Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ανυπακοή από δεκαεννιά δημάρχους της Αριστεράς - μήνυμα στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον κατ΄ ευφημισμό “επανέλεγχο” των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων καθιστούν σαφή σε κοινή δήλωσή τους 19 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.


Και αυτό γιατί θεωρούν πως πρόκειται για “ένα κατ΄ ευφημισμό επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου” που σχετίζεται με την “ προσπάθεια της κυβέρνησης να γεμίσει τη δεξαμενή των απολύσεων, ώστε να μην παρεκκλίνει ούτε κατ΄ ελάχιστο των δεσμεύσεών της έναντι της τρόικα βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο την Αυτοδιοίκηση”. 

Οι δεκαεννιά δημάρχοι επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- ότι “η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζει - δέκα χρόνια μετά την έκδοση του διατάγματος Παυλόπουλου- την ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων που παρέμεναν επί μακρόν όμηροι της αγωνίας αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή τους, που δούλευαν σκληρά, συχνά απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι, και που κατάφεραν μόλις πριν λίγα χρόνια να δικαιωθούν.

Επίθεση ομάδας ΔΕΛΤΑ σε αντιφασίστες διαδηλωτές στο Βύρωνα

Χτυπήθηκε από κρότου-λάμψης ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης μετά την αντιφασιστική πορεία που είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία
του Παύλου Φύσσα και πριν την πραγματοποίηση συναυλίας

Μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας στο Βύρωνα, ομάδα ΔΕΛΤΑ επιχείρησε με προκλητικό τρόπο να πραγματοποιήσει ελέγχους σε διαδηλωτές, έξω από το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα".

Στις διαμαρτυρίες των παριστάμενων για την προκλητικη συμπεριφορά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο χέρι ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ προχώρησε και στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών, εκ των οποίων ο ένας ήταν δημοσιογράφος, παρά τις διαμαρτυρίες του κόσμου, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Πηγή: left.gr

Μνημόνιο ή παράσταση σκιτζήδων


Πολλές φορές έχουμε πάει όλοι στο θέατρο, και αντί να ψυχαγωγηθούμε (και με τις δύο έννοιες του όρου) φεύγουμε απογοητευμένοι, έχοντας φάει κατάμουτρα μια άθλια, μια κακή παράσταση.

Προφανώς η επαγγελματική μου διαστροφή ευθύνεται για το γεγονός ότι εκλαμβάνω όλη αυτή την ιστορία των Μνημονίων ως μια κακοστημένη παράσταση με γελοίο κείμενο, φρικτό σκηνοθέτη και κάκιστους ηθοποιούς.  

Προσπάθησαν είναι η αλήθεια, να περάσουν το έργο ως σουξέ, ως επιτυχία, ξεκινώντας με μια εντυπωσιακή έναρξη. Με φόντο τα νερά και τα υπέροχα σπίτια του Καστελόριζου, ο τότε πρωθυπουργός ΓΑΠ,  σε ρόλο κομπέρ, μας έβαλε στην ουσία του έργου, ανακοινώνοντας μελοδραματικά, πως ό,τι θα δούμε (και θα πάθουμε) θα είναι για το καλό  μας!

Άγιος Δημήτριος: Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΜΕΤΕΧΩ για το ερωτηματολόγιο του Φούχτελ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΜΕΤΕΧΩ με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών
και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Φούχτελ με τις ευλογίες του Υπουργού Εσωτερικών έστειλε στους Δήμους ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο, λίγο-πολύ, η Δήμοι καλούνται να του καταθέσουν όλα τα στοιχεία των Δήμων.

3Β: «Κίνδυνος-θάνατος» και... λύθηκε το πρόβλημα των παιδικών χαρών!

Άμεση λύση στο πρόβλημα των δημοτικών χαρών στο Δήμο 3Β ζητά ο Κώστας Πασακυριάκος. Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου διερωτάται αν με «μια ταμπέλα καθαρίσαμε;» αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις που πλέον υπάρχουν στις παιδικές χαρές.

«Οποιος γονιός με το παιδί του επισκέπτεται το τελευταίο διάστημα παιδικές χαρές του δήμου μας, διαπιστώνει ότι μπαίνει μέσα σε αυτές με δική του ευθύνη για ό,τι τυχόν προκύψει. Λες και μπαίνει σε εμπόλεμη ζώνη.


Πινακίδα από το δήμο (με το λογότυπο της προηγούμενης δημοτικής αρχής) που σε παραπέμπει είτε σε θάλαμο Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ -μόνο το “Κίνδυνος - θάνατος” λείπει- είτε σε αφύλακτη διάβαση σιδηροδρομικής γραμμής.

Η επικινδυνότητα των περισσοτέρων παιχνιδιών μέσα στις παιδικές χαρές είναι δεδομένη. Και πολύ καλώς ενημερώνονται οι γονείς.

Το ερώτημα όμως είναι: πότε θα επιδιορθωθούν οι ζημιές και πότε τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια;» σημειώνει ο κ. Πασακυριάκος.


Διατυπώνει και μια απορία: «Οσοι ανάρτησαν αυτές τις ταμπέλες, θεωρούν ότι έχουν κάνει το χρέος τους απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους; Ζητάμε το αυτονόητο: Να επιδιορθωθούν άμεσα οι ζημιές για να λειτουργούν με ασφάλεια όλες οι παιδικές χαρές του δήμου μας».

Πηγή: notioanatolika.gr

3Β: Ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διοργανώνει χειμερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2014.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2015 και περιλαμβάνει καθημερινή επίβλεψη μελέτης και μια σειρά αθλητικών, μουσικοχορευτικών και κινητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το θέατρο, τον κινηματογράφο και να παίξουν με παραμύθια. Το ωράριο λειτουργίας των δραστηριοτήτων θα είναι από τις 14:00 έως τις 20:00.


Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά από 5 έως 12 ετών και σε περίπτωση κενών θέσεων, δεν αποκλείεται η υποβολή αιτήσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Τα δίδακτρα καθορίζονται στα 15€ /μήνα για το σύνολο των δραστηριοτήτων, εκτός του πιάνου, του οποίου τα μηνιαία δίδακτρα ανέρχονται στα 20€. Για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας οι τιμές είναι μειωμένες κατά 5€, ενώ το τρίτο παρακολουθεί τις δραστηριότητες δωρεάν.

Πώς ο κ. Κωνσταντάτος κάνει το μαύρο άσπρο (και δεν εννοούμε τους κάδους απορριμμάτων)

Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της θητείας της διοίκησης Κορτζίδη έβγαιναν κάθε ημέρα δύο πλυντήρια για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.

Κάθε κάδος πλενόταν 2 φορές το μήνα, με εξαίρεση κάδους σε επίμαχα σημεία (ψαράδικα, ταβέρνες κλπ) που πλένονταν 4 φορές το μήνα και σε μερικές περιπτώσεις μέρα παρά μέρα. Το πρόγραμμα αυτό άλλαξε μόνο σε μερικές περιπτώσεις λόγω έλλειψης οδηγού ή βλάβης του πλυντηρίου.

Βάσει αυτού του προγράμματος για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων υπήρχαν 40 βάρδιες το μήνα (2 πλυντήρια Χ 20 εργάσιμες ημέρες).

Θριαμβολογώντας για το πλύσιμο κάδων το Σάββατο, το γραφείο τύπου του κ. Κωνσταντάτου, ανακοίνωσε στην πραγματικότητα τον περιορισμό του προγράμματος πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων.

Εγγραφές και τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου - Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρ. Σμύρνης 18) θα ανοίξει για πληροφορίες-εγγραφές
από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 17.00-21.00

Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: 15/10/14



ΤΜΗΜΑΤΑ:

Ζωγραφική  παιδιών-εφήβων-ενηλίκων / Αγιογραφία / Κεραμική /
θεατρικό παιχνίδι /  θεατρικό εργαστήρι /  κινηματογραφική λέσχη /   κοπτική-ραπτική / υφαντική / εικαστικό κόσμημα / βιτρώ


Τηλ. Επικοινωνίας: 210 9431760


Τμήματα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

"Gattaca" στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30

Η γερμανική ταινία του Andrew Niccol "Gattaca" θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται στην παραλία.

Σκηνοθεσία: Andrew Niccol
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Uma Thurman, Alan Arkin, Jude Law, Loren Dean
 
Λίγα λόγια:

Άγιος Δημήτριος: Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου στον Ασύρματο