Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η αστυνομία πήγε στο σχολείο να συλλάβει 10χρονο μαθητή

Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Πειραιά, Γιώργος Γαλάνης μιλά στο Κόκκινο για το περιστατικό στο 8ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου.

Ακούστε εδώ.

Να συλλάβουν έναν δεκάχρονο μαθητή προσπάθησαν χθες αστυνομικοί στο 8ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, μετά απο μήνυση που είχε υποβάλλει γονιός καθώς ο μικρός μαθητής είχε μαλώσει με το παιδί του. 

«Πρόκειται για γονιό με ξενοφοβική συμπεριφορά που έχει δημιουργήσει επανειλημμένα προβλήματα στο σχολείο» δήλωσε στο Κόκκινο ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαλάνη ένα περιπολικό εμφανίστηκε χθες το πρωί έξω απο το σχολείο του Κερατσινίου προκειμένου να συλλάβει τον μικρό μαθητή. Η διευθύντρια του σχολείου αντέδρασε και δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς να εισέλθουν στο χώρο και μάλιστα απείλησαν να τη συλλάβουν.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών συγκεντρώθηκε το απόγευμα στο αμφιθέατρο του σχολείου και καταδίκασε τη στάση της αστυνομίας αλλά και του γονιού που προχώρησε στη καταγγελία.


Πηγή: stokokkino.gr

Η Χαρά Καφαντάρη για το Φυσικό Αέριο (video)

Σας παρουσιάζουμε την τοποθέτηση της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της τροπολογίας για το Φυσικό Αέριο και την προσπάθεια προσέλκυσης πελατών από τον οικιακό τομέα.

Δείτε την ομιλία και σε video εδώ.

Κυρία Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μία αναφορά θα κάνω μόνο στον εν λόγω νομοσχέδιο που συζητάμε, γιατί μετά θα τοποθετηθώ στη σχετική τροπολογία που αφορά το φυσικό αέριο.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει βασικό σκοπό τη ρύθμιση των οικονομικών των Κομμάτων και των υποψηφίων Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών. Θεωρητικά, βασικό στόχο έχει να αποκαταστήσει την προ πολλού βαριά τραυματισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα, μόνο που κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με αποσπασματικά νομοθετήματα, όπως αυτό, τα οποία αφήνουν μια σειρά από σημαντικά θέματα ανοιχτά. Κυρίως, όμως, δεν πρόκειται να αποκατασταθεί όσο τα δύο Κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ και τελευταία κυβερνούν παρέα, εμφανίζονται απρόθυμα να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση για μια σειρά από χαριστικές τροπολογίες προς τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας.

Η Αττική Οδός και οι αυτοκινητόδρομοι βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Μια έρευνα η οποία διήρκεσε 32 ολόκληρα χρόνια (από το 1980 έως το 2012) δημιουργεί έντονο προβληματισμό για όσους κατοικούν πολύ κοντά σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους όπως για παράδειγμα η Αττική Οδός!

Σύμφωνα με την έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου «Brigham and Women» της Βοστώνης, στοιχεία της οποίας δημοσίευσε στην Ελλάδα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η διαβίωση κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους και μεγάλες οδικές αρτηρίες αυξάνει τον κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο από καρδιά!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο καρδιολογικό περιοδικό «Circulation» και σε αυτήν αναλύθηκαν στοιχεία για πάνω από 107.000 γυναίκες με μέση ηλικία 60 ετών.

Η μελέτη έδειξε ότι όσες γυναίκες ζούσαν σε απόσταση έως 50 μέτρων από δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων, είχαν κατά μέσο όρο 38% αυξημένο κίνδυνο ξαφνικού καρδιακού θανάτου, σε σχέση με όσες ζούσαν σε απόσταση τουλάχιστον μισού χιλιομέτρου. 

Εντοπίστηκαν υπάλληλοι με πλαστά πτυχία στην περιφέρεια Αττικής

Το 70% των 2.280 υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι σήμερα ελεγχθεί στο πλαίσιο του «επανελέγχου νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου υπαλλήλων».

Τον έλεγχο διενεργεί η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Υπαλληλικός Κώδικας (ν. 3528/07) καθώς και η σχετική νομοθεσία (ν. 4093/12 και ν. 4172/13). 

Στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κατοχής πλαστών και παραποιημένων τίτλων σπουδών, τις οποίες η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχει ενημερώσει την αρμόδια Εισαγγελία ενώ στις περιπτώσεις μετάταξης έχει ενημερωθεί ο φορέας διορισμού για τις περαιτέρω ενέργειές του. Αυτή τη στιγμή άλλες επτά υποθέσεις βρίσκονται υπό εξέταση και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά αποτελέσματα.


Πηγή: www.notioanatolika.gr