Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

21 ετών μοτοσυκλετιστής νεκρός στο Ελληνικό

Επί τόπου έπεσε νεκρός στην άσφαλτο της Ιασωνίδου ο 21χρονος Γιώργος Νικολόπουλος από την Τερψιθέα την Κυριακή γύρω στις 11.00 το βράδυ
 

Ο νεαρός μοτοσυκλετιστής ανέβαινε την Ιασωνίδου, όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παραβίασε το stop της οδού Καλλιπόλεως στη διασταύρωσή της με την Ιασωνίδου. Κάτοικοι της γειτονιάς προσέτρεξαν σε βοηθεια, αλλά σφιγμός δεν υπήρχε.
 

Σημειώνουμε ότι το σημείο είναι από τα δύσκολα ιδιαίτερα τώρα με τον τερματικό σταθμό του μετρό, καθώς πολλές φορές οι οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στη διασταύρωση και έτσι όσοι βγαίνουν από την οδό Καλλιπόλεως δεν έχουν ορατότητα.

Χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη το πρωί η Τροχαία Ελληνικού έκοβε κλήσεις, αλλά το κακό είχε ήδη συμβεί.

Οι φωτογραφίες είναι
αδάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί λίγες μόνο ώρες μετά την επέλαση της τροχαίας.

Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η μη επαρκής επάνδρωση του τμήματος της τροχαίας Ελληνικού (και όχι μόνο) είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών στο δημόσιο τομέα.
 

Ο 21χρονος Γιώργος Νικολόπουλος είναι θύμα αυτών των πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν.



              

Γλυφάδα: πάνω από 400 παιδιά και φέτος εκτός παιδικών σταθμών

Οι παιδικοί σταθμοί υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού, απασχολώντας σήμερα μόλις το μισό αριθμό παιδιών σε σχέση με πέρσι.

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

Μόνο με τη στήριξη των συμπολιτών, μπορούμε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά στις κυβερνητικές πολιτικές που αποτελούν το εμπόδιο επίλυσης των καυτών και ζωτικών θεμάτων των κατοίκων της πόλης μας.
 
Να ανατρέψουμε την ολοένα και εντεινόμενη ασφυξία στις κοινωνικές δομές και συγκεκριμένα για τους Παιδικούς Σταθμούς να απαιτήσουμε:
  • ΑΜΕΣΗ στελέχωση των παιδικών σταθμών με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Ίδρυση 3 νέων παιδικών σταθμών και εγκατάσταση όλων των Παιδικών Σταθμών σε κατάλληλα κτίρια με παροχές υψηλής ποιότητας, χωρίς τροφεία/δίδακτρα για ανέργους και χαμηλόμισθους.
  • Συμμετοχή των γονέων στη διοίκηση και τον έλεγχο της λειτουργίας τους
  • Πλήρη εκμετάλλευση και κρατική χρηματοδότηση των σχετικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
  • Διεκδικούμε το δικαίωμα εγγραφής για όλα τα παιδιά

Ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ που αντικατέστησε το «προσωρινό» χαράτσι του Σαμαρά - Βενιζέλου είναι φόρος άδικος, αντισυνταγματικός και με παγκόσμια πρωτοτυπία
  • Να φορολογεί την περιουσία από το πρώτο τετραγωνικό άσχετα από τη χρήση της, εξουθενώνοντας τα λαϊκά στρώματα.
  • Να επιβάλλεται σε εξωπραγματικές αντικειμενικές τιμές που τις περισσότερες φορές είναι διπλάσιες από τις εμπορικές
  • Ποσοστιαία να είναι μεγαλύτερη στις μικρές ιδιοκτησίες σε σχέση με τις πιο μεγάλες.
  • Να επιβάλλεται άσχετα αν το ακίνητο φέρει εισοδήματα
Οι κυβερνήσεις του μνημονίου και της υποταγής αφού δημιούργησαν 1.500.000 ανέργους, εξώθησαν 2.341.000 Έλληνες κάτω από το όριο φτώχειας και αύξησαν δραματικά το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος απαιτούν στην ουσία, τα κοράκια, να πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια μας και να εκποιήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια γη.
Η ζωή μας αξίζει περισσότερο από τα χρέη τους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7μμ
στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα (Κ. ΑΘΑΝΑΤΟΥ & ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ)
Να αναστείλουμε την πληρωμή των πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ μέχρι την κατάργησή του.
Να σταματήσουμε την εξαθλίωση των συνανθρώπων μας που μόνο σε αυτούς στοχεύει η κυβέρνηση, Την ίδια ώρα:
  • Οι λίστες των ληστών (Λαγκάρτ και άλλες) αραχνιάζουν.
  • Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι κάθε χρόνο.
  • 10.000 OF SHORE εταιρείες με τεράστια περιουσία στην Ελλάδα δεν ελέγχονται και δεν φορολογούνται.
ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922

Νέα γραμματεία στον ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

Στις εκλογές για τη νέα γραμματεία της Οργάνωσης Μελών Σύριζα Μοσχάτου, που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, 26/09/14, προέκυψε το ακόλουθο αποτέλεσμα : 
  • Κορολής Χρήστος - 14 ψήφοι
  • Μελέτης Γιώργος - 12 ψήφοι
  • Βασιλακάκης Στέφανος - 11 ψήφοι
  • Μαρκόπουλος Αχιλλέας - 11 ψήφοι
  • Μπιλίνης Μπάμπης - 11 ψήφοι
  • Μαγγιώρης Σταύρος - 10 ψήφοι
  • Θεοδώρου Μαρτίνη - 8 ψήφοι
  • Σουγιά Λουκία - 5 ψήφοι
  • Τζανάκης Μιχάλης - 5 ψήφοι
Εκλέγεται 7μελής γραμματεία αποτελούμενη από τα εξής μέλη : Κορολής, Μελέτης, Βασιλακάκης, Μαρκόπουλος, Μπιλίνης, Θεοδώρου, Σουγιά. 

Οι δύο γυναίκες-μέλη εκλέγονται (λόγω ποσόστωσης), παρ' ό,τι συγκεντρώνουν μικρότερο αριθμό ψήφων από τους Μαγγιώρη & Τζανάκη. Οι τελευταίοι αποτελούν αναπληρωματικά μέλη της γραμματείας, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρίς ψήφο.

Υποσχέθηκε Αξιοπρέπεια! Δεν την δικαιούμαστε...;


Παρακολουθώντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα να αναλύει την «επομένη μέρα», τα πρώτα δηλαδή
μέτρα ανακούφισης και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πολιτική των μνημονίων, αντιλαμβάνεται ο καθένας, πρώτον πως η σωτηρία της χώρας αναπόφευκτα περνά μέσα από την σωτηρία της κοινωνίας, και δεύτερον, καταλαβαίνουμε όλοι πλεον τον λόγο της τηλεοπτικής φίμωσης που επέβαλαν συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. (και όπως αποδείχτηκε με τις πρόσφατες παραιτήσεις στελεχών της ΝΕΡΙΤ η λογοκρισία ήταν με καθαρή «εντολή Σαμαρά»). 
Η κυβέρνηση αφού πρώτα έπεισε (;) την ελληνική κοινωνία ότι η κανονική ζωή δεν τον αφορά, ότι δηλαδή μια αξιοπρεπής διαβίωση δεν είναι πλέον εφικτή, έρχεται τώρα με σειρά ψευδών και αστείων επιχειρημάτων να χαρακτηρίζει ως " παροχολογία " την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ στο αυτονόητο καθήκον μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται την αντιμετώπιση της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που διέρχεται η κοινωνία ως πρωτεύον καθήκον. 
Κατηγορείται ως λαϊκισμός η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει αυτό που σε όλους τους τόνους πάντα διακήρυττε: την ανθρωπιστική κρίση. Ανακουφίζοντας πρώτα απ όλα τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Διασφαλίζοντας δηλαδή τα αναγκαία και απαραίτητα για την ανθρωπινή ζωή και αξιοπρέπεια όπως το φαγητό, το ηλεκτρικό ρεύμα και τη στέγη σε τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης. 

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣYΡΙΖΑ, 2, 3, 4, 5 Οκτώβρη, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣYΡΙΖΑ, 2, 3, 4, 5 Οκτώβρη, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!
 
Στον απόηχο των πλούσιων κινηματικών διεργασιών της περιόδου (ΔΕΘ, αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2014, resist TAΙΠΕΔ) υποδεχόμαστε στις 2, 3, 4 και 5 Οκτώβρη το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.


Το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό.

Η αντιφασιστική δράση, οι σύγχρονοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εξελίξεις, οι εναλλακτικές μορφές συνεταιριστικής δραστηριότητας, η συλλογική δημιουργία και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών.


Εκτός από τις πολιτικές συζητήσεις και τα workshops κεντρική θέση στη διοργάνωση έχουν οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις καθώς και άλλα διαδραστικά δρώμενα. Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικές, αντιφασιστικές και lgbtqi συλλογικότητες, συλλογικές συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, μεταναστευτικές κουζίνες κ.α.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανανεώνεται καθημερινά! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το festival.neolaiasyriza.gr/

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Βαγγέλης Καζαντζής στο «Ρυθμός Stage» τα Σάββατα 4 και 11 Οκτωβρίου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Βαγγέλης Καζαντζής μαζί με την υπέροχη παρέα τους (Δημήτρης Μπρέντας, Διονύσης Μακρής, Γιώργος Μαγαλιός) συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι σε νέους προορισμούς ενώνοντας τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις ξεκινώντας από τη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» τα Σάββατα 4 και 11 Οκτωβρίου.

Αφορμή για αυτή την ετερόκλητη συνεργασία της σπουδαίας ερμηνεύτριας και του νέου ταλαντούχου τραγουδοποιού στάθηκε το τραγούδι "Αποθυμιά" σε στίχους του Γιώργου Γκώνια
που συμπεριλαμβάνεται στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Καζαντζή που κυκλοφορεί με τίτλο "Έξω απ τα μέτρα" στον οποίο συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Χαρούλης, ο Γρηγόρης Κλιούμης, η Μαρίνα Δακανάλη και ο Κωσταντής Πιστιόλης.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι “Μέλισσες” αλλά και το πρόσφατο “Διόδια”. Τόσα χρόνια έχει κόσμο που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες με τους Γιώργο Καζαντζή, Μιχάλη Νικολούδη, Μελίνα Κανά κ.ά.

'Hey γαμημένε άστεγε, κάνε πιο κει, δεν μπορώ να περάσω με το ποδήλατό μου...


"...μετανάστες με κρεμάμενα κουδουνάκια στα άκρα τους διασκεδάζουν τον κόσμο στην Ερμού και οικογένειες σταματούν για να απολαύσουν το θέαμα, όποιος έχει αφήνει το σκουπιδάκι του στο χαρτόκουτο μπροστά στους μετανάστες και συνεχίζει το δρόμο του, μέχρι που τρεις λιμουζίνες μαύρες σταματούν, μπάτσοι σπρώχνουν τον κόσμο και τρεις πλούσιες κυρίες με φανταχτερά ρούχα στέκονται μπροστά στο σόου και αφήνει η καθεμιά από δύο τεράστιες πολύχρωμες σακούλες γεμάτες σκουπίδια.

Οι δημοσιογράφοι παραληρούν και ο κόσμος κλαίει με αναφιλητά απ' την συγκίνηση μουρμουρίζοντας πως υπάρχει ελπίδα τελικά...

αποτρελαμένοι χίπστερς φωτογραφίζουν άστεγους με φίλτρο στο φακό της κάμερας για να ανέβει στο προσωπικό τους μπλογκ και να συζητάνε με τους υπόλοιπους χίπστερς τις φωτοσκιάσεις στο μπουφάν του άστεγου και μαζεύονται στο σπίτι του αρχιχίπστερ για να αναλύσουν την κατάσταση...

''Hey γαμημένε άστεγε, κάνε πιο κει, δεν μπορώ να περάσω με το ποδήλατό μου...σεβάσου επιτέλους και τους άλλους, hey γαμημένε άστεγε''

* ο Χρήστος Κοτρώτσιος είναι συγγραφέας,
απόσπασμα-προδημοσίευση από το υπό έκδοση βιβλίο του