Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τα δημοτικά τέλη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου

Η πρώτη απόπειρα του κ. Κωνσταντάτου να αυξήσει τα δημοτικά τέλη στο Ελληνικό έπεσε στο κενό. Η συνέχεια θα δοθεί στη συνεδρίαση
του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

Δείτε λεπτομέρειες για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπως περιγράφονται στο blog της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Την Τετάρτη στις 7 μ.μ. θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στο δημαρχείο Αργυρούπολης.

 
Πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης είναι ο "Καθορισμός Τελών Καθαριότητας - Φωτισμού και Δημοτικού Φόρου για το έτος 2015".


Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Τρίτη 14 Οκτωβρίου.
Στην Οικονομική Επιτροπή ο συνδυασμός του δημάρχου έχει την απόλυτη πλειοψηφία (6 στα 9 μέλη). Από την αντιπολίτευση συμμετέχουν ο Γιάννης Μαραγκός από τη Δημοτική Συνεργασία, ο Ευάγγελος Βαζαίος από το συνδυασμό "Ξανά η Πόλη Μπροστά" και ο Θεόδωρος Λιάππης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση". 

Η οικονομική υπηρεσία του δήμου με εισήγησή της εισηγείται αύξηση των τελών στις κατοικίες στο 1,30€/τμ.

Ο κ. Κωνσταντάτος ως πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε τη συναίνεση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στον καθορισμό των τελών στα 1,15 €/τμ. (Ελληνικό αύξηση + 33,72%, Αργυρούπολη καμία μεταβολή).
Μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης ο κ. Κωνσταντάτος πρότεινε τη διαμόρφωση των τελών στο 1,08 €/τμ. (Ελληνικό αύξηση 25,58%, Αργυρούπολη μείωση - 6%).

Μετά τη νέα άρνηση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης ο κ. Κωνσταντάτος πρότεινε να παραμείνουν τα τέλη στα επίπεδα του 2014 με την επιφύλαξη, όπως είπε, να φέρει άλλη πρόταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η Λαϊκή Συσπείρωση επιφυλάχθηκε να φέρει δική της πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Τελικά ο κ.Κωνσταντάτος "συμβιβάστηκε"(?) σε μία θέση την οποία επέκρινε πολύ έντονα ως αντιπολίτευση. Είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απόφασης της διοίκησής μας για τα δημοτικά τέλη του 2014, χαρακτηρίζοντάς την ως παράνομη!
Η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο...

Η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου, εδώ.

Ειρηνική και με μεγάλη συμμετοχή η πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες κρατούμενους στο Ελληνικό

Με μεγάλη συμμετοχή και ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες που κρατούνται παράνομα στο Ελληνικό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία που καλούσαν οι "αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες" ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας 3 μεταναστών μέσα στο κέντρο κράτησης το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου. (Δείτε εδώ).

Από τις 12.00 το μεσημέρι στήθηκε μικροφωνική στον προαύλιο χώρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό που καλούσε τον κόσμο και ενημέρωνε για το σκοπό της πορείας η οποία ξεκίνησε μετά τις 13.00 με συμμετοχή νέων στη συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων. Οι διαδηλωτές κατέβηκαν με πανώ την Ιασωνίδου, κάποιοι απ' αυτούς μοίραζαν ενημερωτικό υλικό και συζητούσαν με τους καταστηματάρχες.

Φωστήρας Ηλιούπολης - Χαλάνδρι 5-2

Σαρωτικός ο Φωστήρας νίκησε άνετα την ομάδα του Χαλανδρίου με σκόρ 5-2.
 
Ο Φωστήρας άνοιξε το σκόρ στο 25' με τον Φάλαγγα για να ισοφαρίσει το Χαλάνδρι 3 λεπτά αργότερα. Λίγο πρίν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με πλασέ του Φάρου έκανε το σκορ 2-1. 
 
Στην επανάληψη το Χαλάνδρι απλά παρακολουθούσε τους παίκτες του κ. Μηλιά να βάζουν συνέχεια γκολ.  Δύο γκόλ από τον Σπυρόπουλο (51'+70'), δύο γκόλ από τον Φάλαγγα (25'+67') και ένα από τον Φάρο (44') είναι το τελικό απότέλεσμα.
 
Με κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) έφυγε
από τον αγώνα (76') ο Φαρμάκης και λογικά χάνει τα 2 επόμενα παιχνίδια.
 
ΦΩΣΤΗΡΑΣ : ΓΑΓΑΝΗΣ-ΦΑΡΟΣ-ΑΣΩΝΙΤΗΣ Ν.-ΑΣΩΝΙΤΗΣ Β.-ΚΥΡΙΑΖΗΣ (55' ΑΙΒΑΖΗΣ) -ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (78' ΣΑΧΟΥ) - ΦΑΡΜΑΚΗΣ-ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ-ΤΣΑΒΑΛΙΑΣ (20' ΦΑΛΑΓΓΑΣ) - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

1η ήττα των Σουρμένων από το Ηράκλειο (1-0)

Με 1-0 έχασε η ομάδα των Σουρμένων στο Ηράκλειο.

Σε ένα ματς όπου κινδύνευσε ελάχιστα και είχε τις φάσεις για να πάρει μια σημαντική νίκη, μια αδράνεια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων στάθηκε ικανή να φέρει την 1η ήττα για τη φετινή σεζόν.

Έπαιξαν οι: Ασλάνογλου, Μετλίου, Κοντιμπάς,Τσακύρης, Μπουγιούκος, Τσικριτέας (Γκοβίλας), Θεοδώρου (Μπαρμπαλιάς), Αναστασόπουλος, Πετρίτσης, Χατζηγεωργίου (Μπανακάκης), Γιαννόπουλος

Χαραυγιακός - Πεύκη 2-1

Προηγήθηκε η Πέυκη στο 8ο λεπτό με γκολ του Ιορδανίδη, αλλά ο Χαραυγιακός αντέδρασε γρήγορα, ισοφάρισε στο 42' με τον Αβίντογλου, ενώ στο 56' ο Κορρές πέτυχε το γκολ της νίκης.

Η ομάδα της Ηλιούπολης είχε και δοκάρι στο 60' με τον Α.Παπαδημητρίου.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Δωριάδης,
Γουσούλης, Παπαδημητρίου Ι., Ράμμος, Κορρές, Σκούρας, Κουντουριώτης (46' Μπουγατσιάς), Ντακόβ (23' λ. τρ., Μπιρμπιλής), Μπίτιλης, Παπαδημητρίου Α. (72' Τόμπρος), Αβίντογλου

ΠΕΥΚΗ: Αγαπητός, Κοροβέσης, Χατζηιωαννίδης, Κωνσταντόπουλος, Παπαγιώργης (83' Κόρδας), Ανδρέου (72' Βαφειάδης), Μάτσος, Βασιλείου, Ιορδανίδης, Σιέρας, Μέτσια (87' Καμπέρης)

Π.Α.Ο. Ρουφ - Δόξα Βύρωνα 1-0

Νίκη-ανάσα πέτυχε ο ΠΑΟ Ρουφ, ο οποίος λύγισε μετά από αμφίρροπο ματς με 1-0 τη Δόξα Βύρωνα  με γκολ που πέτυχε στο 12' ο Γαλάνης.


ΡΟΥΦ: Χαρίσης, Γιάνκολο, Καραβίδας (46' λ.τ.Ματίας Ντα Σίλβα), Μπέρτζος, Τριανταφυλλίδης, Τομπουλίδης, Φωτόπουλος, Χατζημιχάλης, Ρίζος (92' Λεβεντάκος), Ασλανίδης, Γαλάνης (90' Σαχινίδης).

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ: Μουκέας, Αγγελακόπουλος, Ψωμάς, Γκουντελίτσας, Τσακιράκης, Ρόγκας (62' Φελέκης), Μπεκατώρος, Ρίζος(26' Λεβέντης), Βασιλόγιαννης, Λέσι, Κάϊδος (46' Λαζάρου).

Γ.Σ.Αργυρούπολης - Διάνα Ηλιούπολης 1-0

Τι και αν είναι νεοφώτιστος στην Α' ΕΠΣΑ... Ο ΓΣ Αργυρούπολης συνεχίζει να εκπλήσσει και να παραμένει κοντά στο ρετιρέ του ομίλου του.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων με γκολ του Λεβέντη (34') νίκησε τη Διάνα Ηλιούπολης στο γειτονικό ντέρμπι, έφτασε τις τέσσερις νίκες σε πέντε ματς και έχει μπροστά του μόνο
την πολύ δυνατή και έμπειρη Αγία Παρασκευή.

ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Λεβέντης Ε. Δ., Χιόνης, Μίχας (52' Μπουσουλόπουλος), Κορκολής, Παλόγλου, Ντούβλης, Ζουμπουρλής (75' Γιαννακούλας), Υφαντής, Μένταυλος (52' Στεφανιδάκης), Κοκκινέλης, Λεβέντης Ι. Δ.

ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Κόρρας, Φραγκάκος (37' Χατζηστεφάνου), Λούκαζ, Μπελέρης, Απέργης (63' Σταθακόπουλος), Δημογιάννης, Καλουδιώτης, Παρασκευόπουλος, Μπαλαφούτης (83' Γκίκας), Απέργης, Χούδρας.

Ολυμπιακός Λιοσίων - Γ.Σ.Ηλιούπολης 1-2

Η Ηλιούπολη προηγήθηκε με πέναλτι που εκτέλεσε ο Γεμιστός μόλις στο 6ο λεπτό για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Λέκκα στο 21'. Το νικητήριο γκολ των φιλοξενουμένων πέτυχε στο 42' ο Αναστασάκης.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στουραΐτης, Δούκας, Κάσσος, Καριτζής, Γιάκας, Κωνσταντινίδης, Ρεστόβ, Λέκκας, Γκροπάι (56' Κίτσιος), Παπανικολάου (75' Μαργαριτόπουλος), Ζέλο

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καταχανάκης, Χουχουλής, Γάγγος, Ξένος, Αγοραστός, Κάππος, Ζουμπουνέλης, Σταματόπουλος (46' Εστυλιανίδης), Αναστασάκης, Δωματιώτης (90'+3' Μελετιάδης), Γεμιστός (90' Ορφανός)

Παλαιό Φάληρο - Α.Ο. Περιστερίου 0-5

Τα γκολ του Περιστερίου πέτυχαν οι Μπόσιος (15', 48'), Ηλιάδης(28', 41'), και Παπαναστασίου (60').

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια στο 9' με τον Ηλιάδη και στο 77' με τον Παπαναστασίου.

Π. ΦΑΛΗΡΟ: Κάρσος, Καλογερόπουλος, Ακράτης, Γερακάρης, Τσάφος, Λουμίδης, Γιαννακόπουλος (21' λ.τρ. Σουρδής, 68' Βαμβακερής),Σακκάς, Ζαμπαράς,
Κέντρος (63' Καραγιάννης), Κωνσταντινίδης.

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Περτσάς, Ιατρούδης, Βασίλογλου, Θανόπουλος, Χρόνης, Λιαγκόζης (63' Πλέστης Π.), Μπούσιος (76' Τζωρτζάτος), Χέλμης, Παπαναστασίου, Ηλιάδης, Αργυρός (68' Πρίγκουρης).

Ιστορική νίκη για την Ηλιούπολη στην Α1 βόλεϊ γυναικών


Με νίκη της γηπεδούχου ολοκληρώθηκε την Κυριακή (19/10) η πρώτη αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών καθώς η Ηλιούπολη επικράτησε 3-0 (25-21, 25-21, 24-26, 25-17).


Στο πρώτο της παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία η Ηλιούπολη ευτύχησε να πανηγυρίσει και το πρώτο της τρίποντο επικρατώντας με 3-0 των Μακεδόνων. Σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν πολλές νεαρές αθλήτριες (στην Ηλιούπολη βασική η 18άχρονη Πατεράκη κι αλλαγές η συνομήλική της Καπέλλου κι η 15άχρονη Γεωργίου, ενώ στους Μακεδόνες έπαιξε βασική η 14άχρονη Αλεξάκου κι αλλαγή η 15άχρονη Καραφουλλίδου) η Ηλιούπολη βρέθηκε να χάνει με 7-12 στο α' σετ, ωστόσο κάλυψε τη διαφορά ισοφαρίζοντας 17-17 και στο τέλος επικράτησε με 18-21, ενώ στο β' σετ το 13-13 έγινε 18-14 και το 2-0 ήρθε με σχετική άνεση.

Βρέθηκε ψηφιδωτο του Μητσοτάκη


Πηγή: i-kyr.gr