Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Περνούν «φιλέτα» της «αθηναϊκής Ριβιέρας» στο Παράκτιο Μέτωπο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, η οποία μεταφέρει στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ το πρώτο κύμα «φιλέτων» της Αττικής Ριβιέρας με στόχο την αξιοποίησή του μέσα από διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα μεταφέρονται στην Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ:

Μοναδικές φωτογραφίες από μικρά και μεγάλα ζώα

Υπέροχα ζώα, μικρά και μεγάλα, σε μαγευτικά τοπία μέσα από το φακό των φωτογράφων που συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την άγρια ζωή παρουσιάζει η Dailymail.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγαλείο της φύσης.

Ο γάλλος φωτογράφος Michel Hagège κέρδισε το πρώτο βραβείο
για τη φωτογραφία όπου μία μικρή μαϊμού είναι στην αγκαλιά της μητέρα της ενώ χιονίζει.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: Πλυντήριο κάδων απορριμμάτων καταζητείται από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

το "καταζητούμενο" όχημα

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης χάθηκε ένα ολόκληρο πλυντήριο κάδων.

Πρόκειται για το με αρ. κυκλοφορίας ΜΕ106602 που είναι και το πιο σύγχρονο πλυνητήριο από τα δύο που έχει ο Δήμος σε κυκλοφορία (το άλλο είναι το ΜΕ51848).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=3553

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε αν μαζί με το πλυντήριο αγνοούνται και οι εργαζόμενοι που το επάνδρωναν.

Προς το παρόν ο δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος και οι αντιδήμαρχοί του ψάχνουν να βρουν αν μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο μπλογκ της παράταξης του Κορτζίδη αφορά στο αγνοούμενο πλυντήριο κάδων ή σε άλλα που ανήκουν στο Δήμο Ερμιονίδας...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://dsellar.blogspot.gr/2014/09/blog-post_16.html?spref=fb


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει επικηρυχθεί.


αυτό το πλυντήριο ψάχνει το γραφείο τύπου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

"Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η πενταετία αυτή στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης"

Αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο από την αυτοδιοικητική ηλεκτρονική εφημερίδα newsta.gr τονίζοντας ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση για το θέμα του "σχεδίου
μελέτης της δημοτικής συγκοινωνίας" που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.


Έλεγχος με το «καλημέρα»

Από την επομένη της ορκωμοσίας της  νέας Δημοτικής Αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης , του κ. Κωνσταντάτου , ξεκίνησε η αντιπολίτευση.

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές στο βιβλίο πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας, η παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Κορτζίδη, ξεκίνησε τον έλεγχο.

Με έγγραφο ερώτημα που κατέθεσε προς τον ίδιο το Δήμαρχο παρακαλώ, μόλις στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Δημοτικός της Σύμβουλος, Τάκης Κοροβέσης, ζητά να γνωστοποιήσει το σχέδιο Μελέτης της Δημοτικής Συγκοινωνίας το οποίο κατέθεσε στον ΟΑΣΑ.

Η έμπειρη παράταξη της πρώην Δημοτικής Αρχής, αξιοποίησε την αφορμή που της έδωσε η νεοφώτιστη ηγεσία του Δήμου. Και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, ο οποίος στον προσωπικό λογαριασμό  του στο facebook  έγραψε  ότι στις 3/9/2014 κατέθεσε στον ΟΑΣΑ σχέδιο Μελέτης για λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας.


Πολύ έξυπνα, ο κ. Κοροβέσης  του επισημαίνει ότι είναι «κάτι το οποίο είχαμε προσπαθήσει και εμείς ως δημοτική αρχή, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε» και επομένως τον ρωτά - ή μάλλον αμφισβητεί εμμέσως ότι η μελέτη που κατέθεσε συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία. Αφού μέχρι πριν λίγες ημέρες που παρέδωσαν τη Διοίκηση δεν υπήρχε.

Εκτός, επισημαίνει πάλι εμμέσως, αν «βαφτίστηκε» μελέτη, μια απλή πρόταση για πιθανές εναλλακτικές λεωφορειακές διαδρομές αλλά και άλλα στοιχεία όπως: καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των κενών - προβλημάτων στις διαδρομές ή τα ωράρια, πρόταση για την κάλυψή τους και τεχνικοοικονομικά στοιχεία σχετικά με τον τύπο των λεωφορείων, τον τρόπο προμήθειάς τους και το λειτουργικό τους κόστος (καύσιμα, συντήρηση, ασφάλεια, κόστος οδηγών κλπ).

Θα έχει πολύ  ενδιαφέρον η πενταετία αυτή στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια μόνος σου

«Κάνε το μόνος σου», ήταν το μήνυμα μιας παλαιότερης διαφήμισης. Σε κανέναν άλλο τομέα δεν αποκτά τόσο μεγάλη σημασία αυτό το σύνθημα από την παραγωγή ενέργειας, δηλαδή το πιο ζωτικό πεδίο οικονομικής δραστηριότητας.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την άπλετη ηλιοφάνεια (και τα υψηλά αιολικά πεδία) που έχει η Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείται ηλεκτρική ενέργεια σε κάθε σπίτι ή οικοδομή και να καταναλώνεται επιτόπου, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αναγκών σε ηλεκτρισμό, της οικίας ή του επαγγελματικού χώρου.

Ετσι μπορεί να μειωθεί σημαντικά η ενέργεια που απαιτείται από το κεντρικό δίκτυο, μειώνονται τα έξοδα για δίκτυα μεταφοράς, καθώς και οι απώλειες ενέργειας λόγω της μεταφοράς της σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο σκύλος είχε τη δική του ιστορία – «Αρκούδος ο πιο διάσημος σκύλος της πλατείας»

Τον λένε «Αρκούδο» ή «Βουνό». Είναι 16 χρονών και είναι ο πιο διάσημος σκύλος της πλατείας Νέας Σμύρνης. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δει και να μη σου δώσει το πόδι του για να σε χαιρετίσει, ακόμα
και αν η βρώμα που θα αφήσει στο χέρι σου μάλλον θα σε κάνει να το μετανιώσεις.
 
Είναι έξυπνος και κοινωνικός, ωστόσο η  φιγούρα του στην αρχή θα σε κάνει να τρομάξεις. Παρά το τεράστιο βάρος του, η καρδιά του είναι σπάνια. Αγαπάει όλο τον κόσμο, εκτός από πολύ λίγους ανθρώπους -μάλλον ξέρει τι κάνει και τι αισθάνεται. Είναι λευκός και με τον καιρό έχει καταλήξει να είναι γκρι από τη βρώμα της πλατείας. 

Τα γύρω μαγαζιά τον ταΐζουν και κάποια άλλα καταστήματα φροντίζουν για τα φάρμακά του. Είναι κύριος, όταν βλέπει κοπέλα φροντίζει πάντα να τη «γυρίσει» σπίτι της. Συνοδεύεται από άλλους δύο μαντράχαλους - σκύλους που δεν έχουν τους ίδιους «τρόπους», αλλά σίγουρα είναι εξίσου καλοί.

Η Σουηδία ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 99% των σκουπιδιών της [video]

Την ώρα που στην Ελλάδα τσακωνόμαστε για το πού θα φτιάξουμε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων παρωχημένης πλέον τεχνολογίας (τις οποίες οι ιθύνοντες πλασάρουν για μοντέρνες) η Σουηδία έχει φτάσει στο επίπεδο να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 99% των σκουπιδιών της.

Με σειρά προτεραιότητας, η διαχείριση των απορριμμάτων στη σκανδιναβική χώρα ξεκινά από την πρόληψη δημιουργίας νέων, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση για να καταλήξει στην απόθεση σε χωματερές.

Είναι εντυπωσιακό το στατιστικό στοιχείο ότι από τα 461 κιλά απορριμμάτων που παράγει ετησίως ο μέσος Σουηδός ποσοστό μόλις ένα τοις εκατό καταλήγει στη χωματερή.

Οι Έλληνες (υποτίθεται) ότι θεωρούν σημαντικό το περιβάλλον - Ευρωβαρόμετρο

Σημαντική θεωρεί την προστασία του περιβάλλοντος το 97% των Ελλήνων σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, ένα αποτέλεσμα που μόνο έκπληξη προκαλεί δεδομένων των περιβαλλοντικών
προβλημάτων που σοβούν επί δεκαετίες στη χώρα μας (πχ διαχείριση απορριμμάτων, αυθαίρετη δόμηση, αποχαρακτηρισμοί δασών), αλλά και την εν γένει αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να υιοθετήσει πρακτικές όπως η ανακύκλωση.
 
Στην έρευνα που διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συμμετείχαν περίπου 28.000 άτομα.

Στα επί μέρους θέματα οι συμπατριώτες μας και οι συμμετέχοντες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν τις παρακάτω απαντήσεις:

Οι 38 ελληνικές παραλίες που έχασαν φέτος τη «Γαλάζια Σημαία»

Τριάντα οκτώ, βραβευμένες με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζιες Σημαίες», αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2014, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις υπόψη ακτές, αξιολόγησαν όμως τις σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «Γαλάζιες Σημαίες» που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ»: