Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Εξέγερση των κρατουμένων στα κρατητήρια του Ελληνικού

φωτο αρχείου
Οι κρατούμενοι, μετανάστες χωρίς χαρτιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά και ζητάνε την απελευθέρωσή τους

Σύμφωνα με πληροφορίες
η εξέγερση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με τους κρατούμενους να φωνάζουν από τα παράθυρα των κρατητηρίων "freedom" και άλλα συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσής τους.

Όλοι κρατούνται αποκλειστικά επειδή δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα (δε υπάρχουν ποινικοί κρατούμενοι μεταξύ τους). Οι περίπου 100 κρατούμενοι έχουν ανάψει φωτιές στο προαύλιο χώρο, ενώ τρεις κρατούμενοι, για τους οποίους έχει παρέλθει το 18μηνο κράτησης, έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα των κρατητηρίων, έχουν περάσει θηλιές στο λαιμό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν.

Στο σημείο βρίσκονται διαπραγματευτές, ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν τους απελπισμένους μετανάστες. Επιπλέον, παρούσα είναι ισχυρή αστυνομική δύναμη με μια διμοιρία των ΜΑΤ και δεκάδες άντρες της ΔΙΑΣ.

Εμπειρογνώμονας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ: Ούτε ένα παιδί δεν έμεινε ανεπηρέαστο από την πρόσφατη επίθεση στη Γάζα

29 Σεπτεμβρίου 2014 – Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να μην έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πρόσφατη επίθεση στη Γάζα, όπου πλέον τα παιδιά υποφέρουν από ενούρηση, δυσκολίες στον ύπνο, εφιάλτες, απώλεια της όρεξης ενώ εμφανίζουν και πιο επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο, όπως ανέφερε σήμερα ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ανθρωπίνων δικαιωμάτων
του ΟΗΕ.


Στο τέλος της πρώτης του αποστολής στην περιοχή ο Makarim Wibisono, ο ειδικός εισηγητής για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη, σήμανε συναγερμό ως προς το τρομακτικό τίμημα που πλήρωσαν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι, ιδιαίτερα τα παιδιά στη Γάζα, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ διάρκειας 50 ημερών φέτος το καλοκαίρι.

Ούτε καν Γύφτος

Οι πιο Έλληνες από τους Έλληνες αυτή την στιγμή στην χώρα είναι οι γύφτοι. Τρανή απόδειξη το πώς αντιμετώπισαν τον εκτοπισμό τους από το τον οικισμό τους στο Χαλάνδρι όταν οι μπουλντόζες με διαταγή της κυβέρνησης έκαναν ντου για να γκρεμίσουν τα φτωχοκάλυβά τους.
 
Δείτε με πόσο πάθος και παρά την μη γνώση νόμων και εγκυκλίων, θεσμών και διαταγμάτων στέκονται ο ένας πλάι στον άλλο κάνοντας αντίσταση για τέσσερα νοβοπάν και ένα κομμάτι τσίγκο για σκεπή.
 
Δεν υπερασπίζονται τις παράγκες τους αλλά υπερασπίζονται το δικαίωμα τους ως πολίτες ενός Δήμου διότι δημότες Χαλανδρίου είναι με χαρτιά και πιστοποιήσεις.
 
Στην Ελλάδα του πολιτισμού και της υπερβολικής μόρφωσης την ίδια στιγμή που οι γύφτοι στο Χαλάνδρι αντιστέκονταν, εκατομμύρια πολιτών, πλυμένων και μορφωμένων, στοιβάχτηκαν σαν τα πρόβατα σε μαντριά με το όνομα Τράπεζες και Ταχυδρομεία . Υπομονετικά σαν γαϊδούρια , στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες να πληρώνουν παράνομα χαράτσια σε Κράτος και τράπεζες και όλα αυτά για να μην τους πάρει το σπίτι λόγω μη απόδοσης φόρων το Κράτος.
 
Το Κράτος στα γύφτικα μπήκε με μπουλντόζες με το αιτιολογικό της καταπάτησης δημόσιας γης, και στις ελληνικές πόλεις μπήκε με νόμους-μπουλντόζες με το αιτιολογικό της μη απόδοσης παράνομων κρατικών φόρων.