Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δίκαιοι και όμορφοι νόμοι στα χαρτιά... Όμορφα καίγονται στην πράξη...

γράφει ο Γιώργος Βήχος *

Κάθε μέρα βρισκόμαστε μπροστά στην αναλγησία... στην ανοησία και την παράνοια των διοικούντων...

Εικοσιπεντάχρονη κοπέλα μόλις πριν δύο ημέρες
έκανε μαγνητική εγκεφάλου η οποία έδειξε εικόνα σκλήρυνσης κατά πλάκας συμβατή με την κλινική της εικόνα. Οι γιατροί του Αγινητείου συνέστησαν εισαγωγή για περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία. Το λογιστήριο του νοσοκομείου απαγόρευσε την εισαγωγή της γιατί η κοπέλα είναι ανασφάλιστη.

Φρόντισα να της χορηγηθεί η βεβαίωση από νευρολόγο του ΠΕΔΥ για να την περάσουν από την περιβόητη τριμελή επιτροπή. Το λογιστήριο είπε και πάλι ΟΧΙ! Όταν τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα πως παρανομούν μου απάντησαν "τι λέτε κύριε, εμείς είμαστε πανεπιστημιακό νοσοκομείο! Σε μας δεν ισχύουν αυτά περί τριμελων επιτροπών".

Παίρνω τηλέφωνο στο γραφείο του Βορίδη έξαλλος, όπου εισπράττω την εξής παρανοϊκή απάντηση: "Εμείς κε Βήχα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, το συγκεκριμένο νοσοκομείο ανήκει στο υπουργείο... Παιδείας"!!!

Χαρά Καφαντάρη: Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι ήδη κυβέρνηση (β'ιντεο)

Οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ και Πάνος Παναγιωτόπουλος της ΝΔ στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου "Τώρα" στον ΣΚΑΪ (10/09/2014).

Δείτε το βίντεο εδώ.

Μοσχάτο: εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό πρόγραμμα


Πρόσκληση

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7:00 MM.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
- ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 67, ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ - 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ,
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 
& ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ,

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

"Τι έκανες στον πόλεμο πατέρα; Ανέλυα μπροσούρες με κείμενα του Λένιν!”

γράφει ο Στέφανος Πρίντσιος

Σήμερα στις συζητήσεις μεταξύ αριστερών στο διαδίκτυο και όχι μόνο, εμφανίζονται απαραιτήτως οι διαβασμένοι «καθηγητάδες» των τόμων του Κεφάλαιου του Μαρξ και πολύ περισσότερο των συγγραμμάτων του Λένιν για να τονίζουν συνεχώς, θεμελιώνοντας έτσι τις διαφωνίες τους με τους συζητητές τους, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, το γι αυτούς αδιαμφισβήτητο: «Ο Λένιν όμως είπε…», η «Σύμφωνα όμως με το Λένιν…», η «Ποτέ ο Λένιν δεν το θεώρησε αυτό σωστό…»

Παραβλέπουν όμως η σκόπιμα ξεχνούν το κυριότερο και απλούστατο:

Τόσο με τη θεωρία όσο και με τη πρακτική του ο Λένιν, έχοντας δεδομένο ως κατάλληλες τις συνθήκες εκείνης της εποχής, ξεκάθαρα απέβλεπε στις επαναστατικές διαδικασίες για την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Πάνω σε αυτούς τους στόχους ανέπτυξε και διέδιδε τον επαναστατικό του λόγο και γιαυτό ακριβώς το λόγο διώχτηκε και φυλακίστηκε. Υπάρχει όμως σήμερα κόμμα ή ηγέτης επαναστάτης που να ενστερνίζεται ή να διακηρύττει εφαρμογή και στην σημερινή Ελλάδα αυτής της διαδικασίας που οδήγησε στην Οκτωβριανή επανάσταση; Μπορούμε εν έτι 2014 , αφού όλοι αναγνωρίζουμε πως οι επικρατούσες συνθήκες του τότε δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το σήμερα, να αποδεχόμαστε ευαγγελικά τα μεγαλειώδη πράγματι για την εποχή τους Λενινιστικά αποφθέγματα;

Πανελλαδική κινητοποίηση: Πού θα μεταδοθεί δημόσια η ομιλία του Αλ. Τσίπρα το Σάββατο στις 7.30μμ

Kινητοποίηση πανελλαδικά από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσια προβολή της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα απέναντι στο κυβερνητικό κόψιμο
της μετάδοσης από την κρατική ΝΕΡΙΤ.

Την ομιλία θα μεταδώσουν ζωντανά το left.gr, η Αυγή και το Κόκκινου 105,5. 

Δείτε στη συνέχεια σε ποια σημεία θα προβληθεί και από ποιες συχνότητες θα γίνει η αναμετάδοση της ομιλίας:

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: με το "έτσι θέλω" διώχνουν το "Βλαστό"

ο Βλαστός σήμερα
Ο "Βλαστός" είναι μια συλλογικότητα που -σε εποχές διατροφικής κρίσης- ασχολείται ποικιλόμορφα με θέματα διατροφής και δημιουργήθηκε με το κέφι και το μεράκι πολιτών του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Η αλεργία της νέας "ανεξάρτητης" δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης προς κάθε τι συλλογικό και κινηματικό εκφράστηκε με τον τρόπο που φέρθηκε
-πριν καν αναλάβει καθήκοντα- απέναντι σ' αυτή τη συλλογικότητα.

Τονίζουμε ότι το "κοινωνικό παντοπωλείο" δεν είναι κάτι νέο, αλλά μια συνέχεια της ήδη (από την προηγούμενη δημοτική αρχή) υπάρχουσας "Τράπεζας Τροφίμων" που λειτουργούσε στα πλαίσια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Όμως έχουμε πολλούς λόγους να υποψιαζόμαστε ότι τα χειρότερα έρχονται... αλλά προς το παρόν δίνουμε το λόγο στον ίδιο το "Βλαστό":


ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ "ΒΛΑΣΤΟΥ"

Δεν είχαν ακόμα αναλάβει επίσημα, και άνθρωποι της νέας διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης επισκέφθηκαν το χώρο του «Βλαστού» για πρώτη φορά (ακολούθησαν κι άλλες επισκέψεις) και μας ζήτησαν χωρίς περιστροφές να αδειάσουμε το χώρο επειδή τον χρειάζονται για την εγκατάσταση κοινωνικού παντοπωλείου.

Απαντήσαμε ότι ο χώρος είναι αρκετός και για τις δύο δραστηριότητες κι ότι, επομένως, το κοινωνικό παντοπωλείο μπορεί να εγκατασταθεί αμέσως χωρίς να εκτοπίσει τον «Βλαστό».