερβολές για τον Έμπολα

Ο κίνδυνος προσβολής από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι εξαιρετικά μικρός. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει ορισμένα μέσα ενημέρωσης να «σπέρνουν» τον πανικό.

Η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική εντείνει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, που αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της επιδημίας.

Συναγερμό σήμαναν χθες κατά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι συμφώνησαν στην ενίσχυση των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση του ιού, τονίζοντας ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός για τη διάθεση της βοήθειας των κρατών-μελών και της Κομισιόν στις πληττόμενες περιοχές. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό πρόκειται να οριστεί προσεχώς ειδικός εντεταλμένος της ΕΕ, το πρόσωπο του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστό.

Επανάσταση στην Αναγεννητική Ιατρική - Ερευνητές πέτυχαν τη δημιουργία ανθρώπινου εντέρου σε πειραματικό περιβάλλον

Τμήματα ανθρώπινου εντέρου εντός του οργανισμού πειραματόζωου πέτυχαν αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Medicine.
Ως βάση χρησιμοποιήθηκαν καλλιέργειες βλαστοκυττάρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Μάικλ Χέλμραθ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι, χρησιμοποίησαν κύτταρα δέρματος και αίματος, τα οποία -μέσω γενετικού αναπρογραμματισμού- μετέτρεψαν σε πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα.


Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός χημικού «κοκτέιλ», εξειδίκευσαν αυτά τα βλαστικά κύτταρα,  ώστε να εξελιχθούν σε εντερικά κύτταρα, τα οποία μετά καλλιέργησαν περαιτέρω, προκειμένου να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν μεγαλύτερα τμήματα του ανθρώπινου εντέρου.

Επιζώντες του Έμπολα στο πλευρό των παιδιών

Ορισμένοι τυχεροί κατόρθωσαν να θεραπευτούν από τον Έμπολα. Τα αντισώματα που διαθέτουν τους επιτρέπουν να βοηθήσουν παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους εξαιτίας του φονικού ιού. 

Σύμφωνα με τη UNICEF περισσότερα από 3.700 παιδιά στις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται από τον Έμπολα έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους εξαιτίας του θανατηφόρου ιού. Μόνο στη Σιέρα Λεόνε 600 παιδιά έχουν μείνει ορφανά.

Η UNICEF ξεκίνησε εκεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, για τις ανάγκες του οποίου κινητοποιήθηκαν σε πρώτη φάση 35 επιζώντες του ιού. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τους αξιοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν», εξηγεί η Νίνια Σαρμπονό, μέλος της γερμανικής επιτροπής της UNICEF. 

Λίγοι είναι εκείνοι που κατόρθωσαν να θεραπευτούν από τον θανατηφόρο ιό- περίπου 650 άνθρωποι στη Σιέρα Λεόνε. Οι συνεργάτες της UNICEF αναζητούν τώρα κι άλλους, οι οποίοι έχουν μετά την αποθεραπεία τους ανοσία σε συγκεκριμένα στελέχη του ιού.

"Η ζωή στους βράχους" την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, από τον ΣΥΡΙΖΑ Ταύρου